• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Reisroute 18 dagen Kakariki

Dag 1: Auckland

U wordt bij aankomst in Auckland opgehaald van de luchthaven en naar uw hotel aan Viaduct Harbour gebracht. U bent de rest van de dag vrij om deze grote stad te ontdekken. Geniet van een wandeling rond Viaduct Harbour en over de voetgangersbrug naar Wynyard Quarter. De tentoonstelling van jachten en speedboten in het Maritiem museum verklaren waarom Auckland de “City of Sails” wordt genoemd.

Als u de lift neemt naar de top van Aucklands Sky Tower wordt u beloond met een panoramisch uitzicht over de twee havens van deze landengte en de begroeide Waitakeres heuvels aan de westkant.

Overnachting in Sebel Suites, Auckland Harbour

Dag 2: Auckland – Matakohe – Waipoua Forest – Omapere, Hokianga incl. ontbijt en diner

Uw eerste stop is de Jan van Gentenkolonie bij Muriwai Beach. Dit zwarte strand aan de westkust is door zijn krachtige golven vanuit de Tasman Sea een favoriete plek voor windsurfers.

U rijdt om de Kaipara Harbour en bezoekt het Matakohe Kauri Museum om de geschiedenis van de Kauri boom te ontdekken. Ten noorden van Dargaville komt u bij het oerwoud van Waipoua en gaat u mee met Footprints Waipoua, een groep gewijd aan het behoud van de traditie en cultuur van de Ngapuhi, een noordelijke Maori stam. Met hen bezoekt u de prachtige Kauri Tane Mahuta (51 meter hoog, omtrek 13,8 meter). Deze avond geniet u met uw medereizigers van een diner in het hotel bij de Hokianga Harbour.

Overnachting in Copthorne Hotel & Resort, Hokianga

Dag 3: Omapere – Bay of Islands incl. ontbijt

U vaart door de Hokianga Harbour, een spirituele plek voor de Maori, aan boord van de MV "Hokianga Express" om aan land te gaan bij de gouden zandduinen. Als u avontuurlijk bent kunt u met een body board over de duinen glijden.

U rijdt over het eiland naar de oostkust en bezoekt de Stone Store in Kerikeri, het oudste stenen gebouw van Nieuw-Zeeland. Later wordt u begeleidt door het Waitangi Treaty House, een belangrijke plaats in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland, waar de Maori in 1840 het verdrag van Waitangi ondertekende met vertegenwoordigers van koningin Victoria en Nieuw-Zeeland een Britse kolonie werd. Vanuit uw nabijgelegen hotel heeft u een prachtig uitzicht op de prachtige Bay of Islands.

Overnachting in Copthorne Hotel & Resort, Bay of Islands

Dag 4: Cruise Bay of Islands – Zwemmen met dolfijnen – Russell stadstour incl. ontbijt

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)De schoonheid van de Bay of Island kunt het beste ervaren vanaf het water. Vandaag heeft u de keuze om aan boord te gaan van een speciaal gebouwde catamaran om met dolfijnen te gaan zwemmen (spullen beschikbaar) of een ontspannen cruise te maken naar Cape Brett en indien de weersomstandigheden het toelaten door de "Hole in the Rock".

Beide cruises eindigen bij Russell, de eerste hoofdstad van Nieuw-Zeeland, een klein stadje met een onstuimig 19e eeuws verleden. Bekend als de "hell hole of the South Pacific", was dit een favoriete plek van walvisvaarders en zeehondenjagers. Wandel langs de koloniale gebouwen en winkeltjes of neem een drankje bij de Duke of Marlborough langs de waterkant voordat u met de ferry terugvaart naar Paihia.

Overnachting in Copthorne Hotel & Resort, Bay of Islands

Dag 5: Bay of Islands – Auckland incl. ontbijt

Bezoek in Kawakawa de publieke toiletten die ontworpen zijn door de Oostenrijkse architect Hundertwasser. In de Waiomio Valley leidt de Maori Kawiti familie u door de Kawiti Glowworm Caves, met glimwormpjes, stalactieten en stalagmieten.

In het Native Bird Recovery Centre in Whangarei ontmoet u Robert en Robyn en hun gevederde gasten. Dit centrum biedt revalidatie aan gewonde en zieke vogels, met inbegrip van Nieuw-Zeelands nationale icoon, de vliegende Kiwi. Hierna keert u via de Harbour Bridge terug naar uw hotel in Auckland.

Overnachting in Sebel Suites, Auckland Harbour

Dag 6: Auckland – Rotorua incl. ontbijt

U rijdt richting het zuidoosten door de weelderige melkveelanderijen van de Waikato. Bij de dramatische Karangahake Gorge maakt u een wandeling langs de Ohinemuri River door inheemse bossen naar de overblijfselen en ruïnes van Victoria Battery, een oude goudmijn regio.

U passeert Te Puke, de kiwi hoofdstad van de wereld, het landschap is bezaaid met kiwifruit boomgaarden alvorens u verder rijdt naar het geothermische wonderland van Rotorua. Onderweg, bij Okawa Bay, gaat u aan boord van de "Tiua", een 16 meter lange catamaran voor een zeiltocht op het serene Lake Rotoiti naar afgelegen baaien en natuurlijke warmwaterbaden die alleen met een boot bereikbaar zijn.

Overnachting in Novotel Rotorua Lakeside, Rotorua

Dag 7: Rotorua bezienswaardigheden incl. ontbijt en lunch

U heeft twee nachten in Rotorua, dus doe het rustig aan deze morgen! U kunt misschien een wandeling maken naar de oever van het meer, op slechts enkele minuten van uw hotel, of genieten van een van de vele rondleidingen en attracties van Rotorua. Mis niet de Ohinemutu marae in de buurt, een van de slechts twee nog levende Maori dorpen die nog bestaan in Nieuw-Zeeland. U gaat 's middags naar de beroemde 'Buried Village of Te Wairoa' voor een gehoste lunch met David en Karen, zij zullen hun verhalen vertellen over de Maori en Europese geschiedenis.

Na de lunch maakt u een wandeling rond het dorp voordat u alles komt te weten over het nationale icoon (de Kiwi vogel) en de geweldige inspanningen die men levert bij het Rotorua Kiwi Encounter om hun voortbestaan te waarborgen. Wanneer u een Kiwi ziet zult u versteld staan hoe groot ze zijn!

Overnachting in Novotel Rotorua Lakeside, Rotorua

Dag 8: Rotorua – Tongariro National Park incl. ontbijt

Geen Kiwi vakantie is compleet zonder een bezoek aan het surrealistische, geothermische gebied, Wai-O-Tapu. De borrelende modderpoelen, Lady Knox geiser en ongelooflijk kleurrijke silica terrassen zijn onvergetelijk. U bezoekt de Huka Falls waar de Waikato River door een smalle kloof dondert. Vanuit Taupo is er een prachtig uitzicht over het meer op de drie actieve vulkanen - Tongariro, Ngauruhoe en Ruapehu (2797 meter), de hoogste berg van het Noordereiland. Deze bergen op het vulkanische plateau zijn uw volgende bestemming, het Werelderfgoedlijst genoteerde Tongariro National Park. Maak vanmiddag een wandeling in het park of relax en geniet van het uitzicht.

Overnachting in The Chateau, Tongariro National Park

Dag 9: Tongariro National Park – Napier incl. ontbijt

U verlaat het centrale plateau richting de kust en door de bergen naar de badplaats Napier waar ieder jaar eind februari een festival wordt gehouden omtrent de Art Deco architectuur. Uw lokale gids neemt u mee op een wandeling langs de indrukwekkende Art Deco gebouwen die hier werden gebouwd na de aardbeving van 1931.

U maakt een tocht door de omgeving van Napier, een van de grootste voedselproducerende regio’s van Nieuw-Zeeland. Vanaf de Te Mata Peak heeft u een prachtig uitzicht over het rijke landschap van boomgaarden, boerderijen en wijngaarden met Mt Ruapheu op de achtergrond. Terug in Napier heeft u nog tijd om de omgeving rond uw hotel te verkennen.

Overnachting in Scenic Hotel Te Pania, Napier

Dag 10: Napier – Wellington incl. ontbijt

U verlaat Napier door een sereen landschap van landbouwgrond en wijngaarden richting de kleine landbouwdorpen Norsewood en Dannevirke voordat u via de Wairarapa Plains bij het historische, stadje Greytown aankomt. In de schilderachtige hoofdstraat met houten gebouwen uit 1880 vindt u antiek, ambachtelijke en souvenirwinkels. Het is ook het centrum van de kwaliteit-wijnbouwgebied van Wairarapa, bekend om zijn Pinot Noir.

Via de Rimutaka Ranges rijdt u in een uur naar Wellington. U gaat langs de bezienswaardigheden van deze op 2 na grootste stad en tevens hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Bovenop Mt Victoria geniet u van het uitzicht over de haven. Wellington is de basis van de Nieuw-Zeelandse filmindustrie en biedt een eclectische café scene.

Overnachting in The Bolton Hotel, Wellington

Dag 11: Wellington – Cook Strait – Picton – Blenheim – Nelson incl. ontbijt en lunch

Vandaag vaart u met de InterIslander ferry voor een drie uur durende tocht over de Cook Strait en door de prachtige Queen Charlotte Sound naar Picton op het Zuidereiland. De vakantiehuizen die u op de met bomen begroeide heuvels ziet staan, zijn alleen via het water bereikbaar.

Met uw voeten stevig op "Te Waka a Maui", Maori voor Zuidereiland, gaat u wijnproeven en lunchen bij Allan Scott's wijngaard in het hart van Marlborough, de belangrijkste wijnregio en bekend om zijn Sauvignon Blanc. Het bergdorpje St Arnaud en Lake Rotoiti, schilderachtige juweeltjes genesteld in de met beuken beboste bergen van Nelson Lakes National Park, zijn uw volgende bestemmingen. Daarna bergafwaarts richting Nelson rijdt, uw thuis voor de komende twee nachten.

Overnachting in Century Park Motor Lodge, Nelson

Dag 12: Nelson – Abel Tasman National Park – Nelson incl. ontbijt

Vandaag heeft u de keuze uit een volledige schilderachtige cruise of een cruise en wandeling van Marahau langs de prachtige kustlijn van Abel Tasman. Abel Tasman National Park is het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Het beschermt 22.550 hectare aan meest natuurlijke en gemakkelijk toegankelijke kustlijn van Nieuw-Zeeland.

De kustlijn wordt gekenmerkt door eilanden vlak voor de kust, beschutte wateren, estuaria, gouden zandstranden en de zeehonden kolonie op Tonga Island. U kunt hier op het strand gaan liggen of gaan zwemmen in de beschutte wateren. In de vroege avond keert u terug naar Nelson.

Overnachting in Century Park Motor Lodge, Nelson

Dag 13: Nelson – Methven incl. ontbijt

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)U keert terug naar Blenheim door Pelorus Bridge en Havelock en laat de droge heuvels van Marlborough achter u voor het Kaikoura schiereiland. De weg gaat vlak langs de ruige kustlijn tussen de Stille Oceaan en de Kaikoura Ranges terwijl naar het zuiden rijdt, het uitzicht is echt spectaculair.

U bent vanmiddag vrij om Methven, dat aan de voet van de Southern Alps, ligt te ontdekken. Mt Hutt en de geweldige Rangitata Gorge liggen hier ook in de buurt. Vraag in de lokale pubs naar de mysterieuze 'panter' waarnemingen.

Overnachting in Sky Time Lodge, Methven

Dag 14: Methven – Akaunui Farm homestead – Aoraki/Mt Cook incl. ontbijt en lunch

Een van de vele hoogtepunten van deze reis is het ontmoeten van de lokale bevolking en het ervaren van hun warme gastvrijheid. U stopt voor een speciale lunch bij Akaunui, een 100 jaar oude hoeve boerderij omgeven door grote tuinen met heerlijke verse producten rechtstreeks uit de moestuin van uw gastheer en gastvrouw Di en Ian Mackenzie.

Rijdend door Burke's Pass richting het spectaculaire Mackenzie Land, komt u vergezichten van grasland en de prachtige bergen van de Zuidelijke Alpen tegen. Een bezoek aan de kerk van de Goede Herder, aan de rand van het aquamarijn kleurige Lake Tekapo, zorgt voor een onvergetelijke fotostop. Vanavond slaapt u aan de voet van Aoraki/Mt Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland.

Overnachting in The Hermitage, Aoraki/Mount Cook

Dag 15: Aoraki/Mt Cook – Queenstown incl. ontbijt

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)Geniet van het uitzicht of maak een vroege ochtendwandeling richting Aoraki/Mt Cook. Als alternatief kunt u een optionele rondvlucht boeken over de alpen of een rondvaart op het gletsjermeer (niet in de prijs inbegrepen). Later rijdt u richting Mackenzie Basin, over de Lindis Pass en door het ruige landschap van Kawarau Gorge naar Queenstown.

Om u zelf te oriënteren gaat u met de Skyline gondel naar de top van Bob's Peak voor een adembenemend uitzicht op de Remarkable Ranges, Walter Peak en Lake Wakatipu. Geniet vanavond van de verscheidenheid aan cafés en bars van Queenstown.

Overnachting in Scenic Suites, Queenstown

Dag 16: Queenstown – Milford Sound – boottocht - rondvlucht – Queenstown incl. ontbijt

In de vroege morgen rijdt u langs Lake Wakatipu en landbouwgronden richting Lake Te Anau. De Milford Road in het Fiordland National Park is een van de meest spectaculaire tochten in deze tour - dichte beukenbossen, massieve bergen, kristalheldere watervallen en spiegelende meren.

Bij aankomst in Milford gaat u aan boord voor een cruise door de Milford Sound, die wordt gedomineerd door de iconische Mitre Peak en thuisbasis is van vogels, zeehonden en dolfijnen. Een magische vlucht over de Zuidelijke Alpen, bergtoppen en het sprankelende Lake Wakatipu, brengt u terug naar Queenstown aan het einde van deze fantastische dag over land, zee en door de lucht.

Overnachting in Scenic Suites, Queenstown

Dag 17: Vrije dag in Queenstown incl. ontbijt

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)Dit pittoreske resort staat bekend als een adrenaline verhogende en avontuurlijke bestemming, maar er zijn ook vele eenvoudige en relaxte mogelijkheden. Met een hele dag om Queenstown te ontdekken kan uw Kiwi gids u helpen bij het plannen, zodat u kunt genieten van het best mogelijke voor u.

U kunt een jet boottocht (niet in de prijs inbegrepen) over de afgelegen en mooie Dart River maken (The Lord of the Rings), of een wandeling langs de oever van het meer en de botanische tuinen bezoeken of een spannende rit op de Shotover Rivermet een jet boot (niet in de prijs inbegrepen). Andere opties zijn een wijntour door de befaamde wijngaarden van Central Otago, een begeleide wandeling op de Routeburn Track of een cruise op Lake Wakatipu (alle opties zijn niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in Scenic Suites, Queenstown

Dag 18: Vertrek Queenstown incl. ontbijt

Vandaag komt er na het ontbijt een einde aan uw fantastische reis. Voor u wordt opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven kunt u nog wat last-minute boodschappen doen bij de vele boetiekjes die op loopafstand liggen.

Als u de tijd heeft wandel dan langs Lake Wakatipu en zie hoe het oude stoomschip “TSS Earnslaw” met een luide stoomstoot uit de haven vertrekt.

Ka kite ano - "Tot ziens"

Accommodaties 18 dagen Kakariki

Sebel Suites, Auckland Harbour

Sebel Suites ligt in de 'City of Sails' aan de ruime haven op een korte wandeling van veel van de belangrijkste attracties van Auckland, waaronder sublieme eetgelegenheden, een levendige haven en wereldklasse winkelstraten. Faciliteiten omvatten: breedband internet, telefoon, volledig uitgeruste keuken met een goed gevulde minibar en een koelkast.

Copthorne Hotel & Resort, Hokianga

Geniet van een stukje van zuiver Nieuw-Zeeland vanuit het prachtige Copthorne Hotel & Resort, gelegen aan de waterkant met uitzicht op de prachtige Hokianga Harbour. Niet alleen zorgt dit hotel voor een rustige en ontspannen sfeer met op slechts een korte wandeling de glinsterende kustlijn, het biedt ook een prachtig uitzicht op de indrukwekkende zandduinen die de haven omlijsten. Faciliteiten zijn: breedband internet toegang, wasserij, verwarmd buitenzwembad.

Copthorne Hotel & Resort, Bay of Islands

Laat de zorgen van de wereld achter u als u merkt dat u omringd bent door een ononderbroken uitzicht op de prachtige Bay of Islands, gevestigd in weelderige subtropische tuinen in het winter loze noorden. Dit 4-sterren hotel biedt eenvoudig toegang tot de Waitangi Treaty Grounds en beschikt over een prachtig zwembad. Faciliteiten omvatten: Wi-Fi, een tennisbaan, een 24-uurs roomservice en een gratis pendeldienst naar het centrum van Paihia.

Novotel Rotorua Lakeside, Rotorua

Dit hotel ligt aan de serene oevers van Lake Rotorua, in een ontspannen omgeving met een onovertroffen uitzicht op het indrukwekkende meer. Door de centrale locatie, met prachtige faciliteiten, ligt het op loopafstand van vele lokale bezienswaardigheden, zoals cafés, bars en restaurants. Faciliteiten omvatten: Spa zwembad, een fitnessruimte, wasserette, roomservice.

The Chateau, Tongariro National Park

Chateau Tongariro, gebouwd tijdens de roaring twenties, is een klassiek, landmark hotel aan de voet van Mount Ruapehu in Tongariro National Park. Geniet van het prachtige uitzicht en vier sterren service en sfeer. Faciliteiten omvatten: Internet faciliteiten, een fitnessruimte, een overdekt zwembad en sauna.

Scenic Hotel Te Pania, Napier

Het moderne Te Pania Hotel in Napier biedt vier sterren accommodatie, een centrale locatie aan het water en een prachtig uitzicht op zee. Alle kamers kijken uit op de oceaan. Faciliteiten omvatten: internet faciliteiten en Wi-Fi, een eigen restaurant, een bar/lounge, koffie- en theefaciliteiten.

The Bolton Hotel, Wellington

Het vijf sterren hotel The Bolton ligt op loopafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wellington, en biedt stijlvolle accommodatie in het hart van de hoofdstad. Faciliteiten omvatten: internet faciliteiten en Wi-Fi, een eigen restaurant en bar, een volledig ingerichte fitnessruimte en een verwarmd zwembad.

Century Park Motor Lodge, Nelson

Dit familiebedrijf is trots op de persoonlijke service die zij bieden. De lodge ligt op slechts 3 minuten lopen van het centrum van Nelson, dichtbij de restaurants en cafés. Faciliteiten omvatten: internet, gratis fietsverhuur en koffie/thee faciliteiten.

Ski Time Lodge, Methven

De Ski Time Lodge in Methven is smaakvol, modern en goed ingericht. U voelt zich hier welkom vanaf het moment dat u binnenkomt - pak een stoel aan de bar of in de aangrenzende lounge met comfortabele lederen banken voor een drankje voor het eten. Het restaurant met zijn open haard en ontspannen sfeer, heeft een menu selectie die moeilijk is te verslaan, dit maakt van Ski Time een van de meest populaire plaatsen in Methven voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

The Hermitage, Aoraki/Mount Cook

De Hermitage ligt in een van de mooiste decors die Nieuw-Zeeland te bieden heeft, omgeven door de Zuidelijke Alpen. Het biedt een spectaculair uitzicht op Aoraki/Mount Cook en het omliggende Werelderfgoed Nationale Park. De Hermitage staat synoniem voor de avontuurlijke geest van de Kiwi. Faciliteiten omvatten: Wi-Fi, koffie- en theefaciliteiten.

Scenic Suites, Queenstown

Deze accommodatie is geliefd vanwege de hoge ligging met uitzicht op Lake Wakatipu en de Remarkables Mountain Range. Het is slechts een paar minuten lopen naar het centrum van deze bruisende stad en de vele alpine avonturen en ontspannende mogelijkheden. Faciliteiten omvatten: wasserij, internet faciliteiten en Wi-Fi, restaurant, een bar/lounge, roomservice.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Prijsindicatie 18 dagen Kakariki

Prijsindicatie per persoon:

Deze reis is beschikbaar vanaf € 4902,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Maximaal aantal deelnemers: 18

Dit arrangement is inclusief:

 • 17 overnachtingen
 • vermelde maaltijden
 • vervoer
 • chauffeur/reisleider
 • excursies volgens routeomschrijving

Prijs exclusief:

 • vluchten
 • verzekeringen
 • optionele excursies
 • drankjes
 • kosten visa en persoonlijke uitgaven

Vertrekdata 2018:

6, 10, 14, 17, 21, 24, 31 januari; 3, 7, 14, 17, 21, 24 februari; 3, 7, 14, 21 maart; 4, 11 april; 10, 24, 31 oktober; 7, 14, 21, 28 november; 5, 12, 19, 26 december

Vertrekdata 2019:

2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26, 30 januari; 2, 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27 februari; 2, 6, 13, 20, 27 maart; 3, 10, 17 april

Optionele excursies 18 dagen Kakariki

Northland
Cape Reinga halve dag tour

Rotorua
Maori Indigenous Evening and Hangi Dinner Experience
Treetop Canopy Tour
Active Volcanic White Island Landing Helicopter Tour
Polynesian Spa

Kaikoura
Whale Watching Cruise
Whale Watching Helicopter Scenic Flight
Whale Watching Fixed Wing Scenic Flight
Seal Swim Tour
Guided Seal Kayaking Tour
Fishing & Crayfishing Tour
Maori Cultural Tour

Mount Cook
Stargazing Tour
Helicopter Scenic Flight
Tasman Glacier and Terminal Lake Cruise

Queenstown
Dart River Jet Boat Wilderness Experience
Vintage Steamship Cruise on Lake Wakatipu
Kawarau River Rafting
Famous Routeburn Day Walk
Boutique Wine Tour

Franz Josef
Glacier Heli Hike
Glacier Hot Pools

Offerte aanvragen voor '18 dagen Kakariki'

De heer/ Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Bestemming
Reisduur
Gewenste vertrekdatum
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
Hoe heeft u van ons gehoord?
Reiswensen


Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.