• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Inleiding 10 dagen Northern Highlights

Op deze 10-daagse avontuurlijke reis ervaart u niet alleen de zon in Botswana, maar ook een echte Afrikaanse mobiele camping safari met overnachtingen op exclusieve campings geheel in harmonie met de natuur, omgeven door ongerepte wildernis en betoverend wild. Net als de voormalige pioniers bezoekt u de door toeristen weinig bezochte gebieden van het Moremi Wildlife Reserve, het Khwai concessiegebied en Chobe National Park en heeft u dus de mogelijkheid, met al uw zintuigen een unieke bush belevenis te ervaren. De geur van Afrika ruikt u tijdens de gamedrives in de open 4WD voertuigen, 's nachts hoort u de dieren grazen naast de tenten en u ziet onvergelijkbare prachtige zonsondergangen.

Reisschema 10 dagen Northern Highlights

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 10 dagen Northern Highlights

Dag 1 Aankomst in Maun incl. diner

U vliegt op eigen gelegenheid naar Maun. U kunt een dag eerder aankomen en een nacht doorbrengen in Maun of gelijk aan het begin van de middag met een chartervliegtuig* van Mack Air naar Xakanaxa vliegen in het Moremi Wildlife Reserve. Met een beetje geluk ziet u vanuit de lucht al een paar olifanten of giraffen. Eenmaal geland ontmoet u uw safarigids. De accommodatie te midden van de ongerepte natuur bestaat uit ruime en comfortabele tenten met bedden. U brengt de eerste drie nachten door in de Xakanaxa regio.

*In de maanden januari, februari, maart en december vertrekt u om 08:00 uur met de auto vanuit Maun naar Moremi.

Dag 2-3 Moremi incl. ontbijt, lunch en diner

Na uw eerste nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel met vele onbekende geluiden maakt u uw eerste ochtend gamedrive. Moremi ligt in het hart van Botswana, het gebied bestaat uit brede overstromingsgebieden, moerassen, lagunes, met papyrus omzoomde kanalen, Mopane bossen en droge savannen. Dit zeer gevarieerd gebied biedt een uitstekende wild en vogelleven. Het Xakanaxa gebied ligt in het zuidoostelijk deel van Moremi en is de thuisbasis van vele soorten dieren, waaronder een kudde buffels met enkele honderden dieren, gnoes, waterbok, impala's, olifanten, sabelantilopen en giraffen. Geen wonder dat er dan ook veel roofdieren zijn, zoals leeuwen, luipaarden, hyena's en Afrikaanse wilde honden. U zult op de game drives ongelooflijke wildwaarnemingen beleven.

Dag 4 Moremi - Khwai incl. ontbijt, lunch en diner

Na het ontbijt rijdt u vandaag in noordoostelijke richting door het reserve naar Khwai. U volgt de uitlopers van de Manuchira kanalen, langs de oever over Mopane velden en langs de prachtige Dombo Hippo Pools, waar u even stopt om te rusten en kunt genieten van het landschap en de nijlpaarden kunt observeren. Het doel van vandaag is het exclusieve kamp in de lokale gemeenschap van Khwai waar de tenten voor de komende drie nachten worden opgebouwd.

Dag 5-6 Khwai incl. ontbijt, lunch en diner

U brengt uw tijd door tussen de droge gebieden van de leadwood- en acaciabossen, savannes, oevers en moerassige wateren van de Khwai. Tijdens de gamedrives overdag en de avond verkent u de omgeving. Het wild bekijken in het donker en met gebruik van de koplampen geeft u de gelegenheid om enkele van de nachtdieren te ontmoeten. Met de Mokoro, een uitgesneden boom, en tijdens een wandelsafari ziet u de flora en fauna van dichtbij. Gamewandelingen en nachtelijke gamedrives zijn hier mogelijk, omdat ze plaatsvinden in zeer wildlife rijk gebied buiten de grenzen van het nationaal park.

Dag 7 Khwai – Savute incl. ontbijt, lunch en diner

Vandaag is het weer een reisdag. U vertrekt richting het noorden naar een ander exclusief kamp in de wildernis van de Savute regio, waar u weer drie nachten verblijft. Voor u ligt een fascinerende dagtocht met uitzicht op het Paleo-Lake Makgadikgadi dat tienduizenden jaren geleden is opgedroogd. De Magwikwe zandrug was ooit de kustlijn van deze uitgestrekte binnenzee. Het diepe zand maakt het een uitdaging om deze bochtige wegen over te steken. De Mababe laaglanden, de oorspronkelijke bodem van het meer is onbegaanbaar tijdens het regenseizoen. Tijdens het regenseizoen wordt er gebruik gemaakt van alternatieve routes. Dit wordt een dag waarop alles kan gebeuren. U passeert een aantal van de beste leeuw- en cheetah gebieden. Ook voor de vogelliefhebbers is het een paradijs. Het Mababe laagland is onder andere de habitat van de prachtige blauwe sperwer, vinken en sperling, die op hun beurt een goede bron van voedsel zijn voor kleine roofvogels, zoals de dwerg sperwer en rode hals valk.

Dag 8-9 Savute incl. ontbijt, lunch en diner

Het grootste deel van het land is grotendeels vlak maar in Savute stijgen de door Kalahari zand gevormde rotsen van vulkanisch gesteente boven de eindeloze savannes uit. Deze heuvels het leefgebied van een aantal kleinere dieren, vogels en planten. De zanddrempels, Goha Hills en de dode bomen in het Savute kanaal bieden allemaal spectaculaire fotomomenten. Het wijd open land, het grote aantal roofvogels en met name de grote groepen leeuwen en hyena's, zorgen voor een dramatische interactie. Tijdens de gamedrives gaat u op zoek naar cheeta's en de zeldzame Afrikaanse wilde honden. En tijdens een korte wandeling ziet u de oude kunst van de San, de Bosjesmanschilderingen, de oorspronkelijke bewoners van deze regio.

Dag 10 Terug via de Chobe River naar Kasane incl. ontbijt, lunch en diner

U verlaat Savute en rijdt door de kale Mopane ondergroei van het Goha kleibassin, door de prachtige Zambezi teakbossen van het Chobe Forest Reserve, waar we de grote roan- en sabelantilopen kunnen zien, richting de Chobe River naar Kasane. Na een picknick maakt u een boottocht en ziet u de steeds opduikende Nijlpaarden, in het water meanderende krokodillen en olifanten en giraffen op de oever van de rivier. Uw gids neemt nu afscheid van u. U kunt uw verblijf verlengen in de Chobe Safari Lodge of eindigen met een verblijf bij de beroemde Victoria Falls. Vraagt u ons naar de mogelijkheden.

Inclusief/Exclusief 10 dagen Northern Highlights

Inclusief:

 • 9 overnachtingen in comfortabele tweepersoonstenten met eigen toilet en bushdouche
 • Vermelde maaltijden inclusief drank (water, softdrinks, bier, wijn en gin&tonic)
 • Chartervlucht met Mack Air van Maun naar Moremi (april t/m november)
 • Vervoer in safari voertuigen
 • Engelssprekende reisleiding
 • Moremi Game Reserve (gamedrives)
 • Khwai Concessiegebied (gamedrives, nachtelijke gamedrives
 • Wandelsafari en Mokorotocht
 • Savute (gamedrives en rotsschilderingen bosjesmannen)
 • Chobe National Park (gamedrive en boottocht op de Chobe River)
 • Entreegelden nationale parken

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Kosten visa
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven

Vertrekdata 2020 Maun - Kasane:

Op aanvraag
*Duitssprekende reisleiding

Vertrekdata 2020 Kasane – Maun:

Op aanvraag
*Duitssprekende reisleiding

Offerte aanvragen voor: '10 dagen Northern Highlights'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen