• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Fiji

Fiji is gezegend met 333 prachtige eilanden, sommige bewoond, de meeste niet. Fiji ligt in de tropische Stille Zuidzee en is zeker de essentie van een tropisch paradijs. Witte zandstranden, wuivende palmbomen, ongerepte oceanen en waterwegen en voor de meest veeleisende reiziger een scala aan dingen te doen en te zien.

Maar Fiji is zo veel meer dan dat.

Geniet van de 5-sterren resorts, maak bij zonsondergang een wandeling over een van de schitterende witte stranden, snorkel, duik, surf of kajak de ongerepte oceanen, raft over de kristalheldere en schone waterwegen, cruise over de oceaan rond het vasteland en de eilandgroepen, trek door de regenwouden, ga backpacken naar de eilandgroepen, bezoek de gezellige dorpjes en ervaar duurzaam leven of dompel uzelf onder in de unieke cultuur en geschiedenis.

En dan is er nog de meest waardevolle troef van Fiji - de lachende, gulle, ontspannen Fijiërs die u en iedereen die ze ontmoeten met hun beroemde en gezellige 'Bula' begroeten.

Fiji is een mekka voor alle dromers, avonturiers, plezierzoekers, liefhebbers, duikers, backpackers, families, natuurliefhebbers en iedereen die op zoek is naar hun eigen tropische ervaring in een mensenleven. In Fiji is er voor elk wat wils.

Viti Levu

De poort naar de eilanden van Fiji. Nadi, de grootste stad van Fiji, groeide bijna per ongeluk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een kleine landingsbaan verlengd voor gebruik door militaire vliegtuigen en in de late jaren 1940 werd de luchthaven verder ontwikkeld volgens Civil Aviation regels. Het werd de eerste internationale luchthaven van Fiji en toen het aantal toeristen toenam, groeide ook deze kleine stad te midden van de suikerrietvelden.

Denarau Island ligt op 25 minuten van de internationale luchthaven van Nadi en 7 minuten van Nadi stad. Het is de thuisbasis van een aantal grote hotelketens en is tevens het vertrekpunt van boottransfers naar de Yasawa en Mamanuca eilandengroep.

Suva is sinds 1882 de hoofdstad van Fiji en bekend om zijn vele bars, nachtclubs en restaurants. Suva heeft een eigen internationale luchthaven (Nausori) en ligt op ongeveer 3 uur rijden van Nadi.

Sunshine Coast

Lautoka is de tweede grootste stad van Fiji en ligt in het westen van Viti Levu, 24 kilometer ten noorden van Nadi. Het wordt ook wel Sugar City genoemd vanwege de ligging in het hart van suikerriet verbouwende regio van Fiji. Er zijn een handvol restaurants en hotels Het is tevens het vertrekpunt voor vele reizen en cruises naar de eilanden voor de kust.

Coral Coast

De Coral Coast wordt gepromoot als een van de meest geavanceerde toeristische regio's. Het ligt langs de zuidelijke kust van Viti Levu, dat zich uitstrekt van Natadola Beach (beschouwd als een van de mooiste stranden van Fiji) in het westen tot aan Pacific Harbour in het oosten. De Coral Coast is vanuit Nadi makkelijk bereikbaar door middel van een mooie rit over de Queens Road. Afhankelijk van het uiteindelijke bestemmingshotel, kan reistijd vanaf Nadi luchthaven variëren van één tot twee uur.

Pacific Coast

Op een twee en een half uur durende rit vanaf de internationale luchthaven van Nadi rond de Coral Coast ligt de Pacific Coast. De Pacific Coast was Fiji's eerste badplaats, ontwikkelt rond een 18-holes championship golfbaan, ontworpen door Robert Trent-Jones Jnr. Er is een keuze aan accommodatie van backpackers tot exclusieve boutique hotels, bars en cafés.

Vanua Levu

Vanua Levu - het tweede grootste eiland van het land ligt ten noorden van Viti Levu. Het was op een bepaald moment het centrum van handel in sandelhout, maar nu staat toerisme en suiker op de eerste plaats, met koper op de tweede plek. De grootste haven is Savusavu, maar het stedelijk centrum is Labasa, dat ook een kleine haven heeft. Savusavu Bay behoort tot 's werelds mooiste natuurlijke havens en wordt regelmatig bezocht door cruiseschepen. De Hibiscus Highway strekt zich uit over een afstand van 112 kilometer van de kust van Savusavu en biedt een aantal van de mooiste en meest beeldschone uitzichten.

Taveuni

Taveuni bekend als het Garden Island, is het derde grootste eiland van Fiji en beschikt over weelderige vegetatie, spectaculaire watervallen, kilometers lange rustige zandstranden en de nationale bloem, de legendarische Tagimoucia. De primaire economie is koper, maar toerisme speelt een dominante rol.

De internationale datumgrens doorkruist het eiland, maar voor het gemak is de imaginaire lijn, die voor het merendeel op de 180e lengtegraad ligt, verplaatst zodat alle eilanden van Fiji onder één tijdzone vallen.

In het hooggebergte van Taveuni ligt een prachtig meer van aanzienlijke omvang. Aan de westkant levert een kleine beek vanuit het meer voldoende vers water voor het plaatsje Somosomo, aan de oostkant van het meer valt het water in een kleine waterval omlaag. De Tagimoucia (de huilende bloem) is alleen te vinden aan de oevers van het meer.

Yasawa's

De Yasawa eilandengroep, bestaande uit zo'n 20 vulkanische eilanden, liggen ten noordwesten van Viti Levu. De eilanden beginnen ongeveer 40 km ten westen van Lautoka en strekken zich over zo'n 80 km uit. Enkele van de grote eilanden zijn Yasawa, Waya, Nacula, Naviti, Yaqeta en Matacawalevu.

Op Nanuya, beter bekend als Turtle Island, bevindt zich een van de meest exclusieve resorts van Fiji en dit is ook waar de film Blue Lagoon, met in de hoofdrol Brooke Shields, in 1979 is opgenomen. De eilanden hebben witte zandstranden, kristalheldere wateren en kalksteenformaties, de meest bekende zijn de kalkstenen grotten van Sawa-i-Lau met oude muur geschriften.

Mamanuca's

De Mamanuca's zijn een keten van eilanden ten westen van Viti Levu. Ze bieden witte zandstranden, wuivende palmen, blauwe wateren en 's avonds verkoeling vanwege de passaatwinden. De Mamanuca's zijn ontstaan uit vulkanische kegels die duizenden jaren geleden vanaf de oceaanbodem omhoog zijn geduwd. Sommigen van hen hebben een speciale betekenis in de folklore van Fiji.

De eilandengroep bestaat in feite uit twee clusters van eilanden, ook bekend als Mamanuca-i-ra (Benedenwinds Mamanuca) en Mamanuca-i-cake (Bovenwinds Mamanuca). De benedenwindse eilanden zijn onbewoond. Op de bovenwindse eilanden bevinden zich dorpen, maar de meeste worden alleen gebruikt voor de teelt van gewassen.

Kadavu

In 1870 werd Kadavu beschouwd als de plek voor de nieuwe hoofdstad van Fiji. Gelukkig voor de milieudeskundigen en natuuronderzoekers van vandaag, werd het eiland gepasseerd door Suva, waardoor het zich nog steeds in zijn huidige ongerepte staat bevindt.

In tegenstelling tot het huidige beeld van milieubehoud en duurzaam toerisme, waren de eilanden in de oude dagen bekend om hun walvisvangst stations. Kadavu was een thuishaven voor stoomschepen op weg naar Nieuw-Zeeland en Australië en meerden af bij Galoa Harbour en Tavuki Bay.

Kadavu is een van de minst ontwikkelde eilanden van Fiji en heeft een spectaculaire reeks vogels, waaronder een inheemse papegaai. De duikspots zijn van eerste klasse rond dit eiland en alle resorts bieden dan ook PADI opleidingen aan. Trekking is tot op zekere hoogte ook mogelijk.

Accommodaties in Fiji

Fiji Orchid Resort


accommodatie Nadi

Prijsindicatie

Vanaf € 77,- per persoon
obv 2-persoons Garden Bure

Wananavu Beach Resort


accommodatie Sun Coast

Prijsindicatie

Vanaf € 66,- per persoon
obv 2-persoons Garden View Bure

Tropica Island Resort


accommodatie Mamanuca Islands

Prijsindicatie

Vanaf € 215,- per persoon
obv 2-persoons Beachfront Bure

Matamanoa Island Resort


accommodatie Mamanuca Islands

Prijsindicatie

Vanaf € 225,- per persoon
obv 2-persoons Beachfront Bure

LikuLiku Lagoon Resort


accommodatie Mamanuca Islands

Prijsindicatie

Vanaf € 400,- per persoon
obv 2-persoons Garden Beachfront Bure

Nanuya Island Resort


accommodatie Yasawa Islands

Prijsindicatie

Vanaf € 102,- per persoon
obv 2-persoons Traditional Bure

Savasi Island


accommodatie Northern Islands

Prijsindicatie

Vanaf € 330,- per persoon
obv 2-persoons Ocean Front Villa

Paradise Taveuni


accommodatie Northern Islands

Prijsindicatie

Vanaf € 202,- per persoon
obv 2-persoons Ocean View Bure

Laucala Island


accommodatie Northern Islands

Prijsindicatie

Vanaf € 2553,- per persoon
obv 2-persoons One Bedroom Villa

Tides Reach Resort


accommodatie Northern Islands

Prijsindicatie

Vanaf € 350,- per persoon
obv 2-persoons Standard Beachfront Villa

Yatule Resort & Spa


accommodatie Natadola Beach

Prijsindicatie

Vanaf € 118,- per persoon
obv 2-persoons Beachfront Bure

Grand Pacific


accommodatie Suva

Prijsindicatie

Vanaf € 121,- per persoon
obv 2-persoons Grand Pacific Superior

Kokomo Private Island


accommodatie Kadavu

Prijsindicatie

Vanaf € 1334,- per persoon
obv 2-persoons 1 bedroom Beach Villa

Cruises in Fiji

12 dagen Lau & Kadavu Cruise


luxury cruise

Prijsindicatie

Vanaf € 2550,- per persoon
obv 2-persoons Cabin

Autorondreizen in Fiji

Zo mooi kan Fiji zijn

13 dagen Discover Fiji


autorondreis

Prijsindicatie

Vanaf € 1349,- per persoon
obv 2-persoonskamer