• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Victoria Falls, Zimbabwe – Botswana - Namibië – Victoria Falls, Zimbabwe

Deze klassieke 15-daagse comfortabele safari omvat Botswana, Namibië en Zimbabwe en de kern van de internationale Kavango Zambezi (Kaza) Transfrontier Conservation Area. Dit initiatief is een poging tussen meerdere landen om een uitgebreid netwerk van onderling verbonden reservaten te creëren, en voor corridors te zorgen waardoor het wild zich langs natuurlijke migratieroutes kunnen verplaatsen, met name de olifanten. De lodges zijn mooi, comfortabel en zorgen voor een geweldig safari avontuur.

Reisschema '15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"':

 • Dag 1: Victoria Falls
 • Dag 2: Hwange National Park
 • Dag 3: Hwange National Park
 • Dag 4: Matobos National Park
 • Dag 5: Matobos National Park
 • Dag 6: Nata
 • Dag 7: Maun
 • Dag 8: Moremi Game Reserve
 • Dag 9:   Moremi Game Reserve
 • Dag 10: Moremi Game Reserve
 • Dag 11: Okavango Delta - Shakawe
 • Dag 12: Caprivi
 • Dag 13: Chobe National Park
 • Dag 14: Chobe National Park
 • Dag 15: Victoria Falls

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Dag 1 Victoria Falls

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

De majestueuze aanblik van de machtige Zambezi die zich bij de Victoria Falls naar beneden stort is uw verwelkoming bij uw Zimbabwe en Botswana avontuur. U checkt in bij uw lodge voordat u ‘s middags de watervallen en het omliggende tropische regenwoud te voet gaat verkennen. ’s Avonds geniet u van een diner in een lokaal restaurant (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Victoria Falls

Overnachting in A’Zambezi River Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 2-3 Hwange National Park (± 200 km, 3 uur) incl. ontbijt en diner

Hwange National Park is een wildlife juweel, beroemd om zijn groot wild en grote kuddes olifanten. Hwange heeft een breed scala aan habitats, met in het westen aan de rand van de Kalahari grote grasvlaktes en in het oosten van Hwange, de bossen. Uw comfortabele lodge voor de komende twee nachten ligt in een privé concessie aan de oostelijke grens van het park. U besteedt de hele dag aan een gamedrive in een open 4WD voertuig, op zoek naar het grote wild.

Inclusief: entreegeld en twee activiteiten per dag

Overnachting 2 nachten in Miombo Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 4-5 Matobos National Park (± 360 km, 6 uur) incl. ontbijt, 1x lunch en diner

De afgeronde granieten rotsblokken en glooiende valleien van Matobos National Park zijn de thuisbasis van enkele van de laatst overgebleven neushoorns in Zimbabwe. U besteedt uw dag met een excursie in het park, u maakt een gamewandeling op zoek naar de neushoorns, u bezoekt de oude Bushmen rotsschilderingen, en bewondert het prachtige landschap van Worlds View, de plek waar Cecil John Rhodes is begraven.

Inclusief: entreegeld en twee activiteiten per dag

Overnachting 2 nachten in Hermits Peak (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 6 Nata (± 325 km, 4,5 uur) incl. ontbijt en diner

Deze morgen vertrekt u uit Matobos National Park en steekt u bij Plumtree de grens over naar Botswana op weg naar Nata voor uw overnachting. In de late namiddag komt u aan bij de Makgadikgadi Pans, uitgestrekte zoutpannen die tot in het oneindige lijken uit te strekken. U gaat hier de omgeving verkennen en een aantal leuke foto’s maken van de gouden zonsondergang boven de horizon.

Inclusief: entreegeld Nata Sanctuary

Overnachting in Nata Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 7 Maun (± 310 km, 4,5 uur) incl. ontbijt

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

De naam Maun naam is afgeleid van een San woord dat 'plaats van het korte riet' betekent en ligt aan de zuidkant van de Okavango Delta, waar uw lodge uitkijkt uit over de prachtige Thamalakane River. Hier bereidt u uw reis naar het Moremi Game Reserve voor en heeft u de middag vrij om vogels te spotten langs de rivier, te ontspannen rond het zwembad of een optionele rondvlucht over de Okavango Delta te maken (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Thamalakane River Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 8-10 Moremi Game Reserve (± 350 km, 5 uur) incl. ontbijt, lunch en 2x diner

Verrassende en onverwachte contrasten ontstaan als het water van de Okavango in de droge Kalahari stroomt en daardoor een prachtig gebied met een verbazingwekkende fauna creëert in het Moremi Game Reserve. Rivieren, lagunes, savanne, bossen, Moremi Game Reserve biedt een aantal mogelijkheden om het wild te bekijken. U kunt hier naast meer dan 400 soorten vogels, ook luipaarden, leeuwen, wilde honden, olifanten, giraffen en een verscheidenheid aan antilopen zien. U maakt game drives in Moremi Game Reserve en de omringende concessies langs de Khwai River, waar de lagunes de dorstige dieren aantrekken om te komen drinken in de late namiddag. Uw lodge ligt in een privé-concessie ten noorden van Moremi, waar de boma uitkijkt op een grote drinkplaats, zodat u tijdens uw maaltijd kan genieten van de dieren die hier komen drinken, ver weg van de bewoonde wereld. Op de ochtend van dag 10 maakt u een laatste game drive op de concessie voordat u terugkeert naar de lodge in Maun.

Inclusief: entreegeld Moremi Game Reserve, ochtend en middag gamedrives in open 4WD voertuig

Overnachting 2 nachten in Hyena Pan Bushlodge (tweepersoons permanente tent met badkamer)
Overnachting 1 nacht in Thamalakane River Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 11 Okavango Delta - Shakawe (± 527 km, 6,5 uur) incl. ontbijt en diner

U rijdt rond de Okavango Delta richting het noorden tot Shakawe waar u aan boord gaat van de Kabbo houseboat en uw reis begint in de Okavango Pan; met riet omzoomde rivieren, kristalhelder water en een overvloed aan vogels. Tijd om te relaxen en te genieten van het uitzicht op de Okavango.

Overnachting op Kabbo Houseboat (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 12 Caprivi (± 60 km, 1,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

U verlaat Botswana richting Namibië en het Mahango Game Reserve. U maakt een gamedrive door het reservaat op weg naar uw lodge aan de Kavango River.

Inclusief: entreegeld Mahangu National Park en gamedrive

Overnachting in Nunda River Lodge (tweepersoons permanente tent met badkamer)

Dag 13-14 Chobe National Park (± 85 km, 1 uur) incl. ontbijt en diner

De Caprivi Strip is een dunne wig in Namibië, die Botswana in het zuiden en Angola in het noorden van elkaar scheidt. U gaat via de Caprivi terug naar Botswana richting de stad Kasane en uw lodge aan de rand van de Chobe River. De rivier trekt grote kuddes olifanten aan en stroomt langzaam langs de noordelijke grens van het Chobe National Park. De sunset cruise is misschien wel de beste wildlife-activiteit in zuidelijk Afrika, waar de kans is om grote kuddes olifanten, krokodillen, nijlpaarden en andere wilde dieren te zien als zij aan het einde van de dag hun dorst komen lessen. Dit is een droom voor fotografen.

Inclusief: entreegeld Chobe National Park en sunset cruise op de Chobe River

Overnachting in Bakwena Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 15 Victoria Falls, Zimbabwe (± 85 km, 1,5 uur) incl. ontbijt

Uw reis eindigt na het ontbijt om 08:00 uur waarna u naar Victoria Falls wordt gebracht voor uw vlucht naar huis. (Als alternatief kunt u ook vanaf de luchthaven van Kasane terug vliegen).

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties voor de 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

A’Zambezi River Lodge, Victoria Falls

A'Zambezi River Lodge ligt in Victoria Falls op 25 km van de luchthaven en aan de oevers van de machtige Zambezi rivier. De fantasierijke architectuur met zijn grote boog van riet mengt goed met de groene gazons. A’Zambezi is het perfecte toevluchtsoord om te ontspannen en tot rust te komen in de rustige sfeer van het Afrikaanse wilde leven en natuur. De A'Zambezi is het enige hotel dat grenst aan de rivier in Victoria Falls. Gratis Wi-Fi beschikbaar.

Miombo Lodge, Hwange National Park

Miombo Safari Camp is de dichtstbijzijnde accommodatie van de hoofdingang van Hwange National Park. Het kamp ligt op een privé concessie binnen de oostelijke grens van Hwange National Park, dat zich richting het westen uitstrekt tot Kasane Forest en Chobe van buurland Botswana. Dit glorieuze nationale park heeft met recht de hoogste concentratie vogelsoorten van elke regio in Afrika. Bij Miombo Safari Camp, zullen veeleisende safari gasten de wonderen van de Afrikaanse bush van dichtbij en persoonlijk ervaren.

Hwange National Park, vaak aangekondigd als de 'parel van Afrika' voor wat betreft safari's, heeft een wereldwijde reputatie voor zijn grote kuddes buffels, zijn roofdieren en meer in het bijzonder de enorme aantallen Afrikaanse olifanten. Op de drempel van dit verbazingwekkend National Park, is Miombo Safari Camp zonder meer een van de best bewaarde geheimen van Zimbabwe.

Hermits Peak, Matobos National Park

Chalets met tweepersoonskamers met badkamer aan de rand van Matobos National Park. Faciliteiten zijn een zwembad, bar en restaurant. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Nata Lodge, Nata

Nata lodge is een oase gelegen tussen de Mokolwane palmbomen. De 10 luxe safaritenten zijn gebouwd op verhoogde houten platformen die zijn genesteld onder vele Marula bomen. Deze unieke tenten hebben een eigen badkamer en alle voorzieningen. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Thamalakane River Lodge, Maun

Thamalakane River Lodge is geplaatst aan de oevers van de Thamalakane River op slechts 19 km van Maun en langs de weg naar het beroemde Moremi Game Reserve. De stenen chalets, sommige met een eigen plunge pool, zijn gepositioneerd in de schaduw van het bos, met uitzicht op de rivier. Het alom geprezen restaurant serveert à la carte en buffet maaltijden van een steeds wisselend menu. Zonsondergangen zijn spectaculair, met de ondergaande zon die de rivier in vuur en vlam zet als hij langzaam achter de bomen verdwijnt.

Hyena Pan Bushlodge, Moremi National Park

Hyena Pan is een rustig tentenkamp in een privé concessie beter bekend als Khwai. Het concessie gebied grenst aan het Moremi National Park en de Khwai River in het zuiden en het Chobe National Park in het oosten. Het kamp bevindt zich op 12 kilometer ten noorden van de Khwai River met uitzicht op een natuurlijke Mopane Pan. De pan is een constante watertoevoer voor vele soorten vogels en dieren, de regens in december-maart overstromen het gebied en creëren een enorme waterpartij voor nijlpaarden, olifanten en buffels. Het kamp heeft acht comfortabele permanente tenten met zonne-energie en gasboilers voor de douche. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Kabbo Houseboat, Shakawe

Kabbo Houseboat is een luxe woonboot, die vaart in het 'Panhandle' gebied van de Okavango Delta in het noorden van Botswana. Dit gebied wordt erkend als het stilste en meest vreedzame in de Delta, vanwege de afgelegen ligging en omdat er maar enkele boten hier varen. Kabbo Houseboat heeft twee dekken. Het beneden dek heeft acht en-suite hutten met glazen deuren naar de ongerepte wildernis van de Okavango Delta. Men heeft een prachtig uitzicht op het kristalheldere water, overvloedige vogelleven en de zeeën van papyrus. Het bovendek ligt ongeveer drie meter boven de waterlijn en huisvest de eetzaal, een bar en zonneterrassen. U heeft hier een adembenemend uitzicht tijdens de sundowner. Geen Wi-Fi beschikbaar.

Nunda River Lodge, Caprivi

Nunda River Lodge biedt de kans om te ontspannen in comfortabele accommodaties. Elke unit ligt tussen enorme inheemse bomen en struiken en bieden privacy en afzondering. De accommodatie bestaat uit zeven grote, smaakvol ingericht Meru tenten, gebouwd op een houten dek en acht grote rietgedekte bungalows. Alle units kijken uit over de rivier. Elke site heeft een braai gebied, water en elektrische punten. Wi-Fi beschikbaar in het hoofdgebouw.

Bakwena Lodge, Chobe

Bakwena Lodge is een eco-luxe toevluchtsoord aan de oevers van de Chobe River. Het is omringd door het Chobe National Park en ligt op ongeveer 90 km van Victoria Falls en Livingstone en 300 km ten westen van de Okavango Delta en ten noorden van de Makgadigadi zoutpannen. Bakwena komt uit het Setswana en betekent 'mensen van de krokodil', een van de grootste stammen in Botswana. Bakwena Lodge bestaat uit 10 rondavel stijl chalets, waarvan 2 familie-eenheden, alle gelegen onder de schaduwrijke luifel van Acacia bomen en met uitzicht op de rivier. Er is Wi-Fi beschikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Prijsindicatie 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Prijsindicatie per persoon:

Deze reis is beschikbaar vanaf € 3781,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Lokaal te betalen US$ 300.

Als u alleen reist wordt u met iemand van hetzelfde geslacht ingedeeld op een tweepersoonskamer. Indien u een eenpersoonskamer wenst betaald u een toeslag van € 1690,- per persoon.

Maximaal aantal deelnemrs: 12

Dit arrangement is inclusief:

 • 14 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden (waarvan 1x een lunchpakket)
 • Entreegelden parken
 • Vervoer in safari trucks (tijdens de gamedrives in Moremi en Chobe in open 4WD’s)
 • Chauffeur/reisleider
 • Excursies volgens routeomschrijving

Prijs exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

Er wordt tijdens deze reis een minimale inzet van u verwacht. Van het dragen en laden van uw bagage, schoonmaken van uw raam tot het om toerbeurt afwassen van het gebruikte servies.

Vertrekdata 2017:

9 april; 16* juli; 20 augustus; 17 september; 8* oktober; 12 november

*gegarandeerde vertrekdata, alle andere data bij min. 4 deelnemers

Optionele excursies 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Dag 1

Scenic rondvluchten etc.

Dag 7

Scenic vlucht over de Okavango Delta, prijs is afhankelijk van het aantal personen in elk vliegtuig.

Prijs per persoon: US$ 95-120

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven genoemde prijzen onder voorbehoud zijn van wijzigingen en koersverschillen.

Offerte aanvragen voor '15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"'

De heer/ Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Bestemming
Reisduur
Gewenste vertrekdatum
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
Hoe heeft u van ons gehoord?
Reiswensen


Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.