• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Victoria Falls, Zimbabwe – Botswana - Namibië – Victoria Falls, Zimbabwe

Deze klassieke 15-daagse comfortabele safari omvat Botswana, Namibië en Zimbabwe en de kern van de internationale Kavango Zambezi (Kaza) Transfrontier Conservation Area. Dit initiatief is een poging tussen meerdere landen om een uitgebreid netwerk van onderling verbonden reservaten te creëren, en voor corridors te zorgen waardoor het wild zich langs natuurlijke migratieroutes kunnen verplaatsen, met name de olifanten. De lodges zijn mooi, comfortabel en zorgen voor een geweldig safari avontuur.

Reisschema '15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"':

 • Dag 1: Victoria Falls
 • Dag 2: Hwange National Park
 • Dag 3: Hwange National Park
 • Dag 4: Matobos National Park
 • Dag 5: Matobos National Park
 • Dag 6: Nata
 • Dag 7: Maun
 • Dag 8: Moremi Game Reserve
 • Dag 9:   Moremi Game Reserve
 • Dag 10: Moremi Game Reserve
 • Dag 11: Okavango Delta - Shakawe
 • Dag 12: Okavango Delta - Shakawe
 • Dag 13: Caprivi
 • Dag 14: Chobe National Park
 • Dag 15: Victoria Falls

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Dag 1 Victoria Falls

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

De majestueuze aanblik van de machtige Zambezi die zich bij de Victoria Falls naar beneden stort is uw verwelkoming bij uw Zimbabwe en Botswana avontuur. U checkt in bij uw lodge voordat u ‘s middags de watervallen en het omliggende tropische regenwoud te voet gaat verkennen. ’s Avonds geniet u van een diner in een lokaal restaurant (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Victoria Falls

Overnachting in Bayete Guest Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 2-3 Hwange National Park (± 200 km, 3 uur) incl. ontbijt en diner

Hwange National Park is een wildlife juweel, beroemd om zijn groot wild en grote kuddes olifanten. Hwange heeft een breed scala aan habitats, met in het westen aan de rand van de Kalahari grote grasvlaktes en in het oosten van Hwange, de bossen. Uw comfortabele lodge voor de komende twee nachten ligt in een privé concessie aan de oostelijke grens van het park. U besteedt de hele dag aan een gamedrive in een open 4WD voertuig, op zoek naar het grote wild.

Inclusief: entreegeld en volle dag gamedrive in een open 4WD voertuig

Overnachting 2 nachten in Miombo Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 4-5 Matobos National Park (± 360 km, 6 uur) incl. ontbijt, 1x lunch en 2x diner

De afgeronde granieten rotsblokken en glooiende valleien van Matobos National Park zijn de thuisbasis van enkele van de laatst overgebleven neushoorns in Zimbabwe. U besteedt uw dag met een excursie in het park, u maakt een gamewandeling op zoek naar de neushoorns, u bezoekt de oude Bushmen rotsschilderingen en bewondert het prachtige landschap van Worlds View, de plek waar Cecil John Rhodes ligt begraven.

Inclusief: entreegeld Matobos National Park en gamewandeling

Overnachting 2 nachten in Big Cave Camp (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 6 Nata (± 325 km, 4,5 uur) incl. ontbijt

Deze morgen vertrekt u uit Matobos National Park en steekt u bij Plumtree de grens over naar Botswana op weg naar Nata voor uw overnachting. In de late namiddag komt u aan bij de Makgadikgadi Pans, zoutpannen die tot in het oneindige lijken uit te strekken. U gaat hier de omgeving verkennen en een aantal leuke foto’s maken van de gouden zonsondergang boven de horizon.

Inclusief: entreegeld Nata Sanctuary

Overnachting in Nata Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 7 Maun (± 330 km, 4,5 uur) incl. ontbijt

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

De naam Maun is afgeleid van een San woord dat 'plaats van het korte riet' betekent en ligt aan de zuidkant van de Okavango Delta, waar uw lodge uitkijkt uit over de prachtige Thamalakane River. Hier bereidt u uw reis naar het Moremi Game Reserve voor en heeft u de middag vrij om vogels te spotten langs de rivier, te ontspannen aan het zwembad of een optionele rondvlucht over de Okavango Delta te maken (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Thamalakane River Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 8-10 Moremi Game Reserve (± 200 km, 4 uur) incl. 3x ontbijt, 3x lunch en 2x diner

Verrassende en onverwachte contrasten ontstaan als het water van de Okavango in de droge Kalahari stroomt en daardoor een prachtig gebied met een verbazingwekkende fauna creëert in het Moremi Game Reserve. Rivieren, lagunes, savanne, bossen, Moremi Game Reserve biedt een aantal mogelijkheden om het wild te bekijken. U kunt hier naast meer dan 400 soorten vogels, ook luipaarden, leeuwen, wilde honden, olifanten, giraffen en een verscheidenheid aan antilopen zien. U maakt game drives in Moremi Game Reserve en de omringende concessies langs de Khwai River, waar de lagunes de dorstige dieren aantrekken om te komen drinken in de late namiddag. Uw lodge ligt in een privé-concessie ten noorden van Moremi, waar de boma uitkijkt op een grote drinkplaats, zodat u tijdens uw maaltijd kan genieten van de dieren die hier komen drinken, ver weg van de bewoonde wereld. Op de ochtend van dag 10 maakt u een laatste game drive op de concessie voordat u terugkeert naar de lodge in Maun.

Inclusief: entreegeld Moremi Game Reserve, ochtend en middag gamedrives in open 4WD voertuig

Overnachting 2 nachten in Elephant Pools Lodge (tweepersoons permanente tent met badkamer)
Overnachting 1 nacht in Thamalakane River Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 11-12 Okavango Delta - Shakawe (± 320 km, 5,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

U rijdt rond de Okavango Delta richting het noorden naar uw lodge aan de oevers van de Okavango Delta. Vanuit de lodge verkent u de Okavango per mokoro en motorboot. Met riet omzoomde rivieren, kristalhelder water en een overvloed aan vogels. Tijd om te relaxen en te genieten van het uitzicht op de Okavango.

Overnachting op Guma Lagoon Camp (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 13 Caprivi (± 380 km, 5,5 uur) incl. ontbijt en diner

U verlaat Botswana richting Namibië en het Mahango Game Reserve. U maakt een gamedrive door het reservaat op weg naar uw lodge aan de Kavango River. In de middag maakt u een riviercruise.

Inclusief: entreegeld Mahangu National Park en gamedrive

Overnachting in Camp Kwando (tweepersoons permanente tent met badkamer)

Dag 14 Chobe National Park (± 260 km, 3,5 uur) incl. ontbijt

De Caprivi Strip is een dunne wig in Namibië, die Botswana in het zuiden en Angola in het noorden van elkaar scheidt. U gaat via de Caprivi terug naar Botswana richting de stad Kasane en uw lodge aan de rand van de Chobe River. De rivier trekt grote kuddes olifanten aan en stroomt langzaam langs de noordelijke grens van het Chobe National Park. De sunset cruise is misschien wel de beste wildlife-activiteit in zuidelijk Afrika, waar de kans is om grote kuddes olifanten, krokodillen, nijlpaarden en andere wilde dieren te zien als zij aan het einde van de dag hun dorst komen lessen. Dit is een droom voor fotografen.

Inclusief: entreegeld Chobe National Park en sunset cruise op de Chobe River

Overnachting in Chobe Safari Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 15 Victoria Falls, Zimbabwe (± 85 km, 1,5 uur) incl. ontbijt

Maak nog een laatste ochtendgamedrive (niet bij de prijs inbegrepen) voor het laatste ontbijt. Hierna neemt u afscheid en wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor uw middagvlucht naar huis. (Als alternatief kunt u ook vanaf de luchthaven van Kasane terug vliegen). De reis eindigt om 11 uur.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties voor de 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Bayete Guest Lodge, Victoria Falls

Bayete Guest Lodge biedt comfortabele accommodatie op 2 km afstand van het centrum en 22 km van de luchthaven van Victoria Falls. De onlangs gerenoveerde, en door een familie gerunde lodge, heeft 25 kamers die zich in een weelderige tropische tuin bevinden. Centraal in de lodge ligt het zwembad dat wordt omringd door de Caldecott Boma en de Ngwezi Tavern. Het ontbijt wordt elke dag geserveerd in Caldecott Boma. Op speciaal verzoek serveert men ook lunch en diner, die bestaan uit heerlijke huisgemaakte gerechten. Er is gratis draadloos internet beschikbaar.

Miombo Lodge, Hwange National Park

Miombo Safari Camp is de dichtstbijzijnde accommodatie van de hoofdingang van Hwange National Park. Het kamp ligt op een privé concessie binnen de oostelijke grens van Hwange National Park, dat zich richting het westen uitstrekt tot Kasane Forest en Chobe van buurland Botswana. Dit glorieuze nationale park heeft met recht de hoogste concentratie vogelsoorten van elke regio in Afrika. Bij Miombo Safari Camp, zullen veeleisende safari gasten de wonderen van de Afrikaanse bush van dichtbij en persoonlijk ervaren.

Hwange National Park, vaak aangekondigd als de 'parel van Afrika' voor wat betreft safari's, heeft een wereldwijde reputatie voor zijn grote kuddes buffels, zijn roofdieren en meer in het bijzonder de enorme aantallen Afrikaanse olifanten. Op de drempel van dit verbazingwekkend National Park, is Miombo Safari Camp zonder meer een van de best bewaarde geheimen van Zimbabwe.

Big Cave Camp, Matobos National Park

Big Cave Camp ligt bovenop een enorme granieten walvis, met inspirerende uitzichten over het beroemde Matobos National Park. Geavanceerde Afrikaanse architectuur omvat kolossale rotsblokken in een luxueus ingerichte rietgedekte lodge, te midden van oude Khoisan rotskunst.

Ga aan het einde van de dag naar het natuurlijke rotszwembad en zonnedek, de Leopard Lair lounge en bar, en voor een aperitief naar de boma in grotstijl of de populaire bibliotheek van de lodge. De zeven rietgedekte huisjes met eigen badkamer en een eigen balkon, weerspiegelen Afrikaanse creatieve flair.

Nata Lodge, Nata

Nata lodge is een oase gelegen tussen de Mokolwane palmbomen. De 10 luxe safaritenten zijn gebouwd op verhoogde houten platformen die zijn genesteld onder vele Marula bomen. Deze unieke tenten hebben een eigen badkamer en alle voorzieningen. Er is geen draadloos internet beschikbaar.

Thamalakane River Lodge, Maun

Thamalakane River Lodge is geplaatst aan de oevers van de Thamalakane River op slechts 19 km van Maun en langs de weg naar het beroemde Moremi Game Reserve. De stenen chalets, sommige met een eigen plunge pool, zijn gepositioneerd in de schaduw van het bos, met uitzicht op de rivier. Het alom geprezen restaurant serveert à la carte en buffet maaltijden van een steeds wisselend menu. Zonsondergangen zijn spectaculair, met de ondergaande zon die de rivier in vuur en vlam zet als hij langzaam achter de bomen verdwijnt.

Elephant Pools Lodge, Khwai Private Reserve

Elephant Pools Lodge is een nieuwe exclusieve lodge die op dit moment wordt gebouwd in het Khwai Private Reserve aan de grens van Moremi Game Reserve.

Guma Lagoon Camp, Okavango Delta

Deze accommodatie biedt canvas chalets met elk een eigen uitzicht op de lagune. Elk chalet biedt plaats aan twee personen met mooie teakhouten bedden, een eigen badkamer met warme douche en toiletten. Er zijn ook klamboes en handdoeken aanwezig en er kunnen extra bedden voor kinderen worden geplaatst. Ontwaak 's ochtends met de zonsopgang boven de lagune. Geniet op het terras van de lounge met uitzicht over de lagune van een kopje koffie of thee.

Camp Kwando, Caprivi

Gelegen aan de oevers van de Kwando rivier (Eastern Caprivi, Namibië), nodigt Camp Kwando u uit om de verborgen schatten van een ongetemde land te komen ontdekken. Vang de geest van de Afrikaanse bush onder het genot sundowners vanaf het prachtige terras en ervaar de sensatie van de tijgervis en de angstaanjagend mooie roep van de Afrikaanse zeearend. Elektriciteit is aanwezig gedurende bepaalde uren door middel van een generator. Er is geen draadloos internet beschikbaar.

Chobe Safari Lodge, Chobe National Park

Chobe Safari Lodge ligt in Kasane aan de oevers van de Chobe River en grenst aan Chobe National Park. Direct voor de deur liggen vier Afrikaanse landen: Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. Chobe Safari Lodge is daarom een uitstekende locatie voor een trip naar Chobe National Park, Victoria Falls of Caprivi.

De nabijheid van Victoria Falls International Airport, Livingstone International Airport en Kasane International Airport maakt het gemakkelijk bereikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Prijsindicatie 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Prijsindicatie per persoon:

Deze reis is beschikbaar vanaf € 3971,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Als u alleen reist wordt u met iemand van hetzelfde geslacht ingedeeld op een tweepersoonskamer. Indien u een eenpersoonskamer wenst betaald u een toeslag van € 1665,- per persoon.

Maximaal aantal deelnemers: 12

Dit arrangement is inclusief:

 • 14 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden (waarvan 2x een lunchpakket)
 • Entreegelden parken
 • Vervoer in airconditioned minibus en 30% van de tour in een safari truck (tijdens de gamedrives in Hwange, Matobos, Moremi en Chobe in open 4WD’s)
 • Chauffeur/reisleider
 • Excursies volgens routeomschrijving

Prijs exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

Er wordt tijdens deze reis een minimale inzet van u verwacht. Van het dragen en laden van uw bagage, schoonmaken van uw raam tot het om toerbeurt afwassen van het gebruikte servies.

Vertrekdata 2019:

14*/** april; 9 juni; 14, 28 juli; 18*/** augustus; 15 september; 6* oktober; 10**, 17 november

*gegarandeerde vertrekdata, alle andere data bij min. 4 deelnemers
**Duits sprekende reisleider

Optionele excursies 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Dag 1

Scenic rondvluchten etc.

Dag 7

Scenic vlucht over de Okavango Delta, prijs is afhankelijk van het aantal personen in elk vliegtuig.

Prijs per persoon: US$ 95-120

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven genoemde prijzen onder voorbehoud zijn van wijzigingen en koersverschillen.

Offerte aanvragen voor '15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"'

De heer/ Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Bestemming
Reisduur
Gewenste vertrekdatum
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
Hoe heeft u van ons gehoord?
Reiswensen


Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.