• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Reisroute 8 dagen Botswana van Noord naar Zuid (Deluxe)

Dag 1-2 Kasane luchthaven - Chobe National Park (± 12 km, 15 min.)

Inclusief: ontbijt, lunch en diner, lokale drankjes en 3 geplande activiteiten en entreegelden parken

Overnachting 2 nachten in Chobe Bakwena Lodge (rondavel chalet)

Dag 3-5 Chobe National Park – Makgadigadi Pans (± 400 km, 5 uur)

Haal in de ochtend uw 4WD huurauto (Toyota Hilux Single of Double Cab zonder uitrusting of gelijkwaardig) op. Deze levert u op de laatste dag weer op de luchthaven van Maun in.

Inclusief: alle maaltijden, gids, entreegelden parken en activiteiten volgens Lazy Meerkat programma in periode 25 april t/m 31 oktober 2018 en activiteiten volgens Cool Meerkat programma in de periode 1 januari t/m 24 april 2018 en 1 november t/m 31 december 2018 (zie tabblad),

Overnachting 3 nachten in Planet Baobab (Bakalanga/Baobab hut)

Dag 6-7 Makgadigadi Pans - Central Kalahari (± 268 km, 9,5 uur)

Inclusief: ontbijt, ochtend en middag gamedrives, wandelingen met Bushmen gidsen, vogels en sterren kijken, sundowners

Exclusief: unieke sterrenkijk beleving (vooraf reserveren)

Overnachting 2 nachten in Haina Kalahari Lodge (tent)

Dag 8 Central Kalahari – Luchthaven Maun (± 135 km, 3,5 uur)

U levert uw huurauto in bij de luchthaven Maun

Accommodaties 8 dagen Botswana van Noord naar Zuid (Deluxe)

Chobe Bakwena Lodge

Bakwena Lodge is een eco-luxe accommodatie aan de oevers van de Chobe River, vlakbij het vriendelijke dorpje Kazangula. Botswana is safari land en Bakwena is daarvoor ideaal gelegen. Zambia, Zimbabwe, Namibië en Botswana komen op 1,5 km te samen en de lodge is omringd door het Chobe National Park en Forest Reserve. De Victoria Falls en Livingstone liggen 90 km verwijderd, de Okavango Delta 300 km en de Makgadikgadi zoutpannen liggen ten zuiden van de lodge.

Bakwena, komt uit het Setswana en betekent 'mensen van de krokodil'. Het is een van de grootste stammen in Botswana. De lodge omarmt de omringende cultuur en het land als inspiratie voor zijn stijl en gastvrijheid. De medewerkers zijn leden van de plaatselijke dorpen en maken deel uit van het verantwoord toerisme initiatief door te investeren in de lokale gemeenschappen. Of u nu komt om te ontspannen of voor een ​​safari, Bakwena is uw bestemming. De activiteiten die u hier kunt ondernemen zijn gamedrives of riviercruises op de Chobe River, vissen, vogels kijken, wandelen in de natuur, culturele reizen maken en het bezoeken van Impalila Island, met zijn reusachtige baobabs.

Bakwena Lodge bestaat uit 10 rondavel chalets, waarvan 2 geschikt zijn voor families. Ze liggen allemaal onder de schaduwrijke luifel van Acacia bomen, en elke plek is geselecteerd vanwege het uitzicht op de rivier. Met de bouw van elk chalet is rekening gehouden met zowel de ecologische als de traditionele Afrikaanse principes. Ze zijn voorzien van een 'laid-back' luxe met een eigen verhoogd terras met uitzicht op de rivier. Dagbedden bieden volop gelegenheid om de wisselende stemmingen van Chobe te absorberen. Elk chalet heeft een badkamer met uitzicht op een tuin met buitendouche - douchen onder een Afrikaanse sterrenhemel, omringd door geluiden van de bush is een must-do ervaring die reinigt en lichaam en geest weer energie geeft.

Het restaurant serveert eenvoudige Afro-fusion gerechten, bereidt met lokale ingrediënten en geïnspireerd door de traditionele Setswana keuken.

Planet Baobab

Planet Baobab is niet een nieuwe planeet in ons zonnestelsel maar een van de meest originele plekken waar u kunt verblijven bij een bezoek aan de Makgadikgadi Pans. Deze reeks van zoutpannen zijn de overblijfselen van wat vroeger een enorme oude binnenlandse oceaan was. De leuke lodge ligt aan de rand van de Ntwetwe Pan, aan de weg van Maun naar Francistown in de buurt Gweta Town.

De accommodatie bij Planet Baobab is echt origineel, volgens de traditionele bouwmethoden van de oorspronkelijke bewoners van de Makgadikgadi zoutpannen. U kunt kiezen tussen een traditionele Bakalanga hut, gebouwd van leem of een traditionele gras hut, gemaakt op de manier waarop de Bosjesmannen ze gebruikten. Omdat deze beide hutsoorten zijn gemaakt van natuurlijke materialen uit het Makgadikgadi gebied, zijn ze perfect temperatuur gecontroleerd, zonder de noodzaak voor airconditioners.

De Bakalanga lemen hutten hebben een eigen badkamer en zijn uitgerust met linnengoed. Het interieur van deze hutten weerspiegelen waar het omgaat bij Planet Baobab: creativiteit. De muren zijn besmeurd met koeienmest in traditionele Botswana stijl, en versierd met kunst gemaakt met natuurlijke pigmenten, gevonden in de vele termietenheuvels in het gebied.

De traditionele grashutten zijn gebouwd op dezelfde wijze als door de eerste bewoners van de Makgadikgadi - de Bosjesmannen - dit deden. Deze hutten hebben geen eigen badkamer, maar u bent verzekerd van een zeer comfortabele nachtrust op twee eenpersoons traditionele mopane en koehuid bedden. Het licht komt van een petroleumlamp. Als u wilt slapen in uw eigen tent dan kunt u terecht op een mooie schaduwrijke camping, elk met een braai gebied en gedeelde douchefaciliteiten.

De shebeen bij Planet Baobab weerspiegelt de essentie van de traditionele Afrikaanse gastvrijheid. Luister naar de avontuurlijke verhalen van andere gasten, terwijl u ontspannen in een ligstoel van koeienhuid ligt of een traditionele Kgotla stoel met een ijskoud biertje in uw hand. De enorme kroonluchters, gemaakt van bierflesjes, zijn heel bijzonder. Luister naar de geluiden van de Makgadikgadi terwijl u geniet van uw diner naast het kampvuur of onder de gigantische marula boom.

Haina Kalahari Lodge

Haina Kalahari Lodge gesitueerd aan de noordgrens van het Central Kalahari Game Reserve in Botswana biedt klassiek Afrikaanse, ontspannen en informele accommodatie in zowel luxe als superior tenten voor maximaal 20 gasten.

In het hoofdgebouw bevinden zich een lounge, een eetkamer en een bar. Tevens is er voor de gasten een zwembad, zonnedek en een groot boma beschikbaar. Het zonnedek is een populaire plek waar gasten hun verschillende waarnemingen van vogels en dieren met elkaar uitwisselen.

De van zonne-energie voorziene tenten met eigen terras bieden allemaal een grote mate van privacy. De zes luxe tenten zijn voorzien van een bed met klamboe en eigen badkamer met binnen- en buitendouche. De drie superior tenten hebben grote terrassen en een complete badkamer. Ze zijn gebouwd onder een rieten kap, die schaduw biedt en de tenten koel houdt in de hete Kalahari zon. Alle accommodaties zijn ingericht in subtiele aardetinten en donker hout in een hedendaags Afrikaans thema.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Programma 4 dagen Lazy Meerkat
(25 april - 31 oktober)

Dag 1

Arriveer bij Planet Baobab. Nadat u zich heeft thuis gemaakt in uw gezellige en comfortabele hut, maakt u een wandeling met een gids door het omliggende Baobabbos. Hij zal u meer vertellen over de lokale ecologie, geologie en natuurlijk, de unieke biologie van de baobabs, die in feite geen bomen, maar de grootste vetplanten ter wereld zijn.

Geniet met een koel drankje bij het kampvuur van een spectaculaire zonsondergang en luister naar de gids die uitleg zal geven over de fascinerende, geologische oorsprong van de Makgadikgadi. Deze enorme zoutpan woestijn, een gebied dat groter is dan Zwitserland, was ooit de grootste oppervlakte van zoetwater op de planeet!

Hierna keert u terug naar Planet Baobab voor een superlekker Pan African diner.

Dag 2

Word wakker en geniet van een heerlijke Planet Baobab ontbijt.

U kunt kiezen uit een van de vele ideale mogelijkheden. Helemaal niets doen, een goed boek lezen of een medereiziger uitdagen voor een ​​spel Morabaraba. Planet Baobab is de perfecte plek om te ontspannen en te luieren. Na de lunch vertrekt u met uw gids; u rijdt over de uitgestrekte graslanden, langs eenzame baobabreuzen naar de rand van de Ntwetwe Salt Pan. Onderweg vertelt uw gids over de ongelooflijke aanpassingen van deze Baobabs, die uniek zijn voor de Kalahari woestijn. Na aankomst bij het maanlandschap van de Ntwetwe Pan, en na het beluisteren van een korte veiligheidsinstructie, stapt u op uw quadbike voor een bliksemtour door de archeologie, geologie en zoölogie van dit gebied. Ntwetwe is de grootste van de twee Makgadikgadi zoutpannen, en biedt een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte oppervlakte van deze glinsterende zoutpan zo ver als het oog kan zien. De quadbikes stellen u in staat om de enorme leegte van de Makgadikgadi op een ecologisch correcte manier te verkennen. De ondiepe sporen zullen door de zomerregens worden weggewassen. Ga waar weinig mensen u voor zijn gegaan - ver over de onontgonnen wildernis van de uitgestrekte en lege zoutpannen. Geef gas; sluit uw ogen en stel u voor dat er niets is totdat u van de rand van de aarde valt. Zoek de stenen gereedschappen die verstrooit liggen op het oppervlak van de zoutpan. Uw gids zal een uitgebreide toelichting geven over het maken van de stenen werktuigen, evenals de evolutie van de mens zelf. Denk eraan dat deze gereedschappen niet uw eigendom zijn! Gooi ze terug van waar ze vandaan kwamen. Net als u denkt dat u niet meer van deze versteende objecten aan te kunnen neemt de gids u mee naar het midden van absolute niemandsland voor een 360 graden uitzicht op de fonkelende sterren van het zuidelijk halfrond.

Geniet van een drankje voor de zon ondergaat achter dit dorre en mooie landschap, gevolgd door een barbecue diner tot in perfectie bereidt door uw immer getalenteerde gids. Aan het einde van deze energieke dag kruipt u in uw slaapzak onder de fenomenale Makgadikgadi hemel, met uw eigen met sterren versierde plafond. Denk aan de stilte, dut in en droom over baobabs ...

Dag 3

Word wakker met de opkomende zon aan uw voeten. Warm uw handen aan een mok kokend hete koffie en geniet van de stilte. U rijdt met uw quadbike terug naar de rand van de Ntwetwe Pan en gaat dan met uw gids de omgeving te verkennen, op zoek naar unieke aangepaste woestijn diersoorten zoals grootoorvossen, springbok, koritrap en een aantal van de meest fascinerende inwoners van de Kalahari, de stokstaartjes. Als gevolg van een lopend aanpassingsprogramma, is het voor de gasten mogelijk om deze boeiende wezens van dichtbij te bewonderen. Vergeet niet, ze zijn niet te temmen! - stelt u zich niet dreigend op.

Op kille ochtenden zou het goed kunnen dat een stokstaartje zich tegen u aan nestelt voor de warmte. Of uw hoofd als uitkijkpost gebruikt bij het ontbreken van een termietenheuvel of een boom. Door de bijzondere tijd met deze ongelooflijk sociale en uitstekend aangepast dieren, zult u in staat te zien hoe ze met elkaar en hun omgeving omgaan. U krijgt de kans de Kalahari woestijn te zien door de ogen van een stokstaartje - die, ondanks dat het slechts 30 cm groot is, een behoorlijk spectaculair uitkijkpunt heeft.

Na deze boeiende ontmoeting, gaat u terug naar Planet Baobab voor een broodnodige douche en een heerlijk Planet Baobab ontbijt. Ga mee op een rondleiding door de bloeiende metropool van Gweta (aantal inwoners: 2000) om de moderne Afrikaans dorpscultuur te ervaren. U ontvangt meer informatie over de geschiedenis en tradities van de Batswana van uw gids die zijn kennis heeft geërfd van zijn voorouders. Bezoek de plaatselijke basisschool 'Sekolo' met zijn openlucht klassen onder de morula boom, de Kgotla - een traditionele rechtbank die het dorp en de mensen van Gweta aanstuurt en voor de dappere onder u is er een sorghum bier proverij! U bezoekt een lokale veehouder, waar u wordt rondgeleid door een traditionele Batswana huis. Vang een glimp op van het landelijke Botswana leven en vergezel uw gastheren voor een traditionele Kalanga maaltijd bestaande uit sorghum, maïsmeel, "seswaa" (runderstoofpot), wilde spinazie, mophane wormen (optioneel !!) en wilde bonen, gevolgd door een likkebaardend lekkere baobabfruit milkshake.

U keert terug naar Planet Baobab, uw 'home away from home', waar u de rest van de dag kunt ontspannen rond het zwembad of luieren in een hangmat onder een gigantische baobab. Terwijl de zon ondergaat, geniet u van een koel drankje gevolgd door een laatste, overheerlijke Pan African diner.

Dag 4

Geniet van een laatste Planet Baobab ontbijt voordat u verder gaat op uw volgende avontuur ...

Programma 2 dagen Cool Meerkat
(1 januari t/m 24 april en 1 november t/m 31 december)

Dag 1

Arriveer bij Planet Baobab. Nadat u zich heeft thuis gemaakt in uw gezellige en comfortabele hut, maakt u een wandeling met een gids door het omliggende Baobabbos. Hij zal u meer vertellen over de lokale ecologie, geologie en natuurlijk, de unieke biologie van de baobabs, die in feite geen bomen, maar de grootste vetplanten ter wereld zijn.

Geniet met een koel drankje bij het kampvuur van een spectaculaire zonsondergang en luister naar de gids die uitleg zal geven over de fascinerende, geologische oorsprong van de Makgadikgadi. Deze enorme zoutpan woestijn, een gebied dat groter is dan Zwitserland, was ooit de grootste oppervlakte van zoetwater op de planeet!

Hierna keert u terug naar Planet Baobab voor een superlekker Pan African diner.

Dag 2

U vertrekt voor zonsopkomst met uw gids; u rijdt over de uitgestrekte graslanden, langs eenzame baobabreuzen naar de rand van de Ntwetwe Salt Pan. Onderweg vertelt uw gids over de ongelooflijke aanpassingen van deze Baobabs, die uniek zijn voor de Kalahari woestijn. U verkent de omgeving met uw gids op zoek naar unieke aangepaste woestijn diersoorten zoals grootoorvossen, springbok, koritrap en een aantal van de meest fascinerende inwoners van de Kalahari, de stokstaartjes. Als gevolg van een lopend aanpassingsprogramma, is het voor de gasten mogelijk om deze boeiende wezens van dichtbij te bewonderen. Vergeet niet, ze zijn niet te temmen! - stelt u zich niet dreigend op.

Op kille ochtenden zou het goed kunnen dat een stokstaartje zich tegen u aan nestelt voor de warmte. Of uw hoofd als uitkijkpost gebruikt bij het ontbreken van een termietenheuvel of een boom. Door de bijzondere tijd met deze ongelooflijk sociale en uitstekend aangepast dieren, zult u in staat te zien hoe ze met elkaar en hun omgeving omgaan. U krijgt de kans de Kalahari woestijn te zien door de ogen van een stokstaartje - die, ondanks dat het slechts 30 cm groot is, een behoorlijk spectaculair uitkijkpunt heeft.

U keert terug naar Planet Baobab, uw 'home away from home', waar u de rest van de dag kunt ontspannen rond het zwembad of luieren in een hangmat onder een gigantische baobab. Terwijl de zon ondergaat en de lucht kouder wordt gaat u met de andere gasten naar het funky Planet Baobab restaurant voor een heerlijk diner bij kaarslicht.

Dag 3-4

Kies na het ontbijt een plekje waar u kunt ontspannen. Relax en geniet van de unieke speciale plek voordat u verder gaat op uw volgende avontuur ...

Impressie Lazy en Cool Meerkat

Inclusief/Exclusief 8 dagen Botswana van Noord naar Zuid (Deluxe)

Inclusief:

 • 7 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden
 • Genoemde transfers
 • Genoemde activiteiten
 • 6 dagen 4WD huurauto (Toyota Hilux of gelijkwaardig Single/Double Cap) zonder uitrusting inclusief Super Max Excess Insurance, contractkosten, banden/ruitverzekering (1 band/1 ruit), enkele reis drop-off kosten en GPS
 • Gespecificeerde Lazy of Cool Meerkat programma (seizoensgebonden)
 • Gespecificeerde park- en entreegelden

Exclusief:

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Niet gespecificeerde park- en entreegelden
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Kosten paspoort & visa
 • Brandstof

Offerte aanvragen voor: '8 dagen Botswana van Noord naar Zuid (Deluxe)'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen