• Slider image
 • Slider image

Reisroute 10 dagen Historic Ethiopia

Dag 1 Addis Abeba incl. lunch en diner

Welkom in Addis Abeba, de hoofdstad van de Afrikaanse Unie en Ethiopië. U wordt opgewacht bij het vliegveld en naar uw hotel gebracht waar u zich kunt opfrissen.

Hierna begint het avontuur. U gaat Addis Abeba verkennen, de op twee na hoogste hoofdstad in de wereld. De eerste stop is bij het Nationaal Archeologisch Museum, gerangschikt onder de meest belangrijkste van sub-Sahara Afrika, waar tentoonstellingen variëren van de 3,1 miljoen jaar oude beenderen van Lucy, een vrouwelijke Australopithecus Afarensis tot pre-Aksumite aardewerk, munten en scripts en andere waardevolle artefacten. Vervolgens bezoekt u het Etnografisch Museum, een ideale plek om meer te weten te komen over de rijke etnische diversiteit van Ethiopië. Het museum heeft een indrukwekkende reeks religieuze kruizen, drieluiken en muurschilderingen, evenals de slaapkamer en badkamer van Haile Selassie (de laatste keizer van Ethiopië). Na de lunch bezoekt u de Holy Trinity Cathedral, gebouwd in 1945 en bekend om zijn prachtige glas-in-lood ramen. In de kathedraal bevinden zich ook de graven van de overleden keizer en zijn familie, evenals het graf van de Engelse feministe Sylvia Pankhurst. Vanavond wordt er een welkomstdiner geserveerd.

Overnachting in Sheraton Addis Abeba

Dag 2 Addis Abeba - Bahir Dar incl. ontbijt, lunch en diner

U wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Bahir Dar, een aantrekkelijke stad aan de zuidelijke oever van Lake Tana, de bron van de Blauwe Nijl. Na de lunch in uw hotel maakt u een stadstour. U gaat naar Bazawit Hill voor een spectaculair uitzicht over de stad, het meer, de eilanden en de rivier. U rijdt langs het paleis van keizer Haile Selassie en verder naar de openlucht markt, een van de grootste in Noord-Ethiopië.

Overnachting in Kuriftu Resort & Spa

Dag 3 Bahir Dar incl. ontbijt, lunch en diner

Deze ochtend bezoekt u de prachtige, 100 meter brede, Blue Nile Falls. Na de lunch vaart u met de boot naar de nabijgelegen kloosters van het Zeghe schiereiland, bekend om de 14e-eeuwse, ronde met gras overdekt kerken en hun prachtige muurschilderingen.

Overnachting in Kuriftu Resort & Spa

Dag 4 Bahir Dar - Gondar incl. ontbijt, lunch en diner

's Morgens vertrekt u naar Gondar, de hoofdstad en het commerciële centrum van Ethiopië tijdens de 17e tot midden 19e eeuw. Na de lunch, brengt u een bezoek aan de Royal Enclosure, een vesting met kastelen (paleizen) van de verschillende Gondarene keizers en het bad van koning Fasilides, gebouwd door de keizer om Timkat (de herdenking van de doop van Jezus door Johannes de Doper in de rivier de Jordaan) te vieren. Het grootste deel van het jaar staat het bassin leeg, maar als het feest nadert wordt het via een ingewikkeld systeem gevuld met water uit het nabij gelegen riviertje Qaha. Duizenden pelgrims komen hier jaarlijks om de doop te herdenken. Tot slot bezoekt u de Debre Berhane Selassie kerk, de enige die gered werd tijdens de Mahdist invasie in de jaren 1880. Bewonder de prachtige muurschilderingen en in het bijzonder de gezichten van de engelen die een gemeenschappelijk motief zijn in Ethiopisch design.

Overnachting in Mayleko Lodge

Dag 5 Gondar - Lalibela incl. ontbijt, lunch en diner

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar het kleine stadje Lalibela. Dit is de plek van een van de meest verbazingwekkende heilige plaatsen in de wereld, bestaande uit elf middeleeuwse rotskerken, elk uit één stuk steen gehouwen. Bezoek de eerste groep van zes kerken en verken de labyrintische tunnels en crypten.

Overnachting in Tukui Village

Dag 6 Lalibela incl. ontbijt, lunch en diner

Deze ochtend brengt u een bezoek aan het klooster van Nakuto La'ab, uitgehouwen uit een rots aan de rand van de stad. Als alternatief kunt u met een muilezel, de steile weg van Mount Asheton beklimmen, om Asheton Mariam klooster te bezoeken. Na de lunch bezoekt u de tweede groep rotskerken gebouwd door koning Lalibela, waaronder de beroemde Bete Georgis. Deze Griekse kruisvormige kerk ligt in een diepe put met loodrechte wanden en is alleen toegankelijk via een tunnel een eindje verderop. Bezoek ook de vier kerken, ten zuiden van de Jordaan, waaronder Bet Emanuel wiens uitgebreide buitenkant wordt geprezen door kunsthistorici. Later wordt u uitgenodigd om een traditionele Ethiopische koffie ceremonie bij te wonen, waar u het aloude rooster en brouwproces in een speciale ketel van klei kunt zien.

Overnachting in Tukui Village

Dag 7 Lalibela - Axum incl. ontbijt, lunch en diner

U vliegt vandaag over het uitgestrekte Ethiopische landschap naar Axum, het spirituele hart van het land. Axum was tussen de 10e tot de 1e eeuw voor Christus, de hoofdstad van het grote Axumieten Rijk. Het is nog steeds de heiligste van alle steden van Ethiopië, en het oudste christelijke koninkrijk in de wereld. Cultureel een cruciale brug tussen Afrika en Azië, is de belangrijke geschiedenis niet onopgemerkt gebleven door de UNESCO, die Axum hebben toegevoegd aan hun indrukwekkende lijst. Er is samen met uw gids zoveel te ontdekken vandaag. Wandel over de geplaveide paden naar de iconische stelae; reusachtige granieten monolieten versierd met symbolische gravures, bezoek de Saint Mary of Zion kerk waar u de kronen van Ethiopische koningen kunt zien, en luister naar de verhalen over de Koningin van Sheba die de Ark van het Verbond naar deze stad bracht, en waar deze zoals men gelooft zich nog steeds bevindt. U kunt meer historisch lekkernijen ontdekken in het Axum museum; hier vragen 16e eeuwse koninklijke met goud bedrukte toga's om uw aandacht, samen met goud overladen kroningskronen, Ethiopische kruisen en gegraveerde drietalige tabletten, uit de tijd van Christus - een must see voor iedere enthousiast geschiedenisliefhebber.

Overnachting in Yeha Hotel

Dag 8 Axum - Hawzen incl. ontbijt, lunch en diner

Uw rit van vandaag brengt u door een heroïsche landschap van multi gekleurde stenen en luchten met enorme wolken, niet ongelijk aan het Amerikaanse zuidwesten. Modderige rode wegen schieten weg in de epische verte en u zou meisjes met lange rokken en strakke vlechten kunnen zien die elkaar vastklampen en samenzweerderig giechelen als door paarden getrokken koetsen en kameelkaravanen voorbij rollen. Langs de kant van de weg liggen kleine zorgvuldig onderhouden velden van tarwe, linzen, gierst en sorghum, terwijl rook de eindeloze luchten in wordt geblazen vanuit de alomtegenwoordige tukals. Het is een mooie rit. De reis brengt u naar Hawzen, door de iconische bergen van Adwa, waar de Ethiopiërs de Italianen hebben verslagen in de beroemde slag van 1896. Onderweg stopt u bij indrukwekkende pre-Axumite tempels en bergtopkloosters - het klooster van Debre Damo is moeilijk te bereiken, maar u kunt naar de bergtop kijken waar orthodoxe monniken een van de minst toegankelijke plaatsen in de regio hebben gebouwd - de enige manier om het te bereiken was, en is nog steeds, via een touw langs de steile rotswand nadat de 'rope man' een harnas van geitenvel heeft uitgegooid.

Overnachting in Gheralta Lodge

Dag 9 Hawzen incl. ontbijt, lunch en diner

Steile kliffen, surrealistische rotsformaties en verticale torens domineren deze prachtige regio. De kerken zijn zeker niet zeer toegankelijk voor overvallende legers en toeristen, en sommige van de kerken laten bezoekers letterlijk steile zandstenen muren beklimmen of wandelen langs messcherpe canyons en klifranden. Maakt u geen zorgen - uw gids verwacht niet dat u dit zult doen en velen zijn veel toegankelijker, dus maak u op voor een dag rond kerken die van betekenis zijn voor de geboorteplaats van het christendom, waaronder het Abreha Atsbeha klooster, Cherkos Wukro en de kerk van Petrus en Paulus, met charmante onbedorven muurschilderingen van heiligen en engelen - gebouwd op een steile richel die u via een wankele ladder kunt beklimmen voor een aantal adembenemende uitzichten.

Overnachting in Gheralta Lodge

Dag 10 Hawzen - Addis Abeba incl. ontbijt, lunch en diner

Na het ontbijt rijdt u naar Mekelle, de hoofdstad van de provincie Tigray. Een snelle vlucht met Ethiopian Airlines brengt u terug naar Addis Abeba. Fris u op in uw dagkamer van het Sheraton of ga op jacht naar souvenirs. 's Avonds wordt er een afscheidsdiner geserveerd in een traditioneel restaurant met muziek en dans. Hierna wordt u naar de luchthaven gebracht, op tijd voor uw vertrek.

Dagkamer Sheraton Addis Abeba

Accommodaties 10 dagen Historic Ethiopia

Sheraton Addis Abeba

Het Sheraton Addis Hotel ligt in het centrum van Addis Abeba in de buurt van het Nationaal Museum, United Nations Conference Centre, het UNECA hoofdkwartier, de Merkato en de internationale luchthaven Bole (7km). Het hotel is een heiligdom van Ethiopische grandeur, met prachtige tuinen en kleurrijke wilde bloemen onder de Afrikaanse hemel. Beleef een uitzonderlijk niveau van persoonlijke service in een van de 294 kamers en suites.

Kuriftu Resort & Spa, Bahir Dar

Het Kuriftu Resort ligt aan de oevers van Lake Tana en biedt 28 stenen bungalows in een tuin aan het meer. Elke kamer is ingericht in een traditionele Ethiopische stijl met een eigen badkamer, een hemelbed, een lounge en voorzien van een flatscreen-televisie. Het resort beschikt ook over een eigen restaurant, een spa en een zwembad.

Mayleko Lodge, Gondar

Mayleko Lodge ligt op slechts een paar minuten rijden van de luchthaven Theodros, en slechts 15 km van het oude kasteel van Fasiledes. Mayleko Lodge ligt midden in de natuur. De lodge heeft 20 bungalows gesitueerd tegen de achtergrond van de Dilha Mountain. Ze zijn ruim, comfortabel en smaakvol ingericht met traditionele meubels. Het restaurant heeft een mooi terras met uitzicht op de bergen en er is een gezellige bar. De lodge heeft een zwembad en een driving range.

Tukul Village, Lalibela

Tukul Village is een nieuw hotel en biedt een mooi uitzicht op Lalibela en haar omgeving. Het is in feite niet een hotel, maar een klein dorp. Het is op loopafstand van de vele oude kerken - de aantrekkingskracht van Lalibela - zoals de kerk van St. George. Het hotel beschikt over gratis Wifi.

Yeha Hotel, Axum

Yeha Hotel is een door de overheid gerund hotel, gebouwd in een moderne stijl in het centrum van de stad en op loopafstand van de meeste oude bezienswaardigheden. Het biedt een van de beste uitzichten in Axum, met name op de kerk en het Stelae park. De kamers zijn ingericht in een etnische stijl.

Gheralta Lodge, Hawzen

Gheralta Lodge ligt in de buurt van Hawzen en biedt bungalow stijl accommodatie en een klein restaurant. Het gebied rond Gheralta, met zijn unieke keten van bergen, is de thuisbasis van de rotskerken, beroemd om hun architectuur, oude schilderijen en manuscripten.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 10 dagen Historic Ethiopia

Inclusief:

 • 9 overnachtingen + dagkamer dag 10
 • Maaltijden zoals gespecificeerd in Routeomschrijving
 • Ontvangst luchthaven en assistentie met bagage
 • Vervoer in voertuigen met airconditioning en flesje water
 • Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden
 • Fooi lokale gidsen en chauffeurs

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht
 • Indicatieprijs binnenlandse vluchten € 350,- per persoon met Ethiopean Airlines
 • Visa kosten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Was- en stomerijkosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Internet en telefoonkosten

Opmerkingen:

 • Er geldt een strikte bagage beperking van 20 kg per persoon en handbagage, op alle vluchten binnen Ethiopië. Het is van belang dat u reist met zachte koffers of reistassen, omdat harde koffers (Samsonite-stijl) niet in de bagageruimte van kleine vliegtuigen passen (indien u deze tijdens uw reisprogramma gebruikt)
 • Overbagage kan veilig in het hotel in Addis Abeba worden opgeslagen.

Impressie 10 dagen Historic Ethiopia

Offerte aanvragen voor: '10 dagen Historic Ethiopia'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen