• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

6 dagen Ultimate Gorilla's

Oeganda is een land van contrasten en Rwanda de perfecte tegenhanger. In een halve dag kunt u rijden van in mist gehulde vulkanische bergen tot hete wazige savanne, bespikkeld met wilde dieren. Serene glooiende heuvels van theeplantages, weelderig maar georganiseerd, overgaand in dichte jungle en regenwoud met muzikale begeleiding van een chaotische kakofonie van vogels. Uganda zit vol met deze contrasten: de kleinste sunbirds, iriserend in het ochtendlicht, de enorme logge olifant, die als sneeuw voor de zon verdwijnt achter een boom, de chimpansees die razen over het kronendak en de gorilla die peinzend kauwt op een stuk bamboe.

Rwanda ligt op grote hoogte in de African Great Lakes regio; het wordt geografisch gedomineerd door bergen in het westen en savanne in het oosten, met talrijke meren in het gehele land. Dit is Afrika op de manier waarop het zou moeten zijn!

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 6 dagen Ultimate Gorilla's

Dag 1 Entebbe incl. ontbijt

Aankomt op Entebbe Airport. Meet en greet waarna u door uw chauffeur/gids naar uw accommodatie in Entebbe wordt gebracht (± 15 minuten). Uw hotel heeft een unieke en rustgevende sfeer - perfect voor uw eerste overnachting.

Overnachting in Boma Guesthouse (standaard kamer)

Dag 2 Bwindi Impenetrable Forest incl. ontbijt, lunch en diner

U wordt om 06:00 uur opgehaald bij uw hotel. Uw chauffeur/gids brengt u naar Entebbe Airport voor een lijnvlucht naar Kisoro in het zuidwesten van Oeganda. Bij aankomst in Kisoro wordt u naar Bwindi National Park gebracht (± 2 uur).

Er wordt gezegd dat dit regenwoud 25.000 jaar oud is, waardoor het een van de meest biodiverse habitats van Afrika is. Dit park ligt op een hoogte van 1200 tot 2600 meter. Vijf rivieren en een hoge jaarlijkse neerslag maken het keer op keer vochtig. Naast de grote attractie, de berggorilla's, is het National Park ook de thuisbasis van een verbazingwekkende 120 soorten zoogdieren, 350 soorten vogels, 202 soorten vlinders en meer dan 200 verschillende soorten bomen. Er verblijven ongeveer 350 gorilla in diverse stabiele groepen in het park. De pogingen tot instandhouding van de afgelopen jaren hebben geleid tot een gestage toename van het aantal.

Verder vindt u hier 23 van de 24 Albertine Rift Valley endemische vogelsoorten met inbegrip van de African Green Broadbill, Bar Tailed Trogon en andere mooie soorten.

Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge (standaard kamer)

Dag 3 Bwindi Impenetrable Forest incl. ontbijt, lunch en diner

U staat relatief vroeg op voor een stevig ontbijt zodat u genoeg energie heeft voor uw gorilla-tracking. Daarna meldt u zich om 08:00 uur bij het rangerstation voor registratie en een briefing door een van de rangers; de gidsen nemen u dan mee door de bush en baant u zich een weg door het struikgewas en dikke klimplanten, om de gorilla's op te sporen. Dit kan een half uur tot 7 uur duren - een redelijke mate van fitness alsmede een paar stevige wandelschoenen is vereist.

Let op: luister ten allen tijde naar de instructies van de lokale rangers. Het is verboden om de gorilla's dichter dan 5 meter te benaderen, om hen te voeden of een flitser te gebruiken bij het fotograferen. Dit is voor hun en uw veiligheid! U wordt begeleid door gewapende bewakers om uw veiligheid in dit gebied waar ook wilde buffels rondlopen te garanderen. Aarzel niet tijdens het wandelen om gidsen te vragen hun tempo te vertragen of als u wilt rusten. U kunt ter plaatse als extra optie een kruier huren die uw spullen draagt.

De Uganda Wildlife Authority verbiedt het om deel te nemen aan een tracking wanneer u ziek bent, omdat gorilla's zeer gevoelig zijn voor de ziekten van de mens. Mocht u misselijk zijn op de dag van de track dan raden wij u dringend aan om u aan deze regel te houden. Met het oog op een terugbetaling van 50% van de vergunningskosten, moet u een doktersverklaring krijgen van een arts.

We willen ook benadrukken dat ondanks een zeer goede kans op het zien gorilla's, het succes niet is gegarandeerd (hoewel het succes ten minste 99,5% is!). Het zijn wilde dieren, zonder vaste routine en het vereist de vaardigheden en ervaring van uw tracker en gidsen, maar ook geluk, om ze te vinden. De trackers en gidsen hebben geholpen om de gorilla's te laten wennen aan mensen en hebben een band met deze beesten opgebouwd. Zij brengen u naar het gebied waar ze de gorilla's de dag ervoor hebben achtergelaten. Voordat u vertrekt kunnen zij ongeveer inschatten hoe lang de wandeling zal zijn.

Overnachting in Clouds Mountain Gorilla Lodge (standaard kamer)

Dag 4 Rwanda incl. ontbijt, lunch en diner

Na het ontbijt vertrekt u richting Rwanda. U steekt de grens over en gaat verder richting Volcanoes National Park - Musanze omgeving. Volcanoes National Park staat bekend als Afrika's eerste nationale park en werd oorspronkelijk gecreëerd om de berggorilla's te beschermen tegen stropers. Daarnaast is het thuis van vijf van de acht Virunga vulkanen, waarvan alleen de Nyamuragira en Nyiragongo nog actief zijn. Het National Park ligt in het noordwesten van Rwanda en grenst daardoor aan Congo's Virunga National Park en Oeganda's Mgahinga Gorilla National Park.

Overnachting in Virunga Lodge (standaard kamer)

Dag 5 Rwanda incl. ontbijt, lunch en diner

Uw Gorilla tracking in Rwanda begint om 08.00 uur bij het rangerstation en nadat u de duidelijke instructies over hoe uw tracking er uit zal gaan zien heeft ontvangen, gaat u weer op pad voor dit spannende avontuur. Het is nooit echt gegarandeerd hoe lang de route zal zijn, maar waarschijnlijk bent u na de lunch terug in de lodge.

Overnachting in Virunga Lodge (standaard kamer)

Dag 6 Rwanda incl. ontbijt

Na het ontbijt wordt u naar Kigali Airport gebracht (± 3 uur) voor uw intercontinentale vlucht naar huis.

Accommodaties 6 dagen Ultimate Gorilla's

The Boma Guesthouse, Entebbe

De Boma is een klein, vriendelijk pension aan de rand van Entebbe, gunstig gelegen voor aankomende of vertrekkende passagiers van de internationale luchthaven van Entebbe. Er zijn elf kamers, allemaal met eigen badkamer en ingericht met een Afrikaans thema. Ze hebben allemaal grote bedden met een klamboe en een kleine woonkamer met stoelen en een kleine tafel. De nieuwere kamers hebben ook een televisie. De badkamers zijn vrij eenvoudig, maar groot en hebben allemaal warm en koud stromend water.

De bar en het restaurant liggen in de mooie tuin met uitzicht op Lake Victoria, een mooie plek om te genieten van een afternoon tea op het terras. Er is draadloos internet beschikbaar en de gasten kunnen de hotel computer gebruiken als zij toegang tot het internet willen maar geen eigen laptop bij zich hebben.

Clouds Mountain Gorilla Lodge, Bwindi

Clouds Mountain Gorilla Lodge ligt in het zuidelijke deel van Bwindi National Park, gelegen in de Great Rift Valley. Bwindi strekt zich uit over een reeks van steile randen, zijn massieve regenwoud bijna ondoordringbaar, haar geheimzinnige interieur biedt de perfecte habitat voor de gorilla bevolking. De lodge heeft 8 slaapkamers, 2 van deze zijn dubbele kamer familie-eenheden, perfect voor vrienden en familie die samen reizen. Elke kamer heeft een eigen badkamer, elektrische verlichting, stopcontacten en een gezellige open haard. In het hoofdgebouw bevindt zich de receptie, een restaurant, een winkel en de bar met 6 open haarden om het gezellig warm te houden gedurende de dag. Veel van de inrichting en het meubilair en de kunstwerken in en rond de lodge zijn gemaakt door Oegandese ambachtslieden en kunstenaars.

Virunga Lodge, Rwanda

De prachtige Virunga Lodge ligt hoog op een heuvelrug en heeft een prachtig uitzicht op de Virunga Vulkanen en de twee meren Bulera en Ruhonda. De meest luxueuze bestemming voor een Rwanda gorilla safari tour en het opsporen van de bedreigde berggorilla's.

De Virunga Lodge in Rwanda wordt beschreven als 'het beste uitzicht in de wereld' en als 'een van de mooiste lodges in Afrika'. Het organische, 'bush-chic' design weerspiegelt de plaatselijke bouwstijl en biedt luxe comfort voor alle gasten. Elke banda heeft een eigen terras met een adembenemend uitzicht op de Virunga vulkanen of twee meren. Waterbesparende toiletten en zonne-energie zorgen ervoor dat u kunt genieten van luxe comfort met behoud van het milieu.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Prijsindicatie 6 dagen Ultimate Gorilla's

Prijsindicatie per persoon:

Deze reis is beschikbaar vanaf € 3978,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Dit arrangement is inclusief:

 • 5 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden en drankjes
 • Vervoer
 • Water in de voertuigen
 • Chauffeur/reisleider/conservation fees
 • Activiteiten volgens routeomschrijving
 • Vluchten zoals vermeld in routeomschrijving incl. luchthavenbelastingen - bagage beperking van 15 kilo per persoon (niet meer) is van toepassing op alle vluchten in kleine, zachte tassen. Dit geldt ook voor handbagage. Extra bagage kost US$ 3,- per kg, per sector, en moet rechtstreeks worden betaald aan de luchtvaartmaatschappij bij het inchecken.
 • Gorilla vergunningen (100% non-transferable en non-refundable, minimum leeftijd is 15 jaar)

Prijs exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Kosten paspoort & visa
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Amref Flying Doctors emergency evacuation: kosten US$ 24,- per persoon (moet worden aangevraagd bij boeking)

Opmerkingen:

Voor clienten die in Oeganda verblijven in de Clouds Mountain Gorilla Lodge, worden vergunningen gekocht voor de Nkuringo Gorilla groep - de Nkuringo groep bevindt zich dicht bij de lodge. Als op het moment van de boeking, Nkuringo groep vergunningen niet beschikbaar zijn, zullen er vergunningen voor de Rushaga groep worden gekocht, dit is op 45 - 60 minuten rijden van Clouds Mountain Gorilla Lodge. Er geldt dan een meerprijs van ongeveer US$188,- (per voertuig). Gasten worden dan naar het startpunt gebracht en weer teruggebracht naar de lodge.

Offerte aanvragen voor '6 dagen Ultimate Gorilla's'

De heer/ Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Bestemming
Reisduur
Gewenste vertrekdatum
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
Hoe heeft u van ons gehoord?
Reiswensen


Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.