• Slider image
 • Slider image

Hoogtepunten 15 dagen Victoria Falls - Victoria Falls

Deze autorondreis van Victoria Falls naar Victoria Falls brengt u langs de hoogtepunten van Zimbabwe. De 15-daagse route verloopt met een overnachting in Zambia. Een must-do voor vogelliefhebbers.

U kunt ook kiezen om met de Kariba Car Ferry van Mlibizi naar Kariba te varen. U reist dan niet via Zambia. Deze overtocht duurt 22 uur. Tijdens de overtocht wordt er een ontbijt, lunch en diner geserveerd en kunt u gebruik maken van de stoelen op het dek. De rondreis duurt dan 1 dag langer. De Kariba Car Ferry vaart in het hoogseizoen drie keer per maand. Vraag naar de mogelijkheden indien u interesse heeft in deze optie.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 15 dagen Victoria Falls - Victoria Falls

Dag 1 Victoria Falls Airport - Victoria Falls (± 20 km, 17 min.)

Na aankomst haalt u de huurauto (automaat, airconditioning en stuurbekrachtiging, Ford Ranger 4x4 Double Cab of gelijkwaardig met SUPER Cover) op en rijdt u naar uw accommodatie in Victoria Falls.

De Victoria Falls, een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zijn een zeer populaire toeristische attractie. De watervallen staan plaatselijk bekend als Mosi-oa-Tunya oftewel 'De rook die dondert'. Hier stort de meer dan 2 kilometer brede Zambezi rivier zich luidruchtig naar beneden in een reeks basaltkloven. Hierdoor ontstaat een regenboogkleurige mist die van meer dan 20 kilometer afstand te zien is. De watervallen bevinden zich op 915 meter boven zeeniveau en zijn 1.708 meter breed en gemiddeld 100 meter diep. Per minuut valt er 500 miljoen liter naar beneden. Hierdoor vormen ze het grootse gordijn van vallend water wereldwijd. Binnen de watervalzone is er sprake van een rivier-‘regenwoud’ met als overheersende vegetatie Mopane-bos en daarnaast kleine gebieden van teak- en miombo-bos.

De watervallen zijn toegankelijk vanuit zowel Zambia en Zimbabwe en het is een ideale plek om wildspotten en watersport te combineren. U kunt hier uitstekend vissen, een angstaanjagende bungee jump maken en het is zonder meer de beste plek om te raften.

Overnachting in Batonka Guest Lodge, Victoria Falls (Garden View Room)

Dag 2 Victoria Falls – Choma (Zambia) (± 200 km, 2:15 uur)

Choma is een stadje in de zuidelijke provincie van Zambia, liggend aan de hoofdweg op ongeveer 285 km van Lusaka en 188 km van Livingstone. Het is de thuisbasis van een klein museum gewijd aan het culturele erfgoed van het Tonga volk in het zuiden van Zambia. Het nabijgelegen Nkanga River Conservation Area is een van de belangrijkste vogelgebieden van Zuidelijk Afrika en is een uitstekende plek om de enige inheemse vogel van Zambia te zien, de Chaplin Barbet.

Indien u kiest voor de Kariba Car Ferry optie:
Het meest omvangrijke kunstmatige meer van de planeet, Lake Kariba, is een populaire toeristische bestemming, die ontstond in de jaren '50 toen de machtige Zambezi werd afgedamd. Het strekt zich uit over meer dan 200 kilometer langs de grens tussen Zimbabwe en Zambia, en vormt de natuurlijke grens tussen deze twee landen. Het water van het meer zijn een thuis voor een overvloed aan krokodillen, nijlpaarden, vissen en watervogels, terwijl de kustlijn en eilanden rijk zijn aan wild, zoals olifanten en buffels. Het is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Zimbabwe.

Inclusief: ontbijt en diner

Overnachting in Masuku Lodge (Standard Room)

Dag 3-5 Choma (Zambia) - Mana Pools (± 400 km, 5½ uur)

De levensgevende kracht van de Zambezi rivier maakt van Mana Pools National Park een van de meest weelderige en bloeiende regio's van Zimbabwe. Aangewezen als de tweede World Heritage Site van het land staat het park bekend als een van de belangrijkste wildspot gebieden van het continent. Het gehele jaar worden er kanotochten aangeboden die zorgen voor een unieke en onvergetelijke manier om het opvallende natuurschoon en de diverse dieren van het gebied te zien, terwijl de begeleide wandelingen een geweldige manier zijn om de ongerepte loofbossen te ontdekken.

Inclusief: logies

Overnachting 3 nachten in Dhumukwa Camp (Standard Tent)

Dag 6 Mana Pools - Selous (± 400 km, 7 uur)

Zimbabwe is een natie van spectaculaire natuurlijke schoonheid, vriendelijke mensen en rijke cultuur. De status van Zimbabwe als een van de toonaangevende safari bestemmingen in Afrika werd jarenlang getemperd door zijn politieke instabiliteit. Maar nu het land terugkeert naar een toestand van evenwicht, is het weer in opkomst als een vakantie hoogtepunt van het continent. Victoria Falls - bij de lokale bevolking bekent als 'de rook die dondert' - is een van de zeven natuurwonderen van de wereld en de pure kracht van deze enorme watermassa is ontzagwekkend en onvergetelijk. Lake Kariba, met de wildrijke oevers en eilanden, is een idyllische safari spot met prachtige zonsondergangen; Hwange National Park staat bekend om zijn grote kuddes olifanten; en een kajaktocht over de Zambezi door Mana Pools National Park zal een beroep op de onverschrokken reiziger met close-up ontmoetingen met krokodillen, nijlpaarden en een groot aantal andere wilde dieren.

Inclusief: ontbijt en diner

Overnachting 1 nacht in Pamuzinda Safari Lodge (Standard Room)

Dag 7 Lake Selous - Great Zimbabwe Ruins (± 370 km, 5 uur)

Ooit de hoofdstad van Zimbabwe, is de oude stad Great Zimbabwe, het grootste en meest belangrijke stenen archeologische complex in sub-Sahara Afrika. Het is ook een van de oudste - daterend uit de 11e eeuw en op de tweede plaats na Zuid-Afrika's Mapungwe. De stad is volledig opgebouwd uit rechthoekige granietblokken die bovenop elkaar gestapeld zijn zonder gebruik van mortel. Muren en torens zijn tot wel 12 meter hoog. Het is niet verwonderlijk dat de Great Zimbabwe in 1986 werd aangewezen als World Heritage Site.

Inclusief: ontbijt en diner

Overnachting 1 nacht in Norma Jean's Lakeview Resort (Twin bedded lodge)

Dag 8-9 Great Zimbabwe Ruins - Matobo National Park (± 360 km, 5 uur)

De Matopos Hills zijn rijk aan geschiedenis die meer dan 300.000 jaar teruggaat. In 2003 werd het gebied aangewezen als UNESCO World Heritage Site. Er zijn meer dan 3.000 geregistreerde San rotsschilderingen verspreid over het gebied in holen en spleten. In meer recente tijden waren de heuvels van grote betekenis voor de Ndebele mensen, hun naam gegeven door hun leider Mzilikazi betekent 'Kale Koppen'. De heuvels zijn de laatste rustplaats van de beroemdste koloniale iconen van het land, waaronder Cecil Rhodes, Leander Starr Jameson en Allan Wilson en zijn gedoemde Shangani Patrol.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Overnachting 2 nachten in Big Cave Camp (Standard Room)

Dag 10-12 Matobo National Park - Hwange National Park (± 320 km, 4 uur)

Hwange National Park is het grootste reservaat van Zimbabwe, de thuishaven van een overvloed aan wilde dieren, waaronder giraffen, leeuwen, zebra's en ongeveer 40.000 olifanten. Het biedt een schuilplaats voor alle bedreigde diersoorten van het land, met inbegrip van een populatie wilde honden, men denkt zelfs een van de meest omvangrijke overlevende groepen op het continent. Het terrein varieert van woestijn, duinen en savanne land tot rotspartijen en schaarse bossen. Bezoekers hebben de keuze uit safaritochten, begeleide wandelingen of safari's te paard om het park te ontdekken.

Inclusief: ontbijt, lunch en diner

Overnachting 3 nachten in Ivory Lodge (Standard Tent)

Dag 13-14 Hwange National Park - Victoria Falls (± 178 km, 2 uur)

Inclusief: ontbijt

Overnachting 2 nachten in Lokuthula Lodges (2-Bedroom Cottage)

Dag 15 Victoria Falls - Victoria Falls Airport (± 20 km, 17 min)

U levert uw huurauto in bij de luchthaven van Victoria Falls.

Accommodaties 15 dagen Victoria Falls - Victoria Falls

Batonka Guest Lodge, Victoria Falls

Batonka Guest Lodge ligt in een rustige woonwijk aan de rand van Victoria Falls op slechts 2,2 km van de ingang van Victoria Falls Rainforest en 1 km van het centrum van de stad. De lodge beschikt over 22 kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer en een balkon, is comfortabel ingericht en beschikt over een tv, gratis draadloos internet, airconditioning, universele laders en koffie- en thee faciliteiten. De kamers zijn ingedeeld in twee blokken van 6 kamers en twee blokken van 5 kamers, zorgvuldig gepositioneerd om privacy te garanderen en elk met uitzicht op de goed onderhouden tuin.

Het hoofdgebouw heeft een eetgelegenheden, een lounge, curiosa winkel en een receptie, die 24 uur per dag voor gasten beschikbaar is. Er kan zowel binnen of buiten, op een groot terras met uitzicht op de tuin en het zwembad, worden gegeten. Binnen is er een comfortabele lounge met open haard.

Masuku Lodge, Choma (Zambia)

Masuku Lodge in het Nkanga Conservation Area, staat bekend als een van Zambia's top IBA bestemmingen (Important Bird Area's). Het ligt op slechts 2 uur rijden vanaf Victoria Falls of Livingstone en is de perfecte plek om vogels te spotten of als tussenstop op uw reis naar Lusaka. De lodge heeft zes aantrekkelijke rondavels met rieten daken en voorzien van tweepersoonsbedden of twee eenpersoonsbedden en eigen badkamer. Elke kamer heeft een veranda waar u op kunt zitten en kunt genieten van het uitzicht op de bush. De maaltijden worden gezamenlijk gegeten in het hoofdgebouw. Er is een ruime lounge waar u zich voor of na de maaltijd kunt ontspannen. Het telefoon signaal is goed en draadloos internet is beschikbaar in het hoofdgebouw.

Kariba Car Ferry, Lake Kariba (indien u kiest voor de 16-daagse rondreis)

De MV Sealion, het vlaggenschip van de Kariba Ferries vloot, werd gebouwd door Zambezi Coachworks in 1974 als een vaartuig om vracht te vervoeren voor de oevers van de Kariba. Het schip werd vervolgens in 1977 overgenomen door de Reg Harris groep, en werd verbouwd tot passagiers en auto ferry zoals het nu na 33 jaar nog is. De MV Sealion is 33 meter lang en hiermee het op 3 na grootste vaartuig op de Kariba wateren, en het enige passagier/autoferry op het meer. De ferry kan maximaal 65 passagiers en 13 tot 15 voertuigen vervoeren, afhankelijk van de gemiddelde grootte. Uw voertuig wordt in het vrachtruim van de ferry geparkeerd (tijdens de overtocht heeft u hier geen toegang toe).

Voor de overnachting zijn er een ruim aantal stoelen aanwezig evenals een beperkt aantal matrassen, deze zijn gebaseerd op een 'first-come-first-serve' basis.

Dhumukwa Camp, Mana Pools

Dhumukwa Camp is een klein kamp, ontworpen voor een meer comfortabele stijl van safari. Het kamp is geschikt voor maximaal 10 gasten in 3 grote en 2 kleine tenten met eigen wasvoorzieningen. Het kamp is gebouwd volgens de authentieke wildernis ervaringen en heeft geen vaste plaats, geen elektriciteit en geen riolering - zoals safari's vroeger waren. Het is ontworpen om zonder een spoor achter te laten op het milieu, gemonteerd en gedemonteerd te worden. Elke tent heeft twee comfortabele bedden voorzien van beddengoed, twee nachtkastjes en twee stoelen om 's middags in te relaxen. De wasvoorziening bestaat uit een 'long drop' toilet, een emmer douche en een wastafel. Het kamp wordt verlicht met behulp van 12 V lampen of paraffine lampen.

Pamuzinda Safari Lodge, Selous

Pamuzinda, dat 'Koninklijke Ontmoetingsplaats' betekent, is een unieke safari lodge aan de oevers van de Serui River, in het hart van een groot privé wildpark. De lodges staan verspreid langs de rivier met een prachtig uitzicht op de weelderige bossen. De lodge, gebouwd van lokale natuurlijke materialen, gaat op in de omgeving van inheemse bomen en een tropische tuin. Het is de thuisbasis van een breed scala aan vogels en wild dat dit gevestigde wildreservaat bewoond.

Norma Jean's Lakeview Resort, Great Zimbabwe

Norma Jeane's Lakeview Resort, met uitzicht op het rustige Lake Mutirikwi, biedt een aangename en vriendelijke accommodatie die doet denken aan de koloniale tijd, in de buurt van het Great Zimbabwe Monument, een van de meest bekende toeristische attracties van Zimbabwe. Het staat bekend om zijn prachtige tuinen, huisgemaakte gerechten, comfortabele accommodatie en vriendelijke service. Norma Jeane's Lakeview Resort is onderdeel van de geschiedenis van het gebied, want het is gebouwd rond het huis van Murray MacDougal, de man die verantwoordelijk is voor de bouw van Lake Mutirikwi (voorheen bekend als de Kyle Dam). Deze dam, de op 2 na grootste in Zimbabwe, werd gebouwd om de landbouw ontwikkelingen rond Masvingo, in het zuidoostelijke deel van het land, van het broodnodige water te voorzien. De perfecte locatie van Norma Jeane's Lakeview Resort toont aan dat, afgezien van de bouw van dammen, de heer MacDougal zeker een oog had voor een geweldige plek!

Er zijn 8 kamers en 4 volledig ingerichte self-catering familie lodges. De kamers en lodges hebben een eigen badkamer en een eigen balkon met uitzicht over Lake Mutirikwi. De inrichting van de kamers en lodges is bescheiden, maar toch stijlvol en brandschoon. Daarnaast zijn er 9 betaalbare kamers met gemeenschappelijk sanitair, keuken en braai faciliteiten.

Big Cave Camp, Matobo National Park

Big Cave Camp ligt boven op een enorme granieten rots, die lijkt op een walvisrug, en biedt een indrukwekkend en inspirerende uitzicht over het beroemde Matobo National Park. De verfijnde Afrikaanse architectuur gecombineerd met kolossale rotsblokken vormen samen het luxueus ingerichte en rietgedekte Big Cave Camp, te midden van de eeuwenoude Khoisan rotskunst.

Relax aan het einde van de dag bij het natuurlijke zwembad in de rotsen of op het zonnedek. Geniet van een aperitief in Leopard`s Lair lounge en bar, de boma in de grot of de populaire bibliotheek van de lodge. In de zeven rietgedekte huisjes, elk met eigen badkamer en balkon, weerklinkt de Afrikaanse creatieve flair.

Ivory Lodge, Hwange National Park

Ivory Lodge ligt buiten het Hwange National Park, op een privé concessie van 6.000 ha groot. Deze goed ingerichte lodge ligt in het belangrijkste leefgebied van de 'Presidential Elephants', beroemd gemaakt door Alan Elliot in de jaren '80.

De safari lodge bestaat uit zeven verhoogde rietgedekte boomhutten, evenals twee grote tented presidentiële suites, alle met een prachtig uitzicht op een eigen en zeer actieve waterput. Gasten kunnen een aantal van de meest productieve diersoorten van Hwange bekijken vanuit het comfort van hun kamer of vanuit de eetzaal. De meest bekeken diersoorten vanuit het kamp variëren van grote katachtigen tot kuddes buffels en olifanten, soms wel zo'n 500 beesten sterk.

Bij Ivory Lodge, zijn de kamers voorzien van horren en is elke unit open, voor de meest intieme bush ervaring.

Lokuthula Lodges, Victoria Falls

Lokuthula Lodge is een self-catering accommodatie in Victoria Falls. De beroemde lodge heeft een grote keuze aan accommodaties. De lodge is vermaard om zijn Boma. De heerlijke Afrikaans geïnspireerde gerechten worden geserveerd op een traditionele manier en hebben een grote aantrekkingskracht op bezoekers op zoek naar een authentieke ervaring. Lokuthula is een van de meest populaire resorts in het gebied en dat is grotendeels te wijten aan het efficiënte personeel en de geweldige locatie.

Lokuthula Lodge is vormgegeven in Afrikaanse stijl en past goed in de bush. Het nabijgelegen Victoria Falls is de reden dat bezoekers massaal naar dit prachtige deel van de wereld komen, en u zult niet teleurgesteld zijn over de kwaliteit van deze accommodatie.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 15 dagen Victoria Falls - Victoria Falls

Inclusief:

 • Huurauto Ford Ranger 4x4 Double Cab met SUPER Cover
 • 14 overnachtingen
 • Alle vermelde maaltijden

Exclusief:

 • Vluchten
 • Niet vermelde maaltijden
 • Drankjes
 • Kosten paspoort & visa
 • Park- en entreegelden
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Brandstof

Offerte aanvragen voor: '15 dagen Victoria Falls - Victoria Falls'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen