• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
  7 Koppies is een exclusief guesthouse te midden van 50 ha ongerept fynbos (inheemse vegetatie) op een privé stuk grond van een werkende boerderij. Het guesthouse ligt bovenop een koppie (kleine heuvel), met uitzicht op de Simonsbergen en de vallei van Franschhoek - een uitzicht dat het best wordt genoten bij zonsondergang, vanaf het terras en het 25 meter zwembad. Lees meer ...
 • Slider image
 • Slider image
  Tswalu Kalahari Game Reserve. Geen twee Tswalu ervaringen zijn hetzelfde. Dat komt omdat de manier waarop u deze magische plek ziet en aanraakt, wordt bepaald door uw specifieke interesses en in uw eigen tempo zal gebeuren. Lees meer ...
 • Slider image
 • Slider image
  Slapend luipaard in het Madikwe Game Reserve van de Morukuru Family. Kijkt u ook eens naar de Morukuru Beach Lodge in De Hoop Nature Reserve. Lees meer ...
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
  De tafelberg in Kaapstad met op de voorgrond het Cape Grace Hotel.

17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Johannesburg – Swaziland - Kaapstad

De Rainbow Route is een reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika, inclusief het naburige Koninkrijk Swaziland met een sterke focus op de nationale parken. U bezoekt dit afwisselende land over grote afstanden met als gevolg lange dagen op de weg, die meestal worden gevolgd door een volle dag om de omgeving te verkennen. Deze complete accommodatiereis biedt waar voor uw geld om Zuid-Afrika te verkennen.

Reisschema 17 dagen South Africa "Rainbow Route":

 • Dag 1: Greater Kruger
 • Dag 2: Greater Kruger
 • Dag 3: Kruger National Park
 • Dag 4: Kingdom of Swaziland
 • Dag 5: Zululand
 • Dag 6: Zululand
 • Dag 7: Drakensberg Mountains
 • Dag 8: Drakensberg Mountains
 • Dag 9: Wild Coast
 • Dag 10: Wild Coast
 • Dag 11: Addo Elephant National Park
 • Dag 12: Knysna/Tsitsikamma
 • Dag 13: Knysna/Tsitsikamma
 • Dag 14: Hermanus
 • Dag 15: Kaapstad
 • Dag 16: Kaapstad
 • Dag 17: Kaapstad

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Dag 1-2 Johannesburg – Greater Kruger (± 620 km, 8 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

U vertrekt om 06:30 uur vanuit Johannesburg richting Mpumalanga, waar bergen, panoramische bergpassen, valleien, rivieren, watervallen en bossen het landschap karakteriseren. U geniet van het uitzicht van God’s Window voordat u naar beneden rijdt richting uw lodge aan de rand van Greater Kruger National Park.

De volgende morgen staat u vroeg op om een volle dag te genieten van een gamedrive in Kruger National Park. U keert in de late middag terug naar uw lodge, op tijd voor de zonsondergang boven de Drakensbergen, een duik in het zwembad en een heerlijke maaltijd voordat u met het geluid van Afrika in slaap valt.

Inclusief: entreegeld God’s Window & Three Rondavels

Overnachting in Ilkley Safari Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 3 Kruger National Park (± 150 km, 2 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Strek uw benen tijdens een korte ochtendwandeling door de bush voordat u naar Kruger National Park gaat. Het grootste wildpark in Zuid-Afrika, heeft 's werelds grootste concentratie aan diersoorten, en 16 verbazingwekkende en verschillende ecosystemen. Spannende gamedrives bieden u een uitstekende mogelijk om het wild te bekijken. Spot de 'Big 5' (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) en vele andere dieren in deze echte Afrikaanse wildernis.

Inclusief: entreegeld Kruger National Park, ochtend en middaggamedrives

Overnachting in 2 nachten in Kruger National Park Tents (tweepersoonstent met badkamer)

Dag 4 Kingdom of Swaziland (± 200 km, 4 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Malolotja Natuurreservaat, in het bergachtige Koninkrijk Swaziland, is uw volgende attractie. Bekend om een grote verscheidenheid aan habitats, van kort grasland tot dikke rivierstruiken, bushveld en vochtige bossen. U verkent dit reservaat te voet en geniet van het fantastische uitzicht op de bergen. Ontspan rond het kampvuurdiner en verblijf in berghutten voor de nacht.

Inclusief: entreegeld Malolotja Nature Reserve

Overnachting in Hawane Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 5-6 Zululand (± 295 km, 6 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

U bezoekt een ambachtelijke markt in de buurt van Mbabane, met een scala aan handgemaakte produkten en een lokale medicijnman kraam! U keert terug naar Zuid-Afrika en gaan richting het privé wildreservaat op de Ukuwela Conservancy, waar een lokale gids u zal begeleiden tijdens een wandeling door bushveld en riviervegetatie van de Msinene River en tijdens het kijken naar vogels en wild. Op het reservaat leven Nyala, nijlpaarden en ongrijpbare luipaarden. De volgende dag maakt een gamedrive in het Hluhluwe Game Reserve, een veilige haven voor de bedreigde neushoorns, gevolgd door een bezoek aan een lokaal Zulu dorp. Ontspan in de late namiddag met een koud drankje terwijl u geniet van het uitzicht op het reservaat vanuit de lodge.

Inclusief: entreegeld Hluhluwe Game Reserve, ochtend en middag gamedrive en bezoek aan Zulu dorp met een lokale Zulu gids

Overnachting in 2 nachten in Zululand Lodge (tweepersoonstent met badkamer)

Dag 7-8 Drakensberg Mountains (± 500 km, 7 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

De Drakensbergen of "uKhahlamba" - de Barrière van Speren, is een 200 kilometer lang, bergachtig wonderland en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vanuit Zululand rijdt u verder naar het zuiden, naar de voet van deze bergen, waar u voor twee nachten verblijft in schilderachtige huisjes. U maakt hier een wandeling langs prachtige bergbeken, of geniet van het spectaculaire uitzicht.

Inclusief: ochtend en middagwandelingen bij de Drakenberg Mountains

Overnachting in 2 nachten in Lotheni Chalets (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 9-10 Wild Coast (± 600 km, 8,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Op weg naar de Wild Coast bezoekt u Qunu, de geboortestad en begraafplaats van Nelson Mandela, en betuigen onze respect aan deze grote man. De Wild Coast blijft een relatief ongerept paradijs met een prachtige kustlijn, open ruimtes en ongerepte bosgebieden. U overnacht in Kei Mouth en bent de volgende dag vrij om deze omgeving te verkennen, lokale dorpelingen te ontmoeten of naar het strand te gaan.

Inclusief: entreegeld Nelson Mandela museum, wandelingen langs de kust

Overnachting in 2 nachten in Areena Resort (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 11 Addo Elephant National Park (± 500 km, 7,5 uur) incl. ontbijt en diner

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Het Addo Elephant National Park werd in 1931 opgericht om de laatste 11 wilde olifanten te beschermen tegen uitroeiing. Vandaag de dag zwerven meer dan 600 olifanten door het gebied. Het park biedt ook een uitstekende kans om de zwarte neushoorn, Kaapse buffel, leeuwen en luipaarden te zien, maar ook tal van andere grote en kleine zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels.

Inclusief: entreegeld Addo Elephant National Park, middag en ochtend gamedrive

Overnachting in Addo National Park chalets (tweepersoons chalet of lodge tent met badkamer)

Dag 12-13 Knysna/Tsitsikamma (± 300 km, 4,5 uur) incl. ontbijt, 1x lunch

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

U verblijft twee nachten in een lodge in Knysna, die is gelegen aan een rustige lagune. U maakt een dagtocht naar de Storms River monding, waar u naar de kloof en langs de rotsachtige kust kunt wandelen. Het Tsitsikamma National Park strekt zich zo’n 80 km langs de kustlijn uit; een afgelegen bergachtig gebied met valleien, bossen langs de kust met diepe kloven die naar de zee leiden. Probeer de zeevruchten in een van de goede restaurants van Knysna (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Tsitsikamma National Park

Overnachting in 2 nachten in Lagoona Inn (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 14 Hermanus (± 420 km, 6 uur) incl. ontbijt en lunch

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Hermanus biedt een van de beste plekken in de wereld om vanaf het land walvissen te spotten. Van juni tot november komen de Southern Right walvissen uit de zuidelijke oceanen om te paren en te kalven in de ondiepe wateren rond de Kaap. In het walvis seizoen maakt u een wandeling langs deze prachtige kustlijn. In de zomermaanden verkent u het bloeiende fynbos in Fernkloof Nature Reserve. ’s Avonds geniet u van een maaltijd in een plaatselijk restaurant (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Chesham House (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 15-16 Kaapstad (± 150 km, 2 uur) incl. ontbijt

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Kaapstad, met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond, is een van de meest pittoreske steden in de wereld. Onderweg hier naar toe, bezoekt u Stellenbosch, de beroemde wijnstreek van Zuid-Afrika, om wijn te proeven (niet bij de prijs inbegrepen) en bezoekt u een wijnkelder. De 'moeder stad', zoals Kaapstad ook wel wordt genoemd heeft vele attracties; u bezoekt de haven van Hout Bay, Cape Point en geniet van de beroemde stranden en V&A Waterfront. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan Robbeneiland (niet in de prijs inbegrepen). U kunt de lokale gerechten proeven in één van de vele restaurants (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Pinguïn kolonie en Cape Point National Park, wijnkelder tour

Overnachting in 2 nachten in Sweetest Guesthouses (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 17 Kaapstad incl. ontbijt

In de ochtend beklimt u de Tafelberg voor een panoramisch uitzicht over Kaapstad, de baai en Robbeneiland. Na al deze hoogtepunten van de Rainbow Nation werpt u een laatste blik op Kaapstad en is er nog tijd om wat souvenirs te kopen voordat uw reis om 18.00 uur eindigt bij het pension.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Ilkley Safari Lodge, Greater Kruger National Park

Welkom bij Ilkley Manor Houses gesitueerd in het Greater Kruger National Park. Deze accommodatie vormt ideale basis om via de Orpen Gate toegang te krijgen tot het Kruger National Park. Kom tot rust tijdens uw bush ervaring met een sundowner als de zon ondergaat boven de Drakesberg voordat een hartige maaltijd bereid door onze vriendelijke medewerkers wordt geserveerd. De volgende dagen kunnen worden besteed aan het verkennen van het Kruger NP of gewoon luieren bij het zwembad. Ga weg van het hectische tempo van het stadsleven, kom en bezoek de bush.

Kruger National Park Tented Camp

In dit restcamp is de overvloed en puurheid van de natuur zeer duidelijk. Symbool is de machtige Sycamore Fig, die royaal voorziet in het levensonderhoud van vele vogels en insecten. Niet alleen produceren deze reuzen minstens twee keer per jaar vruchten, maar verschillende bomen produceren fruit op verschillende tijdstippen. Kijkend naar de eindeloze stoet dieren die komen drinken bij de Sabie River geeft een gevoel van uw eigen schakel in de eeuwige cyclus. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Hawane Lodge, Swaziland

De 23 rietgedekte luxe chalets met badkamer zijn een fascinerende, geïnspireerde mix van traditionele Swazi materialen. De glazen voorpui creëert een heerlijke combinatie van warmte en licht. Riviertjes meanderen door de inheemse aangelegde tuinen omsloten door een gevlochten acaciaomheining. De donzen kussens en dekbedden, linnen gemengd met jute en bedrukt doek completeren het culturele/eigentijdse van deze lodge. Er is Wi-Fi beschikbaar.

Zululand Lodge, Zululand

Zululand Lodge is een safari lodge met tenten voorzien van eigen badkamer op het privé natuurreservaat UKuwela. Het biedt een prachtig uitzicht over het noordelijke KwaZulu Natal bushveld. De lodge ligt in de buurt van Hluhluwe-iMfolozi, Phinda&Mkuzi wildreservaten en Lake St Lucia. De ideale stek voor bushwalks, het spotten van vogels en algemene gameviewing.

Lotheni, Drakensberg Mountains

De chalets met 3 bedden zijn voorzien van bestek, servies en beddengoed. Andere faciliteiten zijn een koelkast, twee-pits gasfornuis (met een kleine oven) in de keuken, badkamer en toilet. Elektrisch verlicht van 17:00-22:00 uur. Er is geen Wi-Fi beschikbaar

Areena Resort, Wild Coast

Areena Riverside Resort ligt aan de oevers van de Kwelera getijdenrivier, 23 km ten oosten van East London, aan het begin van de Cape Wild Coast. De droom van Ed en Karen Rathbone om een uniek familie resort te hebben werd 30 jaar een realiteit en groeide al snel meer en meer uit. Na veel hard werk en toewijding, werd het Caravan Park uitgeroepen tot "South Africa Top Resort 2004" en werd het de favoriete plek voor diegenen die quality time met de familie willen beleven in het hart van de natuur.

Areena Riverside Resort biedt u een onovertroffen uitzicht op de rivier, het wildleven, vogels en de omliggende wilde kustvegetatie waar cruises naar de monding van de rivier en het strand geregeld kunnen worden.

Addo National Park

Het populaire restcamp van het park biedt een breed scala aan accommodaties voor alle smaken en tal van activiteiten om de bezoekers bezig te houden. Een uniek kenmerk is het uitkijkpunt bij de drinkplaats, die ’s avonds verlicht is en de ondergrondse schuilhut voor het bekijken van de wilde dieren bij de waterput. De avonden worden doorspekt met oproepen van leeuwen, gevlekte hyena en jakhals. Wooneenheden bevinden zich op loopafstand van elkaar net als de voorzieningen, zoals het zwembad, restaurant en een winkel. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Lagoona Inn, Knysna

Lagoona Inn is ideaal gelegen in het pittoreske stadje Knysna aan de Garden Route. De sfeer is een unieke, internationale mix van uitstekende gastvrijheid, keuken en service. Elk kamer en appartement biedt een spectaculair, panoramisch uitzicht op de mysterieuze schoonheid van Knysna. Accommodatie is modern met schuifdeuren die uitkomen op uw eigen balkon of tuin. De sprankelende lagune is omgeven door een amfitheater van bergen en bossen.

Chesham House, Hermanus

Chesham House is een comfortabele bed&breakfast in familiestijl in Hermanus, bekend om zijn informele sfeer en geweldige locatie. Het heeft acht kamers en is geschikt voor maximaal 16 gasten. Chesham House zelf ligt aan Millionaires Mile, op slechts een paar meter afstand van de oceaan. Het ligt tegenover een van de beroemde walvisspot locaties in de regio, genaamd "Die Gang". In de buurt bevinden zich ook verschillende bekende klifpaden, bergpaden en de Hermanus Golfbaan.

Er wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd in de eetkamer, die bestaat uit een scala aan ontbijtgranen, yoghurt, vruchtensap, brood en de gebruikelijke Engelse ontbijtcomponenten van spek en eieren. Koffie en thee zijn natuurlijk inbegrepen. Chesham House biedt een uitnodigend zwembad in een grote tuin. Andere faciliteiten zijn koffie en thee in alle kamers en internettoegang.

Sweetetst Guesthouses, Kaapstad

Sweetest Guesthouses is een verzameling van individueel ingerichte huizen in de buurt van de V&A Waterfront. Uw groep kan worden verdeeld onder een van de huizen die op loopafstand van elkaar zijn gescheiden. Het ontbijt zal hetzelfde huis worden geserveerd. Er is Wi-Fi beschikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Inclusief:

 • 16 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden (waarvan 6x ontbijt en 6x diner worden bereid bij de safari truck en gegeten rond het kampvuur)
 • Entreegelden parken
 • Vervoer in safari trucks
 • Chauffeur/reisleider
 • Excursies volgens routeomschrijving

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

Er wordt tijdens deze reis een minimale inzet van u verwacht. Van het dragen en laden van uw bagage, schoonmaken van uw raam tot het om toerbeurt afwassen van het gebruikte servies.

Vertrekdata 2020:

januari: 4*, 11**, 19*
februari: 15*, 22*, 29*
maart: 7*, 14*, 28*/**
april: 4*, 25
mei: 2, 9, 16*/**, 23*
juni: 6*/**, 13, 20*/**, 27*
juli: 4*/**, 11*, 18*/**, 25*
augustus: 1*, 8*, 15*, 22*/**, 29*
september: 12*, 19*, 26*/**
oktober: 3*, 10*/**, 17*, 31*
november: 7*, 14*, 21*, 28*
december: 5, 19, 26

*gegarandeerde vertrekdata, alle andere data bij min. 4 deelnemers
**Duits sprekende reisleider

Optionele excursies 17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Dag 2-3

Nachtelijke gamedrive in open 4WD voertuig.

Dag 9-10

Sportvissen op de oceaan en dorpswandelingen.

Dag 11

Nachtelijke gamedrives in open 4WD voertuig.

Dag 12-13

Whale watching en treetop canopy tour.

Dag 14

Walvis spotten per boot.

Dag 15-16

Robben Island cruise, shark cage diving, bezoek zeehonden kolonie.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven genoemde prijzen onder voorbehoud zijn van wijzigingen en koersverschillen.

Offerte aanvragen voor: '17 dagen South Africa "Rainbow Route"'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen