• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
  7 Koppies is een exclusief guesthouse te midden van 50 ha ongerept fynbos (inheemse vegetatie) op een privé stuk grond van een werkende boerderij. Het guesthouse ligt bovenop een koppie (kleine heuvel), met uitzicht op de Simonsbergen en de vallei van Franschhoek - een uitzicht dat het best wordt genoten bij zonsondergang, vanaf het terras en het 25 meter zwembad. Lees meer ...
 • Slider image
 • Slider image
  Tswalu Kalahari Game Reserve. Geen twee Tswalu ervaringen zijn hetzelfde. Dat komt omdat de manier waarop u deze magische plek ziet en aanraakt, wordt bepaald door uw specifieke interesses en in uw eigen tempo zal gebeuren. Lees meer ...
 • Slider image
 • Slider image
  Slapend luipaard in het Madikwe Game Reserve van de Morukuru Family. Kijkt u ook eens naar de Morukuru Beach Lodge in De Hoop Nature Reserve. Lees meer ...
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
  De tafelberg in Kaapstad met op de voorgrond het Cape Grace Hotel.

21 dagen Kaapstad - Victoria Falls "Grand Explorer"

Kaapstad, Zuid-Afrika - Namibië – Botswana – Victoria Falls, Zimbabwe

Een comfortabele 21-daagse accommodatiereis door Zuidelijk Afrika. U reist van Kaapstad via Namibië, de Caprivi Strip naar de Victoria Falls, het eindpunt van deze reis. Onderweg bezoekt u onder andere de Fish River Canyon, de zandduinen bij Sossusvlei, Swakopmund, Etosha National Park, de Okavango Delta, Chobe National Park en de Victoria Falls in Zimbabwe.

Reisschema 21 dagen Kaapstad - Victoria Falls "Grand Explorer":

 • Dag 1:   Kaapstad
 • Dag 2:   Cederberg
 • Dag 3:   Gariep River
 • Dag 4:   Fish River Canyon
 • Dag 5:   Namib Desert
 • Dag 6:   Namib Desert
 • Dag 7:   Swakopmund
 • Dag 8:   Swakopmund
 • Dag 9:   Damaraland
 • Dag 10: Etosha National Park
 • Dag 11: Etosha National Park
 • Dag 12: Windhoek
 • Dag 13: Kalahari
 • Dag 14: Okavango Delta
 • Dag 15: Okavango Delta
 • Dag 16: Maun
 • Dag 17: Makgadikgadi Pans
 • Dag 18: Chobe National Park
 • Dag 19: Victoria Falls
 • Dag 20: Victoria Falls
 • Dag 21: Victoria Falls

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 21 dagen Kaapstad - Victoria Falls "Grand Explorer"

Dag 1 Kaapstad (volle dagtour ± 160 km, 6-8 uur)

Kaapstad is met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond één van de meest pittoreske steden in de wereld,. Na een tour briefing om 08:00 uur, bezoekt u de Afrikaanse pinguïn kolonie bij Boulders Beach op weg naar Cape Point Nature Reserve. De rest van de dag ontspant u op het strand van Hout Bay. U kunt de culinaire wonderen van Kaapstad proeven in een lokaal restaurant aan de Victoria & Alfred Waterfront (niet in de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Pinguïn kolonie en Cape Point Nature Reserve

Overnachting in Sweetest Guesthouses (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 2 Cederberg (± 250 km, 3,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Cederberg is een massieve rotswoestijn met gigantische zandstenenrotsen die door wind en regen zijn gebeeldhouwd in bizarre en artistieke vormen. U rijdt richting het noorden en verkent het ruige landschap te voet. ’s Avonds kunt u ontspannen in uw chalet.

Inclusief: entreegeld en wandeling in Cederberg

Overnachting in Western Cape Nature Conservation (twee tweepersoonskamers in een chalet met gedeelde badkamer)

Dag 3 Gariep River (± 500 km, 7 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

U gaat op weg naar de meer droge gebieden en steekt de grens over met Namibië. U verblijft in een lodge aan de Gariep River. De rivier stroomt rustig en vreedzaam langs de zuidelijke grens van Namibië en de vallei van de rivier wordt nauwelijks beïnvloed door het toerisme. De rivierbedding is zanderig, het water schoon en helder. Er is tijd om te relaxen en te zwemmen. U kunt ook een kanotocht maken langs de rivier (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Overnachting in Gariep River (tweepersoons cabanas met badkamer)

Dag 4 Fish River Canyon (± 300 km, 4 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

De Fish River Canyon, gelegen langs de benedenloop van de Fish River, is één van de meest indrukwekkende natuurlijke schoonheden in het zuidelijke deel van Namibië. Met zijn diepte van 550 meter is het de op één na grootste canyon in de wereld. U bezoekt de canyon en in de namiddag ziet u een spectaculaire zonsondergang als de zon over de rand van de canyon glijdt.

Inclusief: entreegeld uitkijkpunt Fish River Canyon

Overnachting in Cañon Mountain Camp (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 5-6 Namib Desert (± 550 km, 7,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

De uitgedroogde Namib woestijn heeft eindeloze, oranje duinen met scherpe randen gevormd door de zand verschuivende winden en bij Sossusvlei vormen ze een toegangspoort tot de Namib woestijn. U wandelt naar Sossusvlei en verkent Sesriem Canyon. Vanuit het comfort van uw lodge, net gelegen buiten het nationale park, aanschouwt u wederom een spectaculaire zonsondergang over 's werelds hoogste zandduinen. (Als u liever niet naar Sossusvlei loopt (4 km) is er een optionele 4WD transfer voor eigen kosten).

Inclusief: entreegeld Sesriem Canyon en Naukluft National Park

Overnachting in Desert Camp (tweepersoons permanente tent met badkamer)

Dag 7-8 Swakopmund (± 350 km, 5 uur) incl. ontbijt, 1x lunch

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Swakopmund, met tal van koloniale gebouwen, is een populaire badplaats met een enigszins nostalgische sfeer. Voor wat betreft de flora, groeien hier zowel de Welwitschia Mirabilis en de Kokerboom op de steenachtige vlaktes van de Namib en vele mooie exemplaren omringen deze kustplaats. Swakopmund is ook de avontuur en activiteiten hoofdstad van Namibië. U heeft een dag vrij om de stad te verkennen of een van de optionele activiteiten te proberen (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Hotel d’Avignon (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 9 Damaraland (± 350 km, 6 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Namibië is een land van grote contrasten en Damaraland laat dit zien met grimmige vlakten, versteende bossen en eeuwenoude valleien die leiden naar rotspartijen en torenhoge pieken van de Brandberg gebergte.

Inclusief: entreegeld Cape Cross zeehonden kolonie en San Rock Art

Overnachting in Brandberg White Lady Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 10-11 Etosha National Park (± 400 km, 5,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Ooit een enorm meer dat werd gevoed door de Kunene River, is Etosha National Park nu de zoutpan die duizenden jaren geleden droog kwam te liggen, toen het water van de rivier een andere weg koos. Er leeft veel wild in Etosha. U maakt gamedrives rondom de enorme pan op zoek naar olifanten, kuddes antilopen en leeuwen die rond de waterplaatsen zijn te vinden. U overnacht in een lodge aan de rand van het nationaal park.

Inclusief: entreegeld Etosha National Park, volle dag gamedrive in Etosha National Park

Overnachting 2 nachten in Tarentaal Guest Farm (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 12 Windhoek (± 500 km, 7 uur) incl. ontbijt en lunch

Deze mooie stad, prachtig gelegen in een vallei, combineert de architectuur van een moderne stad met tal van gebouwen in de stijl van het Duitse koloniale tijdperk. De charme van Windhoek ligt in de harmonieuze mix van Afrikaanse en Europese culturen en de vriendelijkheid van de mensen. U bezoekt deze kosmopolitische hoofdstad en geniet van een maaltijd in een van de restaurants (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Klein Windhoek Guest House (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 13 Kalahari (± 550 km, 7,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

U steekt de grens over met Botswana en overnacht in een hut in het hart van de Kalahari. U maakt een wandeling met de lokale Bosjesmannen om de fascinerende bushvaardigheden te leren.

Inclusief: natuurwandeling met lokale San Bosjesman

Overnachting in Dqae Qare San Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 14-15 Okavango Delta (± 400 km, 5,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

De Okavango Delta is de enige binnenlandse delta ter wereld. In plaats van dat deze uitmondt in de zee, spreidt de jaarlijkse overstroming van water zich uit over de 15.000 vierkante kilometer van de Kalahari woestijn door een doolhof van lagunes en kanalen. U gaat naar de westelijke uiterwaarden van de Okavango Delta naar uw lodge met uitzicht op een permanente lagune, waar u gaat genieten van een gamewandeltocht, een mokoro excursie en de verbazingwekkende vogels in dit ongerepte natuurgebied.

Inclusief: entreegeld Okavango Delta, gamewandelingen met lokale gids en mokoro tocht

Overnachting 2 nachten in Guma Lagoon Camp (tweepersoons canvas chalet)

Dag 16 Maun (± 320 km, 5,5 uur) incl. ontbijt en lunch

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Vandaag gaat u door de Okavango op weg naar Maun, waar u 's avonds een maaltijd kan nuttigen in een lokaal restaurant (op eigen kosten).

Overnachting in 1 nacht in Island Safari Lodge (standaard tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 17 Makgadikgadi Pans (± 320 km, 4 uur) incl. ontbijt en lunch

De glinsterende zoutpannen van Makgadikgadi zijn ongeveer even groot als Zwitserland en zien er het grootste deel van de tijd uit als flagrante, witte, eindeloze vlakten. Wanneer de regen komt, vindt er een dramatische verandering plaats; de zoutpannen komen tot leven met grote zwermen watervogels en grote kuddes zebra's, gnoes en springbokken.

Inclusief: entreegeld Makgadikgadi Pans

Overnachting in Nata Lodge (tweepersoons luxury tenten met badkamer)

Dag 18 Chobe National Park (± 300 km, 3,5 uur) incl. ontbijt en lunch

Chobe National Park is beroemd om zijn grote kuddes olifanten en buffels. U besteedt de middag aan een spannende wildlife boottocht in Chobe National Park.

Overnachting in Thebe River Safaris (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 19-21 Victoria Falls, Zimbabwe (± 70 km, 1 uur) incl. ontbijt

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

De prachtige Victoria Falls behoren tot een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. David Livingstone “ontdekte” de watervallen in 1885 en vernoemde ze naar zijn koningin. Het tafereel dat hij tegenkwam was een mijl brede (1,6 km) pure basalt breuklijn waarover de machtige Zambezi naar een diepte van 100 meter tuimelt, een wolk van spray achterlatend. De watervallen zijn ook het centrum van een breed scala aan activiteiten, zoals raften op de machtige Zambezi, rondvluchten of een 111 meter diepe bungee sprong (niet in de prijs inbegrepen). Deze reis eindigt om 08:00 uur in uw hotel.

Inclusief: entreegeld Victoria Falls

Overnachting in Rainbow Hotel (tweepersoonskamer met badkamer)

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 21 dagen Kaapstad - Victoria Falls "Grand Explorer"

Sweetest Guesthouses, Kaapstad

Sweetest Guesthouses is een verzameling van individueel ingerichte huizen in de buurt van de V&A Waterfront. Uw groep kan worden verdeeld onder een van de huizen die op loopafstand van elkaar zijn gescheiden. Het ontbijt zal hetzelfde huis worden geserveerd. Er is Wi-Fi beschikbaar.

Western Cape Nature Conservation, Cederberg

De Cederberg ligt 200 km ten noorden van Kaapstad, en strekt zich uit van de Middelberg Pass in Citrusdal tot ten noorden van de Pakhuis Pass in Clanwilliam. Het wildernis gebied omvat ongeveer 71 000 hectare ruig, bergachtig terrein, waardoor het een top plek is in de Western Cape voor wandelaars en bergbeklimmers.

Gariep River Lodge, Gariep River

Gariep River Lodge biedt 17 tweepersoons Cabanas met badkamer. Elke Cabana beschikt over airconditioning en een minibar. Alle maaltijden worden geserveerd in het restaurant gelegen op een 'koppie' met uitzicht op de uitgestrekte Oranje River. Er is een internetcafé aanwezig.

Cañon Mountain Camp, Fish River Canyon

Cañon Mountain Camp ligt in het Gondwana Canyon Park, op ongeveer 26 km van de Fish River Canon en ongeveer 6 km ten oosten van de Cañon Lodge. Het heeft 8 kamers en is ideaal voor self-catering gasten uitgerust met een gemeenschappelijke keuken, eetkamer en een openlucht barbecue (braai) omgeving. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Desert Camp, Namib Desert

Desert Camp ligt op slechts 5 km van de toegangspoort naar Sossusvlei en Sesriem Canyon, in het Namib Nauklauft Park. Genesteld onder eeuwenoude doornbomen, biedt het een onovertroffen 360 graden uitzicht over het woestijnlandschap en de omliggende bergen. Een absolute must voor de natuurliefhebber en fotograaf. De 20 milieuvriendelijke, zelfstandige wooneenheden onder canvas zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en wastafel. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Hotel d’Avignon, Swakopmund

Hotel Pension d'Avignon ligt in een rustige omgeving, niet ver van het centrum van de badplaats Swakopmund, diverse restaurants, museum, aquarium en de zee. De nieuw ingerichte een-, twee- en driepersoonskamers zijn voorzien van eigen badkamer en een telefoon. Begin de dag met een ontbijtbuffet. Geniet van de dag bij het zwembad met een drankje, koffie of thee en 's avonds in de comfortabele lounge. Vervoer naar de luchthaven, sightseeing tours in en rond Swakopmund kunnen voor u worden geregeld. Wi-Fi beschikbaar in het hoofdgebouw.

Brandberg White Lady Lodge

Sinds de opening in 2004 is Brandberg White Lady Lodge uitgegroeid tot een bestemming voor de natuur georiënteerde toerist uit alle delen van de wereld. Een plek waar men zich thuis voelt en kan genieten van een echte hartelijke gastvrijheid en vriendschap. De stijlvolle chalets en bungalows liggen verspreid over een gebied in de vallei van de rivier, tussen de grote, schaduwrijke bomen. Elke unit beschikt over een eigen veranda, elektrisch licht en een ventilator. Geen Wi-Fi beschikbaar.

Tarentaal Guest Farm, Etosha National Park

Tarentaal Guest Farm ligt op 35 km van de zuidelijke poort van het Etosha National Park en is een ideale plek om te verblijven voor bezoekers van het park. Het jonge paar Pieter en Marina die hier al voor meer dan 10 jaar boeren willen dat ook gasten het gevoel van een echte Namibische boerderij ervaren. Tarentaal is vernoemd naar de parelhoen die hier in grote getalen aanwezig is. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Klein Windhoek Guest House, Windhoek

Klein Windhoek Guesthouse ligt in een van de beste voorsteden van Windhoek in een rustige omgeving, naast Klein Windhoek Riverbed. Vanaf hier is het een korte 5 minuten rijden naar het centrum. Winkels en populaire restaurants zijn in de nabijheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, koelkastje en koffie/thee faciliteiten. Er is Wi-Fi beschikbaar.

Dqae Qare San Lodge, Kalahari

Dqae Qare San Lodge is een unieke Kalahari ervaring. Het wordt gerund door de San (Bosjesmannen) mensen. De lodge, die werd opgezet als een maatschappelijke onderneming, ondersteunt de lokale San D'Kar gemeenschap door middel van werkgelegenheid en is een cruciaal project in de zoektocht van de San's naar culturele overleving. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Guma Lagoon Camp, Okavango Delta

Deze accommodatie biedt canvas chalets met elk een eigen uitzicht op de lagune. Elk chalet biedt plaats aan twee personen met mooie teakhouten bedden, een eigen badkamer met warme douche en toiletten. Er zijn ook klamboes en handdoeken aanwezig en er kunnen extra bedden voor kinderen worden geplaatst. Ontwaak 's ochtends met de zonsopgang boven de lagune. Geniet op het terras van de lounge met uitzicht over de lagune van een kopje koffie of thee.

Island Safari Lodge, Maun

Island Safari Lodge ligt op een 300 hectare groot privé-eiland reservaat, en slechts 10 km van Maun Airport. Het is gelegen aan de oevers van de Thamalakane River onder een prachtige baldakijn van Okavango bomen en met uitzicht op de uiterwaarden van velden en water. In deze rustige bush omgeving ontvangen gasten comfort, uitstekende accommodatie, verfijnde gerechten en persoonlijke service. Er is Wi-Fi beschikbaar.

Nata Lodge, Nata

Nata lodge is een oase gelegen tussen de Mokolwane palmbomen. De 10 luxe safaritenten zijn gebouwd op verhoogde houten platformen die zijn genesteld onder vele Marula bomen. Deze unieke tenten hebben een eigen badkamer en alle voorzieningen. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Thebe River Safaris, Chobe

Thebe River Safaris lodge biedt tweepersoonskamers voorzien van een eigen badkamer met douche. De douche levert bijna onmiddellijk gloeiend heet water. Alle bedden zijn voorzien van muggennetten en zorgen voor een goede nachtrust. Alle kamers zijn volledig voorzien van airconditioning. Er is hier Wi-Fi beschikbaar.

Rainbow Hotel, Victoria Falls

De Victoria Falls Rainbow Hotel heeft een uniek Moorse ontwerp. Het is genesteld in een amfitheater van regenwoud en ligt op loopafstand van het centrum (0,5km) en slechts 2 km van de watervallen en adrenaline pompende avonturen. Het "Panorama" dek biedt een uitstekend uitzicht op de “Mosi oa Tunya”. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 21 dagen Kaapstad - Victoria Falls "Grand Explorer"

Inclusief:

 • 20 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden (waarvan 13x ontbijt, 16x lunch en 11x diner worden bereid bij de safari truck en gegeten rond het kampvuur)
 • Entreegelden parken
 • Vervoer in safari trucks (transfer naar Okavango in open 4WD met lokale gidsen)
 • Chauffeur/reisleider
 • Excursies volgens routeomschrijving

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

Er wordt tijdens deze reis een minimale inzet van u verwacht. Van het dragen en laden van uw bagage, schoonmaken van uw raam tot het om toerbeurt afwassen van het gebruikte servies.

Vertrekdata 2020:

januari: 8*, 29*/**
februari: 5*
maart: 11*, 25*
april: 1*, 15*/**, 22*
mei: 13*, 27
juni: 3*/**, 10*, 24*
juli: 1*, 15*, 22*/**, 29*
augustus: 5*/**, 19*
september: 2*, 9*/**, 16*
oktober: 7*, 21*, 28*/**
november: 4*, 25
december: 9, 16**, 23
januari 6, 13

*gegarandeerde vertrekdata, alle andere data bij min. 4 deelnemers
**Duits sprekende reisleider

Optionele excursies 21 dagen Kaapstad - Victoria Falls "Grand Explorer"

Dag 3

Halve dag kanosafari.

Dag 5-6

Bij aankomst in Sossusvlei wandelt de gids met de groep in de Sossusvlei (± 3,5 km). Voor gasten die niet willen wandelen zijn er 4WD auto’s beschikbaar. De 4WD auto is niet in de prijs inbegrepen en kost ± N$ 85 voor een enkele reis.

Dag 7-8

Sandboarding, Skydiving, Ocean kano safari, Rondvluchten etc.

Dag 16

Scenic vlucht over de Okavango Delta (+/- USD120-150) per persoon, afhankelijk van het aantal personen in elk vliegtuig)

Dag 19-21

White water rafting, bungee jumping of een rondvlucht.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven genoemde prijzen onder voorbehoud zijn van wijzigingen en koersverschillen.

Offerte aanvragen voor: '21 dagen Kaapstad - Victoria Falls "Grand Explorer"'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen