• Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Reisroute 19 dagen Moana

Dag 1 Aankomst Auckland

Na aankomst op de luchthaven van Auckland gaat u naar de Budget Car Rental balie in de aankomsthal om uw huurauto op te halen, vervolgens rijdt u naar uw accommodatie.

AUCKLAND - een spannende, sportieve en culturele stad, gelegen op een smalle landengte tussen twee havens. De Waitemata en Manukau Havens, zijn een van de belangrijkste kenmerk van de stad, samen met tal van vulkanische kegels, zoals Mount Eden en Rangitoto Island. De stad met z’n vele stranden, jachthavens en parken, is geschikt voor buitenactiviteiten zoals zeilen, rugby, cricket of een dag op het strand. Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, met een bevolking mix van Europese, Maori en de Pacifische eilanden. Hiermee is Auckland de grootste Polynesische stad ter wereld.

Overnachting in standaard accommodatie: Scenic Hotel Auckland (standaard studio) incl. ontbijt
Overnachting in deluxe accommodatie: Hotel de Brett (klassieke kamer) incl. ontbijt

Dag 2 Auckland - Whakatane (± 300 km)

WHAKATANE - is een van de zonnigste steden in Nieuw-Zeeland en het belangrijkste centrum in de Bay of Plenty. Net voor de kust ligt White Island, een spectaculaire actieve vulkaan die bezocht kan worden per boot of helikopter. Tijdens rondleidingen over het eiland is het dragen van een gasmasker en helm noodzakelijk. Whakatane staat ook bekend om zijn visserij – er worden hier meer geelvintonijnen gevangen dan ergens anders in het land. Andere attracties van Whakatane zijn onder andere het museum, een observatorium en historische Maori plaatsen. Het Nga Tapuwae o Toi wandelpad leidt naar pa sites, inheemse bossen en zeevogelkolonies. Het gehele jaar worden er excursies georganiseerd waarbij u kunt zwemmen met dolfijnen.

Overnachting in standaard accommodatie: White Island Rendezvous (standaard studio unit)
Overnachting in deluxe accommodatie: Beachpoint Resort, Ohope (1-slaapkamer appartement)

Dag 3 Whakatane

White Island Tours (duur 6 uur)

U gaat aan boord van een speciaal gebouwde boot voor een comfortabele, 80 minuten durende tocht naar White Island. Uw ervaren gids neemt u mee voor een 2 uur durende verkenning van de bekendste vulkaan van Nieuw-Zeeland. De lunch wordt op de terugreis op de boot geserveerd.

Het betreden van eiland is aan strenge veiligheidseisen gebonden. Alle bezoekers zijn verplicht om op het eiland volledig gesloten schoenen te dragen - slippers of sandalen zijn niet toegestaan. Daarnaast is een helm (onverwachte uitbarstingen) en gasmasker (extreme geur van zwavel) verplicht. We raden bezoekers oude kleding te dragen en een warme jas mee te brengen voor de boottocht. Ook belangrijk zijn zonnebrandmiddelen. Tijdens de zomermaanden kunnen bezoekers zwemspullen meenemen om (als de zee omstandigheden het toelaten) vanaf de boot te zwemmen of te snorkelen.

Er zijn een paar kleine fysieke uitdagingen tijdens de tour. Op- en afstappen van het eiland gaat vanaf een opblaasbare boot naar een betonnen kade. Vandaar via een korte ladder naar de steiger en over een stalen platform en vervolgens over een reeks van keien. Er zijn geen moeilijke heuvels te beklimmen, maar de bodem kan op sommige plekken ongelijk zijn. Bezoekers moeten een redelijke conditie hebben en voorbereid te zijn om maximaal twee uur op hun voeten te staan.

Overnachting in standaard accommodatie: White Island Rendezvous (standaard studio unit)
Overnachting in deluxe accommodatie: Beachpoint Resort, Ohope (1-slaapkamer appartement)

Dag 4 Whakatane - Napier (± 309 km)

NAPIER – de hoofdstad van de regio Hawke’s Bay en belangrijkste havenstad. Napier was tot de zware aardbeving van 1931 bijna geheel omringd door water maar werd toen uit de omringende zeebodem. Als gevolg van de ramp, werd de stad in de jaren ’30 bijna volledig herbouwd waardoor het een Art Deco stijl kreeg die uniek is voor een Nieuw-Zeelandse stad.

Overnachting in standaard accommodatie: Quest Napier (studio appartement)
Overnachting in deluxe accommodatie: McHardy Lodge (standard suite)

Dag 5 Napier

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in standaard accommodatie: Quest Napier (studio appartement)
Overnachting in deluxe accommodatie: McHardy Lodge (standard suite)

Dag 6 Napier – Paraparaumu Beach - Kapiti (± 268 km)

Bij aankomst in Paraparaumu Beach, parkeert u uw auto en checkt u in voor uw ferry overtocht naar Kapiti Island.

Kapiti Nature Tours - 2 nachten

 • Ochtend ferry naar het midden van het eiland (Rangatira) voor de eerste dag van uw bezoek
 • Welkom en kennismakingsgesprek met één van de ervaren natuurgidsen
 • Namiddag ferry van Rangatira naar uw lodge aan de noordkant van het eiland
 • Unieke overnachting in een mooie lodge, met de keuze voor een Cabin, Tent of Ensuite
 • Heerlijke maaltijden gekookt door de chef-kok van de lodge (diner, ontbijt en lunch, voor de eerste dag moet u een lunchpakker meenemen)
 • Een nacht begeleide Kiwi spotwandeling met een ervaren gids
 • Echte Maori gastvrijheid
 • De mogelijkheid om bedreigde Nieuw-Zeelandse vogels te ontmoeten zoals de Takahe, Kaka, Weka, Tieke, Kereru, Kokako, Hihi en Toutouwai (Robin) tussen de weelderige inheemse struiken
 • Middag ferry terug naar het vasteland

Overnachting in standaard accommodatie: Kapiti (gemeenschappelijke faciliteiten accommodatie)
Overnachting in deluxe accommodatie: Kapiti (en-suite faciliteiten accommodatie)

Dag 7 Kapiti

Tweede dag op Kapiti Island.

Overnachting in standaard accommodatie: Kapiti (gemeenschappelijke faciliteiten accommodatie)
Overnachting in deluxe accommodatie: Kapiti (en-suite faciliteiten accommodatie)

Dag 8: Paraparaumu - Wellington (± 55 km)

Keer terug naar het vasteland met de veerboot waar u uw voertuig en reizen verzamelt naar Wellington.

WELLINGTON – sinds 1865 de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, is gelegen aan de haven van Wellington. De huizen klampen zich vast aan de plotsklaps steile hellingen. Wellington staat bekend om zijn wind, die wordt gekanaliseerd via de Cook Strait. Hierdoor waait het hier de meeste dagen. Een slimme mix van oude en nieuwe gebouwen, mooie vergezichten over de stad en de haven, en een kosmopolitische mix van cultuur en kunst geven Wellington zijn hart, en levendige sfeer.

Overnachting in standaard accommodatie: West Plaza Hotel (standaard kamer)
Overnachting in deluxe accommodatie: Ohtel (deluxe kamer)

Dag 9 Marlborough Sounds

Deze ochtend rijdt u naar de InterIslander terminal en brengt u uw auto terug naar het Budget Car Rental kantoor voordat u incheckt bij de ferry. Zorg ervoor dat u zich tenminste 45 minuten vóór vertrektijd bij de ferry meldt.

InterIslander Wellington naar Picton (duur 3 uur 10 minuten)

Bij aankomst in Picton gaat u naar het kantoor van Cougar Line, gevestigd op de kade voor uw watertaxi tocht naar het Portage Hotel of Bay of Many Coves resort.

Overnachting in standaard accommodatie: Peppers Portage Resort (binnenplaats kamer)
Overnachting in deluxe accommodatie: Bay of Many Coves Resort (1-slaapkamer appartement)

Dag 10 Marlborough Sounds

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in standaard accommodatie: Peppers Portage Resort (binnenplaats kamer)
Overnachting in deluxe accommodatie: Bay of Many Coves Resort (1-slaapkamer appartement)

Dag 11 Picton - Kaikoura (± 162 km)

U vaart met de Cougar Line watertaxi terug naar Picton en haalt uw nieuwe huurauto op bij het Budget Rental Car kantoor.

Vanuit Picton neemt u State Highway 1 richting het zuiden via Blenheim naar Kaikoura. Ongeveer 33 km ten zuiden van Blenheim kunt u een omweg naar de Grasmere zoutwinningensmeren maken waar uit de brede ondiepe vijvers zeewater in zout wordt verdampt voor de productie van consumptie zout.

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

KAIKOURA - betekent "rivierkreeften eten", uit de Maori woorden "Kai" dat voedsel betekent en “Koura” dat rivierkreeft betekent. U kunt hier dus genieten van rivierkreeft, walvissen en dolfijnen spotten of een bezoek brengen aan de lokale galerieën en ambachtelijke winkels. Een geweldig tafereel verschijnt voor u als u terugrijdt vanaf het Kaikoura schiereiland en zich omdraait naar de bergen. De Kaikoura Range lijkt uit de zee op te stijgen, met de besneeuwde Zuidelijke Alpen als achtergrond.

Overnachting in standaard accommodatie: Kaikoura Gateway Motor Lodge (deluxe studio)
Overnachting in deluxe accommodatie: Hapuku Lodge (lodge room)

Dag 12 Kaikoura - Lake Tekapo (± 418 km)

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

LAKE TEKAPO - gelegen in het Mackenzie land, met een fantastisch uitzicht op de omliggende Alpen. De ongewone turquoise kleur van het meer ontstaat door een combinatie van slib en gletsjerwater. Het meer staat ook bekend om zijn bruine en regenboogforel.

Overnachting in standaard accommodatie: Peppers Bluewater Resort Lake Tekapo (deluxe room)
Overnachting in deluxe accommodatie: Lake Tekapo Lodge (Lakeview kamer)

Dag 13 Lake Tekapo - Queenstown (± 254 km)

U vertrekt vanuit Lake Tekapo en rijdt in de richting van Twizel en Omarama. Verder zuidwaarts via State Highway 8 tot Tarras en Cromwell, vervolgens State Highway 8B naar State Highway 6 op naar Queenstown.

QUEENSTOWN - is het meest populaire resort van het Zuidelijk eiland en ligt aan de oevers van Lake Wakatipu, onder de blik van de Remarkables. Zie het contrast van gladde door gletsjers afgeronde heuvels, en grillige bergtoppen, die tot hoog boven de oude ijsvloer reiken. De stad staat bekend om zijn jetboat varen, bungy-jumpen, skiën en het ontzagwekkende landschap. Een lokale verhaal gaat, dat de goudzoekers uit de 19e eeuw de stad als "geschikt voor elke Queen" vonden, en zo werd ze Queenstown genoemd.

Overnachting in standaard accommodatie: Garden Court Suites & Apartments (studio suite)
Overnachting in deluxe accommodatie: Queenstown Park Boutique Hotel (Gondola kamer)

Dag 14 Queenstown

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in standaard accommodatie: Garden Court Suites & Apartments (studio suite)
Overnachting in deluxe accommodatie: Queenstown Park Boutique Hotel (Gondola kamer)

Dag 15: Queenstown - Invercargill (± 190 km)

U verlaat Queenstown richting Frankton, rechtsaf over State Highway 6, die u via Five Rivers, Lumsden en Winton rechtstreeks naar Invercargill leidt. Parkeer uw auto bij Invercargill Airport. Pak buiten de terminal de Super Shuttle voor de transfer naar Bluff waar de ferry naar Stewart Island vertrekt.

Bij aankomst op Stewart Island wordt u opgewacht door uw gastheren en overgebracht naar hun lodge.

STEWART ISLAND - ligt in de Southland regio en is het derde en meest zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland. Het biedt een bijzondere ervaring - een blik in een eenvoudige, tragere levensstijl. In 2002 werden de kwaliteiten van deze geweldige plek erkend met de vorming van het Rakiura National Park, dat 85% van het eiland beslaat. Het eiland is een toevluchtsoord voor inheemse vogels en de enige plaats in Nieuw-Zeeland, waar men op eenvoudige wijze de kiwi kan zien in hun natuurlijke habitat. Activiteiten op het eiland zijn onder andere wandelen, varen, vissen, duiken en jagen. Een bezoek aan Stewart Island is niet compleet zonder een bezoek aan het Rakiura Museum te brengen dat een uitgebreide collectie van voorwerpen en foto's van de vroege geschiedenis van Stewart Island huisvest.

Overnachting in standaard accommodatie: Bay Motel (studio unit)
Overnachting in deluxe accommodatie: Stewart Island Lodge (Chambres d'hôtes)

Dag 16 Stewart Island

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in standaard accommodatie: Bay Motel (studio unit)
Overnachting in deluxe accommodatie: Stewart Island Lodge (Chambres d'hôtes)

Dag 17 Invercargill - Dunedin (± 217 km)

Vandaag vliegt u terug naar Invercargill met Stewart Island Flights.

Let op: Minimum aantal passagiers kan van toepassing kunnen zijn. Bagage is 15 kg per persoon. Overbagage kan worden uitgesteld tot een latere vlucht.

Bij aankomst in Invercargill, pakt u uw auto en rijdt u naar Dunedin.

Vanuit Invercargill Noord over State Highway 1 langs Edendale, Brydone en Mataura richting Gore. Voorbij Gore verder over State Highway 1 langs Pukerau, Clinton, Balclutha, Milton en North richting Dunedin.

DUNEDIN - ook wel het "Edinburgh van het Zuiden" genoemd werd gesticht door de Schotse kolonisten die naar Nieuw-Zeeland kwamen. Het is een stad van torens, gevels en daken met torentjes, en statige gebouwen. Dunedin is ook de thuisbasis van de Albatros en Pinguïn kolonies plus vele soorten van Nieuw-Zeelands wilde dieren.

Overnachting in standaard accommodatie: Mercure Dunedin Leisure Lodge (standaard kamer)
Overnachting in deluxe accommodatie: Camp Estate at Larnach Castle (The Camp Estate) incl. ontbijt

Dag 18 Dunedin - Christchurch (± 362 km)

Rijd richting het noorden over de State Highway 1. Ongeveer 78 kilometer vanaf Dunedin kunt u stoppen bij de Moeraki Boulders. Deze gigantische rotsblokken met elk een gewicht van enkele tonnen en tot 4 meter in omtrek, liggen op een zandstrand. Vervolg u rit verder naar het noorden via de badplaatsen Oamaru en Timaru, en over de Canterbury Plains naar Christchurch.

CHRISTCHURCH - de Garden City, ligt op een hoogvlakte, die in eerste instantie werd aangetrokken door de kolonisten van de hechte Church of England gemeenschap om zich hier te vestigen. Het is de grootste stad van het Zuidereiland. Christchurch behoudt iets van haar oorspronkelijke Engels karakter zoals de met wilgen en eiken omzoomde rivier de Avon en de geclusterde middeleeuwse stenen gebouwen.

Overnachting in standaard accommodatie: Rydges Latimer Christchurch (superior kamer)
Overnachting in deluxe accommodatie: Clearview Lodge (Pinot kamer)

Dag 19 Christchurch

Vandaag brengt u uw huurauto terug Budget Car Rental op de luchthaven van Christchurch voordat u incheckt voor uw vlucht.

Accommodaties 19 dagen Moana

Scenic Hotel Auckland

Scenic Hotel Auckland biedt gasten ruimte en comfort in dit centraal gelegen hotel. De royale renovatie van dit historische gebouw combineert zijn prachtige art deco architectuur met een eigentijdse uitstraling en moderne gemakken.

Hotel de Brett, Auckland

Gelegen in het centrum van Auckland verbindt Hotel De Brett twee unieke terreinen – de hippe mode van High Street met maatkleding van Shortland Street. Het iconisch gebouw van Hotel De Brett's is stijlvol ingericht als een 25 kamers luxe boutique hotel. Elke kamer is individueel ontworpen en aangevuld met eclectische meubelen, Nieuw-Zeelandse kunst en fotografie. De iconische huisbar is zorgvuldig gerestaureerd en een van Auckland’s belangrijkste ontmoetingsplaats.

White Island Rendezvous, Whakatane

White Island Rendezvous Motel biedt een verscheidenheid aan hoogwaardige accommodatie. Er is keuze uit een studio met bubbelbad, een appartement met een complete keuken of de luxe van een super kingsize bed in de Kauri Villa. Wordt wakker met een stevig warm ontbijt op uw kamer of kom genieten van de sfeer in het koffiehuis (koffie tegen betaling). Boek een excursie naar White Island, maak een wandeling naar de Whakatane Heads waar de boten binnenkomen of maak een lokale bushwandeling om het spectaculaire landschap van de baai te bekijken. Het motel ligt tegenover het pittoreske Whakatane Wharf en op loopafstand van het centrum en vele goede restaurants.

Beachpoint Resort, Ohope

Beachpoint Resort ligt aan de overkant van een 11 km mooi lang strand. De appartementen zijn volledig op zichzelf staand, stijlvol en individueel ingericht en de meeste hebben een prachtig uitzicht op de oceaan vanaf het terras en/of de patio. Het dorp met winkels, cafés en restaurants ligt op slechts een korte loopafstand. Dit is de perfecte plek om te overnachten tijdens het verkennen van de afgelegen Oost-Kaap. Faciliteiten omvatten een verwarmd zwembad, een fitnessruimte en een BBQ gebied.

Quest Napier

Gelegen in het hart van de Art Deco hoofdstad van Nieuw-Zeeland en op slechts 5 minuten lopen van het strand, is Quest Napier een comfortabele accommodatie keuze. Oorspronkelijk gebouwd in 1919 door de oude Orde van Forresters, werd het gebouw volledig gerenoveerd in 2009 en combineert het nu de charme van een vervlogen tijdperk met een stijlvol modern interieur.

McHardy Lodge, Napier

McHardy Lodge is een boutique luxe lodge gelegen in een rustige doodlopende straat op het exclusieve Napier Hill met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de Stille Oceaan. De Lodge heeft 6 luxueuze kamers met een ruime badkamer, zeer comfortabele bedden en alle comfort die u van een eersteklas accommodatie kan verwachten.

Kapiti Island

De houten cabins zijn comfortabel en warm en liggen in het midden van de Waiorua vallei aan de noordkant van Kapiti. Met een prachtig uitzicht op de begroeide hellingen, en een kakofonie van inheemse vogelgeluiden om u heen, zult u zich thuis voelen in de natuur. Gedeeld toilet en douche faciliteiten zijn de buurt.

De bungalows met badkamer bieden comfort en gemak en een prachtig uitzicht op de oceaan en Waiorua baai.

West Plaza Hotel, Wellington

West Plaza hotel ligt op slechts 10 minuten rijden van de internationale en binnenlandse luchthaven. Wellington is de thuisbasis van de regering en de handel en de superieure centrale ligging van het West Plaza maakt het mogelijk om het beste van deze mooie en spannende hoofdstad te ontdekken.

Ohtel, Wellington

Gevestigd in de exclusieve badplaats Oriental Bay, biedt dit bijna nieuwe 10 kamers tellende hotel een ware internationale Urban Chic klasse. Ohtel grenst aan Wellington's belangrijkste entertainment district, en op de route van de stad naar de internationale luchthaven. Grote attracties zoals Te Papa, het strand van Oriental Bay, theaters, restaurants en clubs, liggen op een steenworp afstand.

Portage Resort, Picton

Portage Resort kijkt uit op het noorden over de vreedzame Kenepuru Sound. Het hotel ligt aan de befaamde Queen Charlotte Track en biedt een selectie aan kamers, van suites, kamers met een grote veranda en een prachtig uitzicht tot aan familiekamers en budget accommodatie. Het hoofdgebouw van het hotel, de receptie, een café en restaurant liggen op strandniveau, de kamers op de glooiende heuvels met uitzicht op de baai beneden.

Bay of Many Coves Resort

Diep in de Marlborough Sounds, biedt dit 5-sterren luxe resort de perfecte afzondering in een ongerepte natuurlijke omgeving. Luxe krijgt een nieuwe uitdrukking; wereldklasse keuken; een prachtig landschap, avontuur en romantiek zorgen voor een gevoel van ontspanning waarvan u alleen maar kon dromen.

Kaikoura Gateway Motor Lodge

Kaikoura Gateway Motor Lodge ligt op slechts een paar minuten lopen van de charmante badplaats Kaikoura, het drukke centrum van eco-toerisme en een bloeiende landelijke gemeenschap. Dit in augustus 2005 geopende motel zal aan al uw behoeften voldoen. Er is ook een met zonne-energie verwarmd zwembad, sauna en een barbecue, een speeltuin grenst aan de Motor Lodge.

Hapuku Lodge, Kaikoura

Hapuku Lodge werd gebouwd om gasten een goede nachtrust te geven in een van de mooiste plekken in de wereld. Het ligt tussen de Kaikoura Seaward Mountain Range en de beroemde Mangamauna Bay en 12 km ten noorden van Kaikoura. Alle kamers van Hapuku Lodge beschikken over mooie, op maat ontworpen, handgemaakte meubels, op maat gemaakte bedden en matrassen, Europese stijl badkamers met verwarmde handdoek rails en vloeren en regendouchekoppen. De Tree Houses en appartementen hebben ook grote spa-baden en een open haard, de Lodge Room en suites hebben Japanse stijl badkuipen. Wild is een vast onderdeel op het menu samen met rivierkreeftjes (kreeft) en andere lokale zeevruchten.

Peppers Bluewater Resort, Lake Tekapo

Peppers Bluewater Resort ligt op een mooie twee en een half uur rijden van zowel Christchurch en Queenstown aan de State Highway 8. De accommodatie varieert van studio's tot 1-, 2- en 3-persoons slaapkamer villa's. Ontspan en geniet van de serene sfeer van Peppers Bluewater Resort in. Relax onder het genot van een warm drankje of een lichte snack op de knusse sofa’s van Rakinui Lounge. Voor het ontbijt en diner serveert Rakinui Restaurant een gevarieerde selectie van internationale standaard gerechten en favoriete lokale lekkernijen, vergezeld met een adembenemend uitzicht op Lake Tekapo.

Lake Tekapo Lodge

Lake Tekapo Lodge is eigendom van en wordt gehost door Nieuw-Zeelanders die afstammen van Schotse immigranten uit de jaren 1860. Alistair en Stephanie zijn professionele hoteliers, chefs en wijnmakers en maken nu gebruik van hun vaardigheden en gastvrijheid in deze stijlvolle lodge. De kamers zijn voorzien van super kingsize bedden, designer badkamers en hebben uitzicht op het prachtig meer en de bergen. Er bevindt zich een uitgebreide bibliotheek in de privé-lounge en er hangt een hedendaagse NZ kunstcollectie in de gehele lodge. Het ontbijt wordt geserveerd met lokale producten.

Garden Court Suites & Apartments, Queenstown

Garden Court Suites & Apartments biedt een verscheidenheid aan accommodaties, waaronder appartementen met één slaapkamer, appartementen met twee slaapkamers en studio suites. Gelegen op slechts vijf minuten lopen van het centrum van Queenstown, en voorzien van een rustgevende tuin met de hele dag zon en een prachtig uitzicht op Lake Wakatipu en de omliggende bergen.

Queenstown Park Boutique Hotel

Queenstown Park Boutique Hotel is Queenstown’s nieuwste luxe boutique hotel. Wees onder de indruk en geïnspireerd door het ongelooflijke uitzicht, geniet van de kwaliteit en waardeer het stijlvolle design en de geavanceerde diensten van dit stedelijk boetiekhotel. Geniet van de persoonlijke aandacht en de lokale kennis van uw hotelgastheren. Centraal gelegen, maar toch omgeven door parken, is dit 19 kamers tellende design hotel een perfecte toevoeging aan Queenstown.

Bay Motel, Stewart Island

Bay Motel ligt op Stewart Island, het derde eiland van Nieuw-Zeeland en thuisbasis van het nieuwe Rakiura National Park. Het Bay Motel complex ligt midden in het centrum van Halfmoon Bay op loopafstand van alle voorzieningen: winkels, restaurants, postkantoor, fitnessruimte, museum en een informatiecentrum.

Stewart Island Lodge

Stewart Island Lodge is een gezellige bed&breakfast en ligt op slechts vijf minuten lopen van Oban. Het hoofdgebouw is voorzien van een lounge en een ontbijtruimte met uitgebreid terras en een panoramisch uitzicht over Halfmoon Bay en Foveaux Strait. De lodge tuin wordt frequent bezocht door vele inheemse vogels, waaronder de kaka (inheemse papegaai), deze kunnen worden bekeken vanaf het terras. De kamers hebben allemaal een groot balkon balkon met uitzicht op de oceaan. Bij aankomst op Stewart Island, checkt u in bij het Oban Visitor Centre en de vriendelijke medewerkers zullen u naar de lodge en uw kamer brengen.

Mercure Dunedin Leisure Lodge

Het Mercure Dunedin Leisure Lodge ligt 1,5 km van het centrum van Dunedin, in aangelegde tuinen en met uitzicht op de botanische tuinen. De lodge ligt op de plaats van de oorspronkelijke McGavins brouwerij en beschikt over 76 kamers, een restaurant, een lobby bar, een businesscentrum en gratis parkeergelegenheid. Het is ook dicht bij Univerisity van Otago en veel belangrijke bezienswaardigheden, waaronder Baldwin Street, de steilste straat ter wereld.

Camp Estate at Larnach Castle, Dunedin

Camp Estate is een luxe landhuis, gelegen op het landgoed van Lanarch Castle. Het is tien minuten lopen van het huis naar de voorkant van Lanarch castle. Het huis is gebouwd van blauw steen en beschikt over een spectaculaire marmeren trap. De kamers zijn allemaal voorzien van dubbel glas en de enkele kamers zijn verwarmd door middel van een openhaard en vloerverwarming. Logeren bij Camp Estate biedt u totale privacy.

Rydges Latimer Christchurch

Rydges Latimer Christchurch ligt op slechts 2 minuten loopafstand van het centrum van de stad en op korte rijafstand van een prachtige verzameling aan lokale attracties en activiteiten en slechts 15 minuten rijden van de internationale luchthaven van Christchurch. Het hotel beschikt over 138 kamers en een Grill restaurant en bar.

Clearview Lodge, Christchurch

Deze grote en luxueuze lodge ligt in een rustige landelijke omgeving en omgeven door 4 hectare aan tuinen, wijngaarden, boomgaarden en olijfbomen. Luister naar de roep van Bellbirds en geniet van de door de tuinen dwalende Pukeko. Loop tussen de wijnstokken, onder het genot van een glas eigen Clearview wijn. Dit alles op slechts 10 minuten van de internationale luchthaven van Christchurch.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 19 dagen Moana

Inclusief:

 • Accommodatie zoals gespecificeerd in de keuze standaard of deluxe, in een 2-persoons kamer, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
 • GST 15%
 • Reisdocumenten inclusief Travel Wallet, gedetailleerde routebeschrijving en welkomstbrief
 • Interislander Ferry
 • White Island excursie (boot)
 • Enkele reis ferry, Bluff naar Stewart Island
 • Terugvlucht, Stewart Island naar Invercargill
 • Maaltijden zoals vermeld

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Huurauto Budget dag 1 t/m 9 en dag 11 t/m 19
 • Persoonlijke uitgaven en tips
 • Dranken tijdens de maaltijden (behalve water/thee/koffie)
 • Alle items van persoonlijke aard
 • Optionele excursies
 • Parkeertarief in het hotel, indien van toepassing
 • Tol en auto ferry vergoeding, indien van toepassing
 • Brandstof voor huurauto
 • Extra huurauto kosten (bijv. Airport pick-up kosten)
 • Afkoop eigen risico en extra accessoires (zoals GPS-eenheid, autostoeltje)

Optionele excursies 19 dagen Moana

Dag 5

Art Deco 1 uur begeleide wandeling (10:00-11:00)
Meldt u bij de Napier iSite (Visitors Information Centre) op de Marine Parade voor de 1 uur durende wandeling langs de Art Deco kenmerken. Napier, verwoest door de aardbeving en brand van 1931, werd herbouwd in de stijlen van die tijd, zoals - Spanish Mission, Stripped classical maar vooral Art Deco, de stijl die het vertrouwen, optimisme en kracht van de vroege 20e eeuw uitdrukt.

Gannet Safari
Rijdt langs de schilderachtige kust van Napier naar Te Awanga voor een bezoek aan 's werelds grootste en meest toegankelijke Jan van Gent kolonie bij Cape Kidnappers.

U reist in comfort in airconditioned 4WD voertuigen, u doorkruist rivierbeddingen, brede glooiende weilanden, door inheemse bossen, steile ravijnen en adembenemende hellingen. Er is een stop onderweg bij een spectaculaire klif met een panoramisch uitzicht Hawke Bay tot aan Mahia Peninsula. Tijdens de 36 km lange en drie uur durende tocht krijgt u commentaar van uw gids/chauffeur over de landbouw op Cape Kidnappers Station en een inleiding over de Jan van Genten. Bij aankomst kunt u uw benen strekken en genieten van het verrukkelijke landschap aan de rand van de klif - 100 meter boven de oceaan. Uw chauffeur/gids serveert u hier drankjes terwijl u geniet van de Jan van Genten om u heen. Vertrek dagelijks van 1 september t/m 30 april om 9.30 uur en 13:30 uur

Neem water, hoed, zonnebrandcrème en een camera mee. Voor baby's en jonge kinderen, een autostoeltje.

Minimum aantal deelnemers: 4

Dag 10

Cruise Line 'n Walk Packages
Furneaux Lodge Waterfall (1 uur)
Ontdek een primordiale wereld dat riekt naar de Lord of the Rings, in het torenhoge regenwoud net achter Furneaux Lodge. Zeer geschikt voor families, of een wandeling na de lunch. Wandel langs een gemakkelijke weg door een oud beukenbos naar een betoverende waterval.

Vertrek Picton:
oktober - april om 08:00 uur en 10:00 uur
mei - september om 09:00 uur
Aankomst Picton:
16:30 uur

Ship Cove naar Resolution Bay (2 uur)
Stap uit bij Ship Cove en loopt omhoog door een luifel van inheemse boomvarens naar het bos langs het strand. Geniet van het panoramisch uitzicht over Motuara Island voordat u geleidelijk afdaalt naar Resolution Bay.

Vertrek Picton:
oktober - april om 08:00 uur en 10:00 uur
mei - september om 09:00 uur
Aankomst Picton:
16:30 uur

Resolution Bay - Furneaux Lodge (10 km, 3 uur)
De meest populaire cruise ’n walk optie - deze gemakkelijke wandeling doorkruist een inheems bos en biedt een spectaculair uitkijkpunt voor de fotograaf. De afdaling gaat geleidelijk langs de kust naar de historische Furneaux Lodge.

Vertrek Picton:
oktober - april om 10:00 uur
mei - september om 09:00 uur
Aankomst Picton:
16:30 uur

Furneaux Lodge - Punga Cove (11 km, 4 uur)
De historische Furneaux Lodge is het startpunt voor deze wandeling om de kop van Endeavour Inlet naar Punga Cove Resort. Loop over de hangbrug richting de koele omhelzing van de overvloedige Punga varens langs de kust en luister naar de melodische roep van de “Bellbird”.

Vertrek Picton:
oktober – april om 08:00 uur
mei - september om 09:00 uur
Aankomst Picton:
16:30 uur

Ship Cove - Furneaux Lodge (14km, 5 uur)
Op deze meest populaire dagwandeling stapt u aan wal bij Ship Cove, in de voetsporen van ontdekkingsreiziger Captain Cook. Tijdens deze wandeling door een prachtige oerwoud krijgt u adembenemende uitzichten op Cook Strait en Resolution Bay, alvorens u afdaalt naar de beschutte oever van Endeavour Inlet.

Vertrek Picton:
oktober – april om 08:00 uur
mei - september om 09:00 uur
Aankomst Picton:
16:30 uur

Dag 11

Whale Watch Tour (vertrek 07:15 uur, 10:00 uur, 12:45 uur, duur 2,5 uur)
U vertrekt vanaf Whaleway Station Road in Kaikoura voor een typisch whale watch tour (boottocht duur 2,5 uur). Onderweg kunt u pelsrobben, groepen dolfijnen of de bedreigde zwervende albatros tegenkomen. Afhankelijk van het seizoen kunt u migrerende Humpback-, Pilot-, Blue- of de Southern Right walvissen zien. Kaikoura is vaak gastheer van 's werelds grootste dolfijn - de Orka - en is de thuisbasis van ' s werelds kleinste en zeldzaamste dolfijn - de Hector. Kaikoura trekt ook de grootste concentratie en verscheidenheid van zeevogels op het vasteland van Nieuw-Zeeland, waaronder 13 soorten albatrossen, 14 soorten stormvogels en zeven types pijlstaartvogels. De moderne catamarans zijn uitgerust met motoren die een minimaal geluid produceren en toiletten die de zee niet vervuilen. De hoofdcabine is binnen en een groot buitendek biedt veel kijk- en fotomomenten.

Passagiers die last hebben van reisziekte worden geadviseerd om voorzorgsmaatregelen te nemen voor aankomst. Tevens wordt u aangeraden de dag van de tour telefonisch contact op te nemen voor een update over de zee- en weersomstandigheden. Neem warme kleding mee voor uw tour. Trek 3,5 uur uit voor deze Whale Watch ervaring. U besteedt tussen 2 en 2,5 uur op het water, en een extra uur voor aanmelden en transfer van en naar de boot.

Deze tour is niet geschikt voor kinderen onder de leeftijd van 3 jaar. Daarnaast is de kapitein bevoegd de minimale leeftijd te verhogen indien de omstandigheden van de zee dit vereisen.

Dag 12

Night Stargazing rondleiding (duur 2 uur, vertrektijd afhankelijk van het seizoen)
Ga aan boord van de tour bus voor de beroemde sterrenwacht tour op de top van Mt John. Als de omstandigheden het toelaten, kunnen onze astronomie gidsen u met behulp van groene laserpointers helpen, de zuidelijke sterrenhemel te navigeren. Ervaar de sensatie van door krachtige telescopen (16-inch + 9,25-inch) en een verrekijker heen te kijken om de verbazingwekkende bezienswaardigheden zowel dichtbij als ver weg te zien. U kunt ook genieten van uw gratis warm drankje in onze gezellige met kaarslicht verlichtte Astro Café. Als u de schoonheid van de nachtelijke hemel wilt fotograferen en u bent in het bezit van een voldoende uitgeruste camera, kan de wereldberoemde astrofotograaf Fraser Gunn u te helpen! Wanneer de sterren uit het zicht zijn verdwenen kunt u mee op reis naar de nachtelijke wereld van een astronoom. Kijk achter de schermen van Mt John Observatorium, dat vaak niet toegankelijk is voor het grote publiek. Nergens anders kunt u ervaren wat u ziet en hoort op deze Mt John Stargazing Tour!

Let op: "Dark Sky Tours" zijn afhankelijk van het weer. Vertrektijden variëren gedurende het jaar en bezoekers worden geadviseerd bij aankomst in Twizel deze te controleren.

Minimum aantal deelnemers: 10

Dag 14

Walter Peak begeleide fietstour (1 november - 30 april)
Stap aan boord van het historische stoomschip TSS Earnslaw voor een schilderachtige cruise van Queenstown naar Walter Peak over Lake Wakatipu en een begeleide fietstocht. Bij aankomst brengt uw ervaren gids u met een busje naar Lake Mavora waar het fietsen begint. U fietst over een rustige landweg terug door hoog grasland en geniet van het uitzicht op de Von River, omliggende bergen en de met sneeuw bedekte Mount Earnslaw aan de kop van Lake Wakatipu.

U wordt begeleid door een busje met aanhanger zodat u net zo veel of weinig fietst als u zelf wilt. Een picknick lunch en warme drankjes zijn inbegrepen. Onderweg bezoekt u Pretty Hut en Old Nic (traditionele herdershutten) en leert u over de omliggende schaap- en runderboerderijen. Bij terugkomst in Walter Peak wordt voor u een afternoon tea geserveerd bij de Colonel's Homestead voordat u aan boord gaat van de TSS Earnslaw voor uw cruise terug naar Queenstown.

Wat mee te nemen: wandelschoenen en warme kleding.

Minimumleeftijd is 10 jaar. Groepsgrootte is beperkt tot 9 personen per gids. Matige conditie is vereist.

Dag 16

Ulva's Guided Walks (3,5 uur)
Uw gids, Ulva Goodwillie, is vernoemd naar het eiland, en is een directe afstammeling van de eerste Maori volkeren op Stewart Island. Ze is gepassioneerd en zeer goed geïnformeerd over deze bijzondere plek en houdt ervan dit met u te delen. Geniet van deze onvergetelijke ervaring, en leer over de inheemse flora en fauna van een Maori en het lokale Stewart Island perspectief.

Samen loopt u door 's werelds meest zuidelijke vogelreservaat in een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland is roofdiervrij en heeft een bijna ongerept regenwoud, interessante geologische kenmerken en geeft u de mogelijkheid om zeldzame en bedreigde soorten inheemse vogels en planten te bekijken. Ulva Island is een wereldleider in het tonen van het behoud van een veelheid aan zeevogels (waaronder de pinguïn), steltlopers, de weka en kiwi, grasmussen, papegaaien en parkieten, inheemse houtduif, zadelruggen, de Stewart Island roodborst, de inheemse zangvogel Tui en nog veel meer.

Vertrektijden:
oktober – april om 8:15 uur en 12:00 uur
mei – september om 08:45 uur

Minimaal aantal deelnemers kan van toepassing zijn.

Offerte aanvragen voor: '19 dagen Moana'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen