• Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Over Budget

Een autovakantie is een geweldige manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken en Budget Rent a Car kan u daarmee helpen. Met meer dan 40 verhuurlocaties in het hele land, inclusief de verhuurlocaties in alle grote centra en alle belangrijke luchthavens, is Budget goed vertegenwoordigd.

Bij internationale aankomsten biedt Budget snelle en handige verhuurlocaties bij Auckland Airport, de luchthaven Hamilton, Rotorua Airport, Wellington Airport, de luchthaven van Christchurch en Queenstown Airport.

Budget huurauto's zijn er in alle soorten en maten. De sub-compact en compact huurauto's zijn ideaal voor het rondrijden in steden. Voor wat langere afstanden wenst u misschien wat extra ruimte en kracht van de full size auto's. En als u ruimte nodig heeft voor het hele gezin is er een reeks van 4WD en minivan auto's beschikbaar.

Kies Budget voor uw autovakantie in Nieuw-Zeeland en laat u door ons adviseren. Met meer dan 50 jaar ervaring in de reisindustrie kunt u op Budget vertrouwen voor een consequente levering van top kwaliteit. Beleef Nieuw-Zeeland met Budget Rent a Car en rijdt verder met uw Euro.

Southern Cross Reizen biedt huurauto's van Budget aan inclusief Budget Protection Plan. Deze tarieven zijn inclusief onbeperkt aantal kilometers en afkoop eigen risico tot NZ$ 259,- per schadegeval. Bel ons voor een vrijblijvende prijsopgave.

Type auto's Budget

Afbeeldingen zijn slechts indicatief. Werkelijke modellen kunnen variëren.

Offerte aanvragen voor: 'Autohuur Budget'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen

Huurvoorwaarden Budget Rent a Car

(geldig 1 april 2020 - 31 maart 2021)

Belangrijkste voorwaarden Budget:

Voor de volledige voorwaarden kunt u contact met ons opnemen, wij sturen u dan een pdf van de voorwaarden die door Budget worden gehanteerd.

Minimum leeftijd bestuurder

De minimumleeftijd voor het huren van een Budget huurauto is 21 jaar.

Prijzen zijn inclusief

 • Budget Protection Plan
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Kosten ophalen luchthaven en/of ferry terminal
 • GST momenteel 15%

Prijzen zijn exclusief (tenzij anders vermeld in uw schema)

 • Borg* (min. NZD 100,-)
 • Eventuele kosten enkele reishuur
 • Bezorgkosten speciaal verzoek
 • Optionele extra's (GPS, kinderzitjes, enz.)
 • Extra bestuurder
 • Brandstof
Deze bovenstaande items moeten ter plaatse worden betaald met een creditcard.
*De borg kan alleen per creditcard voldaan worden. Het bedrag wordt aan het einde van de huurperiode gecrediteerd indien de auto volgetankt, schoon en schadevrij wordt ingeleverd. Eventuele koersverschillen zijn voor rekening van de huurder.

Enkele reishuur

Alle voertuiggroepen zijn onderworpen aan een minimale huurperiode van 3 dagen.
Bij een enkele reishuur van minder dan 7 dagen wordt een eenmalige vergoeding van NZD 50,00 + GST ​​in rekening gebracht, ter plaatse te betalen met een creditcard.

Budget Protection Plan

Southern Cross Reizen verhuurt huurauto's van Budget inclusief het Budget Protection Plan. Het eigen risico wordt hiermee afgekocht tot NZD 402,50 per schade geval*), deze verzekering vervalt in de onderstaande gevallen:

 • Het voertuig schade oploopt door contact met water (rivieren, zeewater etc.)
 • Schade veroorzaakt door onvoorzichtig, opzettelijk onverantwoord of roekeloos rijgedrag.
 • Schade veroorzaakt onder invloed van alcohol of drugs.
 • Schade veroorzaakt door het gebruik van onjuiste of besmette brandstof.
 • Indien er meer dan het toegestane aantal personen in het voertuig worden vervoerd.
 • Er personen het voertuig besturen, die niet in het overnamecontract geregistreerd zijn en/of personen die bij de overname geen geldig/foutieve rijbewijs getoond hebben.
 • Schade veroorzaakt door het rijden op wegen met restricties.
*Bij schade aan de voorruit wordt deze tijdens de huurperiode 1x gratis vervangen. Het vervangen van banden is niet verzekerd tenzij ter plaatse het Road Side Assistance Package wordt aangeschaft.

Huur op meerdere plaatsen

 • Een huur met meervoudig ophalen/inleveren waarbij meerdere locaties/eilanden betrokken zijn, worden behandeld als een doorlopende huur, op voorwaarde dat elk volgend voertuig(en) binnen 24 uur na het terugbrengen van het vorige voertuig wordt opgehaald.
 • Huurauto's van Budget kunnen niet met Cook Straight Ferry Services van het ene eiland naar het andere worden meegenomen. Niet-naleving hiervan zal resulteren in relocatiekosten van tenminste NZD 650 + GST. Wanneer u zowel het Noorder- als het Zuidereiland bezoekt dan levert u de auto in het het Budget depot voordat u aan boord van de ferry stapt. Bij aankomst op het andere eiland staat bij het Budget depot een andere auto van dezelfde categorie voor u klaar.
 • Alle overtocht data zijn verplicht op het moment van boekingsaanvraag. Dit omvat de datum + tijd van veerboot of vluchtgegevens indien de reiziger binnen of tussen de eilanden vliegt. Indien deze data niet bekend is op het moment van de boeking, moet Budget tenminste 10 dagen voor de overtocht op de hoogte worden gebracht om beschikbaarheid te garanderen.
 • Segmenten voor enkele reishuur moeten langer dan 3 dagen zijn. Bijv. als uw boeking op dezelfde dag van Picton naar Christchurch gaat, worden er 2 extra dagen toegevoegd aan uw boeking om te voldoen aan de vereiste minimum enkele reishuur van 3 dagen. Dit is van toepassing op elk enkele reishuur segment in uw reisschema.
 • GPS-eenheden bij continu/multi-eiland huren, dienen bij de klant te blijven tot het laatste voertuig in het huurcontract wordt ingeleverd.

Creditcard vereisten

 • Een creditcard uitgegeven op naam van de huurder moet worden verstrekt op het moment van ophalen.
 • Huurders zonder creditcard krijgen geen voertuig.
 • Budget accepteert geen elektronische/prepaid/vooraf geladen/debitkaarten of contante betalingen.
 • Kaarthouder moet aanwezig zijn op het moment van ophalen van het voertuig, Budget accepteert geen creditcardgegevens via de telefoon/e-mail/fax.
 • Eventuele extra kosten buiten de inclusies van het huurtarief worden direct op de creditcard van de klant toegepast, dit omvat maar is niet beperkt tot:
  • Brandstof
  • Uitbreiding van huur
  • Schadeoverschrijding
  • Accessoires zoals kinderzitje, fietsenrekken enz.
Er wordt minimaal NZD 100 pre-autorisatie in rekening gebracht plus de totale waarde van de eventuele gekozen optionele extra's. Als er geen optionele extra's zijn genomen, wordt de initiële pre-autorisatie van $ 100 terugbetaald aan het eind van de huurperiode indien de auto volgetankt, schoon, met een gevulde tank en zonder schade wordt afgeleverd.

De pre-autorisatie kan worden gedaan met elke belangrijke internationale creditcard (American Express, Visa, MasterCard of Diners Club). Eventuele koersverschillen en creditcard toeslagen (2%-3%) zijn voor rekening van de huurder. De huurder dient voor een voldoende credit op deze kaart te zorgen.

Huurperiode

Dagelijkse tarieven zijn gebaseerd op periodes van 24 uur. Een huurdag is gelijk aan 24 uur, berekend vanaf het moment waarop het voertuig wordt opgehaald. Reserveringen/huurperiodes die na elke periode van 24 uur worden verlengd, worden in rekening gebracht als een extra volledige dag.

Rijbewijsvereisten

Alle bestuurders moeten 21 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een volledig geldig rijbewijs (met een Engelse vertaling op het rijbewijs). Als het rijbewijs niet volledig is uitgegeven (d.w.z. elke afzonderlijke aantekening) in het Engels, moet deze vergezeld gaan van een internationaal rijbewijs. Er is geen maximum leeftijd voor het huren van een voertuig in Nieuw-Zeeland.

Extra bestuurders moeten op de huurovereenkomst worden geregistreerd.
Elke extra bestuurder kost NZD 5 + GST per dag tot een maximum van NZD 25 + GST voor de gehele huurperiode.
Partner/echtgenoot (niet beperkt tot huwelijken/relaties tussen personen van elk geslacht) zijn vrijgesteld van deze kosten.
Alle extra bestuurders moeten voldoen aan de bovenstaande criteria.

Wijzigingen en annuleringen

 • Wijzigingen zijn toegestaan ​​zonder extra kosten vóór aanvang van de huur.
 • Wijzigingen na aanvang van de huur moeten door de startlocatie worden goedgekeurd. Eventuele extra kosten dienen ter plaatse aan Budget worden betaald met een creditcard van de huurder.
 • Upgrades - Als een klant besluit om te upgraden op het moment van verhuur, worden de kosten in rekening gebracht tegen de lokaal geldende tarieven en moeten ter plaatse aan Budget worden betaald met een creditcard van de huurder.
 • Vrijwillige verlengingen van de autohuur die op het moment van de verhuur aan Budget worden meegedeeld, worden in rekening gebracht tegen lokaal geldende tarieven. Deze service is beschikbaar voor klanten die op het moment van verhuur besluiten om het voertuig langer te gebruiken dan gereserveerd.
 • Budget biedt geen restitutie bij eventuele vroege terugkeer na aanvang van de huur.

Restricties op het Noord- en Zuideiland

Houd er rekening mee dat voertuigen van Budget Rent a Car niet op de volgende gevaarlijke wegen mogen rijden. Er is geen verzekering voor schade aan een voertuig dat op deze wegen wordt gereden, ongeacht of er aanvullende verzekeringen zijn gekocht.
 • Onverharde wegen
 • bijv. gravel, boerderijwegen. Dit omvat ook stranden en rivierbeddingen.
 • Ninety Mile Beach, Northland
 • Skippers Road, Southland - Een zeer gevaarlijke, smalle bergweg in de buurt van Queenstown. Bij de ingang van deze weg staat een bord waarop staat dat er geen verzekering is voor huurauto's.
 • Er zijn geen rijbeperkingen van toepassing op andere afgelegen locaties, die verzekeringsclaims in gevaar kunnen brengen, zolang de klant het voertuig gebruikt binnen de algemene voorwaarden van de huurovereenkomst.

Roadside Service voor noodgevallen

Budget biedt 24 uur per dag nooddiensten langs de weg in het hele land. Alle Budget huurders kunnen het gratis nummer 0800 500 222 bellen in geval van pech. In gevallen zoals lekke banden, sleutels in een vergrendeld voertuig, lege brandstoftank (d.w.z. waarbij de bestuurder als 'fout' kan worden beschouwd), zijn er kosten van toepassing die rechtstreeks aan de nooddienst moeten worden betaald (AA).
Huurders kunnen ervoor kiezen om pechhulp te kopen voor NZD 6,00 + GST ​​per huurdag, die in deze gevallen pechhulp biedt.

Accessoires

Kinderzitjes, stoelverhogers, skidragers en kettingen en/of GPS-eenheden enz. zijn op aanvraag beschikbaar tegen een toeslag per item per huur. Deze dienen vooraf te worden aangevraagd op het moment van boeking.

 • Kinderzitje/stoelverhogers kunnen worden gehuurd voor NZD 13 + GST ​​per dag tot een maximum van NZD 65 + GST ​​per maand.
 • GPS-eenheden kunnen worden gehuurd voor NZD 9,95 + GST ​​per huurdag of NZD 49,95 + GST ​​per week tot een maximale betaling van NZD 99,95 + GST ​​per maand.
 • In het geval dat de GPS-eenheid wordt verloren, beschadigd of gestolen tijdens de huur, wordt de klant NZD 200 + GST ​​in rekening gebracht voor de eenheid.
 • Skidragers, snowboarddragers en sneeuwkettingen kunnen worden gehuurd voor NZD 12,50 + GST ​​per dag of $ 90,00 + GST ​​per week tot een maximale betaling van NZD 160,00 + GST ​​per maand (beschikbaar in Queenstown en Christchurch. Op verzoek verkrijgbaar bij andere locaties op het Zuidereiland. Ski-accessoires moeten bij de reservering worden aangevraagd).
 • Fietsenrekken kunnen worden gehuurd voor NZD 12,50 + GST ​​per dag per rek of NZD 80,00 + GST ​​per week per rek tot een maximale betaling van NZD 120,00 + GST ​​per maand per rack (beschikbaar in Auckland en Christchurch. Fietsenrekken moeten worden aangevraagd bij de reservering. Beperkt tot 2 rekken per auto).
 • Pechhulp kan worden gekocht voor NZD 6 + GST ​​per dag. Pechhulp omvat:
  • Lege tank onderweg (brandstofafgifte tot NZD 10)
  • Sleutelvervanging voor verloren sleutels of sleutels in vergrendelde auto
  • Hulp bij lekke banden
  • Banden vervangen (alleen de band - het rubber) is exclusief reservewiel/wiel dop/naafdop
  • Lege accu
 • Pechhulp PLUS kan worden gekocht voor NZD 10 + GST ​​per dag. Pechhulp PLUS omvat:
  • Lege tank onderweg (brandstoftoevoer tot NZD 10)
  • Sleutelvervanging voor verloren sleutels of sleutels in vergrendelde auto
  • Hulp bij lekke banden
  • Banden vervangen (alleen de band - het rubber) is exclusief reservewiel/wiel dop/naafdop
  • Lege accu
  • Gratis vervanging van de voorruit

Huurauto modellen

 • Huurautogroep is gegarandeerd, maar geen specifiek merk, model, kleur of functies.
 • Alle huurauto groeptypen moeten hetzelfde blijven voor doorlopende huren.

Rookvrije vloot

Budget heeft een 100% rookvrij beleid voor de hele vloot.
Er is een inspectieproces geïmplementeerd om een ​​fris, schoon en reukloos voertuig te garanderen. Er kunnen schoonmaakkosten tot NZD 250 + GST ​​in rekening worden gebracht als het voertuig naar rook ruikt of als er bewijs is dat er in het voertuig gerookt is. In de auto bevindt zich een sticker om het voertuig als rookvrij te identificeren.


Voorwaarden onder voorbehoud van wijzigingen. Volledige voorwaarden (in Engels) kunnen bij ons opgevraagd worden.