• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Inleiding 10 dagen Northern Highlights

Op deze 10-daagse avontuurlijke reis ervaart u niet alleen de zon in Botswana, maar ook een echte Afrikaanse mobiele camping safari met overnachtingen op exclusieve campings geheel in harmonie met de natuur, omgeven door ongerepte wildernis en betoverend wild. Net als de voormalige pioniers bezoekt u de door toeristen weinig bezochte gebieden van het Moremi Wildlife Reserve, het Khwai concessiegebied en Chobe National Park en heeft u dus de mogelijkheid, met al uw zintuigen een unieke bush belevenis te ervaren. De geur van Afrika ruikt u tijdens de gamedrives in de open 4WD voertuigen, 's nachts hoort u de dieren grazen naast de tenten en u ziet onvergelijkbare prachtige zonsondergangen.

Deze safari is ook in omgekeerde volgorde mogelijk met vertrek vanuit Kasane.

Reisschema 10 dagen Northern Highlights

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 10 dagen Northern Highlights

Dag 1 Aankomst in Maun - Moremi incl. diner

Na uw aankomst op Maun International Airport wordt u om ongeveer 14.00 uur opgewacht door Mack Air voor uw chartervlucht naar de landingsbaan van Xakanaxa in Moremi Game Reserve, waar u wordt opgewacht door uw gids.

Als u voorafgaand aan de deze safari in Maun verblijft, vraag dan een luchthaventransfer aan. Mack Air zal de dag ervoor contact opnemen met uw accommodatie om de vertrektijd van de vlucht te bevestigen. Als alternatief, als u uit een van de vele safarilodges komt, kunt u ervoor zorgen dat u rechtstreeks naar de landingsbaan van Xakanaxa vliegt met het charterbedrijf dat de voorkeur heeft van de lodge. Deze vlucht moet wel pas na 12.00 uur landen, zodat uw gids aanwezig kan zijn om u te ontmoeten u. De eerste drie nachten brengt u door in de Xakanaxa regio, waar u de omliggende wildernis zal verkennen tijdens gamedrives in de ochtend en middag.

Vanuit de lucht zijn alleen de grotere dieren goed te zien. Deze omvatten grote kuddes Afrikaanse olifanten die in de mopane struiken leven. Op de open vlaktes zijn grote kuddes buffels en lechwe te zien en in de waterwegen zijn groepen nijlpaarden een bekend gezicht. Als u eenmaal in Xakanaxa bent geland en aan boord van uw landcruiser bent, kunt u het kleinere wild zien.

Voor de vogelspotters een goede dag voor roofvogels met de Afrikaanse haviksarend, Gabarhavik, Shikra, Kleine sperwer, Donkere zanghavik, Tawny adelaar, Kleine gevlekte adelaar en Steppearend die allemaal in de mopane en aangrenzende bossen wonen. Andere vogels die langs deze route voorkomen, zijn de meeste neushoornvogels van Botswana, waaronder de Roodsnavel, de Zuidelijke geelsnavel, Grijze roodstaartpapegaai, Bradfields tok en de Zuidelijke grondneushoornvogels. Ook is er een groot aantal broedparasieten te zien. Diederick koekoek, Levaillant's koekoek, Jacobijnse koekoek, Grootvlekkoekoek, Afrikaanse koekoek, Gewone koekoek, Koningswida, Dominikanerwida, Smalstaartparadijswida, Kleine en Grote honingspeurder.

Dag 2-3 Moremi incl. ontbijt, lunch en diner

Moremi ligt aan het oostelijke uiteinde van de Okavango Delta. Habitats variëren hier van wijd open uiterwaarden, moerassen, lagunes, met papyrus omzoomde kanalen, enorme velden van Miscanthus en Phragmites, bossen en savanne. Als gevolg van de extreem variabele habitat is de diversiteit van zowel wilde dieren als vogels uitstekend.

Moremi is een van de beste wildreservaten in Afrika voor het spotten van de bedreigde Afrikaanse wilde hond. Xakanaxa is de thuisbasis van een lokale kudde van enkele honderden buffels waarvan het bereik het territorium beslaat van tenminste 4 troepen leeuwen die vaak te zien zijn aan de flank van de altijd bewegende kudde. De olifantenkuddes bewegen zich tussen hun foerageergebied in de mopanebossen en het zoete water van de Okavango. Rode lechwe is een van de meer ongewone antilopensoorten en wordt hier vaak aangetroffen.

De moerassige gebieden van Xakanaxa zijn de thuisbasis van Afrikaanse waterral, Koperstaartspoorkoekoek, Zwarte spoorkoekoek, Roodborstral, Afrikaanse kwartelkoning, Zwart porseleinhoen, Moerasgraszanger, Luapulagraszanger, Purperkoet, Afrikaans purperhoen om er maar een paar te noemen. De open wateren trekken Afrikaanse schaarbek, Zadelbekooievaar, Afrikaanse nimmerzat, Middelste zilverreiger, Reuzenreiger, Afrikaanse zeearend aan, evenals de wereldwijd bedreigde Sharpes reiger en Lelkraanvogel.

Dag 4 Moremi - Khwai incl. ontbijt, lunch en diner

Na het ontbijt in de vroege ochtend maakt u een langzame rit door Moremi Game Reserve in noordoostelijke richting naar het Khwai gemeenschapsgebied.

Het Manuchira kanaal staat bekend als de Khwai rivier in het meest oostelijke uiteinde. De dagtocht volgt deze waterloop, over paden die zich vanaf de rivier en de uiterwaarden in het Mopaneveld en de bossen weven en die Khwai tot een van de meest schilderachtige gebieden van de Okavango maken. U passeert 's ochtends de prachtige Dombo Hippo Pools en stopt om te genieten van het landschap en de capriolen van de lokale nijlpaarden.

Het westelijke Mopaneveld is de thuisbasis van voornamelijk kuddes olifanten, terwijl de oostelijke uitlopers van Khwai de thuisbasis is van enkele indrukwekkende oude stieren. De volwassen stieren genieten van het koele water van de Khwai en zijn veel beter benaderbaar tijdens het drinken en baden dan de dames. De rivier heeft een ongewoon hoge dichtheid aan nijlpaarden en een aantal enorme krokodillen. Luipaarden, Cheetahs, Serval katten en leeuwen zijn veelvoorkomende roofdieren langs deze route en zowel Xakanaxa als Khwai zijn opgenomen in het leefgebied van 2 verschillende roedels wilde honden. Algemeen wild omvat de Zuidelijke giraf, Burchell's zebra's, Tessebe en Rode lechwe met Roan en Sabelantilope die minder vaak voorkomende bewoners zijn.

In de mopanebossen zijn de Afrikaanse havikarend, Savannearend, Gabarhavik, Kleine sperwer, Afrikaanse kiekendief en Shikra veel voorkomende roofvogels. Gemengde groepen vogels bewegen zich door het bladerdak en omvatten Roodharige wever, Miombosavannezanger, Roodborsthoningzuiger, Bruinkopgraszanger, Geelborstapalis, Witflankvliegenvanger, Diederikkoekoek om er maar een paar te noemen. De bermen van het moeras vormen broedplaatsen voor de Roodkeellangklauw, Zwarte spoorkoekoek, Langpoottrap en de Afrikaanse kwartelkoning.

Dag 5-6 Khwai incl. ontbijt, lunch en diner

De Khwai rivier vormt de grens tussen het reservaat en het gemeenschapsgebied. U brengt de volgende twee nachten door met kamperen op een exclusieve camping in het gemeenschapsgebied en verkent de uiterwaarden van Khwai tijdens gamedrives, zowel overdag als 's avonds. Verkenning in het donker met schijnwerpers biedt u de mogelijkheid om enkele van de nachtdieren te ervaren die overdag zelden worden aangetroffen. U heeft ook de mogelijkheid om de omliggende wildernis te voet te verkennen (houd er rekening mee dat deze activiteit seizoensgebonden is afhankelijk van regen en grashoogte, uw gids bepaalt de veiligheid van wandelen in Khwai) en mokoro en geniet van een persoonlijke ontmoeting met Botswana's flora en fauna. Het is belangrijk op te merken dat avondritten en begeleide wandelingen niet zijn toegestaan ​​in de nationale parken en reservaten. Deze activiteiten vinden plaats buiten de grenzen van Moremi Game Reserve in het gemeenschapsgebied van Khwai.

U brengt uw tijd door tussen de droge habitats van bushwillow en kameeldoornbossen en savannes en de rivieroevers en moerassige binnenwateren van de Khwai. Als de tijd het toelaat, kunt u de lagunes en waterwegen van Xakanaxa bezoeken, waar de grootste reiger in Zuidelijk Afrika leeft.

De Khwai regio heeft uitstekende populaties olifanten. Leeuwen, luipaarden, Serval en Afrikaanse wilde kat zijn veelvoorkomende roofdieren in de regio, waarbij wilde honden en cheeta's minder vaak voorkomen. Buffels gebruiken dit gebied seizoensgebonden met grote kuddes die tijdens de zomerregens naar binnen trekken. De moerassige gebieden in het westen zijn de thuisbasis van Rode lechwe. Andere hoefdieren zijn onder meer Tsesebe, Blauwe gnoe, Giraffe, Koedoe, Sabelantilope, Roanantilope en Impala.

Dit is echt een van de vogelmekka's van Botswana. De westelijke uitlopers zijn de belangrijkste habitat voor de ongewone Roodkeellangklauw. De hele lengte van de rivier is jachtdomein voor de Vleermuiswouw. Andere interessante roofvogels hier zijn Afrikaanse koekoekswouw (zeldzaam), Afrikaanse zwarte kuifarend en Zwarte havik. Meer in het algemeen Savannearend, Steppearend, Schreeuwarend, Vechtarend, Bateleur en Afrikaanse havikarend. De waterwegen herbergen Rallus, Afrikaanse kwartelkoning, Goudsnip, Afrikaans purperhoen, Dwergjacana en Afrikaans waterhoen.

Dag 7 Khwai – Central Chobe incl. ontbijt, lunch en diner

U gaat verder naar het noorden op weg naar de Central Chobe regio en verkent het woestijnachtige landschap tijdens gamedrives.

Een fascinerende dagtocht met uitzicht op het Paleo-Makgadikgadimeer dat zo'n tienduizend jaar geleden opdroogde. Het meest uitdagende deel van de reis is het oversteken van de Magwikwe zandrug die ooit de kustlijn vormde van deze enorme binnenzee. Het kronkelende pad door dit diepe zand zorgt voor een interessante tocht in de vroege zomer! De oude meerbodem is nu de Mababe Depression. De dichte kleibodem van de Depression resulteert in eiwitrijk voer waar na de regens veel wild op af komt. Tijdens het regenseizoen is de Depression onbegaanbaar vanwege de "katoenbodem" en alternatieve routes moeten worden gebruikt. Dit is een dag waarop alles kan gebeuren. Het leefgebied dat wordt bestreken omvat de meeste habitattypen in het noorden van Botswana. U passeert een aantal van de beste leeuw- en cheetah gebieden van deze safari. Tijdens de rit ziet u ook olifanten, maar dit zal vooral aan het begin en einde zijn waar permanent oppervlaktewater te vinden is.

De Mababe Depression is een paradijs voor vogelaars. De voedzame grassen die op de rijke bodems groeien, leveren uitstekend zaad voor een indrukwekkende reeks estrilliden en viduiden (zangvogels). Onder deze zijn de prachtig gekleurde Granaatastrild, Feeënastrild, Staalvink, Koningswida en Smalstaartparadijswida. Deze vormen op hun beurt een goede voedselbron voor kleine roofvogels zoals de Kleine sperwer, Shikra, Gabar havik, Roodhalsvalk en Lannervalk. Niet alleen de kleine vogels voeden zich met de graszaden, maar ook knaagdieren. Er zijn jaarlijkse uitbraken van enorme aantallen ratten en muizen. Als gevolg hiervan zijn er enorme aantallen Secretaressevogel, Savannearend, Australische grijze wouw, Steppearend, Schreeuwarend, Wahlbergs arend en Buizerd te vinden.

Dag 8-9 Central Chobe incl. ontbijt, lunch en diner

In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van het land, is Central Chobe geen volledig vlak landschap. Grote ontsluitingen van vulkanische rotsen reiken omhoog uit het Kalahari zand, torenhoog boven de eindeloze savanne. Deze heuvels bieden leefgebied voor een heel ander scala aan kleine dieren in het wild, vogels en planten. Het Savuti moeras is het toneel geweest voor veel van de meest dramatische natuurdocumentaires in Afrika. Het wijd open land, de goede hoefdierenpopulaties en de bijzonder sterke leeuwen- en hyena-clans zorgen voor dramatische interactie met dieren in het wild en uitstekende kijkmogelijkheden. Het nu droge Savuti kanaal loopt door dit landschap en verbindt het droge zandveld, de waterpoelen, de heuvels en het grasland dat het Savuti moeras was, met elkaar.

Ongetwijfeld is de interactie tussen leeuw en olifant het meest interessante aspect van Savuti. Het gebied wordt bewoond door een enorme troep leeuwen met aantallen variërend van 20-30 leden. Deze opmerkelijke leeuwen hebben in de loop der jaren geleerd hoe ze moeten jagen op deze enorme dikhuiden die zogenaamd boven predatie verheven zijn. Lancering van hun aanval onder duisternis en met behulp van hun aantal slagen ze erin om adolescente en zelfs jongvolwassen olifanten te doden. Het moeras is het beste land voor cheeta's en in het natte seizoen is het niet ongebruikelijk om hier in Central Chobe op wilde honden te jagen.

Het oppervlaktewater dat hier door de overheid wordt opgepompt, vormt een grote trekpleister voor vogels. In het droge seizoen komen hier iedere ochtend duizenden duiven en zandhoenders om te drinken en worden ze constant in de gaten gehouden door Geelsnavelwouw, Savannearend en Afrikaanse havikarend. De Korhaan met rode kuif komt veel voor in het Kalahari-Appelleaf (Lonchocarpus nelsii) veld. Het moeras is het zomerverblijf voor een groot aantal Kaspische plevier en Kiekendief, evenals de Vosse mus, de Grauwe mus, de Noordelijke zwarte Korhaan, de Rode leeuwerik, de Pieper en de Woestijn cisticola. Dickenson's Torenvalk, Amoervalk en Roodhalsvalk zijn te vinden langs de omtrek van het moeras.

Dag 10 Central Chobe - Chobe River incl. ontbijt en lunch

Op deze laatste dag van de safari verlaat u Central Chobe vroeg om langs de Chobe rivier te reizen en aan te komen in Kasane, waar u zult stoppen voor een picknicklunch voordat u een middagboottocht gaat maken om de safari rond 15:30 uur af te sluiten.

De habitat op de rit van vandaag neemt u mee door het onvolgroeide mopane struikgewas van het Goha kleibassin, over de zandrug en door de prachtige Zambezi teakbossen van het Chobe Forest Reserve en langs de Chobe rivier zelf. De uiterwaarden van Chobe zijn tientallen kilometers breed en in jaren van uitzonderlijke regenval strekt het water zich uit zover het oog reikt.

Hoewel er gemeenschappelijke gebieden zijn waar u doorheen gaat en die worden bewoond door lokale stammen, rijdt u voor het overgrote deel van de dag door een wild land waar dieren in het wild zich ongeremd verplaatsen zonder door hekken of mensen te worden tegengehouden. De Roan- en Sabelantilope gedijen goed in de teakbossen, waar de lage dichtheid van roofdieren en het gebrek aan concurrentie voor voedsel door andere hoefdieren dit een uitstekende habitat voor deze grote hoefdieren maakt. Luipaarden komen in kleine aantallen voor in deze bossen, maar ze zijn zeer geheimzinnig en worden zelden gezien. De Goha regio heeft natuurlijke waterpoelen die water vasthouden tot ver in het droge seizoen en kuddes Buffels, Burchell's zebra's, grote Koedoes en Olifanten komen hier naar toe om te drinken.

De meest ongewone vogelsoorten zijn te vinden in de teakbossen (Baikea plurijuga). Dit breedbladige bos, of Miombo zoals het plaatselijk bekend is, biedt goede oogst voor insectenetende vogels die de voorkeur geven aan luifelhabitat. Grijze meesvliegenvanger, Blauwgrijze vliegenvanger, Paradijs vliegenvanger, Vale vliegenvanger, Roodborsthoningzuiger, Amethisthoningzuiger, Kaapse rotsmus, Scharlaken wever en Amethistspreeuw zijn slechts enkele van de soorten die zich verplaatsen in de "vogelfeesten" ’ in de overkapping. Dickensons torenvalk, Roodhalsvalk, Slechtvalk en Hagedisbuizerd zijn enkele van de roofvogels om in de gaten te houden, terwijl de Kleine witkopuil vaak te zien is in de vegetatie langs de weg. Ratelleeuwerik, Savanneleeuwerik, Lijsterleeuwerik, Griekse spotvogel en Bruinkopgraszanger zijn soorten die het meest in de smaak zullen vallen bij vogelspotters.

Inclusief/Exclusief 10 dagen Northern Highlights

Inclusief:

 • 9 overnachtingen in comfortabele tweepersoonstenten met eigen toilet en bushdouche
 • Vermelde maaltijden inclusief drank (water, softdrinks, bier, wijn en gin&tonic) in Letaka kampen
 • Chartervlucht met Mack Air van Maun naar Moremi (april t/m november)
 • Vervoer in safari voertuigen
 • Engelssprekende reisleiding/gidsen
 • Entreegelden nationale parken en reservaten
 • Alle activiteiten gespecificeerd in de routeomschrijving

Exclusief:

 • Intercontinentale vlucht
 • Verzekeringen
 • Kosten visa
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Drankjes anders dan in Letaka kampen

Vertrekdata 2021:

Vertrekdata 2022:

Offerte aanvragen voor: '10 dagen Northern Highlights'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen