• Slider image
  • Slider image

Luchtvaartmaatschappijen

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht voor Nederland en haar toenmalige ‘koloniën’. KLM is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Sinds de fusie in 2004 maakt KLM deel uit van de AIR FRANCE KLM groep.

KLM geniet de voorkeur voor de reizen naar Afrika van Southern Cross Reizen.

Qantas

Qantas is de oudste en grootste luchtvaartmaatschappij van Australië. De maatschappij dient als nationale luchtvaartmaatschappij van dit land. Qantas is op twee na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld, na de KLM en Avianca. Qantas was vroeger het acroniem van Queensland and Northern Territory Aerial Services.

Qantas geniet de voorkeur voor de reizen naar Australië van Southern Cross Reizen. U kunt dit eventueel combineren met Emirates via Dubai.

Emirates

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De maatschappij werd in mei 1985 opgericht door de regering van deze emiraten. Emirates heeft een zeer snelle groei laten zien. De maatschappij heeft vluchten naar vele bestemmingen in het Midden-Oosten, Azië, Europa, Afrika, India, Oceanië en Noord-Amerika.

Emirates beschouwt de Airbus A380 als zijn visitekaartje. Op 3 november 2017 heeft de maatschappij haar 100ste A380 in ontvangst genomen.

Emirates biedt een goede aansluiting voor de vluchten naar de Seychellen en Mauritius.

Air New Zealand

Air New Zealand is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nieuw-Zeeland met als hoofdkwartier Auckland. Het vliegt op bestemmingen in Australië, Azië, Oceanië, Europa en Noord-Amerika. De thuisbasis is Auckland Airport. Sinds 2010 biedt Air New Zealand de zogenaamde Economy Skycouch aan op route Auckland - Los Angeles - Londen. Een rij economy stoelen die na de start kan worden omgetoverd tot een comfortabele bank.

Air New Zealand biedt een goed netwerk binnen Nieuw-Zeeland en de Pacific.

Singapore Airlines

Ontdek de wereld van Singapore Airlines en ervaar een reis als nooit tevoren aan boord van de meest comfortabele en ruime vliegtuigen ter wereld. Vandaag de dag behoort hun vloot van 109 vliegtuigen tot één van de jongste in de industrie, met een gemiddelde leeftijd van zeven jaar en zes maanden.

Waar u ook naartoe gaat met Singapore Airlines, u vliegt met de meest moderne vliegtuigen en tevens met één van de meest brandstofefficiënte vloten ter wereld.

Stap aan boord en ervaar de warme service en beleef een reis die net zo aangenaam is als de bestemming.

Singapore Airlines biedt een goede aansluiting voor reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Cathay Pacific

Cathay Pacific is een Aziatische luchtvaartmaatschappij gevestigd in Hongkong. De thuishaven is Hong Kong International Airport, wat ook wel bekendstaat onder de naam Chek Lap Kok Airport. De luchtvaartmaatschappij werd op 24 september 1946 opgericht in Shanghai door de Australische piloot Sydney H. de Kantzow en de voormalig US Air Force piloot Roy C. Farrell voor het symbolische bedrag van 1 Hong Kong Dollar.

Cathay Pacific werd diverse keren verkozen tot 'Worlds Best Airline' en is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen in de wereld die met alleen maar wide-body verkeersvliegtuigen vliegt.

Cathay Pacific biedt een goede aansluiting voor reizen naar Nieuw-Zeeland en Fiji.

Air Tahiti Nui

Air Tahiti Nui Air is een Franse luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor in Papeete, Tahiti, Frans Polynesië. De maatschappij verzorgt langeafstandsvluchten vanuit zijn thuisbasis Faa'a International Airport naar Auckland, Los Angeles, Parijs en Tokyo.

Air Tahiti Nui werd op 31 oktober 1996 opgericht en startte op 20 november 1998 met vliegen. Het is de eerste internationale luchtvaartmaatschappij in Papeete, Tahiti, die is opgericht om het inkomende toerisme te ontwikkelen. Air Tahiti Nui heeft aangekondigd zijn volledige vloot te vervangen door Boeing 787-9's (Dreamliners).