• Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
    Bij Posada de Mike Rapu heeft u een keuze uit 20 verschillende "Explorations", variërend van wandel- of fietstochten, halve- of hele dagtochten, eenvoudig of voor de meer geoefende wandelaar of fietser. Lees meer...
  • Slider image
  • Slider image

Paaseiland

Paaseiland of Rapa Nui, zoals het wordt genoemd door de lokale bevolking, is een klein stipje in 's werelds grootste oceaan. Het werd voor het eerst ontdekt op Paaszondag in 1722 door de Nederlandse marine-commandant Jacob Roggeveen. Het was ook de plaats waar Captain Cook en zijn bemanning tijdens een van zijn vele verkenningen weer op krachten kwamen.

In het nationaal park, Parque Nacional Rapa Nui, dat het grootste deel van het eiland bedekt, bevindt zich de steengroeve Rano Raraku waar stamhoofden kolossale stenen (Moai) lieten uithouwen om hun doden te prijzen. Op een dag verdwenen de mensen en werden verhalen doorgegeven tussen de weinige nakomelingen die overgebleven waren, in een poging om het verleden te blijven herinneren. Verspreid over het hele eiland liggen deze mysterieuze beelden met hun lippen voor eeuwig verzegeld, als een bewijs van de grootsheid die ooit was.

Rapa Nui is vandaag de dag een deel van het Chileense grondgebied en de invloeden uit Chili zijn sterk. De Rapa Nui nakomelingen streven voortdurend hun culturele erfgoed levend te houden door middel van dans, kunst en muziek. Paaseiland is de plek waar de geschiedenis en legende elkaar ontmoeten. Een boeiende geschiedenis is aanwezig in een bijna surrealistisch manier.

Accommodaties

Hotel Altiplanico


accommodatie Paaseiland
 
 
 

Posada de Mike Rapu


accommodatie & explorations Paaseiland
 
 
 

Excursie Paaseiland

Het onderstaande Easter Island Discovery pakket biedt een uitstekende introductie tot de geschiedenis van Paaseiland. Het omvat de komst van de 1e koning Hotu Matu'a, de bouw van de beroemde reusachtige stenen beelden, Moai genoemd, tot aan de cultus van de Bird Man, Tangata Manu. De rondleidingen brengen u naar de belangrijke archeologische sites en bestaan uit een hele dag (inclusief een lunch box) en twee halve dagen. U leert meer over de architecturale genie van de eerste bewoners, hun complexe sociale structuur en hoe ze op een of andere manier overleefden in een vijandige omgeving.

Easter Island Discovery pakket


excursie Paaseiland