• Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Nieuw-Zeeland

Weelderige regenwouden, brede kustlijnen, dampende vulkanen, enorme bergketens en ongelooflijke fjorden - het verbluffend mooie landschap van Nieuw-Zeeland is ongeëvenaard. Hoewel klein in omvang, zijn er tal van natuurlijke wonderen te vinden op de prachtige eilanden van Nieuw-Zeeland, en aangezien al deze prachtige bezienswaardigheden allemaal zo dicht bij elkaar liggen is Nieuw-Zeeland echt de perfecte bestemming voor een autorondreis.

Nieuw-Zeeland, gelegen in het zuidwesten van de Stille Oceaan, bestaat uit twee grote eilanden; het Noordereiland en het Zuidereiland. Het Noordereiland bestaat voornamelijk uit glooiende akkers maar wordt in het midden gedomineerd door bergen en vulkanisch plateau - een actieve vulkanische en thermische omgeving. Op het dunbevolkte Zuidereiland bevinden zich de imposante Zuidelijke Alpen, de uitgestrekte Canterbury Plains en ook weer veel landbouwgrond.

Aangezien het grootste deel van het land aan de kust ligt profiteert Nieuw-Zeeland van milde temperaturen, matige regen en een overvloed aan zon. December, januari en februari zijn de Nieuw-Zeelandse zomermaanden, waarin men kan genieten van lange, zonnige en warme dagen en milde nachten. Winter valt tijdens de maanden juni, juli en augustus, wanneer het kouder is en aanzienlijk natter. Tijdens de winter valt er sneeuw op het Zuidereiland en het middendeel van het Noordereiland waardoor bergketens worden omgetoverd in prachtige ansichtkaarten en sensationele skigebieden.

Het isolement van Nieuw-Zeeland is het resultaat van een overvloed aan inheemse flora en fauna. Reuzen boomvarens, de machtige Kauri, en de aan de kust gelegen Pohutakawa bomen kunnen allemaal gemakkelijk worden waargenomen, en als u geluk heeft, kunt u zelfs inheemse vogels als de bedreigde Kakapo, de brutale Kea en de beroemde vliegende Kiwi zien.

De Maori's zijn de oorspronkelijke bewoners van Aotearoa (Nieuw-Zeeland) en hun cultuur heeft een grote invloed op de rest van de Nieuw-Zeelandse gemeenschap. De Maori-cultuur is rijk aan tradities die voor honderden jaren zijn doorgegeven; Kapa Haka (groepsprestaties), Moko (tattoo), houtsnijwerk en weven zijn alle traditionele kunsten die nog steeds gemeengoed zijn vandaag. De afgelopen jaren wordt ook veel moderne kunst gemaakt met gebruik van elementen uit de Maori-cultuur met als gevolg dat men dit terug ziet op televisie, in films en muziek. Nieuw-Zeeland profiteert ook van invloeden uit de Stille Oceaan en Azië waarmee haar sterke Britse wortels worden aangevuld en een unieke samenleving creëren.

Autorondreizen in Nieuw-Zeeland

De autorondreizen die u hier onder ziet staan zijn maar een selectie van de autorondreizen die Southern Cross Reizen kan aanbieden. Tevens is er de mogelijkheid uw eigen wensen kenbaar te maken en zo samen met ons een mooie onvergetelijke reis voor u te creëren.

19 dagen Kia Ora


autorondreis
 
 
 

20 dagen Moana


autorondreis met accommodatie in 2 categoriëen
 
 
 

24 dagen Ponga


autorondreis met accommodatie in 3 categoriëen
 
 
 

3 dagen Waiheke


verlenging met accommodatie in 3 categorieën
 
 
 

4 dagen Northland


verlenging met accommodatie in 3 categorieën
 
 
 

Georganiseerde rondreizen in Nieuw-Zeeland

Rijdt u liever niet zelf door Nieuw-Zeeland dan biedt Southern Cross Reizen georganiseerde rondreizen aan. Dit zijn reizen en/of excursies die worden uitgevoerd in comfortabele bussen. Het aantal deelnemers varieert van minimaal 2 tot maximaal 18 personen.

9 dagen Kea


georganiseerde rondreis
 
 
 

17 dagen Kaka


georganiseerde rondreis
 
 
 

21 dagen Kakapo North & South Island


georganiseerde rondreis
 
 
 

Acacia Cliffs Lodge


accommodatie Lake Taupo
 
 
 

Annandale Coastal Farm Escape&Villa


accommodatie Akaroa
 
 
 

Bay of Many Coves


accommodatie Marlborough
 
 
 

Chalet New Zermatt


accommodatie Queenstown
 
 
 

Eagles Nest Villas


accommodatie Bay of Islands
 
 
 

Edenhouse Luxury Lodge


accommodatie Nelson
 
 
 

Fiordland Lodge


accommodatie Te Anau
 
 
 

Huka Lodge


accommodatie Taupo
 
 
 

Marino Ridge


accommodatie Waiheke Island
 
 
 

Matakauri Lodge


accommodatie Queenstown
 
 
 

Minaret Station


accommodatie Wanaka
 
 
 

Otahuna Lodge


accommodatie Christchurch
 
 
 

Paroa Bay Winery & Estate


accommodatie Russell
 
 
 

The Farm at Cape Kidnappers


accommodatie Hawke's Bay
 
 
 

The Lindis


accommodatie Canterbury regio
 
 
 

Auto- en Camperhuur in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land waar u uitermate geschikt op eigen gelegenheid met uw huurauto of camper doorheen kunt rijden. Southern Cross Reizen werkt samen met de onderstaande gerenommeerde verhuurbedrijven. Zij leveren kwalitatief goede voertuigen met een uitstekende service.

Camperhuur maui


 
 
 

Camperhuur Britz


 
 
 

Camperhuur Apollo


 
 
 

Autohuur Go Rentals


 
 
 

Autohuur Budget


 
 
 

Algemene informatie
Landoppervlakte: 275.042 km²
Aantal inwoners: 4.438.393 (2015)
Hoofdstad: Wellington
Munteenheid: Nieuw-Zeelandse Dollar
Staatsvorm: Parlementaire monarchie
Talen: Engels, Maori
Detailkaart: Nieuw-Zeeland

Bankpassen en Creditcards
Bankpassen worden geaccepteerd bij geldautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het gebruik van een bankpas is meestal goedkoper dan gebruik van een creditcard. Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard/bankpas. Banken zetten hun bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uit om misbruik tegen te gaan. Activeer uw bankpas dus voor betaling buiten Europa.

Bellen en internet
Landcode +64

Uw mobiele telefoon kunt u in Nieuw-Zeeland gebruiken. Houdt u wel rekening met roamingkosten! Raadpleeg uw provider.
In het hele land zijn internetcafés te vinden, met name in de steden. Een groot aantal restaurants, hotels, bars en luchthavens biedt (draadloos) internet aan.

Elektriciteit
240 volt (stekker voor Nieuw-Zeeland)

U heeft een verloopstekker van het type I of een wereldstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten.

Gezondheid
De medische zorg in Nieuw-Zeeland is van hoog niveau, maar duur. U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. In geval van een ziekenhuisopname of specialistische zorg kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Voor veel bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of zelfs verplicht. Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u vier tot zes weken voor uw vertrek de juiste informatie inwint over het gebied dat u gaat bezoeken. U kunt hiervoor ook terecht bij TravelClinic Rotterdam.

Klimaat
Nieuw-Zeeland heeft voor een groot deel een heerlijk zeeklimaat met milde winters en vrij warme zomers. Het noorden van Nieuw-Zeeland wordt wel eens als subtropisch betiteld, maar is dat officieel niet. De hoger gelegen delen en dan vooral op het Zuidereiland hebben meer eigenschappen van een landklimaat. Op de hoogste toppen heerst een hooggebergteklimaat. Hier zijn de zomers én winters een stuk koeler. Op de hoogste toppen tref je zelfs (eeuwige) sneeuw aan. In de bergen van Nieuw-Zeeland vind je dan ook meerdere skipistes en kun je in de periode juni tot en met begin oktober op wintersport gaan.

De zomers in Nieuw-Zeeland zijn aangenaam warm, waarbij het zelden te heet wordt. In de bergen is het een stuk koeler en kan het heerlijk zijn om te vertoeven als het langs de kust te warm en/of benauwd wordt. De dagtemperatuur ligt vrijwel gedurende de hele zomer zo tussen de 21 en 28 graden met lokale uitzonderingen mogelijk. In het oosten kan de temperatuur zelfs oplopen tot rond of boven de dertig graden maar extreem warm weer met temperaturen rond of boven de veertig graden zoals in buurland Australië zul je hier niet meemaken. In de zomermaanden kunnen er grote verschillen in weerbeeld en temperatuur voorkomen binnen relatief kleine afstanden. Terwijl aan de kust het lekker zonnig en zomers is kan het honderd kilometer landinwaarts en vooral op grotere hoogte flink regenen en zomaar tien tot vijftien graden koeler zijn. Dit zie je vooral aan de westzijde van de bergen en in het noorden van de eilanden.

Reisdocumenten
U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog tenminste 1 maand geldig is na vertrek uit Nieuw-Zeeland. Een retour- of doorreisticket is verplicht.

Met ingang van 1 oktober 2019 dient u voor u naar Nieuw-Zeeland reist een zgn. eTA (electronic Travel Authority) aan te vragen. Het electronic Travel Authority is twee jaar geldig.

Wie moet een electronic Travel Authority hebben:
De meeste reizigers die geen visum nodig hebben voordat ze Nieuw-Zeeland binnenkomen, moeten in het bezit zijn van een electronic Travel Authority. Dit omvat burgers van visumvrijstellingslanden, passagiers van cruiseschepen, bemanning van cruiseschepen en bemanning van commerciële luchtvaartmaatschappijen. Australische staatsburgers zijn vrijgesteld, maar permanente inwoners van Australië moeten een elektronische reisautoriteit hebben. Nieuw-Zeelandse burgers en houders van geldige Nieuw-Zeelandse visa (zowel ingezeten visa als tijdelijke visa) zullen zonder een electronic Travel Authority in Nieuw-Zeeland kunnen blijven.

U kunt de eTA op twee verschillende manieren aanvragen:
• Download de Immigration NZ mobiele app voor NZD 17 per persoon
• Vul het formulier in op NZeTA voor NZD 23 per persoon

Daarnaast betaald u een International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL), een toeristenbelasting ten behoeve van het onderhoud van de infrastructuur en natuurbehoud van NZD 35 per persoon. Deze kosten worden tegelijkertijd met de kosten van het eTA in rekening gebracht.

Indien u via Los Angeles vliegt, dient u een zgn. ESTA formulier in te vullen. Dit kan online via het Elektronische Systeem voor Reistoestemming.

Een visum is niet vereist voor een verblijf van maximaal 3 maanden. De informatie over verkrijgbaarheid van en de geldigheid van paspoort is sterk aan wijzigingen onderhevig. Het consulaat of de consulaire afdeling van de ambassade kan de meest actuele informatie verstrekken over de benodigde documenten.

Bijzonderheden: Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig. Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit. Binnen de Schengenzone is het raadzaam, maar niet verplicht, een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen. Denk ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming.

Rijbewijs
Een bestuurder dient minimaal 21 jaar en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (minimaal 1 jaar) dat de gehele huurperiode geldig is. Sommige verhuurbedrijven kunnen ook om een internationaal rijbewijs vragen. Deze kunt u aanschaffen bij de ANWB.

Tijdzone
Nieuw-Zeeland ligt in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het bestaat uit twee grote eilanden. De tijdszone waar Nieuw-Zeeland in valt is UTC +12 in de winter en UTC +13 in de zomer. Dit is precies andersom als in Nederland. Daardoor is het tijdens onze zomertijd 10 uur later in Nieuw-Zeeland dan in Nederland en tijdens onze wintertijd 12 uur later. Bekijk hier de huidige tijd.