Weelderige regenwouden, brede kustlijnen, dampende vulkanen, enorme bergketens en ongelooflijke fjorden - het verbluffend mooie landschap van Nieuw-Zeeland is ongeëvenaard. Hoewel klein in omvang, zijn er tal van natuurlijke wonderen te vinden op de prachtige eilanden van Nieuw-Zeeland, en aangezien al deze prachtige bezienswaardigheden allemaal zo dicht bij elkaar liggen is Nieuw-Zeeland echt de perfecte bestemming voor een autorondreis.
Nieuw-Zeeland, gelegen in het zuidwesten van de Stille Oceaan, bestaat uit twee grote eilanden; het Noordereiland en het Zuidereiland. Het Noordereiland bestaat voornamelijk uit glooiende akkers maar wordt in het midden gedomineerd door bergen en vulkanisch plateau - een actieve vulkanische en thermische omgeving. Op het dunbevolkte Zuidereiland bevinden zich de imposante Zuidelijke Alpen, de uitgestrekte Canterbury Plains en ook weer veel landbouwgrond.
Aangezien het grootste deel van het land aan de kust ligt profiteert Nieuw-Zeeland van milde temperaturen, matige regen en een overvloed aan zon. December, januari en februari zijn de Nieuw-Zeelandse zomermaanden, waarin men kan genieten van lange, zonnige en warme dagen en milde nachten. Winter valt tijdens de maanden juni, juli en augustus, wanneer het kouder is en aanzienlijk natter. Tijdens de winter valt er sneeuw op het Zuidereiland en het middendeel van het Noordereiland waardoor bergketens worden omgetoverd in prachtige ansichtkaarten en sensationele skigebieden.
Het isolement van Nieuw-Zeeland is het resultaat van een overvloed aan inheemse flora en fauna. Reuzen boomvarens, de machtige Kauri, en de aan de kust gelegen Pohutakawa bomen kunnen allemaal gemakkelijk worden waargenomen, en als u geluk heeft, kunt u zelfs inheemse vogels als de bedreigde Kakapo, de brutale Kea en de beroemde vliegende Kiwi zien.
De Maori's zijn de oorspronkelijke bewoners van Aotearoa (Nieuw-Zeeland) en hun cultuur heeft een grote invloed op de rest van de Nieuw-Zeelandse gemeenschap. De Maori-cultuur is rijk aan tradities die voor honderden jaren zijn doorgegeven; Kapa Haka (groepsprestaties), Moko (tattoo), houtsnijwerk en weven zijn alle traditionele kunsten die nog steeds gemeengoed zijn vandaag. De afgelopen jaren wordt ook veel moderne kunst gemaakt met gebruik van elementen uit de Maori-cultuur met als gevolg dat men dit terug ziet op televisie, in films en muziek. Nieuw-Zeeland profiteert ook van invloeden uit de Stille Oceaan en Azië waarmee haar sterke Britse wortels worden aangevuld en een unieke samenleving creëren.