• Slider image

Oeganda

Het is een grote uitdaging om Oeganda te beschrijven in een paar korte alinea's. Ondanks de geringe omvang van het land, de diversiteit van het landschap, de topografie, de mensen, dieren, vogels en planten is het verbijsterend. Als we de essentie van Oeganda destilleren naar een woord, zouden we kunnen zeggen: 'Weelderig?', 'Overvloedig?', 'Verschillend?', al die woorden kloppen. Dit prachtige land ligt in het hart van Afrika; op het kruispunt van Oost en West, Noord en Zuid. Het heeft dichte, nevelige oerbossen, hete uitgestrekte graslanden met onmogelijk mooie luchten, bergketens bedekt met gletsjers, met palmbomen omzoomde tropische eilanden met zandstranden, tumultueuze kolkende rivieren, kalme sprankelende meren en eindeloze vlaktes moerassen vol papyrusplanten.

Aristoteles zei: 'Het geheel is meer dan de som der delen', en nergens is dit meer waar dan in dit prachtige juweel van een land. Oeganda heeft vele 'delen', veel makkelijk herkenbare punten zoals de Evenaar, de Nijl, het Victoriameer, het Rwenzori-gebergte, Bwindi Impenetrable Forest, de Western Rift Valley, de top van Mount Elgon (de grootste vulkanische basis in de wereld). Nationale parken, wildreservaten, Forest Reserves. Het heeft een ongelooflijke hoeveelheid vogels (zelfs de meest hardnekkige niet-vogelaar kan niet anders dan onder de indruk zijn) en een enorm scala aan wilde dieren (leeuw, cheetah, olifanten, buffels, giraffen, zebra's, wrattenzwijnen, olifant, rode rivier varken, chimpansee, buffel en berggorilla's).

Verpak dit alles met de rijke culturele geschiedenis en het erfgoed van meer dan 50 stammen - zowel Nilotic en Bantu - die hier wonen en u van harte welkom heten. Ongeacht wat we zeggen, ongeacht de woorden die we kiezen, de reacties van onze klanten zijn vaak dezelfde: 'Ik wist niet dat het zo mooi was'. De boodschap is duidelijk, de enige manier om een ​​echt gevoel te krijgen bij Oeganda, is door het zelf te gaan bekijken.

Georganiseerde rondreizen in Oeganda

6 dagen Ultimate Gorilla's


georganiseerde rondreis
 
 
 

13 dagen Highlights of Uganda


georganiseerde rondreis