• Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Congo-Brazzaville

Sinds de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1960 en het doormaken van tientallen jaren van politieke turbulentie, heeft de Republiek Congo zich ontwikkeld tot een land dat zowel veilig is voor reizigers en nog steeds relatief onontdekt is. De meerderheid van de schaarse bevolking van het land woont in de grote stedelijke gebieden, zoals de hoofdstad Brazzaville in het zuiden, waardoor de dikke, weelderige regenwouden onaangetast en vrijwel onbewoond blijven. Deze bossen strekken zich uit over 80% van het land en zijn een toevluchtsoord voor een groot aantal soorten primaten, zoals laaglandgorilla's en chimpansees. De bedreigde Bosolifanten komen hier gelukkig ook nog voor in deze onaangetaste eco-toerismebestemming. Reizen door de Republiek Congo is perfect voor avonturiers.

De noordelijke regenwouden van het Congobekken vormen de op één na grootste verzameling regenwouden ter wereld. Samen met de machtige Congo rivier helpen de Shanga en Mambili dit bassin af te voeren naar de verborgen juweeltjes van het woud - de rijkdom aan endemische dieren in het wild en enkele van de laatste bloeiende Pygmee nederzettingen ter wereld.

Odzala-Kokoua National Park ligt in de noordelijke regio en werd in 1935 door de Franse overheid officieel tot park uitgeroepen, waardoor het een van de oudste in Afrika is en een van de minst verstoorde. Er is een rijke ecologische diversiteit hier tussen de steile heuvels en dichte bossen, moerassen en enkele grasachtige open plekken waar dieren vaak in het wild samenkomen. Honderden vogels vliegen door het hoge, dichte gebladerte, die reiken tot aan de blauwe hemel. De levendige rode staarten van de Afrikaanse grijze papegaaien knallen tegen de groene bomen. De rivieren Lekoli en Kokoua geven leven, gevoed door vaak overvloedige regens, waardoor dit een vruchtbaar gebied is waar apen, buffels, antilopen en krokodillen hun thuis maken.

Republiek Congo is een land van immense, ongetemde schoonheid en een van Afrika's best bewaarde geheimen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor avonturiers die op zoek zijn naar een ware reis in het wild.

5 dagen Gorilla Discovery


georganiseerde rondreis
 
 
 

8 dagen Odzala Discovery


georganiseerde rondreis
 
 
 

11 dagen Odzala Discovery


georganiseerde rondreis
 
 
 

11 dagen Sangha Discovery


georganiseerde rondreis