• Slider image
 • Slider image
  Rarotonga
 • Slider image
  Aitutaki
 • Slider image
  Aitutaki
 • Slider image
  One Foot Island - Aitutaki Lagoon
 • Slider image
  Mitiaro
 • Slider image
  Mauke
 • Slider image
  Rarotonga
 • Slider image
  Taipiro's Cave - Mangaia
 • Slider image
  Zwem met schildpadden bij het eco-vriendelijke Nautilus Resort in de ongerepte schoonheid van Rarotonga.
  Lees meer...
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Cook Islands

Een mix van koraal atollen en vulkanische eilanden - een aantal van de vijftien eilanden zouden zo op de lijst 'must see before I die' vermeld kunnen worden. Een idyllisch klimaat, prachtige landschappen, hartelijke mensen en een wenselijke manier van leven waar 'haast' niet bestaat, maken de eilanden onweerstaanbaar. Begroeide vulkanische toppen dalen af naar glinsterende witte stranden en de onvermijdelijke met palmbomen omzoomde blauwe lagunes. De Cook Islands zijn paradijselijk. Rarotonga - het belangrijkste eiland - en Aitutaki - adembenemend mooi - domineren de roep van de schelp.

Rarotonga

Rarotonga is de toegangspoort en het bruisende centrum van de Cookeilanden, de ronde vorm wordt gedomineerd door hoge bergtoppen van weelderige regenwouden die overgaan in een met palmbomen omzoomde kust. Rarotonga wordt omringd door een rif en herbergt een turquoise lagune en vele afgelegen witte zandstranden. Een van de belangrijkste attracties van Rarotonga is dat het authentiek is, niet een kunstmatig bestemmingspunt voor toeristen. Het is een idyllische plek voor reizigers die op zoek zijn naar een verloren horizon en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de wegen van Polynesië. De huidige naam van het eiland komt van 'Raro' wat 'beneden' betekent en 'Tonga' wat 'zuiden' betekent.

Aitutaki

Aitutaki, een klein paradijs, is de thuisbasis van ongeveer 1800 mensen en heeft's werelds mooiste lagune. Het is slechts 220 kilometer of een vlucht van 50 minuten verwijderd van Rarotonga. Er liggen 15 motus (eilandjes) in deze enorme turquoise, zonovergoten lagune.

Na Rarotonga is Aitutaki het op één na meest bezochte eiland. Door de afgelegen ligging en romantiek, heeft het een overtuigende allure voor honeymooners. Genieten van lange, ontspannen dagen in elkaars gezelschap en de adembenemende omgeving. Werken aan een mooi kleurtje, luieren onder een kokospalm, ontspannen met een massage of het eiland verkennen op de fiets of motor/scooter.

Atiu

Het eiland Atiu is het op twee na grootste in de Cook eilandengroep en staat bekend om zijn kalksteengrotten en oude begraafplaatsen, het Takutea Bird Sanctuary en Tumunu bush bierfeesten. Volg een tour naar de koffieplantages, de Atiu Fiber Art Studio Tour of de Atiu Women’s Arts & Craft Market waar u traditionele kunst en ambacht kunt kopen.

Mangaia

Het eiland Mangaia is het meest zuidelijke en het op een na grootste eiland van de Cookeilanden. Het oudste eiland van de groep blijkt 18 miljoen jaar oud te zijn. Bekend om zijn 'ei pupu' (schelpen ketting) en talrijke kalksteengrotten waarvan sommige zijn gebruikt als oude begraafplaatsen. Er zijn verschillende tours beschikbaar op het eiland, waaronder een verscheidenheid aan grottours, een 4-wheel drive safari cross-island tour en strand- en binnenlandse picknicktours.

Manihiki

Manihiki is een atol dat bestaat uit 40 kleine koraaleilandjes, die een ring vormen rond een enorme, heldere en diepblauwe lagune. Een echte ontsnapping uit de moderne wereld, de tijd staat hier stil. Het parelkwekerscentrum van de Cookeilanden, legendarische zwarte parelboerderijen gebouwd door lokale families op ontsluitingen van koraal, zijn verspreid over de turquoise lagune.

Mauke

Ongerept en met een ontspannen levensritme biedt Mauke rust en afzondering 'off the beaten track'. Drie dorpen, Areoa, Ngatiarua en Kimiangatau, liggen dicht bij de westkust van het eiland met in het binnenland akkerbouw voor een verscheidenheid aan voedselgewassen en andere landbouwactiviteiten. Een ruige Makatea (versteend koraal) is duidelijk zichtbaar rond sommige delen van de kustlijn met interessante kalksteengrotten en afgelegen witte zandbaaien.

Mitiaro

Mitiaro is zeker een plek voor bezoekers die houden van rust en stilte en de kans om een groot boek te lezen! Het op drie na grootste eiland in de Cook eilandengroep met kristalheldere poelen, ideaal om in te zwemmen. In het midden van het eiland bevinden zich twee brakke meren, waar de overvloedige itiki (paling) zwemt, een lokale delicatesse. Het eiland produceert ook tiporo - een geurige limoen.

Penrhyn

Penrhyn is het meest noordelijke eiland van de Cookeilanden. Het meest spectaculaire kenmerk is de immense ingesloten blauwe lagune die 233 vierkante kilometer beslaat, een van de grootste in de Stille Zuidzee. Er zijn twee nederzettingen op eilandjes aan weerszijden van de lagune: Omoka en Tetautua.

Pukapuka

Een van de mooiste ongerepte en afgelegen plekken in de Stille Oceaan, de afgelegen ligging van Pukapuka heeft er ook toe bijgedragen dat de prachtige tradities en cultuur van de mensen eeuwenlang grotendeels onveranderd bleven. Het is 1150 km van Rarotonga maar bereikbaar via de lucht. Pukapukan is een van de twee officiële talen van de Cookeilanden.

Accommodaties

Aitutaki Village


accommodatie Aitutaki
 
 
 

Crystal Blue Lagoon Luxury Villas


accommodatie Rarotonga
 
 
 

Little Polynesian Resort


accommodatie Rarotonga
 
 
 

Manuia Beach Resort


accommodatie Rarotonga
 
 
 

Muri Beachcomber


accommodatie Rarotonga
 
 
 

Nautilus Resort


accommodatie Rarotonga
 
 
 

Pacific Resort Aitutaki


accommodatie Aitutaki
 
 
 

Pacific Resort Rarotonga


accommodatie Rarotonga
 
 
 

Tamanu Beach


accommodatie Aitutaki