• Slider image
  Noumea
 • Slider image
  Isle of Pines
 • Slider image
  Isle of Pines
 • Slider image
  Isle of Pines - Baie de Kuto
 • Slider image
  Isle of Pines - Baie d'Oro
 • Slider image
 • Slider image
  Isle of Pines - Bay de Saint Maurice
 • Slider image
  Isle of Pines - Bay de Saint Maurice
 • Slider image
  Lifou
 • Slider image
  Lifou
 • Slider image
  Maré
 • Slider image
  Ouvéa
 • Slider image
  Ouvéa
 • Slider image
  Tiga
 • Slider image
  Thio
 • Slider image
  Thio
 • Slider image
  Blue River Provincial Park
 • Slider image
  Cap N'Dua
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Nieuw-Caledonië

Nieuw-Caledonië - Ver land, Land van contrasten, Ongerept land - is een divers en unieke bestemming. Le Caillou (het Steentje), omringd door helder water in het hart van de Stille Oceaan en het hele jaar door gesust door zachte passaatwinden, heeft meer te bieden dan alleen haar paradijselijke stranden en stralende zon.

Nouméa

Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië, ligt aan de oceaan. Verschillende baaien strekken zich uit langs de stad en bieden prachtige stranden en uitzichtpunten. Naast zijn natuurlijke kenmerken heeft Nouméa ook een zeer aantrekkelijk cultureel aanbod voor toeristen. De baai lokte vanaf 1853 de eerste Europeanen die zich hier vestigden en heeft nog steeds zijn aantrekkingskracht behouden, zoals blijkt uit het zeer mooie strand aan de Baie des Citrons en Anse Vata. In deze baaien zijn Îlot Maître en Îlot Canard, die met de boot in slechts een paar minuten te bereiken zijn. Beide bieden een ideale setting voor een dagje ontdekken of loungen. Nouméa heeft zijn identiteit opgebouwd door een mix van culturen en stijlen. Deze culturele diversiteit ziet u terug op uw bord, maar ook in de architectuur en alle attracties die het te bieden heeft. Hoewel huizen uit het koloniale tijdperk tegenwoordig schaars zijn, zijn sommige nog steeds prachtig gerestaureerd, zoals Maison Célières, Château Hagen of het oude stadhuis van Nouméa, waar nu het stadsmuseum is gevestigd. Nouméa is een vrolijke stad met veel bars, clubs, terrasjes, luxe boetiekjes en de stranden in de schaduw van de palmbomen geven de stad een Franse Rivièra gevoel, de ontspannen sfeer en brede blauwe luchten voegen daar een vleugje van de Stille Oceaan aan toe.

De Eilanden

Van Ouvéa tot Isle of Pines, van Lifou tot Tiga en Maré, de vijf eilanden die aan de oostkant van Grande Terre liggen, zijn stuk voor stuk juweeltjes om te ontdekken. Van 'The blue hole of Hanawa' bij Ouvéa tot de Warrior's Leap bij Wakone op Maré, van de Jokin Cliffs bij Lifou of de Oro Bay op Isle of Pines, laat u verrassen!

Elk eiland heeft zijn eigen karakter...

De gecombineerde schoonheid van de lucht, de lagune en de flora van Ovéa heeft het de titel 'het eiland dat het dichtst bij het paradijs ligt' opgeleverd. Dit is een welverdiende titel voor het eiland dat een fantastisch strand van bijna 25 km lang wit zand biedt, majestueuze kokosnootplantages en buitengewone duikplekken, vooral rond het Pléïades rif. Bij de Mouli brug, die Lékiny met het hoofdeiland verbindt, kunt u het schouwspel van schildpadden en adelaarsroggen zien die dagelijks door het kanaal bewegen. Lifou wordt gekenmerkt door zijn verscheidenheid aan landschappen, een combinatie van onberispelijke stranden, steile kliffen, diepe bossen en indrukwekkende grotten. De grootste van de Loyalty eilanden biedt waarschijnlijk het grootste contrast, terwijl het ook perfect is voor toeristen die op bezoek komen. Wat Maré betreft, de intense, wilde schoonheid van het landschap en de diepe band die de Mareans hebben met de natuur, hebben dit eiland een heel persoonlijke identiteit gegeven. Het eiland zal een blijvende indruk achterlaten op degenen die de tijd nemen om het te ontdekken.

Dan is er toch nog een eiland dat het dichtst bij het paradijs ligt!

Verder naar het zuiden is Isle of Pines zonder twijfel de grootste rivaal van Ouvéa voor de titel van het eiland dat het dichtst bij het paradijs ligt! De baaien Oro, Kuto en Kanumera bieden een verbazingwekkend schouwspel van schoonheid en harmonie. De overblijfselen van de strafkolonie getuigen op ontroerende wijze van een vervlogen tijdperk.

De Westkust

De westkust van het vasteland pronkt met een grote verscheidenheid aan landschappen vanaf de noordpunt tot aan het gebied rond Nouméa. Gekenmerkt door zowel grote ruimtes die de veehouderij bevorderen als een lagune van adembenemende schoonheid, herbergt de westkust ook een rijk cultureel erfgoed. De lagune aan de westkust, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de mooiste van Nieuw-Caledonië en bevat met name het sublieme lensvormige rif dat zich uitstrekt van Bourail tot Moindou.

De Oostkust

De centrale bergketen van het vasteland is een natuurlijke grens, met uitzicht op de zeer verschillende gezichten van de oost- en westkust. Blootgesteld aan harde wind en daarom vochtiger, biedt de oostkust een landschap met een weelderige flora. Met een bevolking van grotendeels Melanesische oorsprong, heeft de oostkust ook een bijzonder charmante smaak van authenticiteit behouden. De zeebodem in deze regio is een van de rijkste en mooiste van Nieuw-Caledonië. Van het dwergzeepaardje tot de prachtige orang-oetanspin, de cohorten mantaroggen tot de buitengewone verscheidenheid aan koralen en anemonen, het is een echt wonder om te zien! Verder naar het zuiden, was het de nikkelhandel die de berghellingen vormden en zijn rode stempel achterliet. In Thio, kunt u de oudste nog werkende dagbouwmijn ter wereld bezoeken. Het is sinds 1880 onafgebroken in bedrijf.

Het Grote Zuiden

Het Grote Zuiden, is de meest symbolische regio voor de drie hoofdkleuren van Nieuw-Caledonië: blauw, groen en rood. Van het regenwoud tot de mijngebieden zijn er duizend tinten groen, terwijl de oceaan een oogverblindend palet van blauwvarianten biedt. Maar als één kleur het Grote Zuiden domineert, is het het specifieke rood van zijn grond. Het Grote Zuiden is ook de thuisbasis van het grootste park van Nieuw-Caledonië, het Blue River Provincial Park. Naast zijn natuurlijke rijkdom (gigantische kaori, het verdronken bos), is het park perfect geschikt voor wandelen of fietsen. Naast dit immense park bruist het Grote Zuiden van andere natuurgebieden. De Madeleine watervallen omvatten een van de mooiste botanische paden in de omgeving, terwijl de lussen van het nabijgelegen Netcha de mooiste mountainbikeroutes van het land bieden. Aan de westkust biedt het N'Dua reservaat bezoekers een kleurrijk spektakel en maakt het op afstand observatie mogelijk van de bultruggen die zich tussen juni en september in het gebied voortplanten. Aan de oostkust bieden verschillende randriffen een zeldzame setting om direct vanaf het strand te duiken. Maar het is bij Prony dat duikers de meest ongelooflijke ervaring kunnen hebben bij het verkennen van een unieke site, de Needle of Prony. Heet water uit de diepten van de aarde stroomt uit deze in 1979 ontdekte, verbazingwekkende onderwaterschoorsteen.

4 dagen L'Appel de la Brousse


autorondreis
 
 
 

6 dagen Aux Couleurs du Caillou


autorondreis
 
 
 

Accommodaties

Château Royal Beach Resort & Spa


accommodatie Nouméa
 
 
 

Drehu Village


accommodatie Loyalty Islands
 
 
 

Hôtel Le Lagon


accommodatie Nouméa
 
 
 

Noumea Ilot Maitre Resort


accommodatie Nouméa (Grand Terre)
 
 
 

Le Méridien


accommodatie Ile des Pins
 
 
 

Ouré Lodge


accommodatie Ile des Pins
 
 
 

Paradis d'Ouvéa


accommodate Loyalty Islands