• Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Tonga

De geschiedenis van het Koninkrijk Tonga gaat meer dan 3000 jaar terug, met vele oude tradities die respectvol tot op de dag van vandaag voortduren. De monarchie van Tonga is meer dan 1000 jaar oud en is het enige overgebleven koninkrijk van de Stille Zuidzee. Tonga is een uniek Polynesisch koninkrijk waar de koning en zijn koninklijke familie en edelen vergelijkbaar zijn met veel Europese monarchieën. Tonga werd bekend als de Friendly Islands vanwege de gastvrije ontvangst die kapitein James Cook kreeg tijdens zijn eerste bezoek in 1773.

De cultuur van Tonga is gecentreerd rond de waarde van de monarchie en van het gezin. Het staat bekend om zijn vriendelijke gastvrijheid en het rijke culturele erfgoed dat tot uiting komt in dans, muziek, kunst en eten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Welkom in het Koninkrijk waar u de Tongaanse cultuur zelf kunt proeven en zien, met zoveel te zien, te doen en te ontdekken.

Ontdek de magie van de Tongaanse archipel van 176 eilanden. Slechts 40 eilanden zijn bewoond, dus stel u eens voor op een van de verlaten eilanden en vrienden te worden met het lokale zeeleven. Tonga bestaat uit vier grote eilandengroepen: Tongatapu en ‘Eua in het zuiden, de Ha’apai groep in het centrum en de Vava’u groep in het noorden, die elk hun eigen smaak hebben. Verder naar het noorden vind je Niua Fo’ou en Niuatoputapu, twee eilanden die samen de Niuas eilandengroep vormen. Ontdek ongerepte stranden, prachtige koraal atollen, actieve vulkanen en ongerepte regenwouden. Met een overvloed aan zeeleven, verlaten eilanden, nationale parken, grotten, authentieke dorpjes, indrukwekkende bergen, ruige rotswanden en eeuwenoude lavabuizen. De True South Pacific heeft het echt allemaal.

Geniet van januari tot december van het tropische klimaat van het Koninkrijk. Ga mee op een begeleide visexpeditie, ga kajakken op zee en verken de Stille Oceaan of zwem met walvissen en schildpadden. Bezoek de lokale markten om fijn weef- en bot- of houtsnijwerk te zien. Ontspan op het strand terwijl de kleintjes de verborgen schatten van de koraalriffen ontdekken. Genoeg te doen voor het hele gezin.

Island Experiences in Tonga

8 dagen Explore Ha'apai


georganiseerde rondreis
 
 
 

8 dagen On the Beach


georganiseerde rondreis
 
 
 

8 dagen Swim with Whales


georganiseerde rondreis
 
 
 

Robinson Crusoe


Onbewoond eiland
 
 
 

Fafá Island Resort


accommodatie Tongatapu
 
 
 

Sandy Beach Resort


accommodatie Ha’apai
 
 
 

Tongan Beach Resort


accommodatie Vava’u