• Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Malawi

Malawi kan dan wel een van de kleinste landen van Afrika zijn, maar als het gaat om exploratie en avontuur, heeft het enorme hoeveelheden te bieden; van graslanden en bossen, bergtoppen, ongerepte natuurparken tot het op twee na grootste en mooiste meer van Afrika!

Malawi ligt aan de Great Rift Valley, en wordt gedomineerd door Lake Malawi, een prachtig watermassief dat 560 kilometer lang en 75 kilometer breed is. Het zit vol leven, waaronder meer dan 400 soorten cichliden, waarvan er veel endemisch zijn. Het grootste deel van de verbazingwekkende onderwaterdiversiteit van Lake Malawi is beschermd binnen het Lake Malawi National Park, dat een Werelderfgoedgebied is en ook een van de eerste ter wereld ter bescherming van zoetwatervissen.

De wildparken in Malawi zijn schilderachtig en divers in wild. Ook in tegenstelling tot andere Afrikaanse parken zijn deze zeer exclusief, met slechts een paar lodges in elk van de parken. Reservaten zoals het Majete Wildlife Reserve zijn vrijwel niet ontdekt door toeristen, waardoor een bezoek meer als een expeditie voelt; met unieke en spannende safari's. Majete is ook het enige officiële 'Big 5' park in Malawi. Malawi is niet een rijk land, maar de rijkdom zit in de mensen.

Malawians bezuinigen nooit op een glimlach of gastvrijheid; waardoor u zich vanaf het begin van uw reis welkom voelt in het 'Warm Heart of Africa'.

Lake Malawi

Lake Malawi (ook bekend als Lake Nyasa) is het op twee na grootste meer in Afrika! Het meest pittoreske deel van Lake Malawi ligt in het zuiden waar Lake Malawi National Park is; thuisbasis voor honderden vissoorten, waaronder de kleurrijke cichliden. Binnen het park is het landschap schitterend. Steile heuvels die met bomen zijn bekleed, duiken in het diepblauwe water van het meer, terwijl de kustlijn wordt uitgesplitst door eilanden, baaien en grote granieten keien. De helderheid van het (niet zoute!) water en de grote overvloed aan marineleven maken het ideaal om te snorkelen en te duiken, terwijl de afwezigheid van stromingen ervoor zorgt dat het tevens heerlijk is om te zwemmen, te zeilen, kajakken en watersporten.

Lake Malawi National Park staat genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege zijn exotische en zeldzame landschappen!

Majete Wildlife Reserve

Majete ligt in het zuiden van Malawi, dichtbij de stad Blantyre. Het is een gebied van 691 km², en onderdeel van de Great Rift Valley van Afrika. Het reservaat bestaat uit volwassen, milde bossen en granieten heuvels die in contrast staan met pittoreske rivierdalen en weelderig rivierwoud. Het is een van de grote succesverhalen in het Afrikaanse natuurbehoud, waar na decennia van poaching (stropen), door hard werken het reservaat is terug gezet in een duurzame ontwikkeling en het enige officiële 'Big 5' wildpark in Malawi is. Nu leven er de vroeger bedreigde diersoorten en kunt u uitkijken naar geweldige ontmoetingen.

Lilongwe

Lilongwe is de grootste stad en hoofdstad van Malawi en biedt een groenere ervaring dan men zou verwachten.. De stad is verdeeld in New Town en Old Town. De New Town bestaat voornamelijk uit kantoren en hotels; terwijl de Old Town een typisch Afrikaanse stad is met markten, busstations, cafés en restaurants (zeker een bezoek waard).

Ook interessant is het Lilongwe Nature Sanctuary, dat tussen de oude en nieuwe steden ligt.

Naast zijn groenachtige sfeer biedt Lilongwe een mooie glimp van de Malawische cultuur. Daarom moet u zeker een paar dagen reserveren om de stad te verkennen en in de Malawische cultuur graven!

Liwonde National Park

Verderop langs de Shire River ligt het Liwonde National Park en hoewel het vrij klein is in vergelijking met de rest van de wildparken van Malawi, is het een populair park om te bezoeken. Het wild omvat grote aantallen olifanten, buffels, nijlpaarden en krokodillen, maar ook kudu, sabel en bosbok. Roofdieren die hier leven zijn luipaarden (niet vaak gezien) en hyena's. Het heeft ook een indrukwekkende verscheidenheid aan vogels. Wildspotten is verbeterd omdat de Shire River langs de westelijke grens stroomt, waardoor boot safari alsmede de gebruikelijke te voet of in 4WD's mogelijk zijn.

Daarnaast biedt het Liwonde National Park lodges van topklasse, die ook een fantastische plek voor een huwelijksreis zijn.

Thyolo District

Dit is een schilderachtig gebied waar thee wordt verbouwd, gelegen in het zuiden van Malawi en opgericht in 1908. De netjes gemanicuurde theestruiken die over het landschap verspreid staan zijn onbeschrijfelijk mooi. Er zijn een aantal theeplantages in Thyolo die activiteiten aanbieden zoals vanzelfsprekend theeproeverijen, maar ook wandelingen en mountainbike tochten over het prachtig bewaarde landgoed. Het is ook een toevluchtsoord voor vogelspotters.

Georganiseerde rondreizen in Malawi

10 dagen Bush & Beach Safari


rondreis Zambia en Malawi
 
 
 

13 dagen Safari & Sand


rondreis Zimbabwe, Zambia en Malawi
 
 
 

14 dagen Ultimate Luxury


fly in safari Zambia en Malawi
 
 
 

9 dagen Warm Heart


rondreis Malawi
 
 
 

Kaya Mawa


accommodatie Lake Malawi
 
 
 

Kuthengo Camp


accommodatie Liwonde National Park
 
 
 

Mkulumadzi


accommodatie Majete Wildlife Reserve
 
 
 

Pumulani


accommodatie Nankumba Peninsula