• Slider image
  • Slider image

Mauritius

Mauritius, zo ver weg, maar toch zo erg thuis ... Mauritius, een fonkelende kristal in de turquoise wateren van de Indische Oceaan, zal u fascineren. Het contrast van kleuren, culturen en smaken maakt het eiland zo charmant dat het de juiste setting is voor een onvergetelijke vakantie.

Hier heeft u de mogelijkheid om ongekende luxe te ervaren: een niveau van verfijning die met kop en schouders uitsteekt boven het aanbod van andere tropische vakantiebestemmingen. U zult hier de ware betekenis van schoonheid ontdekken. Een besef dat u zal dwingen om keer op keer terug te keren naar Mauritius. Mauritius is vernoemd naar Nederlandse Prins Maurits Van Nassau.

Het noorden

Als men in Mauritius het over 'het noorden' heeft, is Grand Bay het eerste wat in men opkomt. Grand Bay, is door middel van duurzame ontwikkeling, uitgegroeid tot de belangrijkste toeristische bestemming van Mauritius.

Grand Bay, startpunt van boottochtjes naar de noordelijke eilanden en andere activiteiten, heeft twee stranden, waarvan 'La Cuvette' er een is, een discrete schuilplaats, waar u nog de zeldzame 'tec-tec' verborgen in het zand kunt vinden, kleine witte schelpen die zijn beschermd.

Maak een wandeling door de smalle straatjes achter de hoofdweg en geniet van wat de kleine lokale boetiekjes te bieden hebben. U zult onmiddellijk worden aangetrokken tot dit charmante en uitbundige dorpje, bekend om zijn grote verscheidenheid aan restaurants en nachtleven.

Nog een pittoresk dorpje in het noorden van Mauritius is Cap Malheureux, met zijn beroemde kapel met rode dak, het uitzicht op de noordelijke eilanden en de belangrijke vissersgemeenschap.

Het oosten

De oostkust met zijn opeenvolging van stranden, is zonder twijfel één van de mooiste kusten van het eiland, gelegen langs smaragdgroene lagunes. Doorspekt met tal van luxe hotels en authentieke dorpjes, heeft deze kust de bijzonderheid van constante blootstelling aan de zuidoostelijke passaatwinden. Het kilometers lange Belle Mare strand is de belangrijkste attractie.

Het zuiden & zuidoosten

De wildste en mooiste landschappen van het eiland liggen in het zuiden: zandstranden omzoomd door kliffen uitgehouwen door golven, rotsachtige kusten, suikerriet velden zo ver als het oog kan zien en bergachtige terrein bieden een schitterend panorama.

Het westen & zuidwesten

De westelijke en zuidwestelijke kust van Mauritius is het droogste gebieden van het eiland. Op het eerste gezicht zou men zich kunnen wanen in de Afrikaanse bush. De regio beschikt, beschermd tegen de heersende winden, over een aantal prachtige hotels en lagunes, rustig genoeg om te zwemmen, te snorkelen, te duiken, te waterskiën, kajakken, waterfietsen of zeilen.

Ga naar Tamarin Bay, of de wereldberoemde 'One Eye' bij Le Morne voor de beste golven om te surfen. Le Morne is ook bekend bij kitesurfers vanwege de constante wind die uit het zuidoosten waait en in deze hoek van het eiland bijna het hele jaar versnelt.

In het westen vindt u ook de weelderige Black River Gorges. U kunt hier een bezoek brengen aan de verschillende natuurparken (Casela, Gros Cailloux) in het gebied, voor een wandeling, leuke activiteiten voor kinderen of om de prachtige omgeving in u op te nemen.

U kunt gaan winkelen in de nabijgelegen winkelcentra of gaan karten bij Cascavelle! Voor een echt magische ervaring boekt u een reis naar Ile aux Benitiers om te zwemmen met wilde dolfijnen!

Het binnenland

Tijd om de gebruikelijke stranden te verlaten en een paar excursies landinwaarts te proberen voor een ​​gevoel voor het hart van het eiland. Het centrale plateau ligt tussen de 400 en 600 meter boven de zeespiegel en is koeler dan de kustgebieden. Vanaf het zuiden van Port Louis is dit uitgestrekte stedelijk gebied de thuisbasis van ongeveer 400.000 mensen, meer dan een derde van de bevolking van het eiland. Op de hoogvlakte vindt u ook bossen, meren en plantages die ook een bezoek waard zijn.

Accommodaties Mauritius

Andrea Lodge


accommodatie Riviere des Anguilles
 
 
 

Eco Tent Experience


accommodatie Grande Rivière Sud Est
 
 
 

Lakaz Chamarel Exclusive Lodge


accommodatie Chamarel
 
 
 

One&Only Le Saint Géran


accommodatie Poste de Flacq
 
 
 

Paradise Cove Boutique Hotel


accommodatie Anse La Raie
 
 
 

Prince Maurice


accommodatie Belle Mare
 
 
 

Sands Suites Resort & Spa


accommodatie Flic en Flac
 
 
 

Shanti Maurice Resort & Spa


accommodaties Saint Felix
 
 
 

The Oberoi Beach Resort


accommodatie Balaclava