• Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Kenia

Kenia biedt een ongelooflijke diversiteit aan landschappen, cultuur, wilde dieren en activiteiten. In één enkele reis naar Kenia, kunt u tropische bossen, prachtige stranden en woestijnen bezoeken, bergen beklimmen, raften, vogels kijken en wild zien en dat allemaal binnen een relatief korte afstand. Kenia heeft 60 Nationale Parken en Reserves allemaal met een overvloed aan dieren. De spectaculaire wildebeest migratie, die elk jaar in Kenia's meest bezochte Masai Mara National Reserve plaatsvindt, wordt aangeduid als het 7e nieuwe wereldwonder.

Het landschap van Kenia is uniek, de Great Rift Valley en de met sneeuw bedekte Mount Kenya, die aan weerszijden van de evenaar liggen, zijn adembenemend. Kenia is ook een land begiftigd met culturele diversiteit, het hele jaar door aangenaam weer en wat nog belangrijker is, gastvrije mensen. In Kenia is het mogelijk om een ​​safari te maken die avontuur en ontspanning, luxe en eenvoud, sociale ervaringen en eenzaamheid combineert. U kunt zo iedere dag een andere safaribeleving ervaren.

Masai Mara

De Masai Mara is vernoemd naar de Masai mensen die in de regio wonen en de Mara rivier die door het reservaat kronkelt. Het is naast vele andere soorten dieren de thuisbasis van de 'big five' en een van de meest populaire safaribestemmingen in Kenia. De Masai Mara speelt ook gastheer voor het ongelooflijke schouwspel van de jaarlijkse wildebeest migratie. Het gebied heeft een geweldige concentratie wilde dieren, met name wanneer de trekkende gnoes en zebra's van juni tot oktober grazen op de weelderige vlaktes.

The Migration

De wildebeest migratie, is één van de 'zeven nieuwe wereldwonderen' en staat ook bekend als de Grote Trek. Als er een safari is die u zou moeten doen, dan is het deze. De Masai Mara en Serengeti National Park vormen samen wat geen enkel ander reserve of park in Afrika kan! Het is ongelooflijk, het is magisch, het is onbeschrijflijk en het is een must! Nergens in de wereld is er een beweging van dieren zo immens als de gnoe migratie, meer dan twee miljoen dieren migreren tijdens de maanden juli tot en met oktober van het Serengeti National Park in Tanzania naar de groenere weiden van het Masai Mara National Reserve in Kenia. Tijdens de migratie moeten de dieren de Mara rivier oversteken, waar hongerige krokodillen op hen liggen te wachten. Wanneer ze er in slagen de overkant te bereiken worden ze opnieuw opgejaagd door de grotere carnivoren. De Masai Mara heeft het grootste aantal leeuwen in de wereld.

Amboseli

Amboseli National Park is niet alleen een van de meest populairste bestemmingen voor een safari naar Kenia, maar biedt ook een spectaculair uitzicht op de hoogste vrijstaande berg ter wereld - Mount Kilimanjaro. Amboseli is de thuisbasis van een overvloed aan zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels. Het vlakke en stoffige landschap biedt goede mogelijkheden om een grote verscheidenheid aan wilde dieren zoals buffels, leeuwen, gazellen, cheeta's, gnoes, zebra's en grote kuddes olifanten vrij rond te zien dwalen.

Tsavo

De nationale parken van Tsavo East en Tsavo West vormen samen één van Afrika's grootste wildernis reserves. Tsavo in zijn geheel bestaat uit 40.468 km2 pure wildernis, waarin savanne en heuvels en een uitgebreid rivierensysteem. De omvang van Tsavo biedt de bezoeker de kans om echt weg te zijn van alles, en de wildernis in totale afzondering te verkennen. Tijdens een safari hier kunt u grote kuddes olifanten zien, hun huiden vaak helder rood met stof, maar ook leeuwen, buffels, elanden en giraffen. Tsavo is een paradijs voor vogelliefhebbers met talrijke soorten wevers, neushoornvogels, sunbirds, rollen, en roofvogels. Tsavo is gemakkelijk bereikbaar vanaf de kust bij Mombasa.

Lake Nakuru (Rhino Sanctuary)

De belangrijkste meren van Kenia's Great Rift Valley zijn onder andere Lake Nakuru, Lake Naivasha, Lake MgaDi en het Victoriameer. Het gebied is een paradijs voor vogelliefhebbers met een overvloed aan vogelsoorten. Lake Nakuru National Park is een omheind gebied, en een toevluchtsoord voor een van de grootste populaties neushoorns in Kenia, evenals Rothschild giraffen, luipaarden en leeuwen. Het alkalische meer trekt vaak flamingo's, pelikanen, aalscholvers en sterns. Er zijn meer dan 240 soorten vogels waargenomen in en rond het zoetwatermeer Lake Naivasha. De beste tijd om vogels te gaan kijken is van oktober tot maart, wanneer de trekvogels uit Europa het gebied bewonen.

Kust

De Lamu archipel is een kleine cluster van eilanden gelegen aan de noordelijke kust van Kenia. De grootste eilanden zijn Lamu, Manda, Pate en Kiwayu, elk een oase van rust met eindeloze stranden en kristalhelder water. Lamu Island is bekend vanwege zijn oudste Swahili stadje, waarvan veel van de smalle straatjes ongewijzigd zijn gebleven. Er bevinden zich zeer weinig voertuigen op het eiland en ezels en dhows blijven de belangrijkste vormen van vervoer. Diani Beach is een belangrijke badplaats aan de Indische Oceaan kust van Kenia. Het ligt op 30 kilometer ten zuiden van Mombasa, in de nabije Kwale en ook bekend als een populaire kitesurf locatie.

Georganiseerde rondreizen in Kenia

Kenia is een prachtig land dat u uitermate geschikt kan bereizen door middel van een georganiseerde rondreis. Dit zijn reizen en/of excursies die worden uitgevoerd in comfortabele bussen. Het aantal deelnemers varieert van minimaal 2 tot maximaal 18 personen.

7 dagen Kenia Classic


georganiseerde rondreis met accommodatie in 2 categoriëen
 
 
 

7 dagen Highlights of Kenya


georganiseerde 4WD safarirondreis
 
 
 

13 dagen East African Explorer


georganiseerde safarirondreis met accommodatie in 2 categoriëen
 
 
 

Fly-in safari's in Kenia

Southern Cross Reizen biedt fly-in safari's aan in Kenia. Hierbij wordt u met een klein vliegtuig van accommodatie naar accommodatie gevlogen en landt u vaak te midden van het wild in een National Park.

8 dagen Sky Safari


vliegsafari met evt. verlenging op Zanzibar
 
 
 

Algemene informatie
Landoppervlakte: 591.958 km²
Aantal inwoners: 47.615.739 (2017)
Hoofdstad: Nairobi
Munteenheid: Keniaanse shilling
Staatsvorm: Republiek
Talen: Engels, Swahili
Detailkaart: Kenia

Bankpassen en Creditcards
Bankpassen worden geaccepteerd bij geldautomaten met een Cirrus- of Maestrologo. Bankpassen en Creditcards worden in de steden en hotels goed geaccepteerd. Het gebruik van een bankpas is meestal goedkoper dan gebruik van een creditcard. Geld opnemen met een creditcard is meestal niet gratis. De kosten verschillen per bank en per creditcard/bankpas. Banken zetten hun bankpassen voor gebruik buiten Europa standaard uit om misbruik tegen te gaan. Activeer uw bankpas dus voor betaling buiten Europa.

Bellen en internet
Landcode +254

Uw mobiele telefoon kunt u in Kenia gebruiken, maar bij sommige safari lodges en campings kunt u een zeer slecht bereik hebben. Houdt u wel rekening met roamingkosten! Raadpleeg uw provider.
In de grotere steden vind u internetcafés en in de kleinere plaatsen heeft het hotel vaak een internet aansluiting voor de gasten.

Elektriciteit
230 volt (stekker voor Kenia)

U heeft een verloopstekker van het type G of een wereldstekker nodig. Stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten.

Gezondheid
In Kenia is het niveau van de medische zorg zeer uitgebreid. De meeste steden beschikken over moderne particuliere klinieken en een groot aantal artsen is dan ook in Nairobi geconcentreerd. U wordt geadviseerd een goede reisverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat u mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. In geval van een ziekenhuisopname of specialistische zorg kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Voor veel bestemmingen zijn vaccinaties of andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen of zelfs verplicht. Vaak moeten deze middelen een bepaalde tijd voor vertrek worden toegediend. Zorg dat u vier tot zes weken voor uw vertrek de juiste informatie inwint over het gebied dat u gaat bezoeken. U kunt hiervoor ook terecht bij TravelClinic Rotterdam.

Klimaat
Kenia is van de Afrikaanse landen die rondom de evenaar liggen het droogste land. De gebieden aan de oostelijke kant van de hoogvlakte kennen een tropisch moessonklimaat. Het regenseizoen is afhankelijk van de locatie. Zo kent hoofdstad Nairobi eigenlijk twee moessons: een kleine regenperiode rond november/december en een krachtiger regenseizoen van maart tot begin juni. Wie op safari wil gaan die kan deze maanden beter vermijden. Kustplaats Mombassa kent eigenlijk één regenseizoen dat in april begint en in juni ophoudt. De aansluitende periode is echter geen droog seizoen maar een lange periode waarin er aanzienlijk minder neerslag valt zonder dat er sprake is van een droogte.

Reisdocumenten
U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is na vertrek uit Kenia. Het paspoort moet minstens 1 lege pagina bevatten. Een retour- of doorreisticket is verplicht.

Een visum is vereist voor Kenia (behalve kinderen tot 16 jaar). Het visum is 3 maanden geldig. Het visum dient u voor aankomst online aan te vragen via https://evisa.go.ke. Het paspoort moet 1 lege pagina bevatten om het Kenia visum te kunnen plaatsen. Een transit visa of een Oost-Afrika toeristen visum voor een bezoek aan Kenia, Oeganda en Rwanda (de reis dient te starten in het land van uitgifte van het visum) kunt u ook aanvragen via https://evisa.go.ke. Het Oost-Afrika toeristen visum is 90 dagen geldig. De informatie over verkrijgbaarheid van en de geldigheid van paspoort is sterk aan wijzigingen onderhevig. Het consulaat of de consulaire afdeling van de ambassade kan de meest actuele informatie verstrekken over de benodigde documenten.

Bijzonderheden: Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig. Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit. Binnen de Schengenzone is het raadzaam, maar niet verplicht, een kopie van het paspoort van de niet meereizende ouder(s) mét een toestemmingsformulier mee te nemen, dit kan vertraging voorkomen bij controles. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreider. Meer informatie en het toestemmingsformulier zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen. Denk ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming.

Tijdzone
Het tijdsverschil met Kenia is UTC +3. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing. Bekijk hier de huidige tijd.