• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

13 of 14 dagen Botswana Wildparks

Johannesburg/Maun – Botswana – Victoria Falls (Zimbabwe)

Een safari met verblijf in comfortabele lodges/tenten door de ongerepte wildernis van Botswana. Bezoek de enorme zoutpannen van Makgadikgadi, de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld en de overvloed aan wilde dieren in het Moremi wildreservaat met name de luipaard. Ontdek Chobe National Park per boot en geniet van een prachtig uitzicht op de spectaculaire Victoria Falls!

Bij de 13-daagse reis vertrekt u vanuit Maun op dag 2.

Reisschema 13 of 14 dagen Botswana Wildparks:

 • Dag 1: Johannesburg – Khama Rhino Sanctuary
 • Dag 2: Maun
 • Dag 3: Okavango Delta
 • Dag 4: Okavango Delta
 • Dag 5: Moremi Game Reserve
 • Dag 6: Moremi Game Reserve
 • Dag 7: Moremi Game Reserve
 • Dag 8:   Moremi Game Reserve
 • Dag 9:   Makgadikgadi Pans
 • Dag 10: Makgadikgadi Pans - Chobe National Park
 • Dag 11: Chobe National Park
 • Dag 12: Victoria Falls, Zimbabwe
 • Dag 13: Victoria Falls, Zimbabwe
 • Dag 14: Victoria Falls, Zimbabwe

Reisroute 13 of 14 dagen Botswana Wildparks

Dag 1 Johannesburg – Khama Rhino Sanctuary (± 630 km, 7,5 uur) incl. lunch en diner

U vertrekt om 06:30 uur uit Johannesburg in noordelijke richting naar Botswana en Khama Rhino Sanctuary. Khama Rhino Sanctuary Trust is een project dat in 1992 werd opgericht om te helpen bij het redden van de verdwijnende neushoorn, het herstellen van een gebied dat vroeger vol met wilde dieren zat naar zijn natuurlijke staat en het zorgen voor economische voordelen voor de lokale Botswana gemeenschap door middel van toerisme en duurzaam gebruik van natuurlijke bronnen. Dit reservaat gelegen in de Kalahari, heeft verschillende natuurlijke waterplaatsen en biedt een uitstekende habitat voor witte neushoorns, zebra's en gnoes.

Inclusief: entreegeld Khama Rhino Sanctuary en middag gamedrive

Overnachting in Khama Rhino Sanctuary (2x tweepersoonskamer per chalet met gedeelde badkamer)

Dag 2 Maun (± 520 km, 6,5 uur) incl. ontbijt en lunch

U rijdt door de Kalahari naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Sinds de oprichting van Maun in 1915 als de hoofdstad van de Batawana stam, heeft het een reputatie gehad als een ruwe “Wild West” stad die op de eerste plaats aandacht kreeg voor lokale veeteelt en safari activiteiten. De naam Maun is afgeleid van het San woord 'Maung', dat 'de plaats van het korte riet' betekent.

Overnachting in Island Safari Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 3-4 Okavango Delta (2 uur per 4WD per traject) incl. 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

U rijdt in de Okavango Delta naar een aanlegsteiger waar u aan boord gaat van een mokoro om naar het tentenkamp in het hart van de grootste binnenlandse delta ter wereld te peddelen. Deze geweldige omgeving herbergt grote aantallen rode lechwe-antilopen, buffels, olifanten en vogels, met name ijsvogels! Een van de beste ervaringen in de Okavango Delta is peddelen langs de met riet omzoomde kanalen in een mokoro (een met de hand gemaakte kano). Sit back and relax terwijl het water zachtjes onder de mokoro ruist en uw bekwame peddelaar u wijst op de flora en fauna.

Inclusief: entreegeld Okavango Delta, ochtend en middag gamewandeling met lokale gids

Overnachting in 2 nachten in Wilderness tented camping (tweepersoons tent met chemisch toilet, gedeelde emmerdouche met warm water)

Dag 5-8 Moremi Game Reserve (± 150 km, 4 uur) incl. 4x ontbijt, 4x lunch en 3x diner

U gaat met een open 4WD door het Moremi Game Reserve voor een fantastische gamedrive! Chief's Island is de grootste landmassa binnen Moremi en het rijkste jachtterrein van de Batswana stam, alvorens zij het uitriepen tot wildreservaat. U besteedt 4 dagen in Moremi Game Reserve en private concessie reservaten rondom het park om tijdens gamedrives naar een overvloed aan wilde dieren te kijken, zoals olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen en ander wild. U keert op dag 8 in de middag terug naar Maun. Diner in een lokaal restaurant (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting 3 nachten in Elephant Pools Lodge (tweepersoonstent met badkamer faciliteiten)
Overnachting 1 nacht in Island Safari Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 9 Makgadikgadi Pans (± 320 km, 3,5 uur) incl. ontbijt en lunch

U heeft tijd voor een optionele game rondvlucht over de Okavango voordat u vertrekt naar Nata (niet in de prijs inbegrepen). De glinsterende zoutpannen van Makgadikgadi verschijnen als een flagrante witte, eindeloze vlakte. Wanneer de regen komt vindt er een dramatische verandering plaats als duizenden gnoes en zebra's migreren naar de zoete, voedzame graslanden en zwermen flamingo’s zichzelf te goed doen in het de algenrijke water. Het is een gebied van geringe neerslag, dus dit spektakel duurt slechts een korte tijd.

Inclusief: entreegeld Makgadikgadi Pans

Overnachting in Nata Lodge of Pelican Lodge (tweepersoonstent met badkamer)

Dag 10-11 Chobe National Park (± 300 km, 4 uur) incl. 2x ontbijt en 2x lunch

De Chobe rivier is een van de adembenemende attracties van Botswana. De Chobe rivier stroomt rustig langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt een aantal van de grootste kuddes olifanten in Afrika aan. U gaat op een vroege 4WD gamedrive door het Chobe National Park en 's middags maakt u een game 'sundowner' boottocht waarbij u de machtige kuddes olifanten terug ziet keren naar de Chobe rivier om hun dorst te lessen.

Inclusief: Entreegeld Chobe National Park, ochtend gamedrive dag 11, sunset boottocht dag 11

Overnachting in Thebe River Safaris (tweepersoons chalets met badkamer)

Dag 12-13 Victoria Falls, Zimbabwe (± 70 km, 1 uur) incl. 2x ontbijt

U bezoekt 'Mosi oa Tunya' of 'de rook die dondert' - Victoria Falls. Deze prachtige watervallen zijn één van de zeven natuurwonderen van de wereld. Een rijk en vruchtbaar bos, gevoed door de watermist of "rook", trekt vele kleurrijke vogels aan. U kunt hier White water raften op de machtige Zambezi, bungee jumpen of een rondvlucht "flight of angels" maken boven dit geweldig spektakel (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Victoria Falls

Overnachting in Shearwater Explorers Village (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 14 Victoria Falls, Zimbabwe incl. ontbijt

Uw reis eindigt na het ontbijt om 08:00 uur.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 13 of 14 dagen Botswana Wildparks

Khama Rhino Sanctuary

Khama Rhino Sanctuary biedt een verscheidenheid aan accommodaties. Er is ook campings voor diegene die de eenzaamheid en de geluiden van de natuur wil ervaren. De acht chalets waarin u wordt ondergebracht zijn voorzien van beddengoed en handdoeken, braai, minibar en een waterkoker. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Island Safari Lodge, Maun

Island Safari Lodge, gelegen aan de oevers van de Thamalakane River, is een koele en gastvrije oase in het hart van Maun. In de schaduw van een enorm bladerdak van grote bomen, kijkt de lodge uit over de rivier en de uiterwaarden daarachter. Island Safari Lodge ligt op een 300 hectare groot privé-eilandreservaat, op slechts 10 km van de luchthaven Maun. Het beschermde reservaat heeft verschillende wandelpaden die door de bush lopen, perfect voor een natuurwandeling.

Ontspan bij een van de twee zwembaden of ga naar het restaurant en de bar voor het uitzicht op de rivier. Met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1973, heeft Island Safari Lodge een rijk en beroemd erfgoed en is het een begrip in Maun.

Wilderness Tented Camp, Okavango Delta

Elke tent is ingericht met twee veldbedden, comfortabele matrassen, nachtkastje, licht en een eigen chemisch toilet. De gedeelde emmerdouche tent wordt gevoed met warm water van het vuur. Tenten hebben ingebouwde insectennetten. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Elephant Pools Lodge

Elephant Pools Lodge is een nieuwe exclusieve lodge die op dit moment wordt gebouwd in het Khwai Private Reserve aan de grens van Moremi Game Reserve.

Nata Lodge of Pelican Lodge

Nata lodge is een oase gelegen tussen de Mokolwane palmbomen. De 10 luxe safaritenten zijn gebouwd op verhoogde houten platformen die zijn genesteld onder vele Marula bomen. Deze unieke tenten hebben een eigen badkamer en alle voorzieningen. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Pelican lodge biedt koele met riet bedekte chalets. Alle kamers hebben een eigen badkamer, buitendouche, airco, tv, koelkast, telefoon, toegang tot internet en een thee/koffie set. Met prachtige, adembenemende vergezichten als achtergrond, kunt u oog in oog komen te staan met de overvloedige wezens uit de omgeving en een aantal van de meest spectaculaire zonsondergangen.

Thebe River Safaris

Thebe River Safaris lodge biedt tweepersoonskamers voorzien van een eigen badkamer met douche. De douche levert bijna onmiddellijk gloeiend heet water. Alle bedden zijn voorzien van muggennetten en zorgen voor een goede nachtrust. Alle kamers zijn volledig voorzien van airconditioning. Er is hier Wi-Fi beschikbaar.

Shearwater Explorers Village

Explorers Village biedt de moderne pionier een perfect toevluchtsoord om de Victoria Falls te onderzoeken. Shearwater ontwikkelt en verbetert al meer dan 30 jaar avontuurlijke, landschappelijke en natuurbelevenissen in Zimbabwe en Explorers Village is de ideale smeltkroes voor gelijkgestemde individuen om de wonderen van de Victoria Falls te verkennen.

Gelegen op slechts 400 meter van de Victoria Falls, 100 meter van het epicentrum van de stad Vic Falls met zijn ambachts- en curiosamarkten, Boheemse cafés en uitzicht op het natuurlijke Afrikaanse bushpanorama, is Shearwater Explorers Village het perfecte "Base Camp". Bestaande uit 5 op maat gemaakte Overland-campings, moderne wasfaciliteiten en 42 privékamers, vertegenwoordigt het dorp budgetaccommodatie op zijn best - schoon, koel, ontspannend, elegant, uitstekend traditioneel eten, ijskoude drankjes en buitengewoon vriendelijke gastheren die klaar staan ​​om u te verwelkomen.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 13 of 14 dagen Botswana Wildparks

Inclusief:

 • 13 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden
 • Entreegelden parken
 • Vervoer in safari trucks (tijdens de gamedrives in Moremi en Chobe in open 4WD’s)
 • Chauffeur/reisleider
 • Excursies volgens routeomschrijving

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

Er wordt tijdens deze reis een minimale inzet van u verwacht. Van het dragen en laden van uw bagage, schoonmaken van uw raam tot het om toerbeurt afwassen van het gebruikte servies.

Vertrekdata 2023

maart: 19
april: 2, 9, 23*, 24
mei: 7, 14, 21*, 28
juni: 4, 11, 18, 25
juli: 2, 9, 16, 23*, 30
augustus: 6, 13*, 20, 27
september: 3, 10, 17, 24*
oktober: 1, 8, 15, 22, 29
november: 5, 12*, 19, 26
december: 3, 10, 17, 24

vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata, alle andere data bij min. 4 deelnemers
*Duits sprekende reisleider

13 dagen Botswana Wild Parks
Vertrek vanaf Maun op dag 2 van de 14-daagse reis.

Optionele excursies 13 of 14 dagen Botswana Wildparks

Dag 2

Scenic vlucht over de Okavango Delta, prijs is afhankelijk van het aantal personen in elk vliegtuig.

Dag 5-9

Scenic vlucht over de Okavango Delta, prijs is afhankelijk van het aantal personen in elk vliegtuig.

Dag 10

Middag gamedrive in een open 4WD voertuig

Dag 12-13

White water rafting, zonsondergang cruises, rondvluchten en nog veel meer

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven genoemde prijzen onder voorbehoud zijn van wijzigingen en koersverschillen.

Offerte aanvragen voor: '13 of 14 dagen Botswana Wildparks'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen