• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Victoria Falls, Zimbabwe – Botswana - Namibië – Victoria Falls, Zimbabwe

Deze klassieke 15-daagse comfortabele safari omvat Botswana, Namibië en Zimbabwe en de kern van de internationale Kavango Zambezi (Kaza) Transfrontier Conservation Area. Dit initiatief is een poging tussen meerdere landen om een uitgebreid netwerk van onderling verbonden reservaten te creëren, en voor corridors te zorgen waardoor het wild zich langs natuurlijke migratieroutes kunnen verplaatsen, met name de olifanten. De lodges zijn mooi, comfortabel en zorgen voor een geweldig safari avontuur.

Reisschema '15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"':

 • Dag 1: Victoria Falls
 • Dag 2: Hwange National Park
 • Dag 3: Hwange National Park
 • Dag 4: Matobos National Park
 • Dag 5: Matobos National Park
 • Dag 6: Nata
 • Dag 7: Maun
 • Dag 8: Moremi Game Reserve
 • Dag 9:   Moremi Game Reserve
 • Dag 10: Moremi Game Reserve
 • Dag 11: Okavango Delta - Shakawe
 • Dag 12: Okavango Delta - Shakawe
 • Dag 13: Caprivi
 • Dag 14: Chobe National Park
 • Dag 15: Victoria Falls

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Dag 1 Victoria Falls

De majestueuze aanblik van de machtige Zambezi die zich bij de Victoria Falls naar beneden stort is uw verwelkoming bij uw Zimbabwe en Botswana avontuur. U checkt in bij uw lodge voordat u ‘s middags de watervallen en het omliggende tropische regenwoud te voet gaat verkennen. ’s Avonds geniet u van een diner in een lokaal restaurant (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Victoria Falls

Overnachting in PheZulu Guest Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 2-3 Hwange National Park (± 200 km, 3 uur) incl. 2x ontbijt, 1x lunch en 2x diner

Hwange National Park is een wildlife juweel, beroemd om zijn groot wild en grote kuddes olifanten. Hwange heeft een breed scala aan habitats, met in het westen aan de rand van de Kalahari grote grasvlaktes en in het oosten van Hwange, de bossen. Uw comfortabele lodge voor de komende twee nachten ligt in een privé concessie aan de oostelijke grens van het park. U besteedt de hele dag aan een gamedrive in een open 4WD voertuig, op zoek naar het grote wild.

Inclusief: entreegeld en volle dag gamedrive in een open 4WD voertuig

Overnachting 2 nachten in Miombo Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 4-5 Matobos National Park (± 360 km, 6 uur) incl. 2x ontbijt, 1x lunch en 2x diner

De afgeronde granieten rotsblokken en glooiende valleien van Matobos National Park zijn de thuisbasis van enkele van de laatst overgebleven neushoorns in Zimbabwe. U besteedt uw dag met een excursie in het park, u maakt een gamewandeling op zoek naar de neushoorns, u bezoekt de oude Bushmen rotsschilderingen en bewondert het prachtige landschap van Worlds View, de plek waar Cecil John Rhodes ligt begraven.

Inclusief: entreegeld Matobos National Park en gamewandeling

Overnachting 2 nachten in Big Cave Camp (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 6 Nata (± 325 km, 4,5 uur) incl. ontbijt

Deze morgen vertrekt u uit Matobos National Park en steekt u bij Plumtree de grens over naar Botswana op weg naar Nata voor uw overnachting. In de late namiddag komt u aan bij de Makgadikgadi Pans, zoutpannen die tot in het oneindige lijken uit te strekken. U gaat hier de omgeving verkennen en een aantal leuke foto’s maken van de gouden zonsondergang boven de horizon.

Inclusief: entreegeld Nata Sanctuary

Overnachting in Nata Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 7 Maun (± 330 km, 4,5 uur) incl. ontbijt

De naam Maun is afgeleid van een San woord dat 'plaats van het korte riet' betekent en ligt aan de zuidkant van de Okavango Delta, waar uw lodge uitkijkt uit over de prachtige Thamalakane River. Hier bereidt u uw reis naar het Moremi Game Reserve voor en heeft u de middag vrij om vogels te spotten langs de rivier, te ontspannen aan het zwembad of een optionele rondvlucht over de Okavango Delta te maken (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Thamalakane River Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 8-10 Moremi Game Reserve (± 200 km, 4 uur) incl. 3x ontbijt, 3x lunch en 2x diner

Verrassende en onverwachte contrasten ontstaan als het water van de Okavango in de droge Kalahari stroomt en daardoor een prachtig gebied met een verbazingwekkende fauna creëert in het Moremi Game Reserve. Met rivieren, lagunes, savanne en bossen biedt Moremi Game Reserve een aantal mogelijkheden om het wild te bekijken. U kunt hier naast meer dan 400 soorten vogels, ook luipaarden, leeuwen, wilde honden, olifanten, giraffen en een verscheidenheid aan antilopen zien. U maakt game drives in Moremi Game Reserve en de omringende concessies langs de Khwai River, waar de lagunes de dorstige dieren aantrekken om te komen drinken in de late namiddag. Uw lodge ligt in een privé-concessie ten noorden van Moremi. U kunt hier ver weg van de bewoonde wereld genieten uw maaltijden en ondertussen kijken naar de natuur en het wild dat hun dorst komt lessen. Op de ochtend van dag 10 maakt u een laatste game drive op de concessie voordat u terugkeert naar de lodge in Maun.

Inclusief: entreegeld Moremi Game Reserve, ochtend en middag gamedrives in open 4WD voertuig

Overnachting 2 nachten in Elephant Pools Lodge (tweepersoons permanente tent met badkamer)
Overnachting 1 nacht in Thamalakane River Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 11-12 Okavango Delta - Shakawe (± 320 km, 5,5 uur) incl. 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

U rijdt rond de Okavango Delta richting het noorden naar uw lodge aan de oevers van de Okavango Delta. Vanuit de lodge verkent u de Okavango per mokoro en motorboot. Met riet omzoomde rivieren, kristalhelder water en een overvloed aan vogels. Tijd om te relaxen en te genieten van het uitzicht op de Okavango.

Overnachting op Guma Lagoon Camp (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 13 Caprivi (± 380 km, 5,5 uur) incl. ontbijt en diner

U verlaat Botswana richting Namibië en het Mahango Game Reserve. U maakt een gamedrive door het reservaat op weg naar uw lodge aan de Kavango River. In de middag maakt u een riviercruise.

Inclusief: entreegeld Mahangu National Park en gamedrive

Overnachting in Camp Kwando (tweepersoons permanente tent met badkamer)

Dag 14 Chobe National Park (± 260 km, 3,5 uur) incl. ontbijt

De Caprivi Strip is een dunne wig in Namibië, die Botswana in het zuiden en Angola in het noorden van elkaar scheidt. U gaat via de Caprivi terug naar Botswana richting de stad Kasane en uw lodge aan de rand van de Chobe River. De rivier trekt grote kuddes olifanten aan en stroomt langzaam langs de noordelijke grens van het Chobe National Park. De sunset cruise is misschien wel de beste wildlife-activiteit in zuidelijk Afrika, waar de kans is om grote kuddes olifanten, krokodillen, nijlpaarden en andere wilde dieren te zien als zij aan het einde van de dag hun dorst komen lessen. Dit is een droom voor fotografen.

Inclusief: entreegeld Chobe National Park en sunset cruise op de Chobe River

Overnachting in Chobe Safari Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 15 Victoria Falls, Zimbabwe (± 85 km, 1,5 uur) incl. ontbijt

Maak nog een laatste ochtendgamedrive (niet bij de prijs inbegrepen) voor het laatste ontbijt. Hierna neemt u afscheid en wordt u naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor uw middagvlucht naar huis. (Als alternatief kunt u ook vanaf de luchthaven van Kasane terug vliegen). De reis eindigt om 11 uur.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties voor de 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

PheZulu Guest Lodge, Victoria Falls

PheZulu Guest Lodge is een lodge met 21 kamers in een rustige buitenwijk van Victoria Falls. Het biedt comfortabele accommodatie in huiselijke stijl en gemakkelijke toegang tot Victoria Falls, dat op slechts 3,5 km afstand ligt. Het gerommel van de machtige Victoria Falls is te horen en soms te voelen tijdens een rustige nacht en biedt een gevoel van rust en kalmte.

PheZulu is de zusterlodge van Bayete Guest Lodge, die in de loop der jaren in populariteit is gegroeid bij zowel reisagenten als reizigers. Beide lodges bieden de sfeer van "home away from home" en, hoewel ze in sommige opzichten verschillen, hebben ze overeenkomsten in termen van beschikbare diensten en vriendelijk personeel. Er is gratis draadloos internet beschikbaar.

Miombo Lodge, Hwange National Park

Miombo Safari Camp is de dichtstbijzijnde accommodatie van de hoofdingang van Hwange National Park. Het kamp ligt op een privé concessie binnen de oostelijke grens van Hwange National Park, dat zich richting het westen uitstrekt tot Kasane Forest en Chobe van buurland Botswana. Dit glorieuze nationale park heeft met recht de hoogste concentratie vogelsoorten van elke regio in Afrika. Bij Miombo Safari Camp, zullen veeleisende safari gasten de wonderen van de Afrikaanse bush van dichtbij en persoonlijk ervaren.

Hwange National Park, vaak aangekondigd als de 'parel van Afrika' voor wat betreft safari's, heeft een wereldwijde reputatie voor zijn grote kuddes buffels, zijn roofdieren en meer in het bijzonder de enorme aantallen Afrikaanse olifanten. Op de drempel van dit verbazingwekkend National Park, is Miombo Safari Camp zonder meer een van de best bewaarde geheimen van Zimbabwe.

Big Cave Camp, Matobos National Park

Big Cave Camp ligt bovenop een enorme granieten walvis, met inspirerende uitzichten over het beroemde Matobos National Park. Geavanceerde Afrikaanse architectuur omvat kolossale rotsblokken in een luxueus ingerichte rietgedekte lodge, te midden van oude Khoisan rotskunst.

Ga aan het einde van de dag naar het natuurlijke rotszwembad en zonnedek, de Leopard Lair lounge en bar, en voor een aperitief naar de boma in grotstijl of de populaire bibliotheek van de lodge. De zeven rietgedekte huisjes met eigen badkamer en een eigen balkon, weerspiegelen Afrikaanse creatieve flair.

Nata Lodge, Nata

Nata lodge is een oase gelegen tussen de Mokolwane palmbomen. De 10 luxe safaritenten zijn gebouwd op verhoogde houten platformen die zijn genesteld onder vele Marula bomen. Deze unieke tenten hebben een eigen badkamer en alle voorzieningen. Er is geen draadloos internet beschikbaar.

Thamalakane River Lodge, Maun

Thamalakane River Lodge is geplaatst aan de oevers van de Thamalakane River op slechts 19 km van Maun en langs de weg naar het beroemde Moremi Game Reserve. De stenen chalets, sommige met een eigen plunge pool, zijn gepositioneerd in de schaduw van het bos, met uitzicht op de rivier. Het alom geprezen restaurant serveert à la carte en buffet maaltijden van een steeds wisselend menu. Zonsondergangen zijn spectaculair, met de ondergaande zon die de rivier in vuur en vlam zet als hij langzaam achter de bomen verdwijnt.

Elephant Pools Lodge, Khwai Private Reserve

Elephant Pools Lodge is een nieuwe exclusieve lodge die op dit moment wordt gebouwd in het Khwai Private Reserve aan de grens van Moremi Game Reserve.

Guma Lagoon Camp, Okavango Delta

Deze accommodatie biedt canvas chalets met elk een eigen uitzicht op de lagune. Elk chalet biedt plaats aan twee personen met mooie teakhouten bedden, een eigen badkamer met warme douche en toiletten. Er zijn ook klamboes en handdoeken aanwezig en er kunnen extra bedden voor kinderen worden geplaatst. Ontwaak 's ochtends met de zonsopgang boven de lagune. Geniet op het terras van de lounge met uitzicht over de lagune van een kopje koffie of thee.

Camp Kwando, Caprivi

Gelegen aan de oevers van de Kwando rivier (Eastern Caprivi, Namibië), nodigt Camp Kwando u uit om de verborgen schatten van een ongetemde land te komen ontdekken. Vang de geest van de Afrikaanse bush onder het genot sundowners vanaf het prachtige terras en ervaar de sensatie van de tijgervis en de angstaanjagend mooie roep van de Afrikaanse zeearend. Elektriciteit is aanwezig gedurende bepaalde uren door middel van een generator. Er is geen draadloos internet beschikbaar.

Chobe Safari Lodge, Chobe National Park

Chobe Safari Lodge ligt in Kasane aan de oevers van de Chobe River en grenst aan Chobe National Park. Direct voor de deur liggen vier Afrikaanse landen: Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. Chobe Safari Lodge is daarom een uitstekende locatie voor een trip naar Chobe National Park, Victoria Falls of Caprivi.

De nabijheid van Victoria Falls International Airport, Livingstone International Airport en Kasane International Airport maakt het gemakkelijk bereikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Inclusief:

 • 14 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden
 • Entreegelden parken
 • Vervoer in airconditioned minibus en 30% van de tour in een safari truck (tijdens de gamedrives in Hwange, Matobos, Moremi en Chobe in open 4WD’s)
 • Chauffeur/reisleider
 • Excursies volgens routeomschrijving

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

Er wordt tijdens deze reis een minimale inzet van u verwacht. Van het dragen en laden van uw bagage, schoonmaken van uw raam tot het om toerbeurt afwassen van het gebruikte servies.

Vertrekdata 2023:

april: 16
juni: 18
juli: 9*, 23
augustus: 13*
september: 10
oktober: 1, 15
november: 5*
december: 10

vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata, alle andere data bij min. 4 deelnemers
*Duits sprekende reisleider

Optionele excursies 15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"

Dag 1

Scenic rondvluchten etc.

Dag 7

Scenic vlucht over de Okavango Delta, prijs is afhankelijk van het aantal personen in elk vliegtuig.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven genoemde prijzen onder voorbehoud zijn van wijzigingen en koersverschillen.

Offerte aanvragen voor: '15 dagen Botswana & Zimbabwe "Ivory Route"'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen