• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
  Zarafa Dhow Suite
 • Slider image
  Zarafa Dhow Suite
 • Slider image
  Zarafa Dhow Suite
 • Slider image
  Zarafa Dhow Suite
 • Slider image
  Zarafa Dhow Suite
 • Slider image
  Zarafa Dhow Suite
 • Slider image
 • Slider image

Zarafa Camp

Zarafa betekent "de geliefde" in het Arabisch en komt van een giraffe die in 1826 door de onderkoning van Egypte aan Karel X van Frankrijk werd geschonken. Dit juweeltje in Botswana, met luxe tenten, is de enige accommodatie van Relais & Chateaux in het land gelegen aan de oostkant van het 130.000 ha grote Selinda Reserve in het noorden van Botswana. Deze regio van Botswana verbindt de Okavango Delta met de Chobe en Savute corridors. Het kamp biedt verbluffend mooie uitzichten over het kristalheldere water van de Zibadianja lagune, de bron van het beroemde Savute kanaal.

Zarafa Camp heeft slechts vier prachtige tenten, waardoor privacy, rust en een buitengewone natuurbelevenis worden gegarandeerd. De luxe tenten bieden een ruimte van ongeveer 100 vierkante meter onder zeildoek, exclusief het dek en de privéplonsbaden. Beige, vloeiend canvas met baldakijnplafonds en open, gespleten zijkanten karakteriseren de tenten. Elke tent biedt een goed ingerichte lounge met bureau en gashaard voor gezellige winterdagen. De ruime slaapkamer is verbonden met een open badkamer met een indrukwekkend koperen bad op pootjes, een binnendouche en een apart toilet en dubbele wastafels. Het dek dat rond de tent slingert, leidt naar het privédompelbad en de fantastische buitendouche. Vanuit deze geweldige luxe tenten kunt u een schilderachtig uitzicht op de ongerepte wildernis van Botswana bewonderen.

Onder een baldakijn van Afrikaanse ebbenbomen beschikt Zarafa over een uitnodigende hoofdlounge, compleet met een aangrenzende bibliotheek en een eethoek. Er is een fitnessruimte in de buitenlucht en er kunnen ontspannende massages op de kamer worden geregeld. Met al zijn zorgvuldige afspraken behoudt Zarafa de perfecte balans tussen luxe, romantiek en avontuur en het kamp kent zijn gelijke niet als het gaat om zijn milieuvriendelijkheid. Bij de constructie werd alleen gerecycled hardhout en canvas gebruikt, alle elektriciteit van het kamp komt van het zonnepark en een biogassysteem zet plantaardig afval om in bruikbaar kookgas.

Selinda Reserve is de thuisbasis van luipaarden, leeuwen, cheeta's, olifanten, buffels, rode lechwe, zebra's en giraffen. Het is ook een toevluchtsoord voor enkele van de meer ongewone soorten, zoals Afrikaanse wilde hond, Roan- en Sabelantilope. En voor vogelaars is de nabijgelegen Afrikaanse schaarbekkolonie een hoogtepunt. Vanuit het kamp zijn nijlpaarden zichtbaar in de lagune en lopen er regelmatig olifanten doorheen. Tijdens de safaritochten in de vroege ochtend en late namiddag worden gasten meegenomen om de wilde dieren in hun natuurlijke habitat te bewonderen. Wandelsafari's, die worden begeleid door professionele gidsen, laten safariliefhebbers kennismaken met de kleinere wezens in het bushveld, evenals de bomen en planten.

De Zarafa Dhow Suite is een prachtige tentenvilla met twee slaapkamers. De villa van 210 vierkante meter staat op een verhoogd terras onder een vloeiend canvas. Na binnenkomst door de houten Lamu deur krijgt exclusiviteit een nieuwe betekenis. De suite bevindt zich naast Zarafa Camp en biedt uitzicht op de Zibadianja lagune. Centraal in de Dhow Suite is een complete lounge en eetkamer met eettafel, leren bank en stoelen. Twee grote slaapkamers met open badkamers en koperen klauwpootbaden bevinden zich aan weerszijden van het hoofdgedeelte. Een groot terras aan de voorzijde van de suite met een dompelbad, een hometrainer en een vuurplaats, biedt uitzicht op de ongerepte wildernis van Botswana.

Het kamp is alleen toegankelijk voor gasten via geregelde luchttransfers of privéluchtcharters. Bij aankomst op het vliegveld duurt de wegtransfer naar de lodge ongeveer een uur, inclusief tijd voor het bekijken van wilde dieren onderweg. De vliegtijd in een Cessna Caravan van Maun naar de landingsbaan van Zarafa is ongeveer 45 minuten, en vanaf Kasane is het 50 minuten. De vliegtijden kunnen variëren afhankelijk van het type vliegtuig dat wordt gebruikt en de weersomstandigheden.

Offerte aanvragen voor: 'Zarafa Camp'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen