• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

7 dagen Highlights of Kenya

Met overnachtingen in de goed erkende Sarova Lodges, biedt deze safari een consequent comfortabele standaard aan accommodaties, waaronder stijlvolle tenten in Masai Mara. Met lodges gelegen op uitstekende plekken, geniet u van “game viewing” in een goed en gevarieerd landschap.

Shaba Reserve, gelegen aan de 'noordelijke grens' is de thuisbasis van zoogdieren die alleen ten noorden van de evenaar leven – zoals de Gerenuk, Grevy's Zebra, Besia Oryx, Net Giraffe en de Somalische struisvogel. Lake Nakuru, beroemd om zijn uitbundig vogelleven en thuisbasis van de Rothschild giraffe en neushoorn, is een ideale tussenstop als u het land doorkruist van noord naar zuid. Beëindig uw safari in de Masai Mara, de thuisbasis van de “Big 5” en gastheer van het geweldige spektakel bekend als “The Great Migration”, die over het algemeen plaatsvindt tussen juli en oktober.

Reisschema 7 dagen Highlights of Kenya:

Vrijblijvend offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 7 dagen Highlights of Kenya

Dag 1 Nairobi

Bij aankomst in Nairobi, wordt u opgehaald en overgebracht naar het Sarova Stanley Hotel. De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Sarova Stanley Hotel in een de luxe kamer op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Nairobi - Shaba Game Reserve

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting het noorden. U passeert Thika en een adembenemend landschap bezaaid met ruisende bergbeekjes en velden met thee en koffieplantages. Na Nanyuki, bereikt u uiteindelijk een stoffige buitenpost, bekend als Isiolo. Dit is de laatste grote stop op weg naar de afgelegen noordelijke. Vanaf hier is het een vrij korte rit naar Shaba Game Reserve. Na aankomst in de lodge is het tijd voor de lunch en een game drive in de middag. U bent terug in de lodge als de zon ondergaat.

Overnachting in Sarova Shaba Game Lodge op basis van volpension

Dag 3 Shaba Game Reserve

In de vroege ochtend begint u met een game drive. Hierna wordt het ontbijt gereserveerd. De de rest van de ochtend, is men vrij om te ontspannen bij het zwembad of op het terras, met uitzicht op de rivier. Na de lunch is er nogmaals een game drive.

Overnachting in Sarova Shaba Game Lodge op basis van vol pension

Dag 4 Shaba Game Reserve - Lake Nakuru

Vandaag reist u naar het zuiden door Isiolo, over de noordelijke uitlopers van Mount Kenya, tot aan Nanyuki. Vervolgens noordwestelijk richting Nyahururu, voordat u in zuidelijke richting naar uw volgende bestemming rijd, het spectaculaire Lake Nakuru . Eenmaal in het park begint het schouwspel al op weg naar de lodge. Na de lunch is het tijd voor een siësta, en in de middag staat er een game drive gepland. U keert terug naar de lodge als de zon ondergaat. Het nationale park, bekend om zijn vogels, biedt de mogelijkheid om flamingo’s te bekijken. Het is tevens de thuisbasis van de zwarte en witte neushoorns, evenals de bedreigde Rothschild giraf.

Overnachting in Sarova Lion Hill Game Lodge op basis van vol pension

Dag 5 Lake Nakuru - Masai Mara Game Reserve

Na een vroeg ontbijt laat u het met flamingo’s omzoomde Lake Nakuru achter u en rijd u naar Njoro, waar de weg naar de top van het Mau gebergte gaat beginnen. Daarna zuidelijk richting Narok, de toegangspoort tot de Maasai Mara en het hoofdkwartier van dit deel van Maasailand. Reis door de 'graanschuur' van Kenia, bedekt met velden vol tarwe en gerst, voordat u de Mara bereikt net voor de lunch. Na de lunch houd u een siësta en is er in de middag een game drive waarvan u weer terug keert naar het kamp als de zon ondergaat.

Overnachting in Sarova Mara Game Camp op basis van volpension

Dag 6 Masai Mara Game Reserve

Vroeg in de ochtend en in de middag zijn er game drives. (U kunt vooraf een optionele vroege ochtend Ballon Safari reserveren, niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Sarova Mara Game Camp op basis van volpension

Dag 7 Masai Mara Game Reserve - Nairobi

Na het ontbijt vertrekt u uit de Masai Mara langs glooiende tarwe velden en gerst boerderijen naar Narok, het hoofdkwartier van dit deel van Maasailand. Vanaf hier doorkruist u de uitgestrekte vlaktes van de Rift Valley en blijft u letten op kuddes giraffe en Gazelle. Halverwege de dag arriveert u in Keniaas bruisende hoofdstad. Eenmaal in de stad, kunnen gasten worden afgezet bij het afzetpunt in het centrum van de stad of op de luchthaven voor verdere reisarrangementen.

Accommodaties 7 dagen Highlights of Kenya

Sarova Stanley Hotel, Nairobi

Dit hotel ligt in het centrum van de stad. Het was hier waar de reizigers, zoals o.a. Earnest Hemingway, zich voor of na een lange safari verzamelden voor een drankje in het legendarische Thorn Tree Café. Reizigers gebruiken hier een prikbord aan de acacia xanthophildea boom om contact te maken met medereizigers. Het 220 kamers tellende hotel is gerenoveerd tot een hoge standaard en heeft nog steeds de originele Victoriaanse charme. De slaapkamers met eigen badkamer zijn zeer comfortabel, en de restaurants serveren uitstekende internationale gerechten. De sportschool is uitstekend, het zwembad groot en conferentiefaciliteiten zeer modern.

Sarova Shaba Game Lodge, Shaba Game Reserve

Shaba Game Reserve werd beroemd gemaakt door de inmiddels overleden Joy Adamson en haar leeuwin Elsa en wordt vaak aangeduid als 'Born Free Country'. Sarova Shaba ligt aan de oevers van de Uaso Nyiro rivier, en biedt een luxe die men zelden vindt in een grote Afrikaanse bushlodge. Er zijn 80 chaletkamers, en voor diegene die op zoek naar een beetje extra luxe, 4 junior suites en één bruidssuite. De rustige stroom van het sprankelend bronwater over het terrein creëert een sfeer van rust en sereniteit en trekt een grote verscheidenheid aan vogels aan. Er is een groot zwembad, men kan er krokodillen voeren en 's avonds wordt het entertainment verzorgd door lokale Samburu dansers.

Sarova Lion Hill Game Lodge, Lake Nakuru

Deze lodge ligt hoog op een plateau en biedt een panoramisch uitzicht op het glinsterende meer in de verte van een van 's werelds grootste ornithologische spektakel, Lake Nakuru en het omliggende nationale park. Hier, voelt het alsof miljoenen flamingo's, pelikanen en maraboes zich verzamelen en een verscheidenheid aan wilde bloemen continu bloeien. Er zijn slechts 65 moderne kamers met eigen badkamer, en de maaltijden zijn uitstekend en worden geserveerd in de lodge, bij het zwembad of onder een woud van torenhoge acaciabomen. De Rift Valley bar bevindt zich op de begane grond met een prachtig uitzicht op het meer.

Sarova Mara Game Camp, Masai Mara Game Reserve

Sarova Mara Game Camp is gelegen in het oostelijke deel van de Masai Mara en verborgen in een prachtige kleine beboste vallei, weg uit het zicht van andere Mara bezoekers. De 75 tenten zijn luxueus met een permanent dak en vloer, zip-up toegang, eigen badkamer, stromend warm water en elektriciteit. Houten loopbruggen verbinden de tenten en langs gemanicuurde gazons met de belangrijkste eet- en bargelegenheden, en zijn gebouwd over grote lelie vijvers. Het vogelleven is hier overvloedig, met ijsvogels als specialiteit. Het indrukwekkende hoofdgebouw bestaat uit een hoge rieten lobby, Oloip bar met zijn gezellige open haard, een grote eethoek en een terras met voldoende uitzicht. Het eten en de service zijn uitstekend en indien nodig is er is kleine privéruimte bij de vijver voor privé maaltijden. Er is ook een sprankelende zwembad, omringd door ligstoelen voor degenen die een andere activiteit wenst.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 7 dagen Highlights of Kenya

Inclusief:

 • Meet and greet diensten
 • Luchthaventransfers in safari minibus of mini coach op gedeelde basis
 • Transport en alle gamedrives vinden plaats in een 4WD voertuig met pop-up dak (maximaal 7 personen) met een tweetalige Engels sprekende chauffeur/gids op gedeelde basis
 • Gegarandeerde stoel bij het raam
 • Maaltijden en accommodatie zoals gespecificeerd
 • Entreegelden parken en overheidsbelastingen
 • ½ liter fles mineraalwater per persoon per dag game drives

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Kosten visa
 • Luchthavenbelastingen (klanten direct te betalen)
 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Items van persoonlijke aard
 • Ballon Safari

Vertrek 2023:

maandag

Opmerkingen:

Vanwege de beperkte bagageruimte in de voertuigen, zijn harde koffers niet geschikt voor de geplande roadsafari's. Wij adviseren om uw bagage in zachte koffers te pakken met een gewicht van niet meer dan 15 kilo. Extra bagage kan worden overhandigd aan de vertegenwoordiger op het moment van de briefing. Het zal aan u worden overhandigd bij terugkeer van uw safari. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn indien uw bagage moet worden afgeleverd op specifieke punten.

Offerte aanvragen voor: '7 dagen Highlights of Kenya'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen