• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Reisroute 13 dagen Namibia Fly-drive combo

Dag 1 Windhoek

Vandaag wordt u op de luchthaven opgewacht door een chauffeur voor de transfer naar uw accommodatie in Windhoek. De rit naar Windhoek duurt ongeveer 45 minuten. Ontspan in de luxe auto met airconditioning en geniet van het landschap op weg naar uw eerste bestemming! Uw huurauto wordt bij uw accommodatie afgeleverd.

WINDHOEK - de hoofdstad van Namibië, ligt in een bassin tussen de Khomas Hochland, Auas ​​en Eros Mountains, 1,680 meter boven de zeespiegel, 650 kilometer ten noorden van de Oranje Rivier en 360 km van de Atlantische kust. De stad ligt bijna in het geografische centrum van het land. Deze locatie heeft duidelijke voordelen als het gaat om het ontdekken van een land ter grootte van Namibië, en maakt het ook dan ook de perfecte plek om uw vakantie te beginnen. In Windhoek wonen ongeveer 350.000 mensen, een zeer kleine hoofdstad in vergelijk met andere landen. Dit aantal groeit snel op dit moment wat vooral te wijten is aan het gebrek aan werkgelegenheid in de plattelandsgebieden.

Het centrum van de stad wordt gekenmerkt door het aantal gebouwen in Duitse stijl, een blijvende herinnering aan het begin van de koloniale geschiedenis van Namibië. Vroege gebouwen zoals de Alte Feste (oud fort), Christuskirche en Tintenpalast (het parlementsgebouw) zijn van bijzonder historisch belang. Andere opmerkelijke gebouwen in Windhoek zijn onder andere St Mary's Cathedral en de Turnhalle Building.

Windhoek heeft in de loop der jaren verschillende namen gehad, vele geïnspireerd door de warmwaterbronnen die men in dit gebied vond, de vroegste daarvan waren de Damara /Ais // Gams (/ geeft aan te klikken in Nama spelling), wat betekent vuurwater, en de Herero Otjimuise of de plaats van stoom. Er zijn verschillende meningen voor de oorsprong van de huidige naam; De meest populaire daarvan is dat ergens vóór 1840 Jonker Afrikaner, een Nama leider, het gebied Winterhoek noemde, naar de boerderij waar hij geboren was in Zuid-Afrika. Windhoek, of winderige hoek, is een verbastering van deze naam. Gedurende de dag heeft het centrum van de stad een Europees café cultuur, de Duitse keuken domineert, maar de Namibische invloed kan gevonden worden in de kwaliteit en kwantiteit van het vlees, (vegetariërs wees gewaarschuwd, Namibië is een vleesetend land!). Dit gezegd hebbende, de straten zijn choc-a-blok met mensen van alle leeftijden en culturen, allemaal met een heerlijk gevoel van trots, hoop en ambitie.

Overnachting in Hilltop Guesthouse (Luxury Room inclusief ontbijt)

Dag 2 Gamsberg

GAMSBERG - ligt halverwege Windhoek en Walvisbaai. De Gamsberg Mountains, 'de Tafelberg van Namibië', zijn de hoogste bergen van het land. De Gamsberg Pass ligt op een hoogte van 2347 meter boven de zeespiegel en scheidt de Khomas hoogvlakte in het oosten van Namibië van de lager gelegen Namib woestijn in het westen. Vanwege het prachtige landschap wordt de pass ook wel 'de Tuinroute' van Namibië genoemd. De zonsondergangen in deze regio tonen de rijkdom aan kleuren die uniek zijn voor Namibië.

Overnachting in Corona Guest Farm (Luxury Room/Suite inclusief diner & ontbijt)

Dag 3 Sesriem

SESRIEM & SOSSUSVLEI - Het Namib-Naukluft Park is een van de minst bevolkte gebieden in het land, en bezoekers kunnen hier een intens gevoel van uitgestrektheid en isolement ervaren. Hier kunt u als een van de weinige plekken op aarde genieten van de magische en ontzagwekkende schoonheid van de nachtelijke hemel. Het nabijgelegen NamibRand Nature Reserve werd in 2012 aangewezen als een Gold Standard Dark Sky Reserve, wat betekent dat de volledige reeks van zichtbare hemelfenomenen in dit fantastische gebied kunnen worden bekeken; Aurora, Airglow (een zwak licht waargenomen in de nachtelijke hemel veroorzaakt door fotochemische reacties gegenereerd door zonnestraling in de bovenste atmosfeer), Milky Way, licht van de dierenriem en zwakke meteoren.

Sossusvlei, met zijn monumentale duinen, sommige tot wel 325 meter gemeten vanaf hun basis, is één van de top bestemmingen in Namibië. De stervormige duinen zijn een gewild onderwerp voor kunstenaars en fotografen. Ze zijn gevormd door sterke multi-directionele winden, en zijn op hun hoogst en spectaculairst waar de Tsauchab River in de vlei stroomt. De warme tinten van het zand, variërend van abrikooskleurig tot oranje, rood en kastanjebruin, zijn een contrast met de oogverblindende witte vlakken van de grote kleipannen aan hun bases. Een van deze, bekend als Dead Vlei, is een grote spookachtige uitgestrektheid van gedroogde witte klei, gekenmerkt door skeletten van oude kameeldoorn bomen, die d.m.v. koolstof-datering op 500 tot 600 jaar oud geschat worden. Als het voldoende heeft geregend en de Tsauchab rivier naar beneden stroomt worden flamingo's en andere watervogels tot dit gebied aangetrokken.

Als u zelf naar dit magische gebied rijdt, sta dan vroeg op en rijd naar de Sesriem poort en verder in de richting van Sossusvlei, op ongeveer 70 km van de ingang van het park. De ingang gaat bij zonsopgang open en dit is de beste tijd van de dag om de duinen te zien. Als u op basis van diner en ontbijt bent geboekt, betaald u een entreegeld voor het National Park van N$ 80 per persoon en N$ 10 per dag per voertuig. Het laatste deel van de weg naar Sossusvlei is alleen toegankelijk voor 4WD auto's. U kunt uw voertuig op de parkeerplaats achterlaten en te voet verder (een mooie wandeling), of met de pendelbus die rijdt tussen hier en Sossusvlei, een afstand van 5 km. De pendelbus kost N$ 130 per persoon retour. De woestijn kan zeer heet zijn op het midden van de dag, vergeet dus niet veel water mee te nemen, een hoed, een zonnebrand met hoge factor en stevige, gesloten wandelschoenen! Geniet van het prachtige landschap van de woestijn en neem bij terugkeer naar Sesriem een kijkje bij de Sesriem Canyon.

Overnachting in Sossus Dune Lodge (Dune Chalet inclusief ontbijt)

Dag 4 Sesriem

Geniet van een volledige ontspannen dag rond de lodge, geniet van het landschap en neem als u wilt deel aan één of twee van de optionele activiteiten om het meeste uit uw omgeving en deze unieke bestemming te halen.

Overnachting in Sossus Dune Lodge (Dune Chalet inclusief ontbijt)

Dag 5 Swakopmund

SWAKOPMUND - is een boeiende en intrigerende badplaats, compleet met Duitse architectuur, monumenten, historische gebouwen, goed onderhouden tuinen, met palmbomen omzoomde lanen, koffiebars en geweldige visrestaurants. De temperatuur komt zelden onder de 15C en de regenval is praktisch nul, maar de stad ligt 9 maanden van het jaar in de ochtendmist gehuld. Deze vochtige en grijze condities resulteren vaak in aanhoudende koele temperaturen voor de hele dag, maar deze band van mist, die zich tot 30 kilometer landinwaarts uitstrekt, geeft water en leven aan de planten en dieren in woestijn en onderhoudt 80 soorten korstmossen, evenals de unieke Welwitschia planten. De vele ingenieuze aanpassingen voor waterwinning, zoals die van de Tok-Tokkie kever, welke waterdamp condenseert op zijn verhoogde rug, zorgen voor fascinerende wandelingen en autoritten door de 'Moon Landscape' of 'Welwitschia Drive', dicht bij de stad.

Overnachting in Cornerstone Guesthouse (Cornerstone Room inclusief ontbijt)

Dag 6 Swakopmund

Dag ter vrije besteding...Vandaag heeft u tijd om te ontspannen en te genieten van Swakopmund. Er zijn vele optionele, avontuurlijke activiteiten te ondernemen, zoals sand-boarding (liggend of staand), tandem sky-diving, vissen of quadrijden. Deze kunnen worden gereserveerd voor aankomst. Wij raden een aantal uitstekende dagtochten aan waaronder een bezoek aan het Marine Sanctuary van Sandwich Harbour, een unieke omgeving bestaande uit torenhoge duinen, een zoetwater lagune en de wilde Atlantische Oceaan. Of als alternatief een halve dag catamaran cruise vanuit Walvisbaai met de kans om dolfijnen, zeehonden en vele soorten zeevogels te zien, en tevens te genieten van een mousserende wijn en lokale oesters aan boord. Andere leuke halve dagtochten zijn de 'Living Desert' tour, die u meeneemt naar de duinen in de buurt van Swakopmund, op zoek naar unieke aangepaste woestijndieren, of kajakken met zeehonden vanaf Pelican Point in Walvisbaai, of een gespecialiseerde vogelspot tocht in de omgeving. Sommige activiteiten kunnen op het laatste moment worden geboekt, maar we raden aan om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Er zijn ook enkele zeer interessante bezienswaardigheden in de stad zelf die u kunt bezoeken. De Crystal Gallery heeft tentoonstellingen over de minerale rijkdommen van Namibië, en een ruimte waar kinderen (of volwassenen!) een tas vol met halfedelstenen kunnen verzamelen. De National Marine Aquarium toont inheemse diersoorten uit de Atlantische Oceaan en heeft een breed scala aan vissen, haaien, roggen en kleinere bewoners van de rijke Benguela wateren. Snake Park biedt een fascinerende weergave van Namibische slangensoorten evenals sommige in beslag genomen exoten, en het Swakopmund Museum in de buurt van het strand biedt een interessant inzicht in de geschiedenis van deze stad.

Overnachting in Cornerstone Guesthouse (Cornerstone Room inclusief ontbijt)

Dag 7 Palmwag

Deze ochtend levert u de huurauto in bij Swakopmund Airport. U vliegt van Swakopmund naar Doro Nawas in de regio Zuid-Kunene, dicht bij Twyfelfontein. Geniet van het prachtige uitzicht over de niet toegankelijke Skeleton Coast voordat u doorvliegt naar het droge, rotsachtige binnenland. Onderweg van Doro Nawas naar Desert Rhino Camp maakt u een tussenlanding bij Damara Camp om passagiers uit te laten stappen of om nieuwe gasten op te halen. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht over het droge, rotsachtige Damaraland en de afgelegen Palmwag Concession, tijdens deze korte vlucht.

Om veiligheidsredenen, moet bagage in zachte koffers/plunjezakken (alle zijkanten) - zonder ijzeren frames. Wielen zijn alleen toegestaan indien zij geen deel uitmaken van een vaste frameconstructie. Maximale toegestane gewicht is 20 kg inclusief alle handbagage indien meer dan één tas en camera-apparatuur. Maximum bagage grootte is 25 cm breed x 30 cm hoog x 62 cm lang. Standaard passagier gewichten zijn gebaseerd op 90 kg voor mannelijke en 72 kg voor vrouwelijke passagiers. U wordt verzocht uw geschatte gewicht door te geven voordat u op reis gaat, zodat de lokale luchtvaartmaatschappij op de hoogte kan worden gesteld.

Overnachting in Desert Rhino Camp (Standard Room inclusief alle maaltijden en lokale drankjes, twee kampactiviteiten per dag, entreegelden parken, wasserij, retourtransfers van Twee Palms naar het kamp)

Dag 8-9 Palmwag

Deze dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Desert Rhino Camp (Standard Room inclusief alle maaltijden en lokale drankjes, twee kampactiviteiten per dag, entreegelden parken, wasserij, retourtransfers van Twee Palms naar het kamp)

Dag 10 Okaukuejo

Vandaag vliegt u van Desert Rhino Camp in de Palmwag concessie naar Doro Nawas. Vanuit Doro Nawas vliegt u naar Ongava, op de grens van het wereldberoemde Etosha National Park. Geniet onderweg van het prachtige uitzicht over het weidse landschap van Damaraland.

Om veiligheidsredenen, moet bagage in zachte koffers/plunjezakken (alle zijkanten) - zonder ijzeren frames. Wielen zijn alleen toegestaan indien zij geen deel uitmaken van een vaste frameconstructie. Maximale toegestane gewicht is 20 kg inclusief alle handbagage indien meer dan één tas en camera-apparatuur. Maximum bagage grootte is 25 cm breed x 30 cm hoog x 62 cm lang. Standaard passagier gewichten zijn gebaseerd op 90 kg voor mannelijke en 72 kg voor vrouwelijke passagiers. U wordt verzocht uw geschatte gewicht door te geven voordat u op reis gaat, zodat de lokale luchtvaartmaatschappij op de hoogte kan worden gesteld.

Overnachting in Ongava Tented Camp (Tent inclusief alle maaltijden en lokale drankjes, twee kampactiviteiten per dag, entreegelden parken en wasserij)

Dag 11 Okaukuejo

ETOSHA - dat 'Grote witte plaats' betekent, wordt gedomineerd door een enorme zoutpan. Deze pan maakt deel uit van de Kalahari Basin, waarvan de vloer ongeveer 1000 miljoen jaar geleden is ontstaan. De Etosha Pan bedekt ongeveer 25% van het nationale park en was oorspronkelijk een meer dat door de Kunene River werd gevoed. Duizenden jaren geleden veranderde de loop van de rivier waardoor het meer opgedroogde. De +/- 4,590 km² grootte pan is nu een grote stoffige verzameling van zout en klei die alleen volloopt bij zware regen, en dan nog alleen het water maar voor een korte tijd vasthoud. Deze tijdelijke aanwezigheid van water in de Etosha Pan trekt duizenden watervogels inclusief een indrukwekkende hoeveelheid flamingo's. De eeuwige bronnen langs de rand van de Etosha Pan trekt grote aantallen wilde dieren en vogels aan.

Om toegang te krijgen tot Etosha betaald u N$ 80 per persoon per dag entreegeld en N$ 10 per voertuig (kinderen onder de 16 jaar zijn gratis). De kosten worden berekend per periode van 24 uur en kunnen helaas niet vooruit betaald worden. U kunt de restcamps Okaukuejo, Namutoni en Halali bezoeken voor de lunch, om te zwemmen of voor een korte pauze, elk kamp heeft een restaurant, een kleine winkel en een tankstation. Als u in het park verblijft, moet u ervoor zorgen om voor zonsondergang terug te zijn in het restcamp want dan gaan de poorten van het park dicht.

U betaald een sleutelwaarborg van N$ 500 voor uw accommodatie in het park. Deze zal worden terugbetaald wanneer u uitcheckt. Trekt u een extra +/- 20 minuten uit voor dit uitcheckproces omdat men eerst uw kamer zal controleren voordat men u de waarborgsom zal terug betalen.

Het Etosha National Park opent de poorten bij zonsopgang en sluit ze bij zonsondergang. Bij de ingangspoorten staan enorme klokken met de vermelding van de openings- en sluitingstijden die per seizoen wijzigen. De maximumsnelheid in het park is 60 km/uur dus houdt u daar rekening mee bij het plannen van uw rit door het park. Veel van de wegen hebben een steile helling dus wees te allen tijde voorzichtig, het is makkelijker dan het lijkt om uw voertuig om te laten slaan als u zich niet volledig op de weg concentreert! Er is zoveel te zien hier, stop bij een van de waterpoelen en wacht tot de dieren naar u toe komen, of rijd langzaam door het park en kijk zorgvuldig naar de zijkanten van de weg. Elk seizoen in Etosha heeft iets anders te bieden.

Overnachting in Ongava Tented Camp (Tent inclusief alle maaltijden en lokale drankjes, twee kampactiviteiten per dag, entreegelden parken en wasserij)

Dag 12 Okaukuejo

Geniet van een dag vol inbegrepen activiteiten.

Overnachting in Ongava Tented Camp (Tent inclusief alle maaltijden en lokale drankjes, twee kampactiviteiten per dag, entreegelden parken en wasserij)

Dag 13 Windhoek

Vandaag vliegt u vanaf Ongava naar Windhoek International Airport op tijd voor uw terugvlucht naar huis.

Om veiligheidsredenen, moet bagage in zachte koffers/plunjezakken (alle zijkanten) - zonder ijzeren frames. Wielen zijn alleen toegestaan indien zij geen deel uitmaken van een vaste frameconstructie. Maximale toegestane gewicht is 20 kg inclusief alle handbagage indien meer dan één tas en camera-apparatuur. Maximum bagage grootte is 25 cm breed x 30 cm hoog x 62 cm lang. Standaard passagier gewichten zijn gebaseerd op 90 kg voor mannelijke en 72 kg voor vrouwelijke passagiers. U wordt verzocht uw geschatte gewicht door te geven voordat u op reis gaat, zodat de lokale luchtvaartmaatschappij op de hoogte kan worden gesteld.

Inclusief/Exclusief 13 dagen Fly-drive combo

Inclusief:

 • 12 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden (waarvan 14x ontbijt en 9x diner)
 • Huurauto Groep W - Ford Ranger Double Cap 4WD of gelijkwaardig inclusief verzekering
 • Mobiele telefoon (zie opmerkingen)
 • MediVac verzekering (zie opmerkingen)

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Brandstof voor de huurauto
 • Entreegelden parken
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

 • U ontvangt een mobiele telefoon met alle nummers van uw accommodaties voorgeprogrammeerd. De accommodaties zijn op de hoogte van uw route en als u niet op tijd arriveert zal men u bellen om te vragen of alles in orde is.
 • Met MediVac verzekering wordt u direct doorverbonden met een dokter voor een eventuele transport per ambulance vliegtuig naar een ziekenhuis in Namibië. Normaal moet dit geregeld worden via uw eigen verzekering waardoor kostbare uren verloren kunnen gaan.

Offerte aanvragen voor: '13 dagen Namibia Fly-drive combo'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen