• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Spitzkoppen Lodge

Als u een klimmer, een geoloog of een sterrenkijker bent, vergeet dan weelderige bossen met vogelgezang. Een verblijf in Spitzkoppe Lodge is dan het paradijs voor u. De lodge ligt aan de noordelijke rand van de Spitzkoppe Inselberg, tussen enorme granieten rotsblokken, die meer dan 150 miljoen jaar geleden zijn gevormd, en biedt adembenemende uitzichten op de Brandberg en Erongo Mountains.

De stijlvolle privé accommodatie bestaat uit 15 ruime, smaakvol ingerichte chalets, elk met een eigen badkamer en een overdekt buitenterras dat verbindt met de uitgestrekte ongerepte zand- en rotsblokken daarachter. Raamopeningen zijn voorzien van gaas en de bedden van een klamboe. De gebouwen zijn verbonden door verhoogde wandelpaden die allemaal zijn geconstrueerd om rolstoelvriendelijk te zijn en de impact op het milieu te minimaliseren. De ontwikkeling en exploitatie zijn geïntegreerd met de natuur. Door het beperkte gebruik van beton bij verhoogde vloeren en terrassen en composietmaterialen voor wanden, kan alles gemakkelijk worden gedemonteerd, en de natuur zich binnen enkele maanden na de deconstructie herstellen.

Water wordt gewonnen uit bronnen en gezuiverd met de eigen omgekeerde osmose installatie van de lodge. De lodge is aangesloten op het elektriciteitsnet door middel van een 5 km lange ondergrondse kabel, dit alles om de verstoring van het spectaculaire archeologische landschap tot een minimum te beperken. De verhoogde vloer met open gevoegde vlonder zorgt ervoor dat koele lucht van onderaf door de kamer kan filteren en kan ontsnappen via de tweelaagse dakconstructie. Noch airconditioning, noch verwarming is mogelijk vanwege de beperkte stroomvoorziening.

Rondleidingen naar archeologische vindplaatsen kunnen bij de lodge worden geregeld, evenals een kristaltour naar de kleine mijnwerkers in de omgeving om hun activiteiten en levensstijl te observeren, een archeologische route (geologie en ecologie), paardrijden met de mogelijkheid om te overnachten onder de sterren, fotografische rondleidingen, fietstochten of abseilen met een professionele gids.

De Republikeinwever vogel bouwt nesten die tot een eeuw bewoond worden, de Welwitschia mirabilis planten van de Namib woestijn kunnen tweeduizend jaar overleven, maar de Spitzkoppe ("Matterhorn van Namibië") is bijna 700 miljoen jaar oud en bestaat uit een groep kale granieten pieken, of bornhardts, gelegen tussen Usakos en Swakopmund. De Spitzkoppe steekt zo'n 700 meter boven het omliggende landschap uit en de top ligt op 1.784 meter boven zeeniveau. Een kleine piek - de Little Spitzkoppe - ligt vlakbij op een hoogte van 1584 meter boven zeeniveau.

Offerte aanvragen voor: 'Spitzkoppen Lodge'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen