• Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Kivu Belt Region

Reisroute 11 dagen Kigali, Akagera, Volcanoes & Nyungwe Forest National Park

Dag 1 Kigali incl. diner

Bij aankomst van uw vlucht op Kigali International Airport wordt u opgewacht door de meet & greet assistentie. Na de immigratie en douaneformaliteiten wordt u overhandigd aan en hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger die u naar het Radisson Blue Hotel zal brengen. Als de tijd het toelaat, wordt u geïnformeerd over uw rondreis in de lobby van het hotel.

Overnachting in Radisson Blu Hotel

Dag 2 Kigali (City Tour, Kigali Genocide Memorial, Inema Arts Center, Local Market) incl. ontbijt en diner

Na het ontbijt vertrekt u om 09:30 uur voor een tour door de stad inclusief een bezoek aan het Kigali Genocide Memorial Center en het Inema Arts Gallery.

Hoogtepunt: Misschien wel het bekendste herkenningspunt van de stad, en met reden, is het zeer inzichtelijke en ontroerende Kigali Genocide Memorial, te midden van prachtige rozentuinen en fonteinen. Het monument beschrijft de geschiedenis die leidde tot de genocide in Rwanda en verklaart ook andere genocides over de hele wereld. Het bevat schrijnende vertoningen van foto's en bezittingen van slachtoffers, waardoor de realiteit van de gruweldaden tot leven komt. Hoewel het een ongebruikelijke toeristische trekpleister lijkt te zijn en kan schokkend zijn, helpt het om in verband te plaatsen hoe en waarom de genocide plaatsvond en om beter in te zien hoe ver het land in de tussenliggende jaren samen verder is gegaan. Het speelt ook een cruciale rol bij het opleiden van de nieuwe en toekomstige generaties van Rwanda over de genocide.

Het Inema Arts Center is in 2012 opgericht door de broers en autodidactische schilders Emmanuel Nkuranga en Innocent Nkurunziza stimuleert creativiteit voor persoonlijke, sociale en economische groei. Nkurunziza en Nkuranga begonnen Inema om het onbenutte potentieel van kunst in Rwanda aan te boren. Hun doel is om creatieve expressie te gebruiken om de gemeenschap en het land tot leven te brengen.

Na de lunch bij Khana Khazana Restaurant bezoekt u de Kimironko lokale markt.

Overnachting in Radisson Blu Hotel

Dag 3 Kigali - Akagera National Park (± 2,5 uur) (gamedrive) incl. ontbijt, lunch en diner

Na het ontbijt in het hotel checkt u uit en vertrekt u naar het Akagera National Park. Na aankomst bij het hoofdkantoor van het park, krijgt u een briefing en maakt u kennis met uw parkgids. U begint dan aan een gamedrive in het park tot 13:30 uur. Hierna wordt u naar de lodge gebracht waar u incheckt en een lunch voor u wordt geserveerd.

De gamedrive in Akagera National Park biedt u de mogelijkheid om glooiende heuvels te zien die prachtig samenvloeien met laagland moerassen en waterlichamen. U bezoekt het giraffengebied in het zuiden en de meren richting Birengero. In het Akagera National park kunt u dieren zien zoals olifanten, buffels, giraffen, zebra's en meer dan een dozijn soorten antilopen, waaronder de Chestnut-Coated Impala, Oribi, Bushbuck, evenals de onhandige Tsessebe en 's werelds grootste antilope, de statige Cape eland.

Om 15:30 uur vertrekt u voor de volgende gamedrive en keert u voor zonsondergang terug naar de lodge.

Overnachting in Akagera Game Lodge

Dag 4 Akagera National Park (boottocht/middag gamedrive) incl. ontbijt, picknick-lunch en diner

Vandaag maakt u na uw ontbijt een boottocht op Lake Ihema naar het eiland dat bewoond wordt door verschillende soorten vogels. Langs het meer ziet u enkele van de dichtste concentraties watervogels van het continent, terwijl de verbindende moerassen het verblijf zijn van de bedreigde en voortreffelijke Papyrus Gonolek, en de bizarre Shoebill Stork waarvan laatstgenoemde misschien wel de meest gezochte van alle Afrikaanse vogels.

Na de boottocht gaat u verder met een gamedrive. 's Avonds keert u terug naar de lodge.

Overnachting in Akagera Game Lodge

Dag 5 Akagera National Park - Kigali (± 2,5 uur) / Kigali - Musanze (± 2,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Kigali. Daar aangekomen wordt er een lunch geserveerd bij Chez Robert. Hierna vervolgt u uw reis naar Musanze en Volcanoes National Park. Bij aankomst en na het inchecken heeft u de avond vrij om uit te rusten van de lange rit.

Overnachting in Mountain Gorilla View Lodge

Dag 6 Volcanoes National Park (Gorilla Trekking/Culturele Tour) incl. ontbijt, lunch, diner + een selectie lokale drankjes en wasservice

Na een vroeg ontbijt in het hotel vertrekt u naar het hoofdkwartier van het park voor de Gorilla Trek briefing om 07.00 uur. Hierna wordt u naar het punt gebracht waar uw begeleide wandeling om 08.00 uur begint. Hier start uw geweldig avontuur.

Volcanoes National Park is het Rwandese deel van het grote vulkanische massief genaamd het Virunga gebergte, dat zich uitstrekt over de grenzen van Rwanda, Oeganda en de Democratische Republiek Congo. Het massief beslaat een enorm gebied van meer dan 8.000 km² en omvat zes actieve en drie uitgedoofde vulkanen. Er is geen andere natuurervaring dan een ontmoeting met berggorilla's. Het kostbare uur doorgebracht in hun gezelschap - kijken naar het spelen, mokken, elkaar plagen, eten of dommelen, net als wij - is buitengewoon. De gorilla tracking safari's in Volcanoes National Park behoren tot de beste in Afrika. Dit is de thuisbasis van twaalf aan mensen gewende groepen berggorilla's. Gorilla Tracking kan lastig zijn - sommige groepen wandelen hoog op de bergen - maar het is altijd uiterst de moeite waard. Volcanoes National Park heeft ook een historische connectie met het behoud van gorilla's. Het was de basis voor het baanbrekende werk van primatoloog Dian Fossey, dat eind jaren zestig begon en op een positieve manier wordt afgebeeld in het boek en de film Gorilla's in the Mist.

Na deze gedenkwaardige ervaring, keert u terug naar de lodge voor de lunch. Na de lunch bezoekt u Iby'lwacu Village.

U keert 's avonds terug naar de lodge.

Overnachting in Mountain Gorilla View Lodge

Dag 7 Volcanoes National Park (Golden Monkey / Village Walk met Theodore) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na een vroeg ontbijt in het hotel vertrekt u naar het hoofdkwartier van het park voor een Golden Monkey Trekking briefing die om 07.00 uur plaatsvindt. Hierna wordt u naar het punt gebracht waar uw begeleide wandeling om 08.00 uur begint.

Het zoeken naar de Golden Monkey is een ander hoogtepunt van het Volcanoes National Park. De Golden Monkey (Cercopithecus Mitis Kandti) is een lokale ondersoort van de wijdverspreide Sykes Monkey, ook bekend als de "Blauwe Aap" en is endemisch voor de bossen op grote hoogte. De apen zijn speels en nieuwsgierig en besteden vaak hun tijd aan het bespringen van bamboetakken of het stoeien op de grond. Er zijn twee aan mensen gewende groepen, een groep bestaat uit ongeveer 80 - 100 leden en heeft zijn basis aan de voet van Mt Sabyinyo.

Na de wandeling wordt u rond het middaguur teruggebracht naar de lodge voor een warme lunch. Na een korte rust maakt u 's middags een exclusieve dorpswandeling met Theodore.

Overnachting in Mountain Gorilla View Lodge

Dag 8 Musanze - Gisenyi / Lake Kivu (± 1 uur)(Kajakken/Rondrit Gisenyi) incl. ontbijt, picknicklunch en diner

Na het ontbijt checkt u uit en vertrekt u voor een mooie rit naar Gisenyi en Lake Kivu. Na aankomst rond 09:00 uur checkt u in bij uw hotel. Hierna volgt een transfer naar de Kingfisher Journeys pier voor een korte briefing voordat u gaat kajakken in Lake Kivu.

Peddel op het meer en ervaar de rust van het heldere water, evenals de interessante bezienswaardigheden in de buurt van Gisenyi en kijk naar de vele vogels die in en uit struiken langs de kustlijn schieten! Bepaal uw eigen tempo.

De weelderige noordelijke kustlijn van Lake Kivu tussen Gisenyi en Kibuye bestaat uit een van de meest spectaculaire, vredige landschappen van Rwanda! Klassieke vissersboten varen uit bij zonsondergang, de bemanning ritmisch zingend, als een traditionele manier van leven langs de groene kust. Talloze vogels dartelen in en uit struiken en de actieve Nyiragongo vulkaan zichtbaar boven de omliggende heuvels. Met een hoogwaardige, moderne uitrusting en professionele, gekwalificeerde kanosportleiders kunt u ontspannen en genieten van het allerbeste van Rwanda!

Na de picknicklunch en een drankje bij Paradis Malahide rijdt u rond in Gisenyi en bezoekt ook de DRC/Rwanda grenspost. Hierna keert u terug naar het hotel.

Overnachting in Lake Kivu Serena Hotel

Dag 9 Lake Kivu - Nyungwe Forest National Park incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na het ontbijt om 07:30 uur checkt u uit en gaat u naar het Nyungwe Forest National Park, waar het grootste tropisch nevelwoud van Oost- en Centraal-Afrika te vinden is. Het hart van Nyungwe Forest is als een scène uit een sprookje. Hoge oude mahonie- en ebbenhoutbomen en reusachtige boomvarens torenen boven u uit, terwijl orchideeën en andere epifyten zich aan elke tak vastklampen. Felgekleurde vogels flitsen in het rond, er zijn overal vlinders en een verscheidenheid aan primaten waarvoor Nyungwe National Park bekend staat. Na aankomst checkt u in bij het hotel waarna een lunch voor u wordt geserveerd. De middag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting in One&Only Nyungwe House

Dag 10 Nyungwe Forest National Park (Chimps Trek/Canopy Walkway) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Vandaag vertrekt u om 05:00 uur met een verpakt ontbijtpakket naar het hoofdkantoor van het park voor een Chimpansee Trek briefing en andere formaliteiten. Hierna gaat u naar het altijd groenblijvende bos voor een geweldige ervaring die om 06:00 uur begint. U kunt hier een grote variëteit aan vogels zien.

De speelsheid en menselijke kenmerken van de chimpansees maken de lange dag de moeite waard. Met een beetje geluk wordt u verwelkomd door hun geroep diep in het bos. U mag een uur in hun aanwezigheid blijven en zo genieten van hun acrobaten en dagelijkse gedrag.

U keert om 12:00 uur terug naar de lodge voor de lunch. Om 14:00 uur volgt een briefing in het hoofdkantoor van het park voor de Canopy Walk die een uur later begint. De Canopy loopbrug bestaat uit drie bruggen en drie torens met een totale lengte van 200 meter. De loopbrug maakt deel uit van de Igishigishigi route. Tijdens deze tour laat een gespecialiseerde parkgids u niet alleen de bosluifel zien, maar verklaart hij ook waarom het een integraal onderdeel is van het ecosysteem van het tropische regenwoud. U leert wat de belangrijkste karakteristieken zijn van een regenwoud en zijn bladerdak en het belang dat het Nyungwe Forest voor Rwanda heeft.

Na de wandeling keert u terug naar de lodge. De avond ben u vrij en kunt u genieten van een optionele lichaamsmassage.

Overnachting in One&Only Nyungwe House

Dag 11 Nyungwe Forest National Park - Kigali (± 7 uur)

Na het ontbijt en uitchecken rijdt u rustig terug richting Kigali. Onderweg bezoekt u het etnografische museum en wordt er een lunch geserveerd in restaurant Ibis.

Het Etnografisch Museum is een van de zes musea die deel uitmaken van het Instituut voor Nationale Musea van Rwanda. Dit museum werd in 1987 gebouwd en huisvest een van Afrika's mooiste etnografische collecties.

In de avond arriveert u bij Kigali International Airport. Neemt u afscheid van uw chauffeur/gids en checkt u in voor uw vlucht naar huis.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 6 dagen Kigali, Nyungwe Forest & Volcanoes National Park

Radisson Blu Hotel, Kigali

Dit ruime hotel ligt op slechts 5 kilometer van het drukke stadscentrum en de internationale luchthaven van Kigali. De hoofdstad is een van de schoonste steden in Afrika. Het prachtige weer, het weelderige groen, de schone straten en alles dichtbij hebben, maakt het gemakkelijk om hier rond te reizen. Enkele van de meest populaire toeristische activiteiten zijn het Kigali Genocide Memorial, Inema Arts Centre, Museum of Natural History, State House Museum en Caplaki Craft Village.

De 291 kamers en suites van het hotel beschikken over een reeks kenmerkende voorzieningen en diensten die zijn ontworpen om gasten zich beter te laten voelen dan toen ze aankwamen.

Gasten kunnen kiezen uit gratis draadloos internet, individuele klimaatbeheersing en gratis toegang tot een moderne fitnessruimte, een zwembad, sauna en stoombaden. Een interactieve flatscreen televisie en minibar zorgen voor entertainment en verfrissing na lange dagen van bezoek aan bezienswaardigheden.

Akagera Game Lodge

Akagera National Park ligt in het noordoosten van Rwanda en is het grootste beschermde wetland van Afrika. Dit 112.000 hectare grote reservaat ligt aan de grens met Tanzania en is het enige "Big 5" reservaat en het laatst overgebleven toevluchtoord voor diersoorten die zich aan de savanne hebben aangepast in Rwanda. Onder het beheer van African Parks is Akagera in zijn oude glorie hersteld.

Akagera Game Lodge ligt op een heuvel aan de zuidelijke punt van het Akagera National Park, hoog boven de savanne, met een uitzonderlijk uitzicht op het met bossen omzoomde Lake Ihema. Met 60 kamers, een restaurant en een bar is Akagera Game Lodge de perfecte accommodatie om de schatten van Akagera National Park te ontdekken.

Mountain Gorilla View Lodge

De Mountain Gorilla View Lodge is de perfecte accommodatie voor het volgen van gorilla's en Golden Monkeys in Rwanda. De 30 individuele huisjes zijn gebouwd op 4 hectare grond, op de hellingen van Mount Sabinyo, en hebben elk een eigen badkamer, een kleine woonkamer met een open haard en een eigen veranda. De huisjes zijn van een goede grootte en zijn goed gepositioneerd om privacy te garanderen.

De lodge ligt op zeer korte afstand (ongeveer 15 minuten) van het hoofdkwartier van Volcanoes National Park. Een geweldige locatie met een prachtig uitzicht op de vulkanen.

Mountain Gorilla View Lodge ondersteunt de omliggende plattelandsgemeenschap door boerderijverse producten te kopen die worden geserveerd in het restaurant van de lodge.

Lake Kivu Serena Hotel

Lake Kivu Serena Hotel staat aan de oevers van dit grote meer. Een bestemming van verbazingwekkende schoonheid, waar ongerepte stranden en het sprankelende water van het op zes na grootste meer van Afrika op adembenemende wijze samenkomen. Bij aankomst ziet u door de lichte, open lobby het privéstrand dat exclusief is gereserveerd voor hotelgasten. Geniet van de ongeëvenaarde warmte en gastvrijheid en ontspan in dit tropisch geïnspireerd hotel in Gisenyi.

Gasten kunnen kiezen uit een selectie van prachtig ingerichte kamers en suites en genieten van uitzonderlijke gerechten, gemarkeerd door het Kiyaga Restaurant aan het meer en 's avonds sundowners op het strand van het Ziwani Café drinken.

One&Only Nyungwe House, Nyungwe Forest National Park

Naast het oude regenwoud, in de weelderige groene uitgestrektheid van een werkende theeplantage, biedt One&Only Nyungwe House een exclusief raamwerk voor de fascinerende flora en fauna van Afrika.

De kamers van Nyungwe liggen te midden van de flora van het bergachtige landschap van Nyungwe. De gezellige inrichting wordt tot leven gebracht door een knetterende open haard en een vleugjes kunst, geïnspireerd door de Rwandese traditie. U kunt genieten van een bijgevulde minibar en koffie- en theefaciliteiten. State-of-the-art technologie zorgt voor een moderne voorsprong in uw rustieke omgeving, met airconditioning, een lcd-televisie en een speciale iPad op de kamer die alles onthult wat u moet weten op het resort. De ruime badkamer is voorzien van dubbele wastafels, een douche met uitzicht op de wildernis en een heerlijk vrijstaand bad. Uw privéterras is een ontzagwekkende plek om te genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van het bos.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 11 dagen Kigali, Akagera, Volcanoes & Nyungwe Forest National Park

Inclusief:

 • Meet en Greet bij aankomst
 • Luchthaventransfers en transfers tussen hotels van dag 1 tot de laatste dag
 • Accommodatie/maaltijdplan zoals aangegeven in de reisbeschrijving
 • Een nacht in het Kigali Serena Hotel voor gasten die uitgerust aan hun reis willen beginnen
 • One&Only Nyungwe House is op basis van volpension, minibar, niet-alcoholische drankjes, alcoholische drankjes bij de maaltijd en twee activiteiten per persoon per dag (gedefinieerd door het hotel)
 • Exclusief gebruik van een safari landcruiser 4x4 met WI-FI
 • Diensten van een professionele, ervaren Engels sprekende chauffeur/gids
 • Flesjes mineraalwater in het voertuig tijdens de tour
 • Alle activiteiten, bezoeken en extra maaltijden genoemd in de reisbeschrijving
 • Medische noodevacuatieservices

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gorilla Trekkingsvergunning per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 1.500,-)
 • Golden Monkey vergunning per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 100,-)
 • Canopy Walk per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 60,-,-)
 • Waterval Hike per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 50,-,-)
 • Activiteiten op dag 4
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes tenzij anders vermeld
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips en fooien

Opmerkingen:

Nadat de Gorilla trekkingsvergunning is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald of worden gewijzigd. Informeert u voordat u de rondreis bevestigt naar het aantal vrije plaatsen, omdat er slechts 80 vergunningen per dag worden uitgegeven.

Offerte aanvragen voor: '11 dagen Kigali, Akagera, Volcanoes & Nyungwe Forest NP'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen