• Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Kivu Belt Region

Reisroute 4 dagen Gorilla Trekking Adventure

Dag 1 Kigali incl. diner

Bij aankomst van uw vlucht op Kigali International Airport wordt u opgewacht door de meet & greet assistentie. Na de immigratie en douaneformaliteiten wordt u overhandigd aan en hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger die u naar het Kigali Serena Hotel zal brengen. Als de tijd het toelaat, wordt u geïnformeerd over uw rondreis in de lobby van het hotel.

Overnachting in Kigali Serena Hotel

Dag 2 Kigali - City Tour/Rit naar Musanze (± 2,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na het ontbijt om 08.30 uur wordt u geholpen met uitchecken. U maakt dan een ochtendtour door Kigali, inclusief het Kigali Genocide Memorial Centre, Inema Arts Center en de lokale Kimironko markt. Uw lunch wordt geserveerd in het Khana Khazana Restaurant.

Hoogtepunt: na de afschuwelijke volkerenmoord van 1994 werden verschillende begraafplaatsen in het land gevestigd als gedenkplaatsen. Ze omvatten het Kigali Genocide Memorial waar 250.000 slachtoffers begraven werden. Kom meer te weten over de geschiedenis van Rwanda van de pre-koloniale tijd tot de genocide van 1994; leer over andere genocides in de wereld en hoe dit land met dat verleden is omgegaan.

Rond 14.00 uur vertrekt u voor een ontspannen rit naar Musanze en Volcanoes National Park. Bij aankomst checkt u in bij de Virunga Lodge. De avond is ter vrije besteding.

Overnachting in Virunga Lodge

Dag 3 Volcanoes National Park (Gorilla Trek) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na een vroeg ontbijt in het hotel vertrekt u naar het hoofdkwartier van het park voor de Gorilla Trek briefing om 07.00 uur. Hierna wordt u naar het punt gebracht waar uw begeleide wandeling om 08.00 uur begint. Hier start uw geweldig avontuur.

Volcanoes National Park beschermt de steile hellingen van dit prachtige gebergte die de thuisbasis zijn van de zeldzame berggorilla en rijke bergachtige ecosystemen, met groenblijvende- en bamboebossen, open grasland, moeras en heide, maar het hoogtepunt van dit bezoek zal het uur zijn die u met de ondanks hun grootte en uiterlijk, opmerkelijk vreedzame gorilla's besteed terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse leven dat bestaat uit voeden, spelen, rusten en hun kinderen opvoeden.

Na deze gedenkwaardige ervaring gaat u naar de Mountain Gorilla View Lodge voor de lunch. 's Middags om 15.00 uur bezoekt u het Ibyi Iwacu dorp voor een culturele ervaring. Ibyi Iwacu verandert de traditionele perceptie van wat toerisme is door het lot te veranderen in roem door verschillende aspecten van plattelandsculturen en levensonderhoud te delen in toeristische attracties en hiermee inkomsten te genereren voor arme plattelandsmensen die voor generaties overleefde door te stropen.

's Avonds keert u terug naar uw lodge.

Overnachting in Virunga Lodge

Dag 4 Musanze - Kigali (± 2,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Deze ochtend geniet u van een ontspannen ontbijt in de lodge waarna u uitcheckt. Om 09:00 uur bezoekt u het Dian Fossy centrum in Musanze en komt u alles te weten over de geschiedenis achter het behoud van gorilla's. Omstreeks 11:00 uur begint u aan de rit terug naar Kigali waar voor u een late lunch wordt geserveerd in het Heaven Restaurant. Vanmiddag bezoekt u de lokale Kimironko markt voor het geval u nog wat souvenirs van dit prachtige land wilt kopen.

Later volgt een transfer naar Kigali International Airport. Neemt u afscheid van uw chauffeur/gids en checkt u in voor uw vlucht naar huis.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 4 dagen Gorilla Trekking Adventure

Kigali Serena Hotel, Kigali

Het Kigali Serena Hotel ligt aan een betoverende boulevard in het hart van Kigali, op een veilige locatie op slechts vijf minuten lopen van het zakendistrict. Met een opvallende mix van Rwandees erfgoed, kunst en cultuur met hedendaags vijfsterrencomfort in 148 verfijnde kamers en suites, biedt Serena Kigali een privé en vredig toevluchtsoord als geen ander.

Geniet van een scala aan recreatieve voorzieningen. Verlies uzelf in de rust van het tropisch aangelegde zwembad. Verwen uzelf met een Maya geïnspireerde hotstone-massage of een op de natuur gebaseerde body wrap in de Maisha Mind Body & Spirit Spa. Laat de restaurants u meenemen op een culinaire reis en trakteer uzelf op alles, van vakkundig gemaakte Rwandese delicatessen tot aan verleidelijke smaken uit de hele wereld.

Ontdek een hotel dat bekend staat om zijn uiterste best om alle verwachtingen te overtreffen en zijn reputatie als een van de beste hotels in Rwanda te vestigen. Het unieke gevoel van ruimte, de aangelegde tuinen en prachtige spa en zwembad vormen een serene omgeving voor een werkelijk buitengewone ervaring.

Virunga Lodge, Volcanoes National Park

De lodge ligt op ongeveer een uur rijden van het hoofdkwartier van het park. Virunga Lodge is momenteel een van de beste lodges van het gebied en heeft zeker een van de meest spectaculaire locaties van een kamp in Afrika - hoog op een heuvelrug met uitzicht op het meer van Burera en het meer van Ruhondo.

De lodge bestaat uit acht ruime stenen kamers, allemaal met houten vloeren, grof houten meubilair en grote veranda's. Elke kamer is verbonden door een korte overdekte loopbrug naar een eigen toilet en douche. De toiletten zijn low-flushing eco-toiletten en de douche heeft zonne-energie verwarmd water. Virunga Lodge is een vrij sociale plek om te zijn, omdat iedereen 's avonds aan één grote tafel eet. Afgezien van gorilla-tracking, treden hier lokale 'Indore' dansgroepen op en zijn er massages beschikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 4 dagen Gorilla Trekking Adventure

Inclusief:

 • Meet en Greet bij aankomst
 • Luchthaventransfers en transfers tussen hotels van dag 1 tot de laatste dag
 • Accommodatie/maaltijdplan zoals aangegeven in de reisbeschrijving (Volpension) bij Virunga Lodge is inclusief alcoholische dranken en frisdranken, een wasservice, alle activiteiten in de lodge en een gratis massage per gast.
 • Exclusief gebruik van een safari landcruiser 4x4 met WI-FI
 • Diensten van een professionele, ervaren Engels sprekende chauffeur/gids
 • Flesjes mineraalwater in het voertuig tijdens de tour
 • Alle activiteiten, bezoeken en extra maaltijden genoemd in de reisbeschrijving
 • Medische noodevacuatieservices

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gorilla Trekkingsvergunning per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 1.500,-)
 • Accommodatie en maaltijden in Kigali Serena Hotel
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes tenzij anders vermeld
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips en fooien

Opmerkingen:

Nadat de Gorilla trekkingsvergunning is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald of worden gewijzigd. Informeert u voordat u de rondreis bevestigt naar het aantal vrije plaatsen, omdat er slechts 80 vergunningen per dag worden uitgegeven.

Offerte aanvragen voor: '4 dagen Gorilla Trekking Adventure'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen