• Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Nyungwe National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Volcanoes National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Akagera National Park
 • Slider image
  Kivu Belt Region

Reisroute 5 dagen Gorilla Trek Experience

Dag 1 Kigali incl. diner

Bij aankomst van uw vlucht op Kigali International Airport wordt u opgewacht door de meet & greet assistentie. Na de immigratie en douaneformaliteiten wordt u overhandigd aan en hartelijk welkom geheten door een vertegenwoordiger die u naar het Kigali Serena Hotel zal brengen. Na het inchecken wordt er een diner voor u geserveerd in het hoofdrestaurant van het hotel.

Overnachting in Kigali Serena Hotel

Dag 2 Kigali - City Tour/Rit naar Musanze & Volcanoes National Park (± 2,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na een vroeg ontbijt (08:00 uur) checkt u uit bij het hotel. Om 09:30 uur vertrekt u voor een stadstour inclusief een bezoek aan het Kigali Genocide monument en The Inema Arts Gallery. De rit van het Serena Hotel naar het monument duurt ongeveer 20 minuten. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur. De rit van Gisozi naar The Inema Arts Gallery duurt ongeveer 10 minuten. De tijd die u hier doorbrengt is facultatief.

Hoogtepunt: Misschien wel het bekendste herkenningspunt van de stad, en niet zonder reden, is het zeer inzichtelijke en ontroerende Kigali Genocide Memorial, te midden van prachtige rozentuinen en fonteinen. Het monument beschrijft de geschiedenis die leidde tot de genocide in Rwanda en verklaart ook andere genocides over de hele wereld. Het bevat schrijnende vertoningen van foto's en bezittingen van slachtoffers, waardoor de realiteit van de gruweldaden tot leven komt. Hoewel het een ongebruikelijke toeristische trekpleister lijkt te zijn en kan schokken, helpt het om in verband te brengen hoe en waarom de genocide plaatsvond en om beter inzicht te krijgen hoe ver het land in de tussenliggende jaren samen verder is gegaan. Het speelt ook een cruciale rol bij het opleiden van de nieuwe en toekomstige generaties van Rwanda.

Inema Arts Centre stimuleert creativiteit voor persoonlijke, sociale en economische groei. Hier zult u getuige zijn van het gebruik van creatieve expressie om de gemeenschap en het land tot leven te brengen.

Om 12:30 uur wordt er een lunch geserveerd in het Pilipili restaurant (15 minuten rijden van het Inema Arts Centre). Rond 14.00 uur vertrekt u voor een ontspannen rit naar Musanze en Volcanoes National Park. Bij aankomst checkt u in bij de Virunga Lodge. De avond is ter vrije besteding.

Overnachting in Virunga Lodge

Dag 3 Volcanoes National Park (Gorilla Trek) incl. ontbijt, lunch en diner + een selectie lokale drankjes

Na een vroeg ontbijt in het hotel vertrekt u naar het hoofdkwartier van het park voor de Gorilla Trek briefing om 07.00 uur. Hierna wordt u naar het punt gebracht waar uw begeleide wandeling om 08.00 uur begint. Hier start uw geweldig avontuur.

Het Volcanoes National Park is een bosrijk gebied in het Virunga gebergte dat grenst aan Rwanda, Oeganda en de Democratische Republiek Congo. De grootste gorillagroep of familie die ooit bestudeerd is in Rwanda werd geleid door Cantsbee (overleden in 2017). Dit was de oudste bekende berggorilla in de hele wereld. Een gorillafamilie wordt geleid door een silverback. Deze troepen bevatten ook verschillende jongere mannetjes, volwassen en jonge vrouwtjes en baby's. Naast het bieden van bescherming aan groepsleden, handhaven silverbacks de orde en beslissen alle activiteiten binnen hun troep. Ze plannen eetpatronen, rusttijden en reizen. Ze zijn ook de vader van de meerderheid van de jongeren in de groep. Het hoogtepunt van dit bezoek zal het uur zijn die u met de ondanks hun grootte en uiterlijk, opmerkelijk vreedzame gorilla's besteed terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse leven dat bestaat uit voeden, spelen, rusten en hun kinderen opvoeden.

Na deze geweldige ervaring daalt u de bergen af. U keert op tijd terug naar de lodge voor de lunch. De middag is ter vrije besteding om te ontspannen en te genieten van de omgeving. U kunt ook genieten van een gratis massage van 30 minuten die per kamer wordt aangeboden tijdens uw verblijf.

Overnachting in Virunga Lodge

Dag 4 Volcanoes National Park (Optionele activiteiten) incl. ontbijt, lunch en diner

Deze dag kunt u deelnemen aan een van de volgende activiteiten:

GOLDEN MONKEY TREK US$ 100,- per persoon
Na een vroeg ontbijt in het hotel vertrekt u naar het hoofdkwartier van het park voor een Golden Monkey Trekking briefing die om 07.00 uur plaatsvindt. Hierna wordt u naar het punt gebracht waar uw begeleide wandeling om 08.00 uur begint. Het volgen duurt meestal ongeveer 4 uur. Als u eenmaal bij de aan mensen gewende families bent, brengt u het toegestane uur met hen door tijdens hun dagelijks leven.

Het zoeken naar de Golden Monkey is een ander hoogtepunt van het Volcanoes National Park. De Golden Monkey (Cercopithecus Mitis Kandti) is een lokale ondersoort van de wijdverspreide Sykes Monkey, ook bekend als de "Blauwe Aap" en is endemisch voor de bossen op grote hoogte. De apen zijn speels en nieuwsgierig en besteden vaak hun tijd aan het bespringen van bamboetakken of het stoeien op de grond. Er zijn twee aan mensen gewende groepen, een groep bestaat uit ongeveer 80 - 100 leden en heeft zijn basis aan de voet van Mt Sabyinyo.

MUSANZE CAVES US$ 50,- per persoon
Deze ochtend wordt u voor een briefing naar de Musanze Caves gebracht waar uw rondleiding omstreeks 15:00 uur zal beginnen. De Musanze grotten, gevormd door eeuwen van geologische activiteit gecentreerd rond de Virunga vulkanen liggen 2 km buiten de stad waar ze hun naam mee delen, en op slechts 90 minuten rijden van Kigali. Met een enorme opening (en een even groot aantal vleermuizen binnen), zorgt het groen buiten in de schemering voor een fantastische fotomoment. Hoewel ze tegenwoordig een toeristische trekpleister zijn, werden de grotten gedurende vele eeuwen gebruikt als schuilplaats in oorlogstijd, die leidde naar het moderne tijdperk en als zodanig is het een belangrijke plaats voor de lokale bevolking. Zo is de toegang, uit respect voor de bewoners van het gebied, beperkt tot rondleidingen door deskundige gidsen. Zij informeren u over de geschiedenis van de grotten vanaf hun ontstaan tot aan vandaag. Deze tour is een uitstekende optionele activiteit voor de middag nadat u de gorilla's hebt gezien en duurt ongeveer 2,5 uur en kan het hele jaar door op elk moment worden gedaan.

BEZOEK AAN HET DIANNE FOSSEY GRAF US$ 75,- per persoon
Na een vroeg ontbijt in de lodge, wordt u naar het hoofdkantoor van het park gebracht voor informatie. Hierna start u uw wandeling naar het graf van Diane Fossey. Dit is een van de meest gewilde safari-activiteiten tijdens het bezoek aan het Volcanoes National Park. De tocht begint met een 30 minuten durende rit naar het begin van het pad om toegang te krijgen tot het Karisoke onderzoekskamp. De wandeling naar het onderzoekscentrum waar het graf van de Dianne ligt, duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en biedt een goed zicht op boszwijnen, bosolifanten en een verscheidenheid aan mensapen en vogelsoorten. Deze wandeling is een ongelooflijke ervaring zowel fysiek, emotioneel als intellectueel. Het is inspirerend om alles te weten te komen over iemand die zo toegewijd was aan Gorilla's en een erfenis achterliet die zelfs vandaag nog bestaat. Ze werd begraven naast haar favoriete Gorilla, Digit en verschillende anderen.

FIETSTOCHT NAAR DE TWIN LAKES US$ 50,- per persoon
Uw fietstocht begint 's morgens vanaf Red Rock Point en u fietst naar Twin Lakes en terug. Deze tour duurt 4 uur.

Overnachting in Virunga Lodge

Dag 5 Volcanoes National Park (culturele tour) - Kigali (± 2,5 uur) incl. ontbijt en lunch

Om 09.00 uur brengt u een bezoek aan het Ibyi Iwacu dorp voor een culturele ervaring. Ibyi Iwacu verandert de traditionele perceptie van wat toerisme is door het lot te veranderen in roem door verschillende aspecten van plattelandsculturen en levensonderhoud te delen in toeristische attracties en hiermee inkomsten te genereren voor arme plattelandsmensen die voor generaties overleefde door te stropen.

Om 11:30 uur vertrekt u richting Kigali waar voor u een late lunch wordt geserveerd in restaurant Heaven. Hierna volgt een transfer naar Kigali International Airport. Neemt u afscheid van uw chauffeur/gids en checkt u in voor uw vlucht naar huis.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 5 dagen Gorilla Trek Experience

Kigali Serena Hotel, Kigali

Het Kigali Serena Hotel ligt aan een betoverende boulevard in het hart van Kigali, op een veilige locatie op slechts vijf minuten lopen van het zakendistrict. Met een opvallende mix van Rwandees erfgoed, kunst en cultuur met hedendaags vijfsterrencomfort in 148 verfijnde kamers en suites, biedt Serena Kigali een privé en vredig toevluchtsoord als geen ander.

Geniet van een scala aan recreatieve voorzieningen. Verlies uzelf in de rust van het tropisch aangelegde zwembad. Verwen uzelf met een Maya geïnspireerde hotstone-massage of een op de natuur gebaseerde body wrap in de Maisha Mind Body & Spirit Spa. Laat de restaurants u meenemen op een culinaire reis en trakteer uzelf op alles, van vakkundig gemaakte Rwandese delicatessen tot aan verleidelijke smaken uit de hele wereld.

Ontdek een hotel dat bekend staat om zijn uiterste best om alle verwachtingen te overtreffen en zijn reputatie als een van de beste hotels in Rwanda te vestigen. Het unieke gevoel van ruimte, de aangelegde tuinen en prachtige spa en zwembad vormen een serene omgeving voor een werkelijk buitengewone ervaring.

Virunga Lodge, Volcanoes National Park

De lodge ligt op ongeveer een uur rijden van het hoofdkwartier van het park. Virunga Lodge is momenteel een van de beste lodges van het gebied en heeft zeker een van de meest spectaculaire locaties van een kamp in Afrika - hoog op een heuvelrug met uitzicht op het meer van Burera en het meer van Ruhondo.

De lodge bestaat uit acht ruime stenen kamers, allemaal met houten vloeren, grof houten meubilair en grote veranda's. Elke kamer is verbonden door een korte overdekte loopbrug naar een eigen toilet en douche. De toiletten zijn low-flushing eco-toiletten en de douche heeft zonne-energie verwarmd water. Virunga Lodge is een vrij sociale plek om te zijn, omdat iedereen 's avonds aan één grote tafel eet. Afgezien van gorilla-tracking, treden hier lokale 'Indore' dansgroepen op en zijn er massages beschikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 5 dagen Gorilla Trek Experience

Inclusief:

 • Meet en Greet bij aankomst
 • Luchthaventransfers en transfers tussen hotels van dag 1 tot de laatste dag
 • Accommodatie/maaltijdplan zoals aangegeven in de reisbeschrijving (Volpension) bij Virunga Lodge is inclusief alcoholische dranken en frisdranken, een wasservice, alle activiteiten in de lodge en een gratis 30 minuten massage per kamer.
 • Exclusief gebruik van een safari landcruiser 4x4 met WI-FI
 • Diensten van een professionele, ervaren Engels sprekende chauffeur/gids
 • Flesjes mineraalwater in het voertuig tijdens de tour
 • Alle activiteiten, bezoeken en extra maaltijden genoemd in de reisbeschrijving
 • Medische noodevacuatieservices

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gorilla Trekkingsvergunning per persoon (dit omvat briefing bij RDB-kantoren, gids, trektocht - US$ 1.500,-)
 • Activiteiten op dag 4
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes tenzij anders vermeld
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven
 • Tips en fooien

Opmerkingen:

Nadat de Gorilla trekkingsvergunning is gekocht, kan deze niet worden terugbetaald of worden gewijzigd. Informeert u voordat u de rondreis bevestigt naar het aantal vrije plaatsen, omdat er slechts 80 vergunningen per dag worden uitgegeven.

Offerte aanvragen voor: '5 dagen Gorilla Trek Experience'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen