• Slider image
  Kafue National Park
 • Slider image
  Kafue National Park
 • Slider image
  Kafue National Park
 • Slider image
  Ila Safari Lodge
 • Slider image
  Ila Safari Lodge
 • Slider image
  Ila Safari Lodge
 • Slider image
  Ila Safari Lodge
 • Slider image
  Ila Safari Lodge
 • Slider image
  South Luangwa National Park
 • Slider image
  South Luangwa National Park
 • Slider image
  South Luangwa National Park
 • Slider image
  Shawa Luangwa Camp
 • Slider image
  Shawa Luangwa Camp
 • Slider image
  Likoma Island
 • Slider image
  Likoma Island
 • Slider image
  Likoma Island
 • Slider image
  Likoma Island
 • Slider image
  Kaya Mawa
 • Slider image
  Kaya Mawa
 • Slider image
  Kaya Mawa
 • Slider image
  Kaya Mawa
 • Slider image
  Kaya Mawa

10 dagen Bush & Beach Safari (combinatiereis Zambia en Malawi)

Een combinatiereis naar Zambia en Malawi met lodges die zijn opgezet door een bevlogen Nederlandse eigenaar, die de beste plekken en luxe lodges weet te combineren met een super duurzame aanpak. Bij alle lodges zijn er programma's om gasten zelf kennis te laten maken met of deel te laten nemen aan een uitgebreide agenda aan conservation en community development projecten.

Zambia

Zambia is een onafhankelijk nationaal land in Zuidelijk Afrika, net iets groter dan Spanje en Italië samen. Zambia is ongerept door massatoerisme en rijk aan wild, prachtige bossen en kronkelende rivieren. Hier bevindt zich ook de grootste waterval van de wereld, de Victoria Falls, ook wel 'Mosi-oa-Tunya' genaamd - 'rook die dondert'. De waterval overschrijdt de grens met het buurland, Zimbabwe. Het is een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld! De inwoners van Zambia zijn warm, vriendelijk en trots op hun erfgoed. Met een verscheidenheid aan verschillende stammen die verschillende talen, tradities, muziek en dans bevatten, bent u gegarandeerd van een ongeëvenaarde culturele ervaring.

Malawi

Malawi is een door land omsloten land, aan het einde van de Great Rift Valley. Gedomineerd door Lake Malawi, het derde grootste meer in Afrika, is het omringende land uitzonderlijk mooi met een dramatisch landschap met rotsachtige bergen, hooggebergte, plateaus en uitzichten over wat wordt beschouwd als het mooiste meer van Afrika. Malawi staat bekend als het "warme hart van Afrika" ​​en de inwoners van Malawi doen deze naam eer aan. Ze zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Er zijn veel markten, straatstallen, lokale huisbedrijfjes die men kan bezoeken. Met zowel het landschap als de cultuur is Malawi een geweldig land om door te rijden.

Reisschema 10 dagen Bush & Beach Safari:

 • Dag 1: Kafue National Park, Zambia
 • Dag 2: Kafue National Park, Zambia
 • Dag 3: Kafue National Park, Zambia
 • Dag 4: South Luangwa National Park, Zambia
 • Dag 5: South Luangwa National Park, Zambia
 • Dag 6:  South Luangwa National Park, Zambia
 • Dag 7:  Likoma Island, Lake Malawi, Malawi
 • Dag 8:  Likoma Island, Lake Malawi, Malawi
 • Dag 9:  Likoma Island, Lake Malawi, Malawi
 • Dag 10:Terugvlucht of verlenging

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 10 dagen Bush & Beach Safari

Dag 1-4 Kafue National Park

U vliegt op de internationale luchthaven Lusaka van Zambia. Na de douaneformaliteiten wordt u per auto naar de Ila Safari Lodge in het Kafue National Park wordt gebracht. Deze autorit zal ongeveer 3,5 uur duren.

22.400 vierkante kilometer ongerepte Afrikaanse bush om te verkennen in open 4x4-safarivoertuig, per boot op de machtige Kafue River of met uw eigen benen in de vorm van wandelsafari's. 40% van al het water in Afrika stroomt door Zambia en de Kafue River - de belangrijkste levensader van dit park - en een van de grootste rivieren van het land. Dit onontgonnen juweeltje van een park is aantrekkelijk vanwege de ongelooflijke diversiteit aan dieren in het wild en de enorme hoeveelheid groot wild.

Het park werd in de jaren 50 van de vorige eeuw opgericht door de legendarische Norman Carr, maar ondanks zijn omvang, diversiteit en rijkdom aan wild blijft het grotendeels onontgonnen.

Van de afgelegen noordelijke seizoensgebonden overstromingsvlakte van Busanga, gevormd uit open grasland bezaaid met wilde dadelpalm-, worst- en vijgenboom 'eilanden', door centraal Miombo-bos en langs de oevers van de machtige Kafue River tot de meer zanderige zuidelijke vlaktes, vertegenwoordigt de Kafue een ongelooflijke verzameling van diverse habitats. Het park is gemakkelijk bereikbaar over de weg of door de lucht vanuit Lusaka of Livingstone en zou een onderdeel moeten zijn van de Zambiaanse reis van elke bezoeker om de echte wildernis in het hart van Zambia te ervaren.

Overnachting in Ila Safari Lodge

Dag 4-7 South Luangwa National Park

U vliegt van de Chunga airstrip via Lusaka naar Mfuwe. Bij de airstrip wordt u opgewacht en naar Shawa Luangwa Camp gebracht. Misschien spot u onderweg naar het kamp al wat wild.

Het park zelf is 9.050 km2 en met de Luangwa River erdoorheen behoort de concentratie van dieren in het wild rond deze lagunes tot de hoogste ter wereld.

Met meer dan 60 verschillende diersoorten en 400 (van de 732 specialiteiten van Zambia) verschillende vogelsoorten is het park een droom voor vogelaars, ongeacht het seizoen.

South Luangwa biedt de meest prachtige landschappen met een gevarieerde vegetatie en ongelooflijke bomen, planten en exotische bloemen die bijdraagt aan de rijkdom van de Luangwa-ervaring. De meest voorkomende bomen in het park zijn mopane, winterthorne, leadwood, ivoorpalm, de marula, baobab en prachtige tamarindebomen.

Overnachting in Shawa Luangwa Camp

Dag 7-10 Likoma Island, Lake Malawi

Vandaag vliegt u van Mfuwe via Lillongwe, Malawi naar Likoma Island in Lake Malawi.

Ondanks zijn kleine omvang staat op Likoma Island een van de grootste kerken in Afrika, de Sint-Pieterskathedraal. Als dit allemaal nog niet genoeg is, waarom zou u uzelf dan niet verwennen in de spa en hier al uw pijntjes en kwalen laten wegwerken.

Verkozen in de top tien van 'Most Romantic Places in the World' door Conde Nast en in de Tatler top 101 Hotels in the World, meest recentelijk verkozen tot 'Most romantic safari property' door de Safari Awards 2018 en verkozen tot Best Beach Property in Africa in de Goede Safari-prijzen. Vanaf het ongerepte witte zandstrand is de prachtige lodge vermengd met de natuur en het personeel is gerekruteerd uit de lokale gemeenschap, er is letterlijk nergens anders zoals het… ..

Likoma Island is het grootste van twee bewoonde eilanden in Lake Malawi, een van de grootste meren van Afrika. Het is ook een van de diepste meren ter wereld en is het meest diverse zoetwater-ecosysteem ter wereld en herbergt naar schatting meer dan 1000 vissoorten.

Op dag 10 vliegt u van Likoma Island naar Lilongwe. Vanuit Lilongwe kunt u naar Johannesburg vliegen voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Overnachting in Kaya Mawa

Accommodaties 10 dagen Bush & Beach Safari

Ila Safari Lodge, Kafue National Park

Ila Safari Lodge ligt in het uitgestrekte Kafue National Park. Ondanks dat het minder bekend is, is dit het grootste en oudste park in Zambia, en een van de laatste uitgestrekte, afgelegen en ongerepte wildernis in Afrika. Dit onontgonnen juweeltje van een park is aantrekkelijk vanwege de ongelooflijke diversiteit aan dieren in het wild en vogels, de enorme hoeveelheid groot wild en roofdieren, en misschien net zo aantrekkelijk, de afwezigheid van mensen. Ila beschikt over 10 ultramoderne luxe safaritenten, elk met een eigen terras aan de oevers van de Kafue River. Alle tenten hebben een eigen badkamer en buitendouches of -baden.

Naast de verbluffende locatie, u zult onder de indruk zijn van het eco-vriendelijke karakter hier. De lodge werkt uitsluitend op zonne-energie, de Boma is gebouwd met zandzakken om het gebruik van cement te minimaliseren, en Ila Safari Lodge maakt gebruik van elektrische gamedrivevoertuigen, die nul emissie genereren en een hele speciale en ruisvrije manier van wild bekijken met minimale impact biedt. Er is ook een eBoat om rustig over de Kafue River te varen. Ila werd vorig jaar door National Geographic genoemd als een van de top 10 bestemmingen om te bezoeken in Afrika!

Shawa Luangwa Camp, South Luangwa National Park

Gelegen in het hart van de Lupanda GMA, aan de oevers van de Luangwa River, is deze accommodatie de perfecte locatoe om zowel het park als de Nsefu-sector te verkennen. Dit kleine, intieme kamp bestaat uit 5 uniek vormgegeven luxe safaritenten (5 tweepersoonskamers en 2 daarvan kunnen worden omgebouwd tot een familietent), allemaal met uitzicht op de Luangwa River.

Shawa Luangwa Camp is vernoemd naar de hoofdgids, Jacob Shawa, die behoort tot de top 10 Wanderlust guides van de wereld. De beste gids in South Luangwa. Ontdek de ongerepte wildernis van South Luangwa National Park tijdens een stille safari in een van de elektrische safarivoertuigen. U hoort het geluid van de bush, ziet meer wild, en u bent super duurzaam bezig.

De centraal gelegen boma heeft twee verdiepingen zodat u van bovenaf een duidelijk uitzicht over de rivier heeft. Wees één met de natuur wanneer u de bush in trekt met een van de professionele gidsen die de dieren in het wild volgt met behulp van voetafdrukken en sporen om uw volgende waarneming te spotten. Geniet van het ontbijt terwijl u olifanten door de rivier ziet wandelen of impala's stil in de buurt grazen.

Kaya Mawa, Likoma Island, Lake Malawi

Kaya Mawa is een prachtige strandlodge op het eiland Likoma in Malawi. Net als Ila Safari Lodge ligt Kaya Mawa in een ultra-ongerept deel van de wereld en biedt net als Ila Safari Lodge en Shawa Luangwa Camp een werkelijk unieke ervaring. Het eiland heeft een gouden zandstrand aan het immense zoetwatermeer van Malawi. Een overvloed aan watersporten is beschikbaar, evenals duiken, quadrijden, lokale cultuur en u kunt er genieten van een aantal van de lekkerste gerechten in Afrika. De lodge heeft talloze prijzen gewonnen, met name de meest romantische en beste strandlodge in Afrika, die vele jaren op rij worden onderschreven door vooraanstaande uitgevers zoals Conde Naste, Safari Awards, Tatler enz.

Bij Kaya logeert u in een van de Premium Villa's, met een eigen privézwembad, afgelegen en met uitzicht op het prachtige strand.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 10 dagen Bush & Beach Safari

Inclusief:

 • 9 overnachtingen
 • Maaltijden en drankjes (m.u.v. premium merken)
 • Transfers en binnenlandse vluchten
 • Entreegelden parken
 • Alle safari activiteiten

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Overige drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Offerte aanvragen voor: '10 dagen Bush & Beach Safari'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen