• Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image
  • Slider image

Chisa Busanga Camp

Chisa Busanga Camp, dat in juni 2021 wordt geopend, is een nieuw intiem bushcamp op een prachtig afgelegen eiland in het hart van de Busanga Plains, in het noorden van het Kafue National Park. Het kamp wordt omgeven door de uitgestrekte uiterwaarden van de Busanga Plains en de Dambo-wetlands. De naam ‘Chisa’ betekent vogelnest in de lokale Nyanja-taal, verwijzend naar de nestachtige kamers die op palen tussen de boomtoppen staan.

Er zijn vier kamers, elk met een eigen badkamer en buitendouche. Het privé-observatieterras biedt uitzicht over de vlaktes en is dé perfecte plek om te zien hoe olifanten bij zonsopgang gestaag lopen in de vroege ochtendmist, of een kudde lechwe door de verschillende stromen en uiterwaarden te zien springen. Het centrale gedeelte van het kamp heeft een boma met een dompelbad waar u tijdens de hitte van de dag kunt afkoelen en ontspannen. Eén van de kamers is voorzien van een lift en ligt in de nabijheid het hoofdgebouw, waardoor deze meer geschikt is voor mensen met beperkte mobiliteit.

Activiteiten bij Chisa Busanga Camp zijn onder meer gamedrives, wandelsafari's en e-biking. Chisa Busanga Camp zet zich sterk in om de voetafdruk te verkleinen en zich te concentreren op duurzame initiatieven. De gamedrive-voertuigen zijn elektrisch en worden net als de rest van het kamp ​​opgeladen door zonne-energie. Dit maakt het niet alleen groener, maar het zal ook zorgen voor een bijna stille en meeslepende verkenning van de bush. Het is ook niet nodig om een ​​dreunende dieselmotor aan en uit te zetten - een echte zegen voor fotografen.

De Busanga Plains, zijn een verborgen parel van Kafue en staan ​​in contrast met het gebruikelijke bush-terrein van Zambia. Het gebied combineert goed met andere parken in het land voor een afwisselende safari, zowel qua wild als qua landschap. De vlaktes staan ​​vaak minimaal een half jaar onder water, waardoor ze grotendeels onbereikbaar zijn. Om deze reden is Chisa Busanga Camp tijdens het regenseizoen (november-mei) gesloten.

Het waterrijke landschap trekt massa's vogels aan, waaronder kraanvogels, reigers en andere steltlopers. In de nattere maanden aan het begin van het seizoen is er nog steeds veel wild te zien, waaronder grote kuddes buffels, puku-antilopen en rode lechwe. Als het water opdroogt, beginnen de graslanden steeds meer andere dieren aan te trekken, met name kuddes zebra's en blauwe gnoes. Andere grote roofdieren die hier worden gevonden, zijn cheeta's en wilde honden. De Busanga Plains bieden bezoekers zeker de beste kans om cheeta's in Zambia te zien. Evenzo is het noorden van Kafue een van de bolwerken voor wilde honden in de regio, en ze worden hier vrij vaak gezien. Gevlekte hyena's komen ook voor, maar omdat hun holen grotendeels beperkt zijn tot gebieden die niet overstromen, rond de boomgrens, worden ze niet vaak gezien op de Busanga Plains.

Offerte aanvragen voor: 'Chisa Busanga Camp'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen