• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Kakuli Bush Camp

Het uit rustieke tenten opgebouwde Kakuli Bush Camp ligt in de centrale regio van South Luangwa National Park. De verhoogde positie aan de oevers van de Luangwa River biedt spectaculaire uitzichten. Kakuli is een van de weinige bushkampen die ook open is tijdens het groene safariseizoen van Zambia. Om dit bijzondere seizoen te ervaren, moet u het kamp bezoeken tussen 20 januari en 5 april, 20 tot 31 mei en 1 en 7 november. In deze tijd van het jaar is het water in de rivier hoog en krijgt u uit vanuit het comfort van een boot toegang tot de natuur. Activiteiten zijn ofwel op de rivier of te voet in de drogere, zanderige gebieden rondom het kamp. Het kamp noemt dit het rivier- en regenbogenseizoen: stelt u zich 's ochtends de geur van verse, natte bladeren voor als u zachtjes met de stroom van de rivier mee drijft. Geniet later op de dag van een regenboog die over de vroege zonsondergang buigt. Laat u begeleiden door Aubrey Njobvu: hij is al vele jaren gids en manager van dit gebied. Niemand kent het gebied zoals hij. De lokale troep leeuwen, de lokale luipaarden (zorg ervoor dat u Toby, de luipaard van Kakuli, ontmoet), de gewoonten van de wilde dieren en verborgen wonderen: Aubrey neemt u mee naar alle wonderen die dit land te bieden heeft.

Kakuli Bush Camp heeft vier eenvoudige maar mooie traditionele safaritenten. Elke tent met een eigen badkamer is gemaakt van riet en andere natuurlijke materialen. Er is ook een gezinsunit met twee slaapkamers beschikbaar. In elke tent vindt u een wastafel, een apart toilet en een grote douche met warm en koud stromend water. De voorkant van de tent kan volledig worden geopend en biedt een prachtig uitzicht op de rivier vanuit het comfort van uw bed of de veranda. Dit is de perfecte plek om uw schoenen uit te trekken en te dagdromen, of te dutten in de schaduw. Comfortabele, zanderige looppaden verbinden de tenten met de centrale unit, eveneens gemaakt van riet en op een verhoogd dek. Compleet met een bar en een loungeruimte, is dit de ideale omgeving om te ontspannen en de grazende lagune te zien terwijl de dieren voorbij dwalen.

Gasten van Kakuli Bush Camp kunnen dagelijks beslissen of ze te voet op pad willen voor een begeleide bushwandeling of met het safarivoertuig, waarbij avondritten ook tot de mogelijkheden behoren. Tijdens het groene seizoen (januari tot begin april) zijn de activiteiten ofwel per boot op de rivier of te voet in de drogere, zandigere gebieden rond het kamp. De meeste avonden wilt u de omgeving echter in het donker verkennen. Dit stuk van de Luangwa bruist van de roofdieren en de beste tijd om ze in actie te zien is tijdens de eerste uren na zonsondergang. Hoe ziet een dag eruit? Begin uw ochtend met een ontbijt bereid boven een knappend open vuur en bereid u voor op uw eerste gamedrive. Wanneer u eropuit trekt, zult u merken dat u spotters ogen heeft als een havik en een dier op meters afstand kan spotten, zelfs in het donker. Na deze eerste activiteit is het tijd voor een rijkelijk brunchbuffet, gevolgd door een lange siësta om op te laden voor de volgende safari activiteit. Rijd langs de Luangwa River voor een fantastisch uitzicht op de dieren in het wild: troepen leeuwen, buffelkuddes, overstekende olifanten, een families van giraffen die stoïcijns op sappige bladeren kauwen of een close-up van een luipaard die zich tegoed doet aan een verse prooi - het is allemaal mogelijk in dit ongelooflijk wildrijk gebied. Dit kamp is niet alleen een lust voor het oog, ook de innnerlijke mens zal blij zijn. Etenstijd betekent genieten van heerlijke gerechten uit een professionele keuken. De kok bundelde zelfs populaire recepten zoals ‘Curried chicken and mango salad’ en ‘Dreamy red velvet cake’ omdat gasten ze mee naar huis wilden nemen. Hoewel geen enkele maaltijd nooit zo lekker zal smaken als op die gezellige plek op het uitkijkplatform met uitzicht op een kudde nijlpaarden die een bad nemen.

Offerte aanvragen voor: 'Kakuli Bush Camp'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen