• Slider image
  Mana Pools National Park
 • Slider image
  Mana Pools National Park
 • Slider image
  John's Camp
 • Slider image
  John's Camp
 • Slider image
  John's Camp
 • Slider image
  South Luangwa National Park
 • Slider image
  South Luangwa National Park
 • Slider image
  Nkwali Camp
 • Slider image
  Nkwali Camp
 • Slider image
  Nkwali Camp
 • Slider image
  Nsefu sector South Luangwa National Park
 • Slider image
  Nsefu sector South Luangwa National Park
 • Slider image
  Nsefu Camp
 • Slider image
  Nsefu Camp
 • Slider image
  Nsefu Camp
 • Slider image
  Lake Malawi
 • Slider image
  Lake Malawi
 • Slider image
  Lake Malawi
 • Slider image
  Pumulani
 • Slider image
  Pumulani
 • Slider image
  Pumulani

13 dagen Safari & Sand (combinatiereis Zimbabwe, Zambia en Malawi)

Zimbabwe

Zimbabwe is een door land omsloten land in Zuidelijk Afrika, gelegen tussen de Limpopo en Zambezi rivieren en bekend om zijn dramatische landschappen en divers wildleven, veel daarvan in parken, reserves en safari gebieden. De wonderen van het landschap worden afgestemd op een verscheidenheid en dichtheid van het wild, dat vergelijkbaar is met 's werelds beste. Het land heeft niet minder dan vier UNESCO genoteerde Werelderfgoed gebieden, zoals de beroemde Victoria Falls, mooi en overvloedig Mana Pools National Park, Matobo Hills en de grote middeleeuwse Afrikaanse steden Khami en Great Zimbabwe.

Zambia

Zambia is een onafhankelijk nationaal land in Zuidelijk Afrika, net iets groter dan Spanje en Italië samen. Zambia is ongerept door massatoerisme en rijk aan wild, prachtige bossen en kronkelende rivieren. Hier bevindt zich ook de grootste waterval van de wereld, de Victoria Falls, ook wel 'Mosi-oa-Tunya' genaamd - 'rook die dondert'. De waterval overschrijdt de grens met het buurland, Zimbabwe. Het is een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld! De inwoners van Zambia zijn warm, vriendelijk en trots op hun erfgoed. Met een verscheidenheid aan verschillende stammen die verschillende talen, tradities, muziek en dans bevatten, bent u gegarandeerd van een ongeëvenaarde culturele ervaring.

Malawi

Malawi is een door land omsloten land, aan het einde van de Great Rift Valley. Gedomineerd door Lake Malawi, het derde grootste meer in Afrika, is het omringende land uitzonderlijk mooi met een dramatisch landschap met rotsachtige bergen, hooggebergte, plateaus en uitzichten over wat wordt beschouwd als het mooiste meer van Afrika. Malawi staat bekend als het "warme hart van Afrika" ​​en de inwoners van Malawi doen deze naam eer aan. Ze zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Er zijn veel markten, straatstallen, lokale huisbedrijfjes die men kan bezoeken. Met zowel het landschap als de cultuur is Malawi een geweldig land om door te rijden.

Reisschema 13 dagen Safari & Sand:

 • Dag 1: Mana Pools National Park, Zimbabwe
 • Dag 2: Mana Pools National Park, Zimbabwe
 • Dag 3: Mana Pools National Park, Zimbabwe
 • Dag 4: South Luangwa National Park, Zambia
 • Dag 5: South Luangwa National Park, Zambia
 • Dag 6: Nsefu sector South Luangwa National Park, Zambia
 • Dag 7: Nsefu sector South Luangwa National Park, Zambia
 • Dag 8:   Nsefu-sector South Luangwa National Park, Zambia
 • Dag 9:   Lake Malawi, Malawi
 • Dag 10: Lake Malawi, Malawi
 • Dag 11: Lake Malawi, Malawi
 • Dag 12: Lake Malawi, Malawi
 • Dag 13: Lilongwe, Malawi

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 13 dagen Safari & Sand (combinatie rondreis door Zimbabwe, Zambia en Malawi)

Dag 1 Aankomst in Zimbabwe

Na aankomst op de internationale luchthaven van Harare begint uw Safari & Sand rondreis. Een vertegenwoordiger staat u op te wachten en helpt bij het inchecken van uw 1,5 uur durende doorverbindingsvlucht naar het Werelderfgoed gebied Mana Pools. Na de landing aldaar staat het team van John's Camp voor u klaar. 'Mana' betekent 'vier' in de lokale Shona taal en verwijst naar de vier grote valleien in het achterland van de Zambezi. Het nationale park is de habitat van een verscheidenheid aan zoogdieren en meer dan 350 vogelsoorten.

Overnachting in Johns Camp

Dag 2-3 Mana Pools National Park

De typische dagelijkse routine van een gamedrive begint met een snelle kop koffie of thee, een bordje pap of een muffins. Hierna vertrek u de wildernis in, te voet of met een voertuig. U keert terug naar het kamp voor een late brunch. Gedurende de middag heeft u voldoende tijd om te ontspannen in het kamp voordat er om 15:30 uur een kop thee wordt geserveerd. Als de hitte van de dag afneemt, maakt u opnieuw een gamedrive. Als alternatief kunt u gaan vissen op de rivier. Geniet van een prachtige zonsondergang tijdens de gamedrive of in het kamp. Ongeveer 18:30 uur komt u terug van uw gamedrive en staat er een verfrissende warme douche klaar. Rond het kampvuur worden de ervaringen van de dag uitgewisseld voordat een 3-gangen maaltijd wordt geserveerd.

Overnachting in Johns Camp

Dag 4 Op naar Zambia!

Vandaag gaat u op weg naar de volgende stop van uw reis, over de grens in Zambia. 's Morgens vroeg neemt u plaats in de boot die u naar Chirundu brengt. Na de grensformaliteiten gaat u met de auto naar Lusaka Airport, waar u wordt geholpen bij het inchecken voor uw vlucht naar Mfuwe, South Luangwa.

Na de landing in Mfuwe wordt u al opgewacht voor uw vervolg reis. De een uur durende rit naar Nkwali voert u door bossen, landbouwgebieden en kleurrijke dorpjes. Het Nkwali Camp biedt uitzicht op de Luangwa River in het South Luangwa National Park. Dit privégebied is ideaal om uw safari te vervolgen. De zes kamers hebben direct uitzicht over de rivier en zijn voorzien van een openlucht badkamer. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u lunchen met uitzicht op de Nkwali lagune, of voor de thee opfrissen voor uw namiddag/avond gamedrive.

Overnachting in Nkwali Camp

Dag 5 Nationaal Park South Luangwa

Tijdens het vroege ontbijt in de schemering kunt u kiezen uit warme pap of knapperig boven het vuur geroosterd brood. Hierna gaat u op pad om de dieren te bekijken, hetzij te voet of met een safarivoertuig. U steekt de rivier over met de boot of via een nabijgelegen pontonbrug. Het wild in deze regio is indrukwekkend - zo ziet u veel kuddes olifanten, maar ook de endemisch voorkomende Thornicroft giraffen. Op een bijzonder mooie plek in de lagune of langs de rivieroever krijgt u koffie of thee met taart. Rond de middag keert u terug naar Nkwali, waar u na de lunch een verfrissende duik in het zwembad kunt nemen of gewoon een siësta kunt houden. Er wordt thee geserveerd voor de middaggamedrive, die duurt tot in de duisternis waardoor u ook de dieren kunt zien die in het donker actief zijn. U keert rond 20:00 uur terug naar het kamp waar om 20:30 uur het diner wordt geserveerd.

Overnachting in Nkwali Camp

Dag 6 In het noorden van South Luangwa National Park

Na een vroeg ontbijt wordt u tijdens een gamedrive overgebracht naar de Nsefu sector van South Luangwa National Park, dat al enige tijd erkend is als een unieke wildernis. Robin Pope Safaris is de eigenaar van de twee enige kampen in dit gebied. Nsefu was ooit het eerste kamp van Zambia en dateert uit de vroege jaren 50. Het bestaat uit zes rondavels, elk met uitzicht vanuit grote ramen of vanaf de veranda op de brede rivierloop van de Luangwa. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht en geniet u van een heerlijke lunch. Na een welverdiende pauze start uw middag/avond gamedrive.

Overnachting in Nsefu Camp

Dag 7-8 Animal Experiences in Nsefu

Na een ontbijt rond het kampvuur, vertrekt u voor de ochtend- en middaggamedrive. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan deze gamedrive een volledige dag duren inclusief picknick in het wild. Op deze manier kunt u de zoutpannen hier bezoeken en een volledig andere habitat zien, wat een geweldige ervaring is. Niets is vastgelegd, u kunt het programma geheel beïnvloeden naar uw wensen. Maak gebruik van deze mogelijkheid om volledig te genieten van zeer wildrijke en afgelegen gebied van het park.

Overnachting in Nsefu Camp

Dag 9 Lake Malawi roept!

Afhankelijk van uw vluchttijden doet u in de ochtend nog een safari activiteit, voordat u naar Mfuwe Airport wordt gebracht (1,5 uur) voor uw vlucht via Lilongwe naar Pumulani in Malawi. De lodge ligt op het Nankumba schiereiland in het zuiden van het meer, dat algemeen wordt gezien als de mooiste oever en grenst aan Malawi Lake National Park. Het park werd ontworpen om de unieke cichliden te beschermen, en is in 1984 tot Werelderfgoed uitgeroepen. Pumulani ligt hier exclusief op een heuvel met 10 villa's, die zich langs een groot terrein boven het meer bevinden. Individueel ontworpen, maar allemaal met een royale kamer, slaapkamer, grote badkamer en panoramische terras met een reusachtige uitzicht over het meer.

Overnachting in Pumulani

Dag 10-12 Relax aan Lake Malawi

Lake Malawi wordt beschouwd als het meest ecologisch interessante meer ter wereld. Er leven meer dan 1000 soorten vissen, waaronder honderden kleurrijke cichliden, in het kristalheldere water. U kunt hier een speciale duikcursus volgen op een van de beste plekken in de buurt van een van de eilanden. Als u geïnteresseerd bent in het echte dorpsleven van Malawi, wordt u hartelijk uitgenodigd voor een rondleiding in een van de nabijgelegen dorpen. Natuurlijk kunt u ook gewoon ontspannen bij het zwembad, op het strand of in een Dhow.

Overnachting in Pumulani

Dag 13 Laatste dag

Op deze laatste dag komt er een einde aan uw Safari & Sand rondreis. U wordt teruggebracht naar Lilongwe voor uw vlucht naar huis.

Accommodaties voor de 13 dagen Safari & Sand

John's Camp, Mana Pools National Park

John's Camp ligt idyllisch onder de mahoniebomen van het Mana Pools National Park, het enige nationale park van Afrika waar onbegeleide wandelingen zijn toegestaan. Het kamp beschikt over slechts 5 safari tenten in Meru-stijl, met grote tweepersoonsbedden, kleedruimte, badkamer met emmerdouche en een klein terras. De tenten zijn op grote afstand van elkaar gebouwd, waardoor het gevoel wordt versterkt dicht bij de ongerepte natuur van Zimbabwe te zijn.

Het centrum van het kamp is de gemeenschappelijke lounge, waar het eten in de open lucht wordt geserveerd. Vanaf een platform kunt u de indrukwekkende sterrenhemel van Afrika observeren. Tevens kunt u de nacht doorbrengen, alleen omringd door een muggennet, op een houten dek net buiten het kamp.

De dagelijkse gamedrives, samen met ervaren safari gidsen, worden gehouden in open terrein voertuigen, waarbij u veel leert over de kleine wezens en planten van de wildernis.

Nkwali Camp, South Luangwa

Nkwali ligt aan de oevers van de Luangwa River, in een schilderachtige bocht van de rivier. Vanaf hier hebben gasten een fantastisch uitzicht over de rivier naar het South Luangwa National Park, waar luipaarden de oevers van de rivier afstruinen.

Dit kleine, intieme en authentieke kamp biedt een comfortabel verblijf in aangename privacy en met een uitstekende service, aan maximaal 14 gasten.

De zes chalets zijn zeer ruim, en bestaan uit bamboe gevlochten muren met rieten dak, dat een rustieke charme geeft. Door de open fronten hebben de gasten een prachtig uitzicht op de omgeving. Elk chalet heeft een half open badkamer met dubbele wastafel en douche.

Het restaurant en het zwembad bevinden zich bij een zijtak van de lagune, weg van de rivier. Van hieruit kunt u olifanten en andere wilde dieren observeren, die hier ongestoord door uw aanwezigheid komen drinken.

De bar van het kamp is gebouwd rond een enorme ebbenhout boom. Hier kunt u op een terras dat zich ver uitstrekt boven de rivier, genieten van een koel drankje, terwijl de zon ondergaat.

Activiteiten omvatten gamedrives, wandelingen en boot safari's. Daarnaast hebben gasten de gelegenheid om een ​​nabijgelegen dorp en het Wilderness Educational Center te bezoeken, dat bijzonder interessant is voor kinderen.

Nsefu Camp, South Luangwa

Het Nsefu Camp ligt in de Nsefu sector van het South Luangwa National Park, een van de mooiste wildobservatiegebieden in het park. Het gebied, dat al in 1966 tot Wildreservaat werd uitgeroepen - vijf jaar voordat het South Luangwa National Park werd opgericht - biedt uitstekende safari mogelijkheden door zijn unieke wildbestand.

Het kamp zelf bestaat al sinds 1951 maar heeft nog steeds zijn oorspronkelijke charme, ondanks sommige aanpassingen. Sinds 1999 behoort het tot Robin Pope Safaris en garandeert maximaal 12 gasten een onvergetelijke Afrikaanse ervaring.

De zes bakstenen rondavels, bedekt met riet en voorzien van een eigen badkamer, bevinden zich aan een zijarm van de Luangwa River, en hebben allemaal onbeperkt uitzicht op de rivier.

De bar bevindt zich tussen een termietenheuvel en de nabijgelegen lagune. Hier kan men in alle rust de wilde dieren observeren, die naar de lagune komen om hun dorst te lessen. Ook leeuwen en luipaarden komen hier graag naar toe. Maar ook het terras van het restaurant biedt een prachtige wildobservatiemogelijkheid. Tijdens de maaltijden kan men olifanten zien die stroomopwaarts van het kamp de rivier oversteken.

Pumulani, Nankumba

Luxe accommodatie, vriendelijke en persoonlijke service en een betoverend uitzicht over het meer maken van Pumulani de perfecte lodge in Afrika.

De Nederlandse architect G. Hooft Graffland heeft elk van de tien villa's individueel ontworpen en hun overeenkomstige ruimte op de oever aangepast, zodat het gehele systeem geheel harmonisch in de omgeving is geïntegreerd. De gebogen architectonische lijnen van de extreem ruime gebouwen weerspiegelen de vormen en bewegingen van het meer, terwijl het interieur van de villa's wordt gekenmerkt door de omliggende natuur.

Elke villa heeft een grote slaapkamer die opent op een groot terras waar de vroege vogels van de eerste zonnestralen kunnen genieten. De badkamers bieden ook een prachtig uitzicht op het meer en zijn volledig uitgerust met ligbad, dubbele douche en dubbele wastafel. Tenslotte biedt het woongedeelte ook veel ruimte en comfort voor degenen die wat tijd binnen willen doorbrengen.

Het hoofdgebouw van de lodge bestaat uit een ruim openlucht restaurantterras met overkapping, een bar en een gezellige open haard. Een terras hieronder bevindt zich het lange infinity-edge zwembad. Drie houten trappen leiden van het hoofdgebouw naar de individuele villa's en het strand.

De naam Pumulani betekent in de lokale Chichewa taal 'een goede rust krijgen' en dat is precies wat de gasten wordt aangeboden - de mogelijkheid om te ontspannen op een mooie en rustige plaats.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 13 dagen Safari & Sand

Inclusief:

 • 12 overnachtingen
 • Maaltijden en drankjes (m.u.v. premium merken)
 • Transfers en binnenlandse vluchten
 • Alle safari activiteiten
 • Wasservice

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Duikcursus bij Pumulani
 • Gemotoriseerde sportactiviteiten
 • Verzekeringen
 • Overige drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Offerte aanvragen voor: '13 dagen Safari & Sand'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen