• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

16 dagen Zimbabwe & Botswana "Game Tracker"

Johannesburg – Zimbabwe - Botswana – Johannesburg

Een safari met verblijf in comfortabele lodges/tenten door Zimbabwe en Botswana langs de prachtige cultuur en de natuurlijke schoonheid van deze beide landen. Bewonder de Zimbabwe ruïnes en het prachtige uitzicht op de Victoria Falls. Ervaar de Okavango Delta in een traditionele Mokoro (handgemaakte kano) en de enorme kuddes olifanten van Chobe National Park per boot. Deze safari omvat het allemaal – wildlife, geschiedenis en cultuur!

Reisschema 16 dagen Zimbabwe & Botswana "Game Tracker":

 • Dag 1: Kruger National Park
 • Dag 2: Kruger National Park
 • Dag 3: Great Zimbabwe
 • Dag 4: Matobo National Park
 • Dag 5: Matobo National Park
 • Dag 6: Hwange National Park
 • Dag 7: Hwange National Park
 • Dag 8: Victoria Falls
 • Dag 9:   Victoria Falls
 • Dag 10: Chobe National Park
 • Dag 11: Nata
 • Dag 12: Okavango Delta
 • Dag 13: Okavango Delta
 • Dag 14: Okavango Delta
 • Dag 15: Khama Rhino Sanctuary
 • Dag 16: Johannesburg

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 16 dagen Zimbabwe & Botswana "Game Tracker"

Dag 1 Johannesburg – Kruger National Park (± 580 km, 8 uur) incl. lunch en diner

U vertrekt om 06:30 uur vanuit Johannesburg naar het wereldberoemde Kruger National Park. U bezoekt het noordelijke deel van het park en overnacht in het Letaba gebied van het reservaat. In de ochtend en middag maakt u game drives in een safari voertuig op zoek naar leeuwen, olifanten, neushoorns en andere dieren in deze icoon van natuurbehoud.

Inclusief: entreegeld Kruger National Park, ochtend en middag gamedrives

Overnachting in Kruger National Park Chalets, Letaba (tweepersoonschalet of lodge tent)

Dag 2 Kruger National Park (± 250 km, 6,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

U wordt vroeg gewekt voor een gamedrive naar het noorden van het park, de zogenaamde Pafuri regio. Het noordelijke Kruger wordt gedomineerd door mopane veld en is het domein van de grote olifant, hyena’s en leeuwen. Zodra u de Limpopo-vallei bereikt verandert de vegetatie in bosrijk gebied en zijn vogels zeer productief. U verlaat het park in de late namiddag, en overnacht in een lodge net buiten het Kruger National Park.

Inclusief: entreegeld Kruger National Park, volle dag gamedrive

Overnachting in Awelani lodge (tweepersoonstent met badkamer)

Dag 3 Great Zimbabwe (± 450 km, 6,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

U arriveert Zimbabwe via de Beit Bridge grenspost, en rijdt noordwaarts naar uw overnachtingsbestemming. De volgende ochtend bezoekt u de Great Zimbabwe monumenten. Deze goed bewaarde ruïnes zijn enkele van de oudste en grootste stenen constructies in Zuidelijk Afrika en werden gebouwd tijdens de 11e tot 14e eeuw. U bezoekt deze oude stenen structuren tijdens een informatieve wandeling met een lokale gids.

Inclusief: entreegeld en begeleide rondleiding Zimbabwe ruïnes

Overnachting in Great Zimbabwe Hotel (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 4-5 Matobo National Park (± 360 km, 5 uur) incl. 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

Via de stad Bulawayo bereikt u Matobo National Park en chalets aan de rand van het park. Deze namiddag geniet u van een sundowner vanaf de granieten bergkam met uitzicht op het park. De volgende ochtend bezoekt u World’s View en de historische plek van Cecil John Rhodes zijn graf. U bezoekt tijdens de gamedrive en wandeling vreemde rotsformaties met een scala van oude rotsschilderingen. Dit gebied is ook de thuishaven van de Zimbabwe neushoorn die we hier hopen te zien tijdens uw excursie in het nationaal park.

Inclusief: entreegeld Matobo National Park, gamewandelingen

Overnachting 2 nachten in Hermits Peak (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 6-7 Hwange National Park (± 340 km, 5 uur) incl. 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

Hwange National Park is vernoemd naar een lokale Nhanzwa leider, en is met 14.650 vierkante kilometer, het grootste park in Zimbabwe. Hwange is beroemd om zijn grote olifantenpopulatie. Uw chalets staat in het wildbeheersgebied dat aan het park grenst. U bezoekt het park met een lokale gids tijdens een volle dag gamedrive in een open 4WD safari voertuig.

Inclusief: entreegeld, volle dag gamedrive in open 4WD voertuig

Overnachting in Miombo Safari Lodge (tweepersoons chalet met badkamer)

Dag 8-9 Victoria Falls (± 190 km, 3 uur) incl. 2x ontbijt

U geniet van een spectaculaire, begeleide wandeling door tropische vegetatie aan de rand van 'Mosi oa Tunya' oftewel 'de rook die dondert' - Victoria Falls. U kunt hier onder andere White water raften op de machtige Zambezi Rivier, bungee jumpen of een rondvlucht over dit spektakel maken (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Victoria Falls

Overnachting in PheZulu Guest Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 10 Chobe National Park (± 85 km, 1 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Bij aankomst in Botswana, gaat u naar de stad Kasane en uw accommodatie aan de oevers van de Chobe River. De rivier stroomt rustig langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt een aantal van de grootste kuddes olifanten in Afrika aan. Een hoogtepunt van deze reis naar Chobe is de middag safari cruise waar we hopen grote kuddes olifanten en andere wilde dieren te zien als zij aan het einde van de dag hun dorst komen lessen.

Inclusief: entreegeld Chobe National Park, zonsondergangcruise op Chobe River

Overnachting in Thebe River Safaris (tweepersoons chalet met badkamer)

Dag 11 Nata (± 340 km, 4,5 uur) incl. ontbijt en lunch

Deze ochtend is er tijd voor een optionele (niet in de prijs inbegrepen) gamedrive in het Chobe National Park. Later rijdt u in zuidelijke richting door het Kasane Forest Reserve op weg naar het Nata gebied voor uw overnachting.

Overnachting in Nata Lodge (tweepersoons luxury tent met badkamer)

Dag 12-14 Okavango Delta (± 300 km, 4,5 uur) incl. 3x ontbijt, 3x lunch en 2x diner

We betreden de delta met een open 4WD safari voertuig. De lokale gidsen nemen u mee, op een Mokoro (kano’s), naar het hart van de Okavango Delta waar uw al opgerichte tentenkamp zich bevindt. De delta wordt gevormd als regenwater vanuit de Angolese hooglanden over het vlakke Kalahari woestijnzand stroomt en zo een fijne, groene oase voor vogels en wilde dieren ontstaat. Uw kamp ligt op een afgelegen eiland in deze ongelooflijk, dynamische omgeving waar u kun genieten van boswandelingen, het bekijken van vogels en kunt zwemmen in het heldere water. Tijdens het kamperen met onze lokale gidsen leert u meer over hun levensstijl en cultuur. Na terugkomst in Maun, in de namiddag van dag 14, is er tijd voor een optionele rondvlucht over de Okavango (niet in de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Okavango Delta, Mokoro excursie, ochtend en middag gamewandeling met lokale gids

Overnachting 2 nachten in Wilderness Tented Camping (tweepersoons tent met chemisch toilet, gedeelde emmerdouche met warm water)
Overnachting 1 nacht in Maun Island Safari Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 15 Khama Rhino Sanctuary (±540 km, 6,5 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

In zuidelijke richting van Maun passeert u de wijde open plekken van de Kalahari Desert op weg naar het Khama Rhino Sanctuary. Dit is een project dat in 1992 werd opgericht om te helpen bij het redden van de verdwijnende neushoorn, het herstellen van een gebied dat vroeger vol met wilde dieren zat naar zijn natuurlijke staat en het zorgen voor economische voordelen voor de lokale Botswana gemeenschap door middel van toerisme en duurzaam gebruik van natuurlijke bronnen. Dit reservaat gelegen in de Kalahari, heeft verschillende natuurlijke waterplaatsen en biedt een uitstekende habitat voor witte neushoorns, zebra's en gnoes. Hopelijk ziet u een neushoorn tijdens de middag gamedrive.

Inclusief: entreegeld, middag gamedrive

Overnachting in Khama Rhino Sanctuary (2x tweepersoonskamer per chalet met gedeelde badkamer)

Dag 16 Johannesburg (± 650 km, 8 uur) incl. ontbijt

U steekt de grens over van Zuid-Afrika, op weg naar Johannesburg waar uw reis om 18:00 uur eindigt.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 16 dagen Zimbabwe & Botswana "Game Tracker"

Kruger National Park Chalets, Letaba

Letaba Restcamp staat onder de schaduwrijke blik van de hoge Sycamore Fig, Natal Mahogany, Apple Leaf, en Saudage bomen die de oevers van de Letaba River omringen. Het dankt veel van zijn karakter aan de rustige setting in deze oase. Het kamp is centraal gelegen, op het kruispunt van de drie belangrijkste wegen van het Kruger Park, en een uitstekende locatie om het park te verkennen. De overvloed aan groen in het kamp, betekent dat het allesbehalve voldoet aan de betekenis van de naam - de 'rivier van zand'. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Awelani Lodge, Kruger National Park

Awelani Lodge ligt op 12 km van Kruger's Pafuri Gate aan de R525. De lodge biedt zelfstandige chalets en kampeerplaatsen en een on-side restaurant en café. Awelani biedt bezoekers een uitstekende gelegenheid om te wandelen of te mountainbiken door een bos van baobabs. Zandstenen rotsen verbergen San en Khoi rotsschilderingen. Een speciaal gebouwde birdhide en waterput bieden een uitstekende mogelijkheid om vogels te bekijken. Een lijst met waarnemingen van meer dan 700 vogels bevestigt dit Pafuri gebied als een uitstekende locatie voor vogelliefhebbers. Geen Wi-Fi beschikbaar.

Great Zimbabwe Hotel

The Great Zimbabwe hotel heeft 38 nette kamers met kamerbreed tapijt. Een belangrijk kenmerk van alle kamers is de ruime en huiselijke indeling. De standaard kamers kijken uit op een weelderige tuin met bloembedden, struiken en klimplanten. Vanuit een aantal kamers in het hotel hebben gasten uitzicht op de eeuwenoude Great Zimbabwe Monumenten. Geen Wi-Fi beschikbaar.

Hermits Peak, Matobo National Park

Tweepersoonskamers met badkamer (warm water), zwembad, restaurant, bar en telefoon. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Miombo Safari Lodge, Hwange National Park

Miombo Safari Lodge is gesitueerd onder een torenhoge luifel van prachtige Mukwa en Msasa bomen aan de rand van het Hwange National Park. Het is niet ongewoon dat olifanten, buffels en hyena ’s nachts het terrein van de lodge bezoeken. De begroeiing varieert van savanne grasland en acaciastruiken tot mopane bos.

PheZulu Guest Lodge, Victoria Falls

PheZulu Guest Lodge ligt in een rustige woonwijk, op ongeveer 3,5 km van de Victoriawatervallen. Alle 21 kamers zijn smaakvol ingericht met lokale kunstwerken en hebben een eigen badkamer. De lodge ademt een sfeer van speelse verfijning uit, wat in combinatie met het geweldige personeel het moeilijk maakt om teleurgesteld te vertrekken.

Thebe River Safaris, Chobe

Thebe River Safaris lodge biedt tweepersoonskamers voorzien van een eigen badkamer met douche. De douche levert bijna onmiddellijk gloeiend heet water. Alle bedden zijn voorzien van muggennetten en zorgen voor een goede nachtrust. Alle kamers zijn volledig voorzien van airconditioning. Er is hier Wi-Fi beschikbaar.

Nata Lodge, Nata

Nata lodge is een oase gelegen tussen de Mokolwane palmbomen. De 10 luxe safaritenten zijn gebouwd op verhoogde houten platformen die zijn genesteld onder vele Marula bomen. Deze unieke tenten hebben een eigen badkamer en alle voorzieningen. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Wilderness Tented Camp, Okavango Delta

Elke tent is ingericht met twee veldbedden, comfortabele matrassen, nachtkastje, licht en een eigen chemisch toilet. De gedeelde emmerdouche tent wordt gevoed met warm water van het vuur. Tenten hebben ingebouwde insectennetten. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Maun Island Safari Lodge, Maun

Island Safari Lodge, gelegen aan de oevers van de Thamalakane River, is een koele en gastvrije oase in het hart van Maun. In de schaduw van een enorm bladerdak van grote bomen, kijkt de lodge uit over de rivier en de uiterwaarden daarachter. Island Safari Lodge ligt op een 121 ha groot privé-eilandreservaat, op slechts 10 km van de luchthaven Maun. Het beschermde reservaat heeft verschillende wandelpaden die door de bush lopen, perfect voor een natuurwandeling.

Ontspan bij een van de twee zwembaden of ga naar het restaurant en de bar voor het uitzicht op de rivier. Met een lange geschiedenis die teruggaat tot 1973, heeft Island Safari Lodge een rijk en beroemd erfgoed en is het een begrip in Maun.

Khama Rhino Sanctuary

Khama Rhino Sanctuary biedt een verscheidenheid aan accommodaties. Er is ook campings voor diegene die de eenzaamheid en de geluiden van de natuur wil ervaren. De acht chalets waarin u wordt ondergebracht zijn voorzien van beddengoed en handdoeken, braai, minibar en een waterkoker. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 16 dagen Zimbabwe & Botswana "Game Tracker"

Inclusief:

 • 15 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden
 • Entreegelden parken
 • Vervoer in safari trucks en 30% van de tour in een Mercedes minibus (tijdens de gamedrives in Chobe, Hwange, Matobos en transfer Okavango in open 4WD’s)
 • Chauffeur/reisleider
 • Excursies volgens routeomschrijving

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

Er wordt tijdens deze reis een minimale inzet van u verwacht. Van het dragen en laden van uw bagage, schoonmaken van uw raam tot het om toerbeurt afwassen van het gebruikte servies.

U kunt deze rondreis ook op dag 15 na het ontbijt beëindigen als u vanuit Maun wilt vliegen.

Vertrekdata 2024:

februari: 3, 10*, 24
maart: 16*, 23
april: 6, 13, 27*
mei: 4, 11, 18
juni: 1, 8, 15*, 22, 29
juli: 6, 13, 20, 27
augustus: 3*, 10, 17, 24, 31*
september: 7, 14*, 21, 28
oktober: 5*, 12, 19, 26
november: 2*, 9, 16, 23
december: 14

vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata, alle andere data bij min. 4 deelnemers
*Duits sprekende reisleider

Optionele excursies 16 dagen Zimbabwe & Botswana "Game Tracker"

Dag 8-9

White water rafting, zonsondergang cruises, rondvluchten en nog veel meer.

Dag 10

Middag gamedrive in Chobe National Park in een open 4WD voertuig.

Dag 12-14

Scenic vlucht over de Okavango Delta, prijs is afhankelijk van het aantal personen in elk vliegtuig.

Dag 15

Nachtelijke gamedrive in open 4WD voertuig.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven genoemde prijzen onder voorbehoud zijn van wijzigingen en koersverschillen.

Offerte aanvragen voor: '16 dagen Zimbabwe & Botswana "Game Tracker"'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen