• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Johannesburg – Swaziland - Kaapstad

De Rainbow Route is een reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika, inclusief het naburige Koninkrijk Swaziland met een sterke focus op de nationale parken. U bezoekt dit afwisselende land over grote afstanden met als gevolg lange dagen op de weg, die meestal worden gevolgd door een volle dag om de omgeving te verkennen. Deze complete accommodatiereis biedt waar voor uw geld om Zuid-Afrika te verkennen.

Reisschema 17 dagen South Africa "Rainbow Route":

 • Dag 1: Greater Kruger
 • Dag 2: Greater Kruger
 • Dag 3: Kruger National Park
 • Dag 4: Kingdom of Swaziland
 • Dag 5: Zululand
 • Dag 6: Zululand
 • Dag 7: Drakensberg Mountains
 • Dag 8: Drakensberg Mountains
 • Dag 9: Wild Coast
 • Dag 10: Wild Coast
 • Dag 11: Addo Elephant National Park
 • Dag 12: Knysna/Tsitsikamma
 • Dag 13: Knysna/Tsitsikamma
 • Dag 14: Hermanus
 • Dag 15: Kaapstad
 • Dag 16: Kaapstad
 • Dag 17: Kaapstad

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Dag 1-2 Johannesburg – Greater Kruger (± 620 km, 8 uur) incl. 1x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

U vertrekt om 06:30 uur vanuit Johannesburg richting Mpumalanga, waar bergen, panoramische bergpassen, valleien, rivieren, watervallen en bossen het landschap karakteriseren. U geniet van het uitzicht van God’s Window voordat u naar beneden rijdt richting uw lodge aan de rand van Greater Kruger National Park.

De volgende morgen staat u vroeg op om een volle dag te genieten van een gamedrive in Kruger National Park. U keert in de late middag terug naar uw lodge, op tijd voor de zonsondergang boven de Drakensbergen, een duik in het zwembad en een heerlijke maaltijd voordat u met het geluid van Afrika in slaap valt.

Inclusief: entreegeld God’s Window & Three Rondavels

Overnachting in Makuwa Safari Lodge (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 3 Kruger National Park (± 150 km, 2 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Strek uw benen tijdens een korte ochtendwandeling door de bush voordat u naar Kruger National Park gaat. Het grootste wildpark in Zuid-Afrika, heeft 's werelds grootste concentratie aan diersoorten, en 16 verbazingwekkende en verschillende ecosystemen. Spannende gamedrives bieden u een uitstekende mogelijk om het wild te bekijken. Spot de 'Big 5' (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel) en vele andere dieren in deze echte Afrikaanse wildernis.

Inclusief: entreegeld Kruger National Park, ochtend en middaggamedrives

Overnachting in 2 nachten in Kruger National Park Tents (tweepersoonstent met badkamer)

Dag 4 Kingdom of Swaziland (± 200 km, 4 uur) incl. ontbijt, lunch en diner

Malolotja Natuurreservaat, in het bergachtige Koninkrijk Swaziland, is uw volgende attractie. Bekend om een grote verscheidenheid aan habitats, van kort grasland tot dikke rivierstruiken, bushveld en vochtige bossen. U verkent dit reservaat te voet en geniet van het fantastische uitzicht op de bergen. Ontspan rond het kampvuurdiner en verblijf in berghutten voor de nacht.

Inclusief: entreegeld Malolotja Nature Reserve

Overnachting in Hawane Lodge (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 5-6 Zululand (± 295 km, 6 uur) incl. 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

U bezoekt een ambachtelijke markt in de buurt van Mbabane met een scala aan handgemaakte producten en een lokale medicijnman! U keert terug naar Zuid-Afrika op weg naar uw lodge in een privé wildreservaat gelegen in het Msinene Nature Reserve, waar een lokale gids u zal begeleiden op een wandeling door het bushveld en de riviervegetatie van de Msinene River, ondertussen uitkijkend naar vogels en wild. Nyala, nijlpaarden en het ongrijpbare luipaard zijn allemaal te vinden in het reservaat. De volgende dag maakt u een gamedrive in het Hluhluwe Game Reserve, een veilige haven voor de bedreigde neushoorn, gevolgd door een bezoek aan een lokale Zulu gemeenschap. Ontspan in de late namiddag met een koud drankje terwijl u geniet van het uitzicht over het reservaat vanuit de lodge.

Inclusief: entreegeld Hluhluwe Game Reserve, ochtend en middag gamedrive en bezoek aan Zulu dorp met een lokale Zulu gids

Overnachting in 2 nachten in Zululand Lodge (tweepersoonstent met badkamer)

Dag 7-8 Drakensberg Mountains (± 500 km, 7 uur) incl. 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

De Drakensbergen of "uKhahlamba" - de barrière van speren, is een 200 kilometer lang bergachtig wonderland en werelderfgoed. Van Zululand rijdt u verder naar het zuiden naar de voet van deze bergen waar u twee nachten overnacht in schilderachtige huisjes. U brengt hier uw tijd door met wandelen langs prachtige bergstroompaden, of gewoon met het genieten van het spectaculaire uitzicht. Onderweg naar de Drakensberg bezoekt u het Nelson Mandela Capture Site Museum om eer te betuigen aan deze geweldige man.

Inclusief: ochtend en middagwandelingen bij de Drakenberg Mountains

Overnachting in 2 nachten in Lotheni Chalets (tweepersoonschalet met badkamer)

Dag 9-10 Wild Coast (± 600 km, 8,5 uur) incl. 2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner

De Wild Coast blijft een relatief onaangetast paradijs met ongerepte stukken dramatisch mooie kustlijn, open ruimtes en ongerepte bosgebieden. U overnacht in Kei Mouth en de volgende dag vrij om deze omgeving te verkennen, lokale dorpelingen te ontmoeten of naar het strand te gaan.

Inclusief: entreegeld Nelson Mandela museum, wandelingen langs de kust

Overnachting in 2 nachten in Benmore Lodge (tweepersoonskamer met gedeelde badkamer)

Dag 11 Addo Elephant National Park (± 500 km, 7,5 uur) incl. ontbijt en diner

Het Addo Elephant National Park werd in 1931 opgericht om de laatste 11 wilde olifanten te beschermen tegen uitroeiing. Vandaag de dag zwerven meer dan 600 olifanten door het gebied. Het park biedt ook een uitstekende kans om de zwarte neushoorn, Kaapse buffel, leeuwen en luipaarden te zien, maar ook tal van andere grote en kleine zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels.

Inclusief: entreegeld Addo Elephant National Park, middag en ochtend gamedrive

Overnachting in Addo National Park chalets (tweepersoons chalet of lodge tent met badkamer)

Dag 12-13 Knysna/Tsitsikamma (± 300 km, 4,5 uur) incl. 2x ontbijt, 1x lunch

U verblijft twee nachten in een lodge in Knysna, die is gelegen aan een rustige lagune. U maakt een dagtocht naar de Storms River monding, waar u naar de kloof en langs de rotsachtige kust kunt wandelen. Het Tsitsikamma National Park strekt zich zo’n 80 km langs de kustlijn uit; een afgelegen bergachtig gebied met valleien, bossen langs de kust met diepe kloven die naar de zee leiden. Probeer de zeevruchten in een van de goede restaurants van Knysna (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Tsitsikamma National Park

Overnachting in 2 nachten in Lagoona Inn (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 14 Hermanus (± 420 km, 6 uur) incl. ontbijt en lunch

Hermanus biedt een van de beste plekken in de wereld om vanaf het land walvissen te spotten. Van juni tot november komen de Southern Right walvissen uit de zuidelijke oceanen om te paren en te kalven in de ondiepe wateren rond de Kaap. In het walvis seizoen maakt u een wandeling langs deze prachtige kustlijn. In de zomermaanden verkent u het bloeiende fynbos in Fernkloof Nature Reserve. ’s Avonds geniet u van een maaltijd in een plaatselijk restaurant (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in Chesham House (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 15-16 Kaapstad (± 150 km, 2 uur) incl. 2x ontbijt

Kaapstad, met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond, is een van de meest pittoreske steden in de wereld. Onderweg hier naar toe, bezoekt u Stellenbosch, de beroemde wijnstreek van Zuid-Afrika, om wijn te proeven (niet bij de prijs inbegrepen) en bezoekt u een wijnkelder. De 'moeder stad', zoals Kaapstad ook wel wordt genoemd heeft vele attracties; u bezoekt de haven van Hout Bay, Cape Point en geniet van de beroemde stranden en V&A Waterfront. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan Robbeneiland (niet in de prijs inbegrepen). U kunt de lokale gerechten proeven in één van de vele restaurants (niet bij de prijs inbegrepen).

Inclusief: entreegeld Pinguïn kolonie en Cape Point National Park, wijnkelder tour

Overnachting in 2 nachten in City Lodge Hotel Victoria & Alfred Waterfront (tweepersoonskamer met badkamer)

Dag 17 Kaapstad incl. ontbijt

In de ochtend beklimt u de Tafelberg voor een panoramisch uitzicht over Kaapstad, de baai en Robbeneiland. Na al deze hoogtepunten van de Rainbow Nation werpt u een laatste blik op Kaapstad en is er nog tijd om wat souvenirs te kopen voordat uw reis om 18.00 uur eindigt bij het pension.

Houdt u er rekening mee dat: De afstand en de reistijden hierboven slechts een schatting zijn, en afhankelijk van de lokale wegomstandigheden.

Accommodaties 17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Makuwe Safari Lodge, Greater Kruger National Park

Makuwa Safari Lodge is een bushveld accommodatie in het Greater Kruger gebied in een privéwildreservaat dat bruist van de activiteit van buffels, antilopen, gazellen en vogels. De idyllische accommodatie bestaat uit witgekalkte huizen met rieten daken en brede patio's met een weids uitzicht op de wildernis en de verre Drakensbergen. Verzorgde gazons bezaaid met acacia-, marula- en vijgenbomen omringen de lodge, terwijl rondom het terrein ongerept bushveld een perfecte habitat biedt voor een schat aan wild.

Kruger National Park Tented Camp

In dit restcamp is de overvloed en puurheid van de natuur zeer duidelijk. Symbool is de machtige Sycamore Fig, die royaal voorziet in het levensonderhoud van vele vogels en insecten. Niet alleen produceren deze reuzen minstens twee keer per jaar vruchten, maar verschillende bomen produceren fruit op verschillende tijdstippen. Kijkend naar de eindeloze stoet dieren die komen drinken bij de Sabie River geeft een gevoel van uw eigen schakel in de eeuwige cyclus. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Hawane Lodge, Swaziland

De 23 rietgedekte luxe chalets met badkamer zijn een fascinerende, geïnspireerde mix van traditionele Swazi materialen. De glazen voorpui creëert een heerlijke combinatie van warmte en licht. Riviertjes meanderen door de inheemse aangelegde tuinen omsloten door een gevlochten acaciaomheining. De donzen kussens en dekbedden, linnen gemengd met jute en bedrukt doek completeren het culturele/eigentijdse van deze lodge. Er is Wi-Fi beschikbaar.

Zululand Lodge, Zululand

Zululand Lodge is een safari lodge met tenten voorzien van eigen badkamer op het privé natuurreservaat UKuwela. Het biedt een prachtig uitzicht over het noordelijke KwaZulu Natal bushveld. De lodge ligt in de buurt van Hluhluwe-iMfolozi, Phinda&Mkuzi wildreservaten en Lake St Lucia. De ideale stek voor bushwalks, het spotten van vogels en algemene gameviewing.

Lotheni, Drakensberg Mountains

De chalets met 3 bedden zijn voorzien van bestek, servies en beddengoed. Andere faciliteiten zijn een koelkast, twee-pits gasfornuis (met een kleine oven) in de keuken, badkamer en toilet. Elektrisch verlicht van 17:00-22:00 uur. Er is geen Wi-Fi beschikbaar

Benmore Lodge, Wild Coast

Benmore Lodge is gelegen boven Kei Mouth, in een ruig, steil, bushveld landschap. Het nestelt zich in het typische landelijke landschap van Transkei met verspreide woningen in de verre glooiende heuvels van Transkei. Er is een verbazingwekkende verscheidenheid aan vogels. Bij het bekijken van wild zijn elanden, impala's, bontebokken, kudu's, bosbokken, gnoeszebra's en vele anderen te zien. Benmore Farm, waarop Benmore Lodge is gelegen, is een genot om te voet te verkennen; van een korte wandeling naar de Strelitzia velden tot een avontuurlijke cirkelroute te voet en per boot via de rivier de Kei naar het dorp Kei Mouth.

Addo National Park

Het populaire restcamp van het park biedt een breed scala aan accommodaties voor alle smaken en tal van activiteiten om de bezoekers bezig te houden. Een uniek kenmerk is het uitkijkpunt bij de drinkplaats, die ’s avonds verlicht is en de ondergrondse schuilhut voor het bekijken van de wilde dieren bij de waterput. De avonden worden doorspekt met oproepen van leeuwen, gevlekte hyena en jakhals. Wooneenheden bevinden zich op loopafstand van elkaar net als de voorzieningen, zoals het zwembad, restaurant en een winkel. Er is geen Wi-Fi beschikbaar.

Lagoona Inn, Knysna

Lagoona Inn is ideaal gelegen in het pittoreske stadje Knysna aan de Garden Route. De sfeer is een unieke, internationale mix van uitstekende gastvrijheid, keuken en service. Elk kamer en appartement biedt een spectaculair, panoramisch uitzicht op de mysterieuze schoonheid van Knysna. Accommodatie is modern met schuifdeuren die uitkomen op uw eigen balkon of tuin. De sprankelende lagune is omgeven door een amfitheater van bergen en bossen.

Chesham House, Hermanus

Chesham House is een comfortabele bed&breakfast in familiestijl in Hermanus, bekend om zijn informele sfeer en geweldige locatie. Het heeft acht kamers en is geschikt voor maximaal 16 gasten. Chesham House zelf ligt aan Millionaires Mile, op slechts een paar meter afstand van de oceaan. Het ligt tegenover een van de beroemde walvisspot locaties in de regio, genaamd "Die Gang". In de buurt bevinden zich ook verschillende bekende klifpaden, bergpaden en de Hermanus Golfbaan.

Er wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd in de eetkamer, die bestaat uit een scala aan ontbijtgranen, yoghurt, vruchtensap, brood en de gebruikelijke Engelse ontbijtcomponenten van spek en eieren. Koffie en thee zijn natuurlijk inbegrepen. Chesham House biedt een uitnodigend zwembad in een grote tuin. Andere faciliteiten zijn koffie en thee in alle kamers en internettoegang.

City Lodge Hotel Victoria & Alfred Waterfront, Kaapstad

City Lodge Hotel Victoria & Alfred Waterfront heeft 207 kamers en biedt gasten een gemakkelijke toegang tot de V&A Waterfront, evenals het internationale conferentiecentrum van Kaapstad en de kleurrijke wijk Bo-Kaap. Een nautisch thema loopt door het pand in overeenstemming met de ligging aan zee.

Het hotel beschikt over het #Café restaurant waar een uitgebreid ontbijt, lunch en lichte avondmaaltijden worden geserveerd, een sundowner bar en spa-zwembad met uitzicht en fitnessruimte en onbeperkte wifi.

Zoals met alle accommodaties van de City Lodge Hotel groep in Kaapstad, beschikt het hotel over een verscheidenheid aan waterbesparende apparaten en systemen na de ernstige droogte van 2018, waardoor gasten een comfortabel maar verantwoord verblijf kunnen hebben. Dit kan van invloed zijn op baden en zwemmen.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Inclusief:

 • 16 overnachtingen
 • Vermelde maaltijden
 • Entreegelden parken
 • Vervoer in safari trucks
 • Chauffeur/reisleider
 • Excursies volgens routeomschrijving

Exclusief:

 • Intercontinentale vluchten
 • Verzekeringen
 • Optionele excursies
 • Drankjes
 • Kosten visa
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:

Er wordt tijdens deze reis een minimale inzet van u verwacht. Van het dragen en laden van uw bagage, schoonmaken van uw raam tot het om toerbeurt afwassen van het gebruikte servies.

Vertrekdata 2023:

januari: 14
februari: 4
maart: 4, 11
april: 1*, 8, 29
mei: 13, 20*, 27
juni: 17*, 24
juli: 1*, 8, 15, 22, 29
augustus: 5, 12, 19, 26
september: 9, 16, 23, 30*
oktober: 7, 14, 28*
november: 4, 11*, 18, 25
december: 2, 16, 23

vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata, alle andere data bij min. 4 deelnemers
*Duits sprekende reisleider

Optionele excursies 17 dagen South Africa "Rainbow Route"

Dag 2-3

Nachtelijke gamedrive in open 4WD voertuig.

Dag 9-10

Sportvissen op de oceaan en dorpswandelingen.

Dag 11

Nachtelijke gamedrives in open 4WD voertuig.

Dag 12-13

Whale watching en treetop canopy tour.

Dag 14

Walvis spotten per boot.

Dag 15-16

Robben Island cruise, shark cage diving, bezoek zeehonden kolonie.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven genoemde prijzen onder voorbehoud zijn van wijzigingen en koersverschillen.

Offerte aanvragen voor: '17 dagen South Africa "Rainbow Route"'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen