• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

1 dag Litchfield Heritage Discovery Tour

Hoor het echte verhaal op deze dagtocht, met een kleine groep naar Litchfield National Park. Verken de omgeving samen met een lokale gids met jarenlange ervaring in dit gebied. Ervaar de dramatische schoonheid van de natuur, het fascinerende erfgoed van de pioniers en de rijke Aboriginal traditie.

Verfris uw geest onder de verfrissende watervallen. Geniet in een prachtige schaduwrijke omgeving van een lunch bestaande uit vers gegrilde barramundi, kangoeroe filet en zoutwater krokodil. Wordt door gidsen met een ongeëvenaarde kennis van het gebied bijgepraat over het natuurlijke en culturele erfgoed.

Hoogtepunten 1 dag Litchfield Heritage Discovery Tour:

 • Finniss River Crossing
 • Bush Resources
 • Termite Mounds
 • Bamboo Creek Tin Mine
 • Tolmer Falls
 • Woolaning Spring
 • Wangi Falls
 • Florence Falls

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 1 dag Litchfield Heritage Discovery Tour

Dagomschrijving

U wordt ongeveer 07:15-07:30 uur met een comfortabel voertuig met airconditioning opgehaald bij uw Darwin accommodatie voor uw Litchfield tour (kan iets later zijn bij voorstedelijke en afgelegen accommodatie). U rijdt via binnenwegen naar Finniss River en omgeving. U maakt hier een korte stop om uw benen te strekken. (Tijdens de tropische zomer van December tot Mei kunnen de binnenwegen naar Litchfield afgesloten zijn als gevolg van overstromingen. Indien dit het geval is wordt u via de hoofdweg naar Litchfield gebracht via het mooie stadje Batchelor).

Op verschillende plaatsen zal men u de seizoensgebonden bushmiddelen tonen die al duizenden jaren door de lokale Aboriginals worden gebruikt. U zult meer te weten komen over de vele termieten, de primaire herbivoren van de Northern Territory, en de enorme wooncomplexen die ze bouwen. U zult versteld staan hoe de inheemse bevolking gebruikt maakt van deze nijvere wezens en hun huizen. Men kent het Bamboo Creek gebied hier als Marchinbar, een belangrijke plaats voor de lokale bevolking. U zult erachter komen waarom en meer leren over de baanbrekende inspanningen van hun voorouders in deze oude tinmijn. (Tijdens de tropische zomer van December tot Mei kan de weg naar Bamboo Creek Tin Mine afgesloten zijn als gevolg van overstromingen. In dit geval wordt naar Tolmer Falls gebracht, een spectaculaire plek in deze tijd van het jaar). U maakt hier een korte wandeling. Het stenen landschap komt gedurende deze tijd van het jaar tot leven met een overvloed aan leven en stromend water in de diepe afgronden. (Tijdens het droge seizoen is het stenen landschap rond Tolmer Falls erg droog en heet. U brengt in deze tijd een bezoek aan de monumentale Bamboo Creek Tine Mine).

U bent de exclusieve bezoeker aan Tess’s family en de prachtige Woolaning Springs. U kunt hier genieten van een kopje thee in een klein stukje regenwoud bij een kristalhelder beekje. Neem een duik in de therapeutische warm waterbron of bezoek de overblijfselen van Tess’s family houtzagerij. (Tijdens de tropische zomer is de weg naar Woolaning te drassig. In dit geval nuttigt u de thee op een betere bereikbare plek).

Er wordt voor u op een mooie plek een lunch geserveerd, bestaande uit vers gevangen Barramundi, krokodil en kangoeroe. U bezoekt hierna de iconische Wangi Falls, een populaire zwemplek tijdens het droge seizoen en een speciale plaats voor de Aboriginal vrouwen. Neem hier een verkoelende duik of wandel door het nabijgelegen weelderige regenwoud, thuisbasis van een verscheidenheid aan vogels en rusteloze vleermuizen. Voor de enthousiastelingen onder u is er een wandeling rond en over de watervallen. (Tijdens de tropische zomer kunnen de parkbeheerders het zwemmen hier verbieden, dit als gevolg van de sterke stroming of aanwezigheid van zoutwater krokodillen.

Het bezoeken van de waterval en rondwandelen is veilig en spectaculair in deze tijd van het jaar)
. U ziet de prachtige Florence Falls vanaf een hoog platform dichtbij de parkeerplaats. Geoefende zwemmers kunnen via 135 trappen naar het heldere, verfrissende water van de Florence Falls plunge pool. Eenvoudige wandelingen leiden naar warm waterbronnen boven aan de Florence Falls. Hierna wordt u in het comfort van een voertuig met airconditioning terug gebracht naar Darwin, net op tijd om de zon onder te zien gaan boven Darwin Harbour. U kunt de dag op een bijzondere manier afsluiten met een Sunset Dreaming cruise (niet in de prijs inbegrepen).

Inclusief/Exclusief 1 dag Litchfield Heritage Discovery Tour

Inclusief:

 • Transport
 • Hotel pick-up en drop-off
 • Aborinal gids
 • Gratis flesje water
 • Lunch

Prijs exclusief:

 • Sunset Dreaming cruise

Vertrek:

07:15 uur, dagelijks

Meebrengen:

Breng een hoed, goed schoeisel, zwemkleding en handdoek mee.

Offerte aanvragen voor: '1 dag Litchfield Heritage Discovery Tour'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen