• Slider image
  Cable Beach, Broome
 • Slider image
  Gibb River Road
 • Slider image
  Pentecost River Crossing
 • Slider image
  Cathedral Gorge, Purnululu National Park
 • Slider image
  4WD Land Cruiser Prado

Reisroute 17 dagen Gibb River Road Adventure

Dag 1 Aankomst Broome

Welkom in Broome. U wordt opgehaald van de luchthaven en per privévoertuig naar uw accommodatie gebracht. Ooit een slaperig outback parelstadje, staat Broome al lang bekend om zijn ontspannen sfeer en uniek karakter. De verbazingwekkende turquoise wateren en de intens gekleurde rode aarde laten een onuitwisbare indruk achter en blijven kunstenaars en fotografen inspireren. Roebuck Bay is een toevluchtsoord voor duizenden trekvogels en de wateren rond Broome trekken vele enthousiaste vissers aan. Walvissen, dolfijnen en schildpadden bevolken de wateren en de dinosaurussen die door de oude landen zwierven hebben hun sporen achtergelaten, bewaard in de rotsen Roebuck Bay.

Overnachting in standaard accommodatie: Cable Beach Club Resort incl. ontbijt

Dag 2 Broome

Vandaag is een vrije dag. Er is zoveel te doen in en rond Broome dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen. Kies uit een rondvlucht over de werkelijk spectaculaire horizontale watervallen, een bezoek aan de South Sea Pearl Farm, een kameeltochtn bij zonsondergang langs Cable Beach of gewoon relaxen op de witte zandstranden en het ongerepte turquoise water.

Vandaag haalt u ook uw RedSands 4WD Land Cruiser Prado op. Neem de tijd om vertrouwd te raken met uw voertuig en sla genoeg water en voedsel in voor uw aanstaande avontuur.

Overnachting in standaard accommodatie: Cable Beach Club Resort incl. ontbijt

Dag 3 Broome - Derby (± 220 km)

Vandaag rijdt u naar het begin van een van de meest iconische en beroemde wegen van Australië - de Gibb River Road. Deze tocht van ongeveer 660 kilometer door de uitgestrekte Kimberley regio is een geweldig 4WD-avontuur.

Uw eerste overnachting onderweg is in Derby, de eerste stad in de Kimberley en het belangrijkste toegangspunt tot Gibb River Road, Windjana Gorge National Park en de kleine eilanden van de Buccaneer archipel. De warme winters en hete, vochtige zomers bieden perfecte omstandigheden om de hoogste getijden van Australië te zien, met een piek van meer dan 11 meter.

Overnachting in standaard accommodatie: Spinifex Hotel

Dag 4 Derby - Bell Gorge (± 250 km)

Verlaat Derby en rijd in oostelijke richting langs de Gibb River Road naar Windjana Gorge National Park, een van de beste plekken in Australië om zoetwaterkrokodillen in het wild te zien. Windjana Gorge werd uit de Napier Range gesleten door de Lennard River. Als u rondloopt, ziet u een overvloed aan vogels en krokodillen genieten van de zon in de buurt van waterpoelen.

Ga verder richting het oosten door de Lennard River Gorge voordat u de pittoreske Bell Gorge bereikt, de beroemdste kloof langs deze weg. Maak er een korte wandeling langs en steek de mooie Bell Creek over, pas op voor de gladde weg! Bekijk de watervallen die 100 meter langs perfecte U-vormige kliffen naar beneden donderen in een diep zwembad, dat populair is om te zwemmen. Na een ontspannende duik gaat u verder naar uw accommodatie.

Overnachting in standaard accommodatie: Bell Gorge Wilderness Lodge incl. ontbijt en diner

Dag 5 Bell Gorge - Mt Elizabeth Station (± 145 km)

Nog eens 100 kilometer van Bell Gorge komt u aan bij Galvans Gorge, de meest toegankelijke kloof langs de Gibb River Road. Geniet van een ontspannende duik of ga gewoon onder de waterval zitten en kijk naar de boabbomen (familie van de baobab) die zich vastklampen aan de steile helling erboven.

Ga verder langs de Mount Barnett Roadhouse naar Manning Gorge voor een rustige duik in de Lower Manning Gorge. Vanaf hier slingert het wandelpad langs Aboriginal rotskunst naar de spectaculaire waterval en Yallamia Pool van Upper Manning Gorge. Na de lunch gaat u verder naar Mt Elizabeth Station.

Overnachting in standaard accommodatie: Mt Elizabeth Station incl. ontbijt en diner

Dag 6 Mt Elizabeth Station

Geniet vandaag van de schoonheid en rust van de Kimberley op Mt Elizabeth, met prachtige landschappen, geschiedenis, extreem terrein voor de avontuurlijken en alle opwinding die gepaard gaat met een volledig operationeel "cattle station". Wunnamurra Gorge ligt op ongeveer 15 km van Mt Elizabeth homestead en biedt de schoonheid en rust waar de Kimberley's bekend om staan.

Overnachting in standaard accommodatie: Mt Elizabeth Station incl. ontbijt en diner

Dag 7 Mt Elizabeth Station – Drysdale Station (± 160 km)

Vandaag verlaat u de Gibb River Road een tijdje terwijl u naar het noorden reist in de richting van het spectaculaire Mitchell plateau in het noordwesten van de Kimberley. Drysdale River Station is een familie gerund en miljoenen hectare groot werkend "cattle station" aan de Kalumburu Road, ongeveer 59 km ten noorden van de kruising Gibb River Road en de Kalumburu Road. Het is het middelpunt terwijl u naar het noorden reist naar het Mitchell plateau.

Overnachting in standaard accommodatie: Drysdale River Station incl. ontbijt

Dag 8 Drysdale River Station

Neem vandaag een dag rust van het autorijden. We raden een vliegexcursie naar de indrukwekkende Mitchell Falls (optioneel) ten zeerste aan. De vierlagige Mitchell Falls zijn een iconische Kimberley attractie en een van de meest spectaculaire watervallen in Australië. Ook bekend als Punamii-unpuu voor de Wunambal bevolking, werden de watervallen uit zandsteen gesneden door de wateren van de Mitchell River, en maakten zo lagen betoverende smaragdgroene waterpoelen waaruit het water van de ene naar de andere stroomt.

Excursies met kleine vliegtuigjes vertrekken rechtstreeks vanaf Drysdale River Station en kunnen ook wandelingen en zelfs een overnachting in Mitchell Falls Wilderness Lodge omvatten, als u nog een nacht aan uw reisschema wilt toevoegen (informeer bij ons).

Overnachting in standaard accommodatie: Drysdale River Station incl. ontbijt

Dag 9 Drysdale Station – Home Valley Station (± 236 km)

Bij het verlaten van Drysdale River Station gaat u zuidwaarts terug naar de Gibb River Road en vervolgens oostwaarts naar Home Valley Station, aan de voet van de majestueuze Cockburn Range. Op de rit van vandaag voltooit u de Durack River Crossing op weg naar uw accommodatie van vanavond.

Overnachting in standaard accommodatie: Home Valley Station incl. ontbijt

Dag 10 Home Valley Station

Vandaag is een vrije dag om de majestueuze omgeving van Home Valley Station te verkennen.

Er is een scala aan activiteiten om van te genieten, waaronder vissen op barramundi, varen, kloofwandelingen, paardrijden, helikoptervluchten, zwembaden om in te genieten en nog veel meer. Ontspan aan het eind van de dag in de beroemde Dusty Bar&Grill en geniet van een maaltijd en live entertainment.

Overnachting in standaard accommodatie: Home Valley Station incl. ontbijt

Dag 11 Home Valley Station – Kununurra (± 121 km)

Als u deze reis naar het oosten voortzet, zult u voor het eerst de uitgebreide Pentecost River Crossing tegenkomen die een lengte van meer dan 50 meter heeft. Pas op voor krokodillen op deze kruising en stap niet uit om het waterpeil te controleren. Wees voorzichtig wanneer het waterpeil hoog is. Home Valley Station kan u van tevoren advies geven.

Het laatste deel van de rit van vandaag gaat over verharde wegen terwijl u naar het dorp Kununurra reist, ontstaan in 1961. Kununurra is een lokaal aboriginal woord dat 'ontmoeting van grote wateren' betekent.

Overnachting in standaard accommodatie: Freshwater East Kimberley Apartments

Dag 12 Kununurra

Maak vandaag een rondvlucht vanuit Kununurra. Tijdens de twee uur durende vlucht zweeft u over de prachtige Bungle Bungle Range, Lake Argyle, de Argyle Diamond Mine en de Ord River Irrigation Area. U zult ook getuige zijn van de prachtige Carr Boyd Ranges, de Osmand Ranges, de Ord River en de Bow River, voordat u terugkeert naar Kununurra.

Overnachting in standaard accommodatie: Freshwater EK Apartments

Dag 13 Kununurra – Purnululu (± 315 km)

Als u vanuit Kununurra in westelijke richting langs de Great Northern Highway rijdt, passeert u de open vlakten van de Kimberley's. Op de kruising van de rivier zult u merken dat de bomen allemaal stroomafwaarts gebogen zijn vanwege het overstromingswater in het natte seizoen.

Bij Ord River is het tijd om de snelweg achter u te laten en diep het Purnululu National Park en de Bungle Bungles in te rijden. De rit naar uw accommodatie is langs een goed pad met tal van rivierovergangen en heuvels om te beklimmen.

Overnachting in standaard accommodatie: Bungle Bungle Savannah Lodge incl. ontbijt en diner

Dag 14 Purnululu / Bungle Bungle Savannah Lodge

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de zwart en oranje gestreepte Bungle Bungle koepels te voet te verkennen. Maak een wandeling naar Echidna Chasm, een spectaculaire kloof in de rots. Kijk terwijl u hier bent naar de prachtig gebouwde prieelvogelnesten. Ga naar Cathedral Gorge, een natuurlijk amfitheater met een geweldige akoestiek of geniet gewoon van de zonsondergang boven de Bungle Bungle Ranges. De keuze is aan u.

Overnachting in standaard accommodatie: Bungle Bungle Savannah Lodge incl. ontbijt en diner

Dag 15 Purnululu – Fitzroy Crossing (± 465 km)

Verlaat het park op dezelfde manier als u bent binnengekomen en ga weer over de Great Northern Highway naar Fitzroy Crossing. Fitzroy Crossing, een van de slechts twee steden op de snelweg die Kununurra en Broome met elkaar verbindt, ligt aan de oevers van de machtige Fitzroy River en is een echte outbackstad.

De Fitzroy vallei is de thuisbasis van vijf Aboriginal-groepen - de Bunuba, Gooniyandi, Nyikina, Wangkatjunka en Walmajarri, elk met hun eigen kenmerkende taal en gebruiken. Aboriginal kunst en cultuur is zeer aanwezig in het gebied, met verschillende galerijen die open zijn voor bezoekers.

Overnachting in standaard accommodatie: Fitzroy River Lodge incl. ontbijt

Dag 16 Fitzroy Crossing – Broome (± 397 km)

Tijdens de rit van vandaag keert u terug naar waar dit avontuur begon, Broome. Terwijl u naar het westen rijdt, kunt u nadenken over het verbazingwekkende landschap van de outback en het contrast dat de afgelopen weken heeft waargenomen.

Overnachting in standaard accommodatie: Cable Beach Club Resort incl. ontbijt

Dag 17 Broome

Lever uw RedSands 4WD Land Cruiser Prado in en vertrek uit Broome met nieuwe vriendschappen en prachtige herinneringen aan uw avontuur door de Australische Kimberley's.

Accommodaties 17 dagen Gibb River Road Adventure

Cable Beach Club Resort, Broome

Te midden van de weelderige tuinen vindt u een scala aan accommodaties, waaronder studio's, bungalows, villa's en suites. Elke accommodatieoptie is ontworpen met Broome karakter en Kimberley stijl en is een samensmelting van koloniale charme en Aziatische invloeden. Koppels kunnen genieten van het aanbod van studio's of privévilla's. Gezinnen hebben de mogelijkheid om studio's, bungalows of suites met elkaar te verbinden. Voor een echt exclusief toevluchtsoord kunnen gasten hun hart ophalen in het aanbod van Club Collectie kamers van het resort. Gasten kunnen dineren in de vier eigen restaurants. Resortvoorzieningen zijn onder andere een zwembad, oceaanzwembad, minigolf, waterspeeltuin en tennisbanen.

Spinifex Hotel, Derby

De Spinifex is een iconisch hotel in de Kimberley. Onlangs verjongd door het nieuwe management, is de "Spini" een juweel in de kroon van de top van West-Australia. Het hotel biedt gasten een scala aan faciliteiten, waaronder een volledige bar, restaurant en TAB, plus gloednieuwe accommodatie in motelstijl, zwembad, barbecues en een conferentieruimte. Er zijn veel redenen om Derby voor zaken of plezier te bezoeken. Zo dient de stad als regionaal bestuurs- en bevoorradingscentrum. De meeste bezoekers zijn echter meer geïnteresseerd in de Buccaneer Archipelago, Horizontal Waterfall, boab trees, the Gibb River Road, Windjana Gorge National Park, Tunnel Creek, Wharfinger's House Museum ... En de lijst gaat maar door.

Bell Gorge Wilderness Lodge, Bell Gorge

Bell Gorge Wilderness Lodge ligt op slechts 200 meter van de Gibb River Road en kijkt uit over King Leopold Range. Het terrein is eigendom van de Imintji Aboriginal gemeenschap. De lodge biedt gemakkelijke toegang tot Bell, Windjana, Galvans en Barnett River Gorges, evenals Tunnel Creek. Het is de ideale uitvalsbasis om de westelijke Kimberley regio te verkennen. De accommodaties beschikken over standaard tenthutten met twee eenpersoonsbedden en een grote eigen badkamer. Alle hutten bieden een ruim terras aan de voorkant met comfortabele fauteuils en een fantastisch uitzicht op de King Leopold Range. Een driegangendiner en een ontbijtbuffet in de openlucht zijn ook inbegrepen.

Mt Elizabeth Station

Mount Elizabeth Station ligt in het hart van de fantastische Kimberley van West-Australië. Het is geschikt voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de levensstijl, het weer en de natuurlijke omgeving van deze spectaculaire regio. Of u nu als kampeerder in de buitenlucht verblijft of als huisgast, bezoekers kunnen gewoon ontspannen in het isolement van het pand, de ongerepte natuur schilderen of fotograferen, de uitgestrekte open ruimtes te voet ontdekken of een rondleiding volgen.

Drysdale River Station

Drysdale River Station is een miljoen hectare groot werkend "cattle station", gerund door een familie, met een capaciteit van ongeveer 7000 stuks vee. De accommodaties beschikken over comfortabele tweepersoonskamers met 1 of 2 bedden of eenheden met twee slaapkamers, met keuze uit verschillende kamerformaten, stijlen en kosten. Drysdale heeft een winkel, een kleine winkel en diesel of loodvrijbrandstof. De eetzaal met drankvergunning biedt avondmaaltijden en ontbijt. De biertuin biedt overdag lunch en snacks.

Home Valley Station

Home Valley Station ligt dicht bij de machtige Pentecost River, aan de voet van de majestueuze Cockburn Range. De ruime accommodatie van het station aan de idyllische Bindoola Creek is genereus ingericht en biedt gasten de ultieme outback accommodatie. Guesthouse Rooms bieden een comfortabel toevluchtsoord en zijn ideaal voor stellen en gezinnen. De Eco-tenten in safaristijl, gelegen in een rustige bosrijke omgeving, zullen indruk maken op diegenen die verbinding willen maken met de natuur. Degenen die onder de sterren willen slapen, zullen genieten van de kampeerfaciliteiten van de Gibb River Road op de Station Campground en het Pentecost River Bush Camp. The Dusty Bar&Grill is een iconisch onderdeel van het Home Valley Station en serveert hoogwaardige Australische gerechten tegen een achtergrond van authentieke stationsmemorabilia.

Freshwater East Kimberley Apartments, Kununurra

Freshwater East Kimberley Apartments liggen op 5 minuten rijden van de luchthaven van Kununurra en de Artlandish Aboriginal Art Gallery. Gasten genieten van een gratis wasservice en gratis WiFi. De appartementen met airconditioning zijn voorzien van een keuken of een kitchenette met een magnetron, keukengerei en een koelkast. Tot de voorzieningen behoren strijkfaciliteiten, een dvd-speler en een flatscreen-tv met satellietkanalen.

De accommodatie heeft een zwembad in resortstijl, een 24-uursreceptie en u kunt bij het zwembad genieten van een barbecue. Er is gratis parkeergelegenheid. Op verzoek zijn er ontbijtpakketten verkrijgbaar met onder meer vers fruit, eieren, ontbijtgranen, vruchtensap, melk en een exemplaar van de lokale krant. East Kimberley Freshwater ligt op minder dan 6 minuten rijden van Kununurra Visitor Centre en Hidden Valley National Park.

Bungle Bungle Savannah Lodge, Purnululu

Er is geen ervaring die een overnachting nabij de Bungle Bungle Range kan evenaren. In Purnululu vinden gasten een van de beste sterrenwachtplekken in Australië met de donkerste nachthemel ter wereld. Bekijk een van de beste uitzichten op de Melkweg ter wereld en het Zuiderkruis, dat niet te zien is in Europa of Amerika.

Overdag kunnen gasten door 350 miljoen jaar oude kloven en tussen gestreepte zandsteenkoepels lopen en vervolgens samen met medereizigers in de Bungles Bar in Bungle Bungle Savannah Lodge de verhalen van de dag delen. Verfris uzelf in het zwembad van de lodge en slaap comfortabel in een privécabine.

Fitzroy River Lodge, Fitzroy Crossing

Fitzroy River Lodge ligt diep in het hart van de Kimberley, aan de oevers van de machtige Fitzroy River. De River Lodge is een ideale accommodatie voor de toegewijde vakantieganger, vermoeide reiziger, aanstaande avonturier of zakelijke gast. Bij de lodge kunnen gasten ontspannen op vijftig hectare natuurlijke grond met schaduwrijke bomen en aangelegde tuinen.

Inclusief/Exclusief 17 dagen Gibb River Road Adventure

Inclusief:

 • Accommodatie in hotels zoals gespecificeerd, onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • RedSands huurauto zoals aangegeven
 • 4WD Wander Far-autoverzekering (korting op eigen risico)
 • Transfer van de luchthaven naar het hotel in Broome
 • Panoramische vlucht van 2 uur vanuit Kununurra
 • Reisdocumentatie inclusief gepersonaliseerde manual (in het Engels of Duits) met gedetailleerde dagelijkse rij-instructies en aanbevolen activiteiten

Exclusief:

 • Vluchten nationaal of internationaal
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Drankjes tijdens maaltijden (behalve water/thee/koffie)
 • Alle items van persoonlijke aard
 • Optionele activiteiten
 • Parkeergeld bij hotel, indien van toepassing
 • Tol en autoveerkosten, indien van toepassing
 • Brandstof voor huurauto
 • Huurauto enkele reiskosten
 • Extra kosten voor huurauto's (bijv. GPS-apparaat, autostoeltje)
 • Alle maaltijden (tenzij anders aangegeven in de routeomschrijving)

Offerte aanvragen voor: '17 dagen Gibb River Road Adventure'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen