• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

3 dagen Flinders Ranges & Outback

Dit is een spannend Eco-avontuur naar de beroemde Flinders Ranges in een kleine groep. U zult de ongelooflijke rotsformaties van Wilpena Pound en de Ranges zien. Dit is een tour met een overvloed aan wildleven, wildernis, lokale inheemse kunstwerken en cultuur. U kunt kiezen uit meerdere accommodaties, van slapen in een tent onder de sterren tot luxe Eco-villa's.

Hoogtepunten:

 • Flinders Ranges National Park
 • Mambray Creek National Park
 • Het historische outback stadje Quorn
 • Warrens Gorge Conservation Park
 • Willochra Plains
 • Oude Aboriginal Art sites
 • Rawnsley Park Station
 • Wilpena Pound
 • Elder Ranges
 • Bunyeroo en Brachina Gorges
 • Melrose (de oudste stad van de Flinders Ranges)
 • Clare Valley voor een wijnproeverij


U gaat op zoek naar de zeldzame Yellow Footed Rock Wallaby, ziet een overvloed aan kangoeroes, emoes en Wedge Tailed Eagles. U bezoekt oude Aboriginal rotsschilderingen, u ontmoet de lokale bevolking en geniet van het kampvuur en het kamp koken.

Dit is een tour met goede prijs/kwaliteitsverhouding dat veel laat zien in slechts 3 dagen!

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis nog op maat laten maken. U kunt uw wensen aan ons doorgeven via het offerte-formulier, via het algemene e-mailadres: info@screizen.nl of telefonisch via 072 5318173. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en doen onze uiterste best ervoor te zorgen dat precies de reis ontstaat die u wenst.

Reisroute 3 dagen Flinders Ranges & Outback

Dag 1

Begin u wildernisreis richting het noorden via de oude kustplaatsen Port Wakefield en Port Germein, met de langste houten steiger van het zuidelijk halfrond. Tijdens de safari laat uw Eco Tour gids u kennismaken met een opmerkelijke en veerkrachtige geschiedenis van zowel de Aboriginal als de blanke bewoners van Zuid-Australië. Rijd verder via de zuidelijke Flinders Ranges naar Mount Remarkable National Park voor een picknick lunch. Indien u wenst, kunt u met de gids een bushwandeling van een uur maken en wordt u omringd door 600 miljoen jaar oude bergtoppen en krijgt u een spectaculair uitzicht over Spencer Gulf.

Verder naar het noorden, reist u via de pittoreske Pichi Richi Pass naar het historische stadje Quorn (het begin van de oorspronkelijke Ghan Railway). Bezoek het oude spoorweggebouw, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt voor het beroemde stoomtreinen. Volg daarna het pad van de vroege ontdekkingsreizigers en ga naar Warrens Gorge Conservation Park op zoek naar de zeldzame en ongrijpbare Yellow-Footed Rock Wallabies. Dramatische rotsformaties en aardlagen huisvesten deze bedreigde wallabies waarvan er naar schatting slechts 8.000 in het wild leven.

Relax in de auto terwijl u over de ruwe en stoffige outback wegen door de verlaten Willochra vlakte rijdt waar de arenden zweven en emoes rennen. Bezoek de oude spooksteden met hun vroege geschiedenis van ontberingen, waar pioniers tijdelijk overleefden, maar uiteindelijk de meedogenloze voorwaarden van de woestijn moesten opgeven.

Bij Rawnsley Park, ligt aan de zuidkant van Wilpena Pound nog een werkende schapenstation, waar u kunt profiteren van de zonsondergang over de Chase Range. Er is een breed scala aan accommodatie opties van Camping tot Luxury Eco Villas. Het maakt niet uit wat u kiest, u bent welkom om met de groep rond het kampvuur te zitten voor een ontspannen avond.

Optioneel: Diner in Restaurant Woolshed (geen korting op de kosten van de tour)

Overnachting in Rawnsley Park Station

Dag 2

Bezoek Wilpena Pound, een van unieke iconen van de Outback (Aboriginal benaming Ikara), waar de flora divers is en fauna in overvloed. Hier heeft u weer de gelegenheid een begeleide wandeling te maken via de met bomen omzoomde kreekbedden naar de Wangara Lookout, dat een prachtig uitzicht biedt op de pond.

Ontdek de oude bergketens waaronder Bunyerooand Brachina Gorges (ook wel de Corridors Through Time genoemd). Word geoloog voor een dag en bekijk enkele van de oudste rotsformaties in de wereld, met fossielen uit de Ediacara periode, het begin van het leven op aarde!

Terwijl de zon langzaam ondergaat rijdt u terug naar uw basis door een landschap van absolute schoonheid. Wildleven zoals kangoeroes, emoes en Wedge Tailed Eagles zijn actief in dit ruige terrein en worden meestal in de late namiddag in overvloed gespot.

Ga zitten en ontspan onder de miljoenen sterren, terwijl u geniet van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

Optioneel: Diner in Restaurant Woolshed (geen korting op de kosten van de tour), 30 minuten durende rondvlucht over Wilpena Pound

Overnachting in Rawnsley Park Station

Dag 3

Ga mee op een bushwandeling in de vroege ochtend naar een rotskunst plek die zeer belangrijk is voor de Adnyamathanha. Aboriginals zijn hier duizenden jaren aanwezig geweest en hebben kunstwerken achtergelaten op de overhangende kliffen. U gaat via de prachtige zuidelijke Flinders Ranges met zijn machtige Red Gum bossen terug naar Melrose, de oudste stad, gevestigd in 1853. Bezoek de historische gebouwen, zoals het oude politiebureau van de Outback, Gaol, Court House en de Jaccas Brewery.

In de buurt van Adelaide rijdt u door de mooie oude gemeenten van midden-noord Zuid-Australië en de prachtige wijnstreek van Clare Valley. Als de tijd het toelaat proeft u hier de lokale druppel!

Uw aankomst terug in Adelaide zal ongeveer 18:00 uur zijn. Met deze excursie kunt de levenslange herinneringen aan de Flinders Ranges en Outback Australië delen met uw familie en vrienden.

Inclusief/Exclusief 3 dagen Flinders Ranges & Outback

Inclusief:

 • Transport
 • Hotel pick-up en drop-off
 • Accommodatie met keuze uit deluxe cabin met badkamer, luxury eco villa of camping safari tent

Exclusief:

 • Diner in restaurant Woolshed
 • 30 minuten rondvlucht over Wilpena Pound

Offerte aanvragen voor: '3 dagen Flinders Ranges & Outback'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen