• Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image
 • Slider image

Reisroute 19 dagen Kia Ora

Dag 1 Aankomst Auckland

Na aankomst op de luchthaven van Auckland gaat u naar de Budget Car Rental balie in de aankomsthal om uw huurauto op te halen, vervolgens rijdt u naar uw accommodatie.

AUCKLAND - een spannende, sportieve en culturele stad, gelegen op een smalle landengte tussen twee havens. De Waitemata en Manukau Havens, zijn een van de belangrijkste kenmerk van de stad, samen met tal van vulkanische kegels, zoals Mount Eden en Rangitoto Island. De stad met z’n vele stranden, jachthavens en parken, is geschikt voor buitenactiviteiten zoals zeilen, rugby, cricket of een dag op het strand. Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, met een bevolking mix van Europese, Maori en de Pacifische eilanden. Hiermee is Auckland de grootste Polynesische stad ter wereld.

Overnachting in The Great Ponsonby Arthotel, Auckland (courtyard studio)

Dag 2 Auckland – Rotorua (± 234 km)

Vertrek vanuit Auckland en rijd richting het zuiden over de State Highway 1 (de snelweg Zuid) naar Hamilton. U passeert Manukau en Papakura, en rijdt over de Bombay Hills, verder over State Highway 1 tot Huntly en Hamilton. Bij Hamilton blijft u op State Highway 1, via Cambridge tot Tirau. Vanaf hier rijdt u verder over de State Highway 5 naar Rotorua.

ROTORUA – gelegen op een vulkanisch plateau, en vroeger een kuuroord, is het meest bekend om zijn geothermische activiteit. Rotorua is de belangrijkste plaats in Nieuw-Zeeland, waar aspecten van de Maori tradities kunnen worden gezien, van houtsnijwerk en vergaderhuizen, een Hangi Diner en Maori dansen. U vindt hier inheemse en geïntroduceerde boomsoorten gecombineerd met een aantal schilderachtige meren, Rotorua is een fascinerende mix van cultuur en natuur.

Overnachting in The Springs, Rotorua (luxury twin of king room)

Dag 3 Rotorua

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in The Springs, Rotorua (luxury twin of king room)

Dag 4 Rotorua – Tongariro - Ohakune (± 150 km)

Neem Highway 5, ten zuiden van Rotorua, naar de Waiotapu thermische omgeving. Dit is een uitstekende plek om te stoppen, voordat u via Wairakei en State Highway 1 verder rijdt naar Taupo. Niet ver na Wairakei, staan aan de linkerkant van de weg wegwijzers naar de Huka Falls, de grootste waterval in Nieuw-Zeeland. Vervolg uw weg verder zuidwaarts via State Highway 1 naar Turangi, sla rechtsaf naar Highway 41 en vervolgens via Highway 47 naar Tongariro National Park. Sla linksaf op Highway 48, naar het Whakapapa skigebied, en het historische Grand Chateau Hotel.

OHAKUNE - is de stad aan de zuidelijke toegangspoort van het Tongariro National Park (UNESCO World Heritage) en Mount Ruapehu's skigebieden. Het staat bekend als de après-ski hoofdstad van het Noordelijke eiland. Het is een geweldige locatie en leent zich treffend voor de zinsnede "waar het avontuur begint". Skiërs en snowboarders trekken massaal naar Ohakune om wat het grootste skigebied in Nieuw-Zeeland te bieden heeft - Whakapapa en Turoa, daarna genietend van Ohakune’s gevarieerde entertainment, zoals restaurants en cafes. In de zomer is Ohakune een fantastische uitvalsbasis voor bezoekers die willen genieten van de vele outdoor activiteiten zoals kanoën op de Whanganui rivier of enkele van de vele bergtochten op Mt Ruapehu of in de nationale parken. Mountainbiken is een snel groeiende activiteit in het gebied rond Ruapehu.

Overnachting in Ruapehu Country Lodge, Ohakune (country lodge suite)

Dag 5 Tongariro

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in Ruapehu Country Lodge, Ohakune (country lodge suite)

Dag 6 Tongariro - Wellington (± 344 km)

Verlaat Tongariro National Park door terug te rijden naar State Highway 48 en sla linksaf op de State Highway 47 bij het dorp van het National Park. Vanaf het National Park neemt u State Highway 4 richting het zuiden tot Tohunga Junction, waar u linksaf de State Highway 49 opgaat tot Waiouru. Waiouru is de thuisbasis van het belangrijkste trainingskamp van het leger van Nieuw-Zeeland. U kunt hier een bezoek brengen aan het uitstekende legermuseum. Bij Waiouru pakt u de State Highway 1 weer op richting het zuiden via Taihape, Bulls, Sanson, Foxton en Waikanae bij de buitenwijken van Wellington . Bij Waikanae rijdt u verder via State Highway 1 tot Paraparaumu en Porirua, vanaf hier volgt u het wegennet, dat u naar het centrum van de stad Wellington zal leiden.

WELLINGTON – sinds 1865 de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, is gelegen aan de haven van Wellington. De huizen klampen zich vast aan de plotsklaps steile hellingen. Wellington staat bekend om zijn wind, die wordt gekanaliseerd via de Cook Strait. Hierdoor waait het hier de meeste dagen. Een slimme mix van oude en nieuwe gebouwen, mooie vergezichten over de stad en de haven, en een kosmopolitische mix van cultuur en kunst geven Wellington zijn hart, en levendige sfeer.

Overnachting in QT Museum Wellington Hotel, Wellington (executive studio, harbour view)

Dag 7 Wellington - Picton - Blenheim

Deze ochtend rijdt u naar de InterIslander terminal en brengt u uw auto terug naar het Budget Car Rental kantoor voordat u incheckt bij de ferry. Zorg ervoor dat u zich tenminste 45 minuten vóór vertrektijd bij de ferry meldt

InterIslander Wellington naar Picton (duur 3 uur 10 minuten)

Bij aankomst in Picton haalt u uw nieuwe huurauto op bij het Budget Car Rental kantoor en vervolgt u uw reis naar Blenheim. Picton - Blenheim (± 28 km)

De korte rit naar Blenheim over State Highway 1 brengt u over de Wairau Plains, langs wijngaarden en wijnhuizen. Omleidingen onderweg leiden u langs onder andere een golfbaan en boerderijen.

BLENHEIM - de "Sunshine Capital" van Nieuw-Zeeland, ligt in de Wairau vlakte in het topje van het Zuidereiland. De combinatie van veel zonuren, een lange rijpingsperiode, en gedraineerde rivierbeddingen hebben de wijngaarden van Blenheim op de International Wine Industry kaart gezet. De tweede zaterdag van februari is het Blenheim's Wine and Food Festival dat velen aantrekt tot eten, muziek en dans.

Overnachting in Hotel d’Urville, Blenheim (king suite)

Dag 8 Blenhein – Nelson (± 116 km)

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Vertrek vanuit Blenheim via State Highway 6 door Renwick, Okaramio, Havelock en Hira, langs de kust richting Nelson.

NELSON - met zijn tuinen en prachtige zonsondergangen, kijkt over de Tasman Bay. De straten en parken zijn vernoemd naar admiraal Nelson en zijn prestaties, evenals de namen van de schepen die de eerste pioniers overgebracht vanuit Engeland. Bosbouw, fruit en visserij zijn de belangrijkste items in de haven van Nelson, terwijl in het westen, appelboomgaarden, tabak en hop plantages het land bezetten.

Overnachting in Split Apple Lodge, Nelson (seaview of mountain view)

Dag 9 Nelson

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in Split Apple Lodge, Nelson (seaview of mountain view)

Dag 10 Nelson - Greymouth (± 290 km)

Vanuit Nelson neemt u State Highway 6 richting het zuiden via Richmond en daarna de weg door het merengebied van Nelson naar St Anaud. Vanaf St Anaud, neemt u Highway 63 tot Howard Junction, en pakt u State Highway 6 weer op tot Murchison, door de Buller Gorge richting Westport. Vervolg uw weg verder zuidwaarts via de Punakaiki Pancake rotsen naar Greymouth.

GREYMOUTH - is het belangrijkste commerciële centrum aan de westkust. De stad is een rivierhaven waar een stenen golfbreker de ruwe actie van de getijden regelt. De stad werd gesticht vanwege het goud, maar bleef bestaan omwille van steenkool. Nu echter, is hout de belangrijkste handel, gevolgd door schapen/zuivelproductie en veeteelt. De stad dankt zijn naam aan de rivier de Grey. Greymouth heeft ook een ongewoon wind fenomeen - een valwind van koude lucht langs een steile helling (de Zuidelijke Alpen). Deze wind die begint als een mild briesje aan de top van de helling, komt in de stad aan als "The Barber", een wind die aanvoelt als het koude staal van een kappersscheermes, en net zo scherp is.

Overnachting in Breakers Boutique Accommodation, Greymouth (breakwater suite)

Dag 11 Greymouth – Wanaka (± 469 km)

Vertrek vanuit Greymouth in zuidelijke richting langs de westkust over State Highway 6, u passeert Hokitika en de centra van Franz Josef en Fox Glacier. Na het verlaten van Fox Glacier vervolgt u uw reis door Bruce Bay, Lake Moeraki, Haast via de Haast Pass door de McKerrow Range en via Lake Hawea alvorens u via Highway 89, Wanaka bereikt.

WANAKA - kijkt richting het noorden over Lake Wanaka, met uitzicht op de omliggende bergen, die op kalme dagen vaak weerspiegelen op het oppervlak van het meer. Populieren en wilgen rond de rand van het meer bieden een kleurrijke voorstelling tijdens de herfst. Wanaka is het best bekend vanwege varen, vissen en skiën op de skigebieden Cardrona en Treble Cone.

Overnachting in Wanaka Haven, Wanaka (deluxe room)

Dag 12 Wanaka

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in Wanaka Haven, Wanaka (deluxe room)

Dag 13 Wanaka - Queenstown (± 117 km)

Vandaag vertrekt u vanuit Wanaka via State Highway 6 tot Lowburn, Cromwell en Gibbston richting Queenstown.
WAARSCHUWING: Neem tijdens de winter NIET de Crown Range Road via Cardrona (de short-cut naar Queenstown), omdat het een gevaarlijke bochtige weg.

QUEENSTOWN - is het meest populaire resort van het Zuidelijk eiland en ligt aan de oevers van Lake Wakatipu, onder de blik van de Remarkables. Zie het contrast van gladde door gletsjers afgeronde heuvels, en grillige bergtoppen, die tot hoog boven de oude ijsvloer reiken. De stad staat bekend om zijn jetboat varen, bungy-jumpen, skiën en het ontzagwekkende landschap. Een lokale verhaal gaat, dat de goudzoekers uit de 19e eeuw de stad als "geschikt voor elke Queen" vonden, en zo werd ze Queenstown genoemd.

Overnachting in Park Boutique Hotel, Queenstown (deluxe room)

Dag 14 Queenstown - Te Anau (± 183 km)

Vanuit Queenstown rijdt u richting Frankton, en slaat u rechtsaf naar State Highway 6 naar Kingston en Five Rivers. Wanneer u Highway 94 nadert gaat u richting Mossburn naar uw bestemming, Te Anau.

TE ANAU - het focuspunt van Fiordland National Park, het meest robuuste en afgezonderde park van het land. Lake Te Anau ligt aan de voet van de hoge ruige bergen met haar zuid-, midden- en noordfjorden die ver naar binnen dringen. Nieuw-Zeelands op een na grootste meer is 417 meter diep.

Overnachting in Dunluce Bed&Breakfast, Te Anau (franklin, stuart & murchison rooms)

Dag 15 Te Anau

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in Dunluce Bed&Breakfast, Te Anau (franklin, stuart & murchison rooms)

Dag 16 Te Anau - Dunedin (± 292 km)

Vertrek uit Te Anau en neem Highway 94 terug naar Lumsden en verder door naar Gore. Vanaf Gore neemt u State Highway 1 via Balclutha en Milton naar Dunedin.

DUNEDIN - ook wel het "Edinburgh van het Zuiden" genoemd werd gesticht door de Schotse kolonisten die naar Nieuw-Zeeland kwamen. Het is een stad van torens, gevels en daken met torentjes, en statige gebouwen. Dunedin is ook de thuisbasis van de Albatros en Pinguïn kolonies plus vele soorten van Nieuw-Zeelands wilde dieren.

Overnachting in Camp Estate at Larnach Castle, Dunedin (camp estate)

Dag 17 Dunedin

Zie Tabblad Optionele excursies (niet bij de prijs inbegrepen)

Overnachting in Camp Estate at Larnach Castle, Dunedin (camp estate)

Dag 18 Dunedin - Christchurch (± 362 km)

Rijd richting het noorden over de State Highway 1. Ongeveer 78 kilometer vanaf Dunedin kunt u stoppen bij de Moerkai Boulders. Deze gigantische rotsblokken met elk een gewicht van enkele tonnen en tot 4 meter in omtrek, liggen op een zandstrand. Vervolg u rit verder naar het noorden via de badplaatsen Oamaru en Timaru, en over de Canterbury Plains naar Christchurch.

CHRISTCHURCH - de Garden City, ligt op een hoogvlakte, die in eerste instantie werd aangetrokken door de kolonisten van de hechte Church of England gemeenschap om zich hier te vestigen. Het is de grootste stad van het Zuider eiland. Christchurch behoudt iets van haar oorspronkelijke Engels karakter zoals de met wilgen en eiken omzoomde rivier de Avon en de geclusterde middeleeuwse stenen gebouwen.

Overnachting in Eliza’s Manor Boutique Hotel, Christchurch (classic room)

Dag 19 Vertrek Christchurch

Vandaag brengt u uw huurauto terug Budget Car Rental op de luchthaven van Christchurch voordat u incheckt voor uw vlucht.

Accommodaties 19 dagen Kia Ora

The Great Ponsonby Arthotel, Auckland

Kom en verblijf in de Great Ponsonby Arthotel, een prachtig klein hotel in Auckland. Het is slechts twee minuten wandelen naar levendige cafés, restaurants, galeries of vijf minuten met de taxi naar de haven en het stadscentrum. Ontbijten zijn legendarisch en diversen vriendschappen werden gesloten in de eetkamer. Er zijn elf kamers van verschillende grootte en prijs. Alle kamers hebben alles wat u nodig zou kunnen hebben en ingericht met kunstwerken uit Nieuw-Zeeland en de Pacific. Binnenplaats studio's zijn groter dan de villa's.

The Springs, Rotorua

The Springs Luxury Bed and Breakfast is gunstig gelegen in een rustige woonwijk, op een steenworp afstand van de wonderen en attracties van het prachtige Rotorua. De vier ensuite kamers aan de achterzijde van de woning zijn elegant ingericht en zorgen voor een ontspannen, prive-sfeer. Alle kamers zijn uitgerust met een telefoon, flatscreen tv, gratis draadloos internet, een haardroger, een plafondventilator, een klokradio, strijkijzer en strijkplank. Voor extra comfort zijn er voor de gasten badjassen, een wollen dekbed en kussens. Elke kamer heeft een eigen terras dat uitkijkt op de rustige witte rozentuin. De lounge is de perfecte plek om te ontspannen. Elke ochtend wordt de ontbijtzaal overspoeld met zonlicht en daardoor de plek om de dag met een heerlijk ontbijt te beginnen.

Ruapehu Country Lodge, Ohakune

Deze stijlvol ingerichte lodge ligt op minder dan vijf minuten rijden van Ohakune en vijftien minuten van Tongariro National Park, aan de rand van de Waimarino golfbaan. Elke kamer biedt een spectaculair uitzicht op de bergen of de golfbaan.

QT Museum Wellington Hotel, Wellington

QT Museum Wellington Hotel is een hotel met 165 kamers in het centrum van Wellington, tegenover Wellingtons prachtige haven en het nationale Te Papa museum. De ruime lobby heeft een weelderige inrichting, de muren zijn versierd met originele Nieuw-Zeelandse kunst en er is een bar/café om in te ontspannen.

Hippopotamus, het bekroonde restaurant van het hotel, biedt uitzicht op de haven en biedt een Franse keuken.

Hotel d'Urville, Blenheim

Het Hotel d'Urville is de perfecte plek om te ontspannen na een dag genieten van Marlborough’s vele attracties. Het is een boutique hotel in het hart van het centrale zakenwijk van Blenheim met 11 goed ingerichte kamers, een stijlvolle bar en een modern restaurant. Het gebouw - het oude Public Trust Building - is een herkenningspunt in Blenheim. Het werd in de jaren 20 van de vorige eeuw gebouwd in de art deco-stijl en beschikt over een prachtige zuilen gevel, grote trap en hoge plafonds. Het werd in 1993 geopend als een wijnbar en brasserie en de bovenverdieping werd kort daarna omgebouwd tot een klein hotel snel.

Split Apple Lodge, Nelson

Split Apple Lodge omringd door rustige bossen ligt op slechts tien minuten rijden van zowel het mooie Kaiteriteri Beach of de pracht van het Abel Tasman Park.

Op 100 meter boven de zeespiegel heeft u vanuit elk raam een adembenemend uitzicht. De nadruk ligt hier op rust, en u wordt dan ook uitgenodigd om rond het pand te lopen en te genieten van de parkachtige omgeving met een bijna 360 graden uitzicht, een stap terug te nemen naar een meditatie gebied of gewoon te ontspannen op het uitgestrekte terras met een glas wijn en een stukje lokale kaas.

Split Apple Lodge heeft zes slaapkamers voor totaal 12 gasten. Alle kamers hebben een eigen badkamer en een spectaculair uitzicht op de zee of de bergen. Zeezicht kamers hebben openslaande deuren naar een eigen terras. Alle kamers zijn voorzien van plafondventilatoren, haardrogers, kachels, elektrische dekens en een klokradio.

Split Apple Lodge is een rookvrije accommodatie, gasten worden dan ook verzocht om niet te roken om de gezondheid van de gasten, kinderen en het milieu te waarborgen.

Breakers Boutique Accommodation, Greymouth

"Breakers" ligt aan het strand in 2 hectare aangelegde tuinen en inheemse bush met uitzicht op de Tasman Zee. Eenvoudig te bereiken via de State Highway 6, en ligt 14 km ten noorden van Greymouth en 30 km ten zuiden van Punakaiki en de Pancake Rocks - de Grote Kust Road. Breakers heeft verschillende awards zoals een Qualmark 4 sterren beoordeling plus Boutique en Lodge en Enviro Green Silver.

Wanaka Haven, Wanaka

Er is geen betere plek om de ongelooflijke schoonheid van het Zuidereiland te waarderen dan bij Wanaka Haven. Bergen gaan over in meren, zonnige frisse lucht en kristalhelder water. In deze spectaculaire omgeving ervaart u de sensationele gastvrijheid van Nieuw-Zeeland. Geniet van de eenvoudige geneugten van het leven in Wanaka Haven, met gastronomisch eten en drinken, luxe beddengoed en diepe comfortabele banken om in te ontspannen.

De faciliteiten bij Wanaka Haven omvatten een eetkamer met open haard, uitgerust met de nieuwste audiovisuele apparatuur en een complete bibliotheek met boeken, cd's en dvd's, evenals een entertainmentgedeelte buiten met stenen open haard, eettafel en barbecue. Er is ook een verwarmd buitenzwembad.

De gastenverblijven bestaan uit vijf luxueus ingerichte slaapkamers, uitgerust met super kingsize bedden. Alle kamers hebben een eigen badkamer met een douche of een douche en bad.

Park Boutique Hotel, Queenstown

Het Queenstown Park Boutique Hotel wordt omgeven door ruige bergen en schilderachtige ritten naar een wilde en verlaten kustlijn. Deze 5-sterrenaccommodatie heeft 19 stijlvolle kamers met elk een eigen badkamer en kitchenette met op de achtergrond de majestueuze bergen. Queenstown Park Boutique Hotel is een milieuvriendelijk hotel met een groente- en kruidentuin en biedt faciliteiten zoals gratis wifi, gastronomisch ontbijt en picknickmanden - aangepast aan de behoeften van de gasten.

Dunluce Bed and Breakfast, Te Anau

Dunluce is een luxe bed&breakfast in een spectaculaire setting aan het meer. Ervaar het comfort, de warmte en privacy van deze nieuwe eigentijdse stijl accommodatie. De vier prachtige kamers met badkamer zijn speciaal ontworpen voor een optimaal uitzicht op het meer en de bergen van het Fiordland National Park, en zijn van alle gemakken voorzien. Geniet van de gastvrijheid en een heerlijk ontbijt in de ontspannen sfeer van de eetkamer.

Camp Estate at Larnach Castle, Dunedin

Camp Estate is een luxe landhuis, gelegen op het landgoed van Lanarch Castle. Het is tien minuten lopen van het huis naar de voorkant van Lanarch castle. Het huis is gebouwd van blauw steen en beschikt over een spectaculaire marmeren trap. De kamers zijn allemaal voorzien van dubbel glas en de enkele kamers zijn verwarmd door middel van een openhaard en vloerverwarming. Logeren bij Camp Estate biedt u totale privacy.

Eliza's Manor Boutique Hotel, Christchurch

Eliza’s Manor Boutique Hotel biedt kwaliteit en comfort. Ideaal gelegen in de centrale stad geeft het de vakantieganger en zakelijke reiziger gemakkelijke toegang tot alles wat Christchurch te bieden heeft. Hier ervaart u de voordelen van een hotel, samen met de persoonlijke service van een boutique bed and breakfast. De acht comfortabele kamers zijn alle voorzien van moderne eigen badkamers. Geniet van een individueel gekookt ontbijt of ontspannen in de lounge of buiten op de binnenplaats. Er is gratis draadloos internet beschikbaar en volop gratis parkeergelegenheid.

Houdt u er rekening mee: Dat de hierboven aangegeven accommodatie slechts een leidraad is en afhankelijk is van beschikbaarheid.

Inclusief/Exclusief 19 dagen Kia Ora

Inclusief:

 • Accommodatie op basis van logies/ontbijt, zoals gespecificeerd, in een 2-persoons kamer, onder voorbehoud van beschikbaarheid
 • GST 15%
 • Reisdocumenten inclusief Travel Wallet, gedetailleerde routebeschrijving en welkomstbrief
 • InterIslander ferry - standaard klasse

Exclusief:

 • Intercontinentale en/of binnenlandse vluchten
 • Huurauto Budget
 • Persoonlijke uitgaven en tips
 • Dranken tijdens de maaltijden (behalve water/thee/koffie)
 • Alle items van persoonlijke aard
 • Optionele excursies
 • Parkeertarief in het hotel, indien van toepassing
 • Tol en auto ferry vergoeding, indien van toepassing
 • Brandstof voor huurauto
 • Extra huurauto kosten (bijv. Airport pick-up kosten)
 • Afkoop eigen risico en extra accessoires (zoals GPS-eenheid, autostoeltje)

Optionele excursies 19 dagen Kia Ora

Dag 3

Whakarewarewa Village - Te Moko Pakket
Bij aankomst in Whakarewarewa wordt u begroet door ons entree personeel. U ontvangt van hen uw toegangsstickers, een plattegrond en stellen u voor aan uw gids. Tijdens de rondleiding door Whakarewarewa leert u hoe de lokale bewoners nog steeds gebruik maken van de geothermische activiteit rond hun huizen, het leven in een Maori Village, de vroegere gidsen, de tradities en geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog steeds wordt doorgegeven van generatie op generatie. U maakt kennis met een Ta Moko kunstenaar die zijn kennis van de goddelijke kunst van Ta Moko met u deelt. Vertel hem uw familiegeschiedenis en hij zal in staat zijn uw persoonlijke Ta Moko te ontwerpen. De culturele groep Te Pakira zal u entertainen met liederen en dansen met betrekking tot het dorp en Rotorua, waaronder de wereldberoemde Haka. Bij vertrek ontvangt u uw eigen persoonlijke Ta Moko van onze Ta Moko kunstenaar en de verklaring achter de patronen die hij heeft gemaakt.

Whakarewarewa Arts Package - Minimaal aantal deelnemers: 2

Hells Gate & Wai Ora Spa Combo
Vandaag krijgt u de mogelijk om Hells Gate & Wai Ora Spa in Rotorua te ervaren. Dit is een unieke combinatie van aardwarmte van Nieuw-Zeeland, cultuur en health & spa-ervaring - allemaal op één locatie. Gesitueerd in van de meest actieve geothermische gebieden in Nieuw-Zeeland, is hier een grote verscheidenheid aan vulkanische functies zoals exploderende wateren, stomende kieren in de aardkorst, poelen met kokende modder, de enige toegankelijke moddervulkaan en de grootste hete waterval van het zuidelijk halfrond. Temidden van deze actieve geothermische activiteit ligt het Wai Ora Spa en Wellness Centre - waar u kunt ontspannen in deze unieke geothermische modder en zwavelhoudende wateren met een prachtig uitzicht op de geothermische vallei. Elke modderbad bevat een overmaat van 100 kilo van de beste geothermische modder in zowel gesuspendeerde en vaste vorm. Elke spa bevat puur zwavelhoudend water rechtstreeks uit de geothermische vallei. Onaangetast reinigt en geneest het water een beschadigde huid zoals het in de oudheid werd gebruikt door de lokale Maori.

Combo Pakket omvat: Geothermische Reserve toegang en wandeling, privé Wai Ora modderbad en Wai Ora zwavel spa en handdoek. Aanbevolen tijd is 2½ uur.

Dag 5

Begeleide Tongariro Alpine Crossing
De Tongariro Alpine Crossing begint bij de Mangatepopo Valley (1100 m), en de eerste 2 uur van de tocht is een opwaartse eenvoudige helling naar Soda Springs. Het pad gaat verder naar Mt Tongariro en Mt Ngauruhoe en is steil. Dit gedeelte wordt langzaam gelopen om ervoor te zorgen dat iedereen van het spektakel en landschap kan genieten. U bent nu aangekomen bij de Zuid-krater (1650 m). Hier wordt gepauzeerd en kunt u foto's maken. Vervolgens start u met de laatste klim van de dag, langs de kant van Mt Tongariro naar de beroemde top Red Crater (1.882 m). Dit duurt ongeveer 1 uur. Na het bewonderen van de actieve Red Crater met de Otarere en Rangipo woestijnen op de achtergrond, dalen we af naar de Emerald Lakes, waar u kunt genieten van een lunch, een drankje en een welverdiende pauze. Vanaf hier is het een 2 uur durende tocht langs Blue Lake naar de Ketetahi Hut en een natuurlijk thermaal gebied. Bij de hut nemen volgt weer een pauze voor u begint aan de laatste 2-uur afdaling door prachtige inheemse bossen en langs een beek rijk aan mineralen. Vervoer naar Whakapapa of National Park Village inbegrepen.

 • Totale wandeltijd is 7-8 uur
 • Totaal 1 uur aan geplande stops en fotomomenten
 • Medium conditie vereist
 • Kleding en apparatuur zijn nodig volgens onderstaande lijst
 • Laarzen, regenkleding en wandelgereedschap is inbegrepen
Zelf meebrengen:
 • Wandelschoenen/laarzen (indien u deze zelf bezit)
 • Kleine rugzak
 • Insecten werend middel en zonnecrème, zonnebril, zonnehoed, warme muts en handschoenen
 • Wandelshorts, lichte bovenkleding
 • 2-3 thermische of warme bovenkleding, een zeer goede waterdichte jas
 • 2 paar wandelsokken
 • 2 liter water
 • Camera
Minimaal aantal deelnemers: 2

The Old Coach Road (Cycleway)
Wandelen of paardrijden over de historische geplaveide Coach Weg, door een gang van struiken op de hellingen van Mount Ruapehu, is een spannend avontuur, een reis terug in de tijd. Met onderweg prachtige inheemse Rimu bomen, inheemse valken schreeuwend door de lucht, duiven vliegend tussen de boomtoppen, het gebogen stalen rooster van het Hapuawhenua Viaduct en natuurlijk de oude spoortunnel. Dit is een graad 2 fietspad, dus geschikt is voor iedereen waaronder families met jonge kinderen en ouderen. Gids, vervoer van National Park & Whakapapa Village accommodatie, fiets en helm zijn inbegrepen.

Minimaal aantal deelnemers: 2

Er geldt een toeslag bij pick up van Taupo, Turangi of Ohakune, tenzij anders aangegeven.

Dag 8

Ontdek Marlborough - deluxe halve dag begeleide fiets en wijn tour
Tijdens deze begeleide halve dag fietstour bezoekt u drie van Marlborough beste wijnhuizen. U fiets over landelijke wegen, rivierbanken en door de wijngaarden. De gids zal u de hele tour vertellen over de wijnen en de wijngaarden en over de geschiedenis en de geografie van Nieuw-Zeelands grootste wijnstreek.

Prijs inclusief:

 • Een vriendelijke en deskundige gids
 • Kwaliteit fietsen en helmen
 • Ochtend (of middag) koffie/thee met vers gebak
 • Lunch in een wijnhuis restaurant
Zelf meebrengen:
 • Comfortabele kleding om in te fietsen
 • Zonnebrandcrème, zonnebril
 • Schoenen geschikt om mee te wandelen en te fietsen
 • Fleece of windjack

Dag 9

Best of Abel Tasman dagtour
Ga mee met deze schilderachtige cruise langs de kustlijn van het Abel Tasman National Park. U vaart langs Split Apple Rock, Kaiteriteri, Marahau, gouden zandbaaien, Adele en Fishermans Islands, en verder naar de zeehondenkolonie van Tonga Island. Nadat u aan boord van de boot bent gestapt in Stephens Bay, vaart u rond de landtong naar Split Apple Rock, waarbij u de tijd krijgt om de mooiste foto's te nemen. Hier ziet u misschien verschillende aalscholvers hun vleugels drogen boven de warme rotsen na hun vroege ochtendvissen.

De route is flexibel en uw vriendelijke, deskundige schipper zal ervoor zorgen dat u meer te weten komt over Abel Tasman. Als er iets te zien is tijdens uw dagtocht, zoals dolfijnen op de boeggolf of het vissen op pelsrobben, dan gaat u een kijkje nemen. Evenzo, als er iets speciaals is dat u wilt zien, laat het de schipper dan weten en hij/zij zal proberen aan uw wensen tegemoet te komen.

U vaart naar het Tonga Island Marine Reserve, waar u Nieuw-Zeelandse pelsrobben in de zon ziet liggen. Nadat u afscheid heeft genomen van de zeehonden wordt de lunch geserveerd in een beschutte baai. Als u speciale dieetwensen heeft (zoals voedselallergieën), laat het dan van tevoren weten. U kunt zwemmen, kajakken, aan wal gaan voor een bushwalk of gewoon ontspannen aan boord.

Men streeft ernaar om u de schoonheid van het Abel Tasman National Park en het Tonga Island Marine Reserve te laten zien op een ontspannen, rustige en ongehaaste dag. U krijgt de mogelijkheid om over een van de meest diverse bushpaden langs de kust van de Pitt Head Nature Loop te lopen. Met na ongeveer 1 uur een prachtig uitzicht op Te Pukatea Bay, een historische Maori Pah-site en bossen. De varens verbergen vriendelijke Nieuw-Zeelandse roodborstjes, fantails (piwakawaka), tui en bellbirds.

Tijdens de cruise krijgt u handdoeken, een lunch, zonnebrandcrème, zeekajaks, snorkelspullen en reddingsvesten. Breng uw eigen camera, hoed, zonnebril, warme jas (voor het geval dat ...) en zwemspullen mee. Als u van plan bent om de Abel Tasman Coastal Track te wandelen, vergeet dan niet uw stevige schoenen te dragen.

Dag 12

Southern Alps Air Siberia Experience (duur 4 uur)
Een uniek wildernis avontuur van 4 uur in Mt Aspiring National Park met een rondvlucht, boswandeling en Jet Boat River safari. Ga aan boord voor een 25 minuten durende vlucht door de verlaten Siberia Valley. Geniet van een van de beste wildernis ervaringen van Nieuw-Zeeland met een prachtig uitzicht over van ruige bergen, gletsjers, bergmeren, valleien en uitgestrekte regenwouden. Torenhoge bergen begroeten u als u uit het Cessna vliegtuig stapt op de valleibodem en op pad gaat voor een drie uur durende boswandeling over goed gevormde paden door rivierdalen en inheems beukenbos. Hoor de vogels zingen als u bergbeken, rotsformaties, bemoste boomstammen, inheemse varens en inheemse vogels passeert, waaronder de nieuwsgierige Nieuw-Zeelandse fantail.

De jet boat komt u bij het pick-up punt in de Wilkin Vallei ophalen voor een spannende en mooie 30 minuten durende tocht over de bergrivier terug naar Makarora.

Zelf meebrengen:

 • Comfortabele wandelschoenen/laarzen
 • Warme waterdichte jas
 • Zonnebril, zonnebrandcrème en muggenspray
 • Camera
 • Iets te eten & te drinken
 • U wordt geadviseerd sandalen of waterschoenen mee te nemen voor wanneer u tijdens de onbegeleide wandeling door het water moet oversteken

De excursie kan bij te weinig deelnemers worden geannuleerd.

Dag 15

Doubtful Sound Cruise vanuit Manapouri
Vertrek vanuit Pearl Harbour, Manapouri, en vaar over het schilderachtige Lake Manapouri naar West Arm. Vervolgens met de bus over de Wilmot Pass, door dicht regenwoud. Eenmaal bij de Doubtful Sound, gaat u aan boord van de Patea Explorer, voor een 3 uur durende rondvaart door de prachtige Doubtful Sound naar de Tasman Zee. Onderweg geniet u van watervallen, regenwouden en bergen. Bijzonder zijn, indien waargenomen, de pelsrobben die liggen te luieren op de rotsen, of een plaatselijke groep dolfijnen (tuimelaars). Soms wordt , afhankelijk van het seizoen, de zeldzame Fiordland kuifpinguïns aangetroffen. Op een bepaald moment tijdens de dag, krijgt u de kans om de Manapouri Underground Power Station te bezoeken. Aan het einde van de tocht keert u terug naar Manapouri.

Milford Sound Nature Cruise vanuit Milford
Bekijk de Milford Sound van dichtbij met deze Milford Sound Nature Cruise. Terwijl u door de lengte van het fjord vaart krijgt u meer informatie over de geschiedenis van de streek. Maak gebruik van de kennis van uw gespecialiseerde natuurgids. Ervaar de spray van een waterval als u dichterbij de steile rotswanden komt en kijk uit naar dolfijnen, zeehonden en in het seizoen naar de zeldzame Fiordland kuifpinguïns. De Nature Cruise heeft een flexibele route die u voldoende tijd geeft om van het landschap en de hoogtepunten te genieten. De ervaren schippers bepalen de route van de cruise op de dag van vertrek, afhankelijk van weer- en dierwaarnemingen, zodat u het beste kan zien wat de Milford Sound u te bieden heeft.

Cruise duur: 2 uur 30 minuten (2 uur in de winter) inclusief Picknick-lunch Commentaar in het Engels van een gespecialiseerde natuurgids

Fiordland Cinema - Ata Whenua Combo
Bij uw documenten zit een toegangsvoucher voor de Fiordland Cinema om Ata Whenua te bekijken. Inbegrepen zijn twee drankjes (wijn of bier) en een DVD. Ata Whenua - Shadowland neemt u mee naar het Fiordland Werelderfgoed Status Wilderness dat u anders nooit zou zien. Een geheimzinnige, suggestieve, opwindende en uiterst spectaculaire film over de extremen van het seizoen, klimaat en het terrein. U maakt een onvergetelijke reis door een van de meest inspirerende landschappen op aarde (32 min). Dagelijks.

Dag 17

Peninsula Encounters (Standard Tour)
Een multi-bekroonde tour in de middag vanuit Dunedin naar Otago Peninsula. Rondleidingen vertrekken dagelijks naar ongeëvenaarde plekken om het marine leven te bekijken zoals de Royal Albatross, Hooker zeeleeuwen, geeloogpinguïns, Blue Penguins en een broedkolonie van Nieuw-Zeeland pelsrobben en nog 25-30 andere soorten. Close-up weergave vanaf onopvallende strand locaties en strategisch geplaatste observatiepunten is gegarandeerd.

Duur: 5-6 uur

De excursie kan bij te weinig deelnemers worden geannuleerd.

Offerte aanvragen voor: '19 dagen Kia Ora'

Niets is vergelijkbaar met een persoonlijk contact. Aarzel alstublieft niet om ons te bellen voor een reisschema op maat. Een gesprek aan het begin van het planningsproces stelt ons in staat om onmiddellijk uw gewenste hotelstijl te begrijpen en bestemmingen en ervaringen voor te stellen die bij u passen.

Als u ook graag persoonlijk wilt afspreken in pakhuis Dekker dan bent u van harte welkom.

U ontvangt van ons binnen een paar dagen een offerte en een voorgestelde reisroute die naar behoefte kan worden aangepast totdat we uw perfecte reis hebben gemaakt. Het ontwerpen van vakanties gaat over het begrijpen van onze klanten en het waarmaken van hun dromen. Laat ons de details regelen terwijl u geniet van uw komende vakantie.

Wij van SCR hebben er voor gekozen de prijzen van accommodaties en reizen niet meer online te zetten. Koerswijzigingen en aanbiedingen kunnen er voor zorgen dat de getoonde prijzen niet actueel zijn.

Bel of mail ons vrijblijvend voor de actuele prijs of vul onderstaande offerte aanvraag in. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op.

Wij bieden u een mooie reis, tegen een scherpe prijs!!

De heer/Mevrouw
Voornaam/letters
Achternaam*
Adres*
Postcode*
Woonplaats
Land
Telefoonnummer*
E-Mail*
Hoe heeft u
van ons gehoord?
Alle velden gemarkeerd met een * dienen ingevuld te worden.
   
Bestemming
Reisduur
Vertrekdatum ca.
Aantal personen
Volwassenen
Kinderen tot 12 jaar
Baby's tot 2 jaar
   
Reiswensen